6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

TV DEBATA: Co Babiš řekl o Polsku

Moderátor: Já bych se rád vrátil k Ukrajině, pánové, jestli dovolíte. Pane Babiši, má Česko poslat vojáky do otevřeného konfliktu v případě útoku na Polsko nebo pobaltské státy? Babiš: Kam myslíte? Do války? Určitě ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 24.1.2023 15:34

Znám Křiváka a zmetka. Tebe!

V. Pavelka 24.1.2023 15:52

Když byla zvolena do rady ČT Lipovská ? Tak se ti demokrati odkopali . Histerické útoky na ni vzrostli ze vnitř ČT i z venčí , Příjemci zakázek z ČT, Hřebejk a spol. Se zalekli případné ztráty prebendy,útoky na ženu čistou a kvalitní se znásobili, když zjistili že disponuje inteligencí a rétorikou v ČT nevídanou !Sprostota a urážky znásobené , Odkopaly co za osazenstvo už dlohodobě sosá z vlastní ubohosti ! Ztratil jsem poslední iluzi o havěti která v pražské ČT Kavárně přežívá ? "Pravda a láska Sobě"...!!

J. Vintr 24.1.2023 15:46

Andrejko na tu otázku odpověděl zcela jasné. To jen komentátor se z něj snažil vymámit jinou odpověď, ale kterou by si u potenciálních voličů uškodil. Už jen ta neobjektivita státem kontrolovaných médií v současné prezidentské kampani by rozumným lidem měla jasně říct, koho volit.

O. Uživatel 24.1.2023 21:05

Uživatel požádal o vymazání
V. Pavelka 24.1.2023 14:09

Řezníčkova Čt z toho vyrobila Babišovo nepřátelství k Polsku , a okamžitě to rozeslala všem spojeným médiím v EU a šlapala do pedálu nenávisti , co to šlo ? ČT a její redaktoři jsou zralí k chocholouškovi !

P. Novotný 24.1.2023 14:12

Je roztomilé sledovat, jakou má ČT najednou o Polsko obavy ;) Ještě nedávno byli v ČT Kaczynski a Morawiecky většími zloduchy, než Zeman a Babiš.

P. Novotný 24.1.2023 13:54

O vyhlášení válečného stavu a vyslání AČR do války rozhodují podle Ústavy obě komory parlamentu nadpoloviční většinou. Prezident není v tomto procesu vůbec zainteresovaný, nemá žádnou rozhodovací pravomoc. Polsko, pobaltské státy i kdokoliv jiný se má tedy obrátit na náš parlament s dotazem, zda by k nim na obranu armádu poslal.

Vláda může dle Branného zákona navrhnout prezidentovi mobilizaci, tedy vyslání *civilů* do války, a je na prezidentovi, zda mobilizaci vyhlásí.

Pokud by byl moderátor debaty objektivní, toto by divákům na úvod vysvětlil a pak by se kandidátů zeptal, zda by vyhlásili mobilizaci, pokud by jim to vláda navrhla.

V. Novák 24.1.2023 15:04

Babiš má dojem, že on jako prezident a zároveň vrchní velitel všech vojsk, by musel pochodovat před vojáky s maršálskou holí. Proto je zásadně pro mír, on chce mír za všech okolností, i kdybychom se tím stali součástí Ruska.

Proto to volání po míru. Nepodepsal on nakonec Mnichovskou dohodu či Moskevské protokoly?

V. Pavelka 24.1.2023 15:30

Blábolíte Novák ..

L. Novák 24.1.2023 15:47

Táhni do Ruska za Putinem, trolle komunistický!!!

P. Novotný 24.1.2023 15:35

Prezident nemá možnost ovlivnit, jestli bude parlamentem vyhlášen válečný stav a AČR půjde do boje na území nějakého spojeneckého státu.

Babiš je populista v původním slova smyslu. Sleduje nálady lidí a podle toho se rozhoduje. Pokud by v průběhu válečného stavu viděl, že lidi podporují mobilizaci a chtějí jít bránit nějakého spojence, mobilizaci by určitě na návrh vlády vyhlásil. Pokud by cítil, že lidi jsou proti mobilizaci, vládní návrh na mobilizaci by nepodpořil.

V. Petr 24.1.2023 13:29

Teď jde o to, zda větší nebezpečí představuje rozpínavost Ruska, nebo snaha Brusele realizovat své naprosto šílené plány, včetně "výměny obyvatelstva."

V. Pavelka 24.1.2023 14:46

Wok ideologie západu se rozšířila i na Ukrajinu, podporu infiltrace zabalené do hodnot západu , jak se dvojím metrem , s pomocí užitečného Zelenského, chtěl tuto Ukrajinskou nádivku nacpat postupně do Ruské pečínky ! USA jsou v historickém postavení ? Evropa s pomocí užitečných bojovníků pracuje na vojensky i mediálně nastavené nenávisti jaká nemá obdoby a USA si mne ruce a inkasuje nejen za oceánem ?!

P. Smetana 24.1.2023 11:42

I kdybych si nebyl jistý koho volit, tento fakt mě v rozhodování pomůže: Všichni, co tu vždy obhajovali ruskou agresi a šířili ruskou propagandu, teď v jednom šiku bojují za Babiše a pomlouvají Pavla. A volba je jasná.

L. Novák 24.1.2023 12:43

Přesně! ;-D Je to jako z učebnice...

J. Kostelanský 24.1.2023 11:00

Začíná se mluvit o tom, že Polsko by se konfliktu na Ukrajině mohlo účastnit ne jako člen NATO, ale samo za sebe. Poláci totiž mají eminentní zájem o západní část Ukrajiny. A velice ochotně by tam mohli udělat "ochrannou zónu" pro polsky mluvící menšinu. V takovém případě by pak konflikt Polsko-Rusko mohl být zcela reálný.

Kdyby tahle situace nastala, Česká republika měla stát bokem. Protože Polsko by šlo do války kvůli svým velmocenským ambicím. Proč by mu v tom Česko mělo pomáhat a dokonce bojovat za něj?

Cyril Svoboda před časem pěkně vysvětlil, jak funguje článek 5 NATO. Protože pro dnešní dobu je typické, že nejvíce mluví o něčem lidé, kteří o tom ví kulový. Budu tedy článek doslovně citovat:

"Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti."

Nikde se zde nepíše, že každý člen je povinen napadnuté zemi pomoct vojensky. Jen, že každý člen NATO "podnikne takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly". Přeloženo do normální řeči to může být pomoc humanitární, vojenská, nebo i žádná.

Pokud tedy USA usoudí, že nějaký člen NATO vyprovokoval nějaký konflikt svou hloupostí a nekompetentností, tak to klidně tomu státu mohou dát "vyžrat".

J. Kostelanský 24.1.2023 11:00

Poláci si poslední desetiletí dělají nepřátele všude kolem sebe. Rusko k Polsku za 30 let od rozpadu Varšavské smlouvy neprojevovalo žádné projevy nepřátelství, což se o Polsku směrem k Rusku říct nedá. K tomu Poláci dělají vše možné, aby i vztahy s Němci "šly do kytek". Konec-konců Poláci se nikdy netajili tím, jak jim vadí spolupráce Ruska a Německa. A tak ji sabotovali, kdy to jen šlo.

Před léty jsem čekal všechno možné, ale to, že nejaktivnějším vyvolávačem démonů minulosti budou Poláci, to tedy určitě ne. Obávám se, aby neskončili jako žena rybáře v pohádce O zlaté rybce.

V. Mokrý 24.1.2023 11:03

;-);-)

!

R^

L. Novák 24.1.2023 12:45

Kostelanského bláboly jako obvykle. Rv

V. Pavelka 24.1.2023 15:24

Kostelanského "Bláboly"Pochází z reality ! Histerická reakce Poláků na pád jejich vládního jimi pilotovaného Letadla ? Je dostatečně známá !Jejich nacionalismus je slepota sama ..

D. Laurencikova 24.1.2023 11:04

Mne ta polska valkychtivost take velmi nemile prekvapila. Ale nekde jsem kdysi cetla, ze polska nenavist vuci Rusku delala pri vstupu Polska do NATO starosti i nekterym zodpovednym v USA.

P. Pepax 24.1.2023 11:42

R^ Polsko je velký otazník, kromě US není snadné určit koho považují za svého spojence.

P. Smetana 24.1.2023 11:45

V tomto ohledu má jasno jen Rusko: Bělorusko.

V. Pavelka 24.1.2023 14:22

Jejich zažranná nenávist k Rusům je patologická , vůbec nejsou schopni si připustit že Stalinismus je mrtvý a že miliony Rusů trpěli za diktátora Stalina stejně i více , než zaslepený nacionalismus Poláků ?

K. Křivan 24.1.2023 15:50

Jejich zažranná nenávist k Rusům je historická. Přečtěte si dějiny Polska. My se měli v Rakousku jako prase v žitě, a přesto ho Češi nenáviděli. Poláci se měli nesrovnatelně hůř. Jejich nenávist je také nesrovnatelně silnější.

V. Pavelka 24.1.2023 14:57

Poláci si nakoupili mnoho zbraní , které sami nevyrábí , iluze útoků na Rusko by na pláních Ukrajiny s třema stovkama tanků a techniky , mohlo shořet velmi rychle , a co potom ?[UA]

K. Křivan 24.1.2023 16:12

Polsko nemá na to bojovat s Ruskem. S Ruskem se dá vyhrát nějaká ta bitva, ale válka ne ! O tom by mohl vyprávět Napoleon i Hitler.

Až Rusko zvítězí a dá se opět do kupy, až padne poslední Ukrajinec, pak už vůbec ne. Ani Amerika pak nemá šanci. Zu začne trápit Čína.

V. Novák 24.1.2023 15:08

Poláci jsou vaši nepřátelé? Moji nepřátelé to nejsou.

Rozepište se o polských projevech nenávisti k Rusku. Rád si přečtu i jiný názor, byť pitomý.

L. Novák 24.1.2023 15:21

Kostelanský tyhle nesmysly kopíruje obvykle někde z dezinfo webů.

J. Novotny 24.1.2023 11:10

Kdyby chtělo Poslko západní část Ukrajiny, tak nechají Rusko, aby schlamstlo zbytek. Polsku jde o to, aby se Rusko zastavilo co nejdále od jeho hranic (Kalinigrad nepočítaje).