19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

TERORISMUS: Když to bouchne a proč zrovna teď

Diskurs o tom, jestli směřujeme na Západ, jestli tam vůbec jsme nebo snad směřujeme zpět na Východ, nebo tam ještě jsme, trvá nejméně od doby, kdy se Miloš Zeman stal presidentem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vaněček 19.4.2021 0:46

To je síla...

Já jsem chtěl být (a budu) shovívavý k těm, kteří upřímně věřili, že by nám prospěly úzké vztahy s Ruskem. K těm, kteří měli Rusko upřímně rádi, například kvůli slavjanofilství.

Ale to co píšete vy, pane Holásku, to je doopravdy síla... Cizí země spáchá na našem území akt, který jasně vyjadřuje, že nás vůbec nepovažuje za samostatný svrchovaný stát - akt při kterém dokonce zahynou naši občané - a vy řeknete, že si prezident republiky správně dal týdenního bobříka mlčení.

Kam dál ještě klesnete, p. Holásku?

J. Vaněček 19.4.2021 0:54

Mimochodem: co to je za otázku - "proč zrovna teď"? Jakýpak "proč zrovna teď"? Rusko vraždí a terorizuje furt.

R. Langer 19.4.2021 6:11

Proč se to zrovna teď zveřejnilo. To se na to přišlo až teď? Zvláštní. ;-)

J. Vaněček 19.4.2021 6:22

Tak po mém soudu to načasování zveřejnění nějakým způsobem souvisí s tendrem na jaderku, s ukrajinskou-ruským konfliktem i blížícími se volbami v ČR. Počítám, že hlavní operativní informace o tom případu pocházejí ze zahraničí (VB, USA), protože naše policie neumí vyšetřit ani rušení nočního klidu.

I. Krahula 19.4.2021 8:04

Co takhle důkazy? Vzhůru, pane Vaněček.

P. Král 19.4.2021 13:10

Důkazy? Na co? Pan Vaněček vždycky věděl, že Rusové jsou schopni všeho a teď se mu to potvrdilo.

J. Jaroš 19.4.2021 13:05

No výbuch nastal v budovách pronajatých soukromou společností na munici ve vlastnictví soukromé společnosti. Z vyjádření pana Hamáčka plyne, že tato společnost obchodovala se zbraněmi a nelze vyloučit, že tyto obchody nebyly vždy OK.Sýrie. Pokud jsem navštívil jakýkoli objekt vždy jsem byl požádán o průkaz totožnosti, moje návštěva zaznamenána, zavazadlo prošlo rentgenovou kontrolou a já rámem. Pokud jsem si písknul tak osobní prohlídka. Nelze vyloučit VIP návštěvu ale ta se zřejmě bez dozoru po objektu netoulá. Po objeku mne pak doprovázel člen ochrany. Po 2 výbuch bych se podíval do knihy návštěv a o jednotlivých návštěvnících bych se informoval. Porovnal vízum skutečné doklady přicestovalých s doklady odcestovalých pokud bych zjistil rozpory snažil bych se je vysvětli. Zvláště o těch ohlášených z krajů cizích. Společnost však tvrdí, že o žádných takových návštěvnících neví. Nelze tedy vyloučit vloupání. Byly zjištěny stopy vloupání, zvláště po prvním výbuchu kdy předpokládám důslednou kontrolu. No nevím na vojně sem nebyl ale kamarádi tvrdili, že muničáky se hlídaly s vostrejma. V závěru otázka bude nájemce hradit milionové škody vzniklé výbuchem?

V. Novák 19.4.2021 13:49

Veškerá strážní služba byla "s vostrejma".

Ale já sloužil za totality, takže o tom, jak se hlídají muničáky ve svobodě, nevím.

Třeba se nehlídají...

O. Uživatel 19.4.2021 0:39

Uživatel požádal o vymazání