26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

TERORISMUS: Když to bouchne a proč zrovna teď

Diskurs o tom, jestli směřujeme na Západ, jestli tam vůbec jsme nebo snad směřujeme zpět na Východ, nebo tam ještě jsme, trvá nejméně od doby, kdy se Miloš Zeman stal presidentem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 19.4.2021 10:53

Vypadlo mi slovo "východ" a tak správně má znít věta takto: Proč bychom na jedné straně měli přebírat mindráky Západu, pramenící ze jejich imperiálně kolonialistické minulosti a na druhé straně všechny nešvary, které odjakživa charakterizovaly Východ, jako je úplatkářství a podlézání vrchnosti?

L. Netolická 19.4.2021 14:06

Protože, doufám, většina z nás chce žít ve svobodné a demokratické zemi a Rusko, nejen, že u nás má mnoho lidí, kteří mu slouží proti nám, a v poslední době jsme to viděli i u prezidenta a Hamáčka, tak je nutné, abychom se PEVNĚ ukotvili na Západ a nebylo žádných pochyb. Západ je demokratický, svobodný a hospodářsky vyspělý a i my tam musíme patřit, aby i další generace u nás žili svobodně. [>-]EU

J. Vaníček 19.4.2021 10:37

Přesně!R^

M. Valenta 19.4.2021 9:52

Podobných pokusů, jako je tento t z klávesnice pana Holáska, vytratit se nenápadně z vítězného teamu hlupáků, zde v následujících dnech spatříme na svých monitorech ještě mnoho.

J. Urban 19.4.2021 10:30

Jj, pata kolona se bude cinit... treba se tim konecne take dostane do hledacku BIS.

P. Götze 19.4.2021 9:36

Jen bych pripomenul, ze toto videni sveta v minulosti zpusobilo fiasko v Cambodgi nebo Vietnamu. Tam tehdejsi USA taky chtelo jasne jste snani, nebo nejste a jste tudiz proti nam. Zadny kompromis. Jak to dopadlo vsichni vime. Tohle je mor a bohuzel vzhledem k dnesnimu medialnimu zpolitizovanemu svetu a vzhledem k tomu, ze minimalne pul;ka ceske politicke sceny nbekope vubec za Cesko, ale za Brusel, je toto docela traskava kombinace pro stredni Evropu.

J. Kraus 19.4.2021 9:27

Díky za článek. Rád bych přidal pár povzbudivých slov, ale bojím se, že bych se rozčílil. Snad jen k nejnovějšímu napětí na východě Ukrajiny. To začalo výzvou ukrajinského presidenta k obnovení suverenity nad ruskojazyčnými oblastmi, přesunem ukrajinské armády a opatrným zahájením bojů. Rusové pouze, taky opatrně, reagovali. Vše jako učebnicový příklad odvrácení pozornosti od vnitřních potíží bojem proti vnějšímu nepříteli. A Ukrajina, rozeštvaná Západem a pak zrazená a opuštěná, budiž mementem i pro nás. Slovan prostě byl a zůstane podřadný a když navíc leze panstvu do zadku, tak tuplem.

A ohledně sankcí. Před olympiádou v Soči firma, v níž jsem byl zaměstnán, vysoutěžila zakázku (elektro) v rozsahu několika desítek milionů Kč. Začala realisace a i když byla velmi velká pozornost věnována obchodním a hlavně celním nebezpečím, najednou do Ruska nebylo možné fysicky nic přepravit. Až je mi trapné dodat, jak to dopadlo. Pochopitelně vše dodali Němci a nám zbyl prodělek několika milionů.

I. Pávek 19.4.2021 9:34

Jo, tak nějak to je.:-/

P. Vychodil 19.4.2021 9:20

je vidět krásně, jak jednoduše lze dav a jeho jedince ovlivnit...stačí jakákoliv neověřená zpráva, bez ohledu na to, jak nepravděpodobně zní, a mnozí jí okamžitě, bez jakéhokoliv pokusu se nad ní zamyslet, stoprocentně uvěří...zvláště, když podporuje jejich světonázor...

jako cvičení pro tyto důvěřivce bych v našem případě navrhoval, aby si v tomto mizerně napsaném trileru o 7 let starém teroristickém útoku nahradili ty 2 agenty za agenty americké...

J. Urban 19.4.2021 9:18

Je to takovy ubohy, proticesky a prorusky kolaborantsky clanecek. Holasek nema problem s Putinem, Lavrovem, agenty GPU a jejich teroristickymu pra§arnami ci se Zemanem, ale ma ho s Jureckou.:-/

M. Winklerová 19.4.2021 9:32

Z toho hnusného článku se mi udělalo nedobře. Holásek si už na nic ani nezkouší hrát. Chybí mi blicí smajlík.

J. David 19.4.2021 9:10

Kdo nic nedělá, noc nezmrví. Blokli mne, kdy "nezmrví" jsem vyjádřil jadrněji ve smyslu "německé zatáčky". Klerikální Lidovky jsou jaksi senzitivní a obojetné, tuto mne zablokovali, byť jsem užil citace z Bible.

Redakce lidovky.cz si nepřeje, aby se váš příspěvek objevil v diskusi, protože je v rozporu s pravidly pro diskutování na tomto serveru. Děkujeme za pochopení.

D. Černá 19.4.2021 9:09

Už víte, proč Zeman dva roky usiluje o odvolání Koudelky? A teď to pěkně prasklo.

D. Zítko 19.4.2021 9:04

Autor nemá kouska studu, že to agenti Bureš, Zeman a Hamáček tajili dlouho dobu je na stíhání pro velezradu!

J. Sedlář 19.4.2021 9:20

Když už metáte pojmy, tak metejte ty správné. 2/3 máte blbě.

J. Urban 19.4.2021 9:20

Muzeme se jen ptat, zda je skutecne tak retardovany a moralne zdegenerovany nebo "jen" dobre zaplaceny. Jedno ovsem nevylucuje druhe.

D. Černá 19.4.2021 8:43

Dle autora sankce Rusku prospěly, tak nechápu ten povyk z Kremlu, když přišly další? Podle Holáska jsou fajn tak vocode?

Jinak pořád dobrý Holásku, dobrý čtení ty ruský koště.

J. Nevrkla 19.4.2021 8:48

Jde o to, že v Rusku a Číně rychle ztrácíme jméno a vlastní byznys, že už budeme obchodovat především prostřednictvím Německa, kterému budeme dodávat se ziskem minimálním. A pak budeme kroutit hlavou, proč se máme hůře než oni.

V. Novák 19.4.2021 9:08

"Černé" je zbytečné cokoli vysvětlovat. Už jste si toho mohl všimnout.

H. Lukešová 19.4.2021 9:12

Konečně vás vidím na diskusi. Mám pro vás dotaz. Týká se Asadovy Sýrie, ne sice téma tohoto článku, ale Asadova Sýrie vás také zajímá. Vyhledala jsem textík...

Organizace pro lidská práva AGPS ( Action Group for Palestinians of Syria (AGPS)

Akční skupina pro Palestince v Sýrii zveřejnila zprávu, dokumentující 4 042 případů zabitých Palestinců od roku 2011 až do současnosti, jedná se o téměř čtyřnásobek v počtu obětí, než v období šesti let první intifády (prosinec 1987-září 1993). Palestinci umírali v Sýrii jednak následkem střelby ze strany Asadových vojáků a jednak ze strany syrských rebelů, či v důsledku mučení ve výslechových místnostech Asadových věznic. Mahmůd Abbás mlčel a dodnes mlčí a neodsuzuje Bašára Asada a Írán.

Vedle této zprávy syrský režim Bašára Asada zveřejnil seznam jmen obětí, který zahrnoval 548 zabitých Palestinců. Zatímco ve zprávě, kterou vydal Asadův režim, nebyly zaznamenány příčiny smrti Palestinců, tak zmínění lidskoprávní aktivisté souhlasili s tvrzením, že Palestinci zemřeli v důsledku mučení, věznění, hladovění a nedostatku lékařské péče.

AGPS také uvedla, že dalších 1 793 Palestinců je zadržováno ve věznicích a dalších 332 z nich zmizelo. Spolu s těmi, kteří byli buď usmrceni nebo „zmizeli“, další desítky tisíc Palestinců ztratily v Sýrii své domovy nebo zaměstnání. Uprchlický tábor Yarmouk, který byl domovem desítek tisíc Palestinců byl během občanské války zcela zničen, nezůstal z něj kámen na kameni. Navzdory těmto hrůzám žádný vedoucí představitel Palestinské samosprávy Asada a jeho íránské spojence neodsoudil. Ano, je to ten samý Írán, který se jinak zaštiťuje palestinskými právy a jehož politici „palestinskou otázku“ dali do popředí své zahraniční politiky.

H. Lukešová 19.4.2021 9:13

To je neuvěřitelné. Kde je ryk ze strany Palestinské autonomie, Hamasu, arabských a západních mainstreamových sdělovacích prostředků po celém světě? Kdepak jsou snahy světové veřejnosti postavit Asada, jeho politiky a íránské spojence před soud pro válečné zločiny jako v případech izraelských politiků?

Když jsou palestinští teroristé z Hamasu a Palestinského islámského džihádu zabiti izraelskými vojáky během protiizraelských výtržností a násilných akcí, arabský a západní svět hystericky řve a volá po stíhání izraelských vojáků a politiků za válečné zločiny. Arabská liga a jí poklonkující euronijní spojenecké země vydávají jednu protiizraelskou rezoluci za druhou, pravidelně se svolává zasedání Rady bezpečnosti OSN i Valné shromáždění, Mahmůd Abbás požaduje mezinárodní ochranu pro Palestince a všechny tyto události jsou neustále pokrývány arabskými i světovými mainstreamovými sdělovacími prostředky.

Jestliže jsou za smrt Palestinců zodpovědní jiní Arabové, nikdo se o ně nestará a to i samotní palestinští politikové ať už z Fatahu či Hamasu neprojevují žádný zájem, všichni jsou „zticha“. Palestinská krev prolitá v Judeji a Samaří či v Gaze má násobně vyšší hodnotu, než palestinská krev v jiných částech světa. Palestinci, kteří jsou zabiti izraelskou armádou, jsou pravidelně používáni jako nástroj protiizraelské propagandy a protižidovské zběsilosti, sloužící k démonizaci a očerňování Izraele v co nejširším záběru. Světoví lidskoprávní aktivisté a „bojovníci za mír“ věnují veškerý svůj čas a své finance k monitorování „palestinské otázky“ v Izraeli. Poselství je jasné, když nemůže být za smrt Palestinců odpovědný Izrael nebo Židé, nejedná se o zajímavé téma pro světový tisk. Během neustálé probíhající občanské války je Abbásovo ticho ohlušující. Nikdo neodsuzuje a nežaluje Asada či Írán z vražděni tisíců Palestinců.

V. Novák 19.4.2021 9:21

A ten dotaz?

H. Lukešová 19.4.2021 10:06

No to souviselo s tím vaším posouzením článku nebo co si o této situaci myslíte vy?. Jedná se o překlad článku, ten není můj. Asad a Írán se tváří jako ochránci Palestinců, ale ve skutečnosti je zabíjejí víc než Izraelco.

H. Lukešová 19.4.2021 10:08

Jak se brutálně aplikuje dvojí metr, nemyslíte? Izrael je pranýřován na vše, zatímco Sýrie a Írán, které mají Palestinců plná ústa je vraždí jako králíky.

J. Urban 19.4.2021 10:36

Asad je Ru-SS-aku kamos, to prece vysvetluje mnohe.

V. Novák 19.4.2021 10:47

Vím jen to, co jsem si v článku přečetl. Nevím, jestli ti mrtví nebo zavření Palestinci nebojovali na straně Daeš nebo jiných džihádistů, případně kdo je vlastně zabíjel apod.

Že bude Izrael posuzován přísněji, je jasné - je to stát, obecně považovaný na demokratický. A v Sýrii dosud je válka.

D. Černá 19.4.2021 9:09

Jde o to, že Rusové tady vraždí. Ve jménu státu. A vy jim pořád lezete do pr..le.

J. Sedlář 19.4.2021 9:11

A tak to dělají jiní jinde též ve jménu státu nebo vývozní "kdemohkradsije" a leze se jim do prdele také. Ale chápu, že jsou to pro vás ty správné prdele.

J. Nevrkla 19.4.2021 9:12

Já to zatím vidím jako absurdní divadlo bez důkazů, obhajoby druhé strany, bez logiky.

J. Sedlář 19.4.2021 9:21

Logiku to začne dávat, pokud se prostě zeptáte. Ciu bono. Ale pozor na nepříjemné odpovědi.