19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
boginm 17.3.2007 17:37

Re: Re: Reaktorschnellabschaltung, Reaktorschnellabschaltung, Reaktorschnellabschaltung

hraješ si na chytrého a nevíš že při odstávce bloku se nejdřív odstaví reaktor a až pak se dělají další práce.

jihomoravská tchýně 16.3.2007 11:20

stránky

Právě začínáme! Zatím neformální spolek jihomoravských tchýní bude mít svoje stránky na adrese http://jihomoravsketchyne.czweb.org co nejdříve (vydržte do večera:-))! ) Opakuji základní informace: Spolek jsme založily na podporu nejen jaderné energetiky, ale realistického myšlení vůbec, protože nás velmi znepokojují prohlášení různých "bursíků" a "kuchtových". Nepodporuje nás nikdo,  všechny aktivity si budeme hradit samy ( sami - protože nejsme uzavřenou společností). Naším heslem je optimistický skepticismus (skeptik = zkoumající a prověřující informace). Důležité je poznávat a studovat po celý život. Stárnout neznamená hloupnout. K  tomu chceme vést i naše potomky.

TUTU 16.3.2007 12:13

Re: stránky

Bydlím v Praze, ale Váš nápad se mi moc líbí. Díky.

jihomoravská tchýně 16.3.2007 15:06

Re: Re: stránky

Díky za podporu TUTU,honzaku a další. Bydliště, věk, pohlaví není rozhodující. Některé z nás se narodily nebo pracovaly na Moravě (Třebíčsku - tedy blízko Dukovan),ale teď jsme v různých částech republiky, také v Praze. Příznivce vítáme, kontakt bude možný přes stránky (aspoň částečně je kvůli tomu zprovozníme) nebo přes Emy@seznam.cz.

honzak 16.3.2007 13:56

Re: stránky

jsem u jihočeských taťků čestný člen (mám děti, ale nebydlím v JČ). Držím palce a zbytky slovesného umu a odborných znalostí napřu ve váš prospěch. Zejména poukazováním na nesmysly Sudbohmische muttern a jejich světce Plyna Biomasiče Bursíka.

stepandix 16.3.2007 11:18

ach jooooo

pane Pavlovec ... no comment ... vzal jste mi dech.... ale kdyz mi date adresu klidne vam poslu svuj diplom i atestaci...:-))))))

Radko Pavlovec 16.3.2007 11:31

Re: ach jooooo

Vážený pane,

od Vás jsem zatím žádné sprosté či urážlivé příspěvky neregistroval a má poznámka se na Vás nevztahuje. Myslím tím staré známé emp, delfin, člen pohraniční stráže či pavel99. Nemám chuť se jimi všemi zabývat. Úplně by stačilo, kdyby někdo konečně začal argumentovat namísto nadávek. Já jsem všechny argumenty uvedl na svých internetových stránkách. Proč zde není nikdo, kdo byl schopen alespoň trochu arumentovat? Včera mi na některý z těch placených nicků odpověděl, že nic číst nebude. Jak chce ale potom něco posoudit? Nepřipadá Vám divné, že jakmile se dostaneme trochu do hloubky problému, následují již pouze sprosté nadávky namísto argumentů?

cb 16.3.2007 11:38

Re: Re: ach jooooo

Proc by mel kdokoliv argumentovat nekomu, kdo jen urazi, viz  "placene nicky"

TUTU 16.3.2007 12:22

Re: Re: ach jooooo

Pane, pokud jste to opravdu Vy, kterého prezentují televizní šoty  -  tady v diskusi si lidé "povídají"   a příspěvky jsou na nejrůznější úrovni. I zde můžete najít autory, kteří přinášejí své argumenty. Obávám se, že i na rakouské straně jsou  lidé, kteří k Temelínu hovoří s emocemi bez argumentů. 

Ovšem v hodnocení úlohy pana Bursíka a   naopak paní Drábové se skutečně shoduje většina zde diskutujících.  Ale na  řešení hloubky daných problémů zdejší diskuse nemůže postačit. To musíte činit v politických kruzích v rámci Parlamentu ČR.  Podle mého názoru byla chyba v  ustanoveních  smlouvy z Melku, která opravdu není standardní smlouvou.

pavel 99 16.3.2007 15:35

Re: Re: ach jooooo

smutným faktem zůstává, že nejste schopen reagovat ani na velmi jednoduché a věcné otázky. Např. není snad pravdou, že Rakousku nestačily úspory a obnovitelné zdroje a má nedostatek zdrojů elektrické energie? Není snad pravdou, že tento nedostatek hodlá řešit výstavbou nových plynových elektráren? Není snad pravdou, že plynové elektrárny emitují skleníkové plyny (mimo jiné i CO2)? A není snad pravdou (dokonce odhlasovanou), že skleníkový efekt ohrožuje miliony lidí na planetě? (Poptejte se u zeleného věrozvěsta Al Gora....)

Radko Pavlovec 16.3.2007 11:11

Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Nechápu, proč se může někdo rozčilovat, když ministr uvede známá a ověřená fakta. Je skutečností, že jaderná lobby operovala nedostatkem kapacity jako argument pro dostavbu ztrátového Temelína. Jakoby zázrakem se však ještě před jeho zprovozením stala ČR druhým největším vývozcem elektřiny. A to se ještě snažili vyhnat spotřebu co nejvýše zneužitím státních dotací na "ekologické a levné" přímotopy.

Stejně tak je jasným faktem, že dohoda z Melku byla porušena. Závažné bezpečnostní nedostatky nebyly odstraněny. Informace najdete na WWW.TEMELIN.COM. Pakliže si je chcete porovnat s informacemi ČEZu či SÚJB, budete mít smůlu, protože žádné neexistují. Zástupci jaderné lobby totiž nebyli od řijna 2005 schopni vypracovat k rakouské expertní zprávě žádné stanovisko. Není tedy divu, že se ministr o vyřešení bezpečnostních nedostatků zajímá. Ohroženi totiž nejsou pouze Rakušané, ale (ještě více) občané České republiky. Spíše je podivné, že se o bezpečnostní nedostatky nezajímá v první řadě provozovatel či SÚJB.

Je typické, že každý kritický příspěvěk je ihned zaplaven většinou odpornými (namísto odbornými) příspěvky placených nicků jaderné lobby. Většinou se snaží vyzvednout svou odbornost a dělat z kritiků neschopné nevzdělance. Vzhledem k jejich anonymitě není možno jejich odbornou kvalifikaci posoudit. V každém případě je jim možno atestovat diplom z oboru demagogie. Je vidět, že byli školeni v problematice týkající se jaderné energetiky, ale v ničem se vlastně nevyznají doopravdy. Od ostatních účastníků diskuze vždy požadují nějaké údaje, sami však nedodají žádné. Myslím, že není třeba se zabývat urážlivými či sprostými příspěvky. Úsudek o úrovni účastníků diskuze a jejich argumentů si může učinit každý sám pro sebe.

stepandix 16.3.2007 11:14

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

pavel 99 16.3.2007 11:19

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

nechtěl byste raději vysvětlit, jak Rakousko bude snižovat emise CO2 stavbou nových plynových elektráren? A prý emise CO2 ohrožují miliony lidí - to Vám nevadí?

oakman 16.3.2007 11:27

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Pane Pavlovec, vzkažte těm, kdo mají peníze na to, abyste tu mohl "pracovat" na IT, že unás se za pí.oviny neplatí, my nežijeme v europionýráku, za pár let k nám budete z toh Waldviertel jezdit pracovat, tak se na to připravte lépe než MaĎar na práci na Slovensku. Blahopřeji k návratu velikána do lůna národa - die Pivken si toho žida z Braunau nezasloužili. Také doporučuji exkursi do SklavenKraftWerk Mauthausen, to je pro nás Čechy ten nejúspěšnější pokus o spalování bimasy v Rakousích

Sieg Heil!!! 

Radko Pavlovec 16.3.2007 11:50

Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Z toho zmateného příspěvku nejsem schopen posoudit, zda jste rasista, fašista či komunista - každopádně něco hodně odporného...

Papouch 16.3.2007 12:41

Re: Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

toho si nevsimejte, to bude troll

opravdovy oakman je vystudovany ekolog (asi Bursikuv spoluzak) a eurohujer

oakman 16.3.2007 12:53

Dík za upozornění na dvojjedinost!!

Ne pane Pavlovče, nebojte, jděte kam ráčíte, jste mi fuk..... Nicméně ten pán vám asi chtěl připomenout jisté historické souvislosti, které mají svou váhu. Výše vzmíněný popis mé osoby je asi tak platný jako logika jeho nositele. Pro něj jsem eurohujer, projiné americký raketonácek, onde zas zastydlý antikomunista, to se u nás stává..... mám pocit, že vaše hysterie kolem JETE je zbytečná, jen ztrácíte čaas na řešení důležitějších problémů -co budou rakušané jíst až nebude sníh na sjezdovkách, to řešíte? Nebo počesku hledáte darebáka za humny??? Kdyby Rakušané nebyli germánským odrazem Čecha v zrcadle svou malomyslností, xenofobií, jen nměli historií dán prostor to rozvíjet. Vždyť vám se za tím plotem po nás bylo smutno. Jak si uvědomit identitu Rakušana bez vyhranění se vůči Čechům?

míša mýval 16.3.2007 14:12

Fašista odporný?

To říkáte zrovna vy, bojují po boku Haidera proti Temelínu?

Jura Jurax 16.3.2007 14:53

Re: Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Jojo, odporného jako Pavlovec? ;-D

cb 16.3.2007 11:28

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Pane Pavlovce, od koho bude Rakousko dovazet el. energii, az nam zrusite Temelin?

a m i Z .M 16.3.2007 11:32

Pane Pavlovec,

co se týká ministra Bursíka, tak ten se v posledních dnech zachoval spíše jako zmatený ministrant, kterému uteklo procesí. Místo koncepce nabízí diletantský chaos a pro Česko typické politikaření.

vita 16.3.2007 12:26

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Mohl byste jmenovat, které nicky jsou podle vás placené jadernou lobby?

Pokud nejmenujete - a nedokážete(!) - jste žvanil a lhář! Prokazatelně protiatomovou lobby placený žvanil a lhář.

Petr Benes 16.3.2007 12:37

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Pane Pavlovce, myslim, ze vam ani vasich rakouskym chlebodarcum neni  nic po tom, jestli je Temelin ekologicky rentabilni a jestli byl postaven pro to, aby se jeho prebytek vykonu prodaval do zahranici. Zadne zavazne bezpecnostni nedostatky, pokud vim, mezinarodni komise pro atomovou energii neshledala, takze kuriozne mate pravdu, ze zadne odstraneny nebyly.

Stredocech 16.3.2007 12:41

Pokud by Temelín dodával elektřinu za cenu, nuceně placenou větrným tunelářům,

byla by tato "ztrátová" investice splacena už DNES.

Mimochodem, co udělalo s cenami elektřiny v Rakousku slabomyslné rozhodnutí neuvést do provozu Zwenterdorf???

Pokud máme nadbytek elektřiny, naco budovat nesmylné OZE, jejichž elektřina se nuceně vykupuje za enormní netržní ceny???

Toams Trojan 16.3.2007 12:43

Re: Údaje ministra Bursíka jsou "fakta"

A za koho lobujete vy? At uz udelame cokoliv, bude to blbe. Problem je v nenasitnosti nas lidi. Zadne reseni neni "ekologicke", bud se bude plundrovat x-set tisic hektaru pudy na vyrobu alternativnich paliv, nebo se riskne hra s ohnem (jaderna energie). Vse ma sve + i -.

Ps.: to co jisti lide nazyvaji fakty, jsou jen subjektivni dojmy, v realnem svete fakta neexistuji.

Stredocech 16.3.2007 15:05

Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou "fakta"

Pokud Vás někdo majzne klackem po hlavě (ne že bych Vám to přál), tak tan klacek bude zatraceně skutečný, alespoň pro Vás.

KTE 16.3.2007 12:46

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Jsem jednoznačně příznivcem jaderné energetiky a každopádně vítám slušnou úroveň diskuze. Ale nemyslím si, že by tu nějací křiklouni byli placenou klakou jaderné lobby. Ti křiklouni jsou většinou osoby s narušeným sebevědomím, kteří si aspoň takhle na chvíli uleví.

Kouknul jsem i na inzerované stránky, ale musím říct, že mi žádnou novou informaci nepřinesly. "Včasným zveřejněním kritických informací se tentokrát podařilo prosadit odstavení reaktoru ještě před dosažením kritické oblasti." - to vypadá, jakoby nás protiatomová lobby neustále zachraňovala. Ale tak to není... Problémy s palivem nejsou specifickým problémem pouze Temelína, dají se vyřešit a řeší se samozřejmě bez ohledu na "zveřejňování kritických informací".

Vít Kroutil 16.3.2007 13:46

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Pane Pavlovče,

když už odkazujete na stránky www.temelin.com, mohl byste prosim vysvetlit, jak to, že ani jeden z uvedenych kontaktnich mailu nefunguje? Snažil jsem se vám poslat jednoduchý dotaz ohledně zmatku ve jménu vašeho úřadu v rakouské a české verzi a mail se mi vrátil s tím, že neexistuje.

Děkuji za odpověď

Radko Pavlovec 16.3.2007 16:54

Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Pane Kroutile,

nevím kde je problém, dosud to fungovalo bez chyby. Zkontrolujeme to, v pondělí by to mělo být OK.

a m i Z .M 16.3.2007 11:04

Temelínští žudlaři, nechápu

proč si management JETE nemůže najmout pár zdatnějších diskutérů, a spokojí se s touto  zvláštní nabídkou za poloviční cenu? Aby bylo jasné, o co jde, opakuji doposud nezodpovězenou kontrolní otázku soudruzi:

Který z těch na slovo vzatých odborníků v JETE obstál při přijímací zkoušce a dokáže si nalít kafe, aniž by mu přeteklo? Zkoušky u docentky Drápové se nepočítají.