10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 13.1.2008 18:09

Re: Re: Re: Re: Re: omyl

Soudruhu, Pytle, v tom se právě mýlíš, že není komunista jako komunista. Ba právě naopak platí, že je komunista jako komunista. Všichni jste z jednoho pytle tuposti, omezenosti, závisti a nenávisti, což vás sžírá tak mocně, že jiní nebudete. Když vám pravdoláskoví politici nezavřeli huby, měli vás alespoň deportovat do vašich rezervací na kubánský ostrov nebo na sever korejského poloostrova. Doživotní přemístění komunistů do zmíněných lokalit bych snad i schválil zaplatit ze státní pokladny oproti podepsanému závazku, že se nikdy nevrátí.

Petys 13.1.2008 17:42

Re: Re: Re: omyl

Žádnej z nás - zapoměl jsi dodat. Komunismus je jen závist línejch a neschopnejch.

Richard III. 11.1.2008 0:17

Vadí, ne že ne!

Cituji: "nikomu nevadí, že by se těžko někdo odvážil odpůrce fašismu nazvat

fašistožrouty. Že vůbec každá zmínka o srovnání východisek, metod a

cílů nacismu a komunismu vyvolává když už ne hysterii, tak alespoň

ošívání". To je omyl. Mně to velice vadí a znám plno lidí se stejným názorem. Nejsme ovšem těmi, kdo nakonec rozhodují. A mnoho mých přátel se diví, koho že to volili do parlamentu, že se teď (nebo dříve či později) s komunisty bratříčkuje. Ač je pravda, že KSČM není KSČ, jejich myšlení a cíle zůstávají stejné, snad jen konkrétní formy se mění.

Taky nesmíme zapomínat na zásadní roli Havla a jeho lidí, kteří svůj boj proti Klausovi byli ochotni vést po boku samého čerta. Není divu, že to dělali a dodnes dělají po boku KSČM a komunisticky normalizované ČSSD.

Jakub S. 11.1.2008 0:01

Kolombo, poručíku - paráááda!

Já tě žeru, kamaráde. Nedejme se otrávit různě bačujícími individui.

Jakub S. 10.1.2008 23:58

Vážený a milý pane Bystrove,

Váš článek je jako vždy přesný, jednoznačný, informovaný, drtivý vahou faktů, přesvědčivý. Prosím, nedejte se otrávit těmi všiváky dole. Všichni z Vaší rodiny jste dobří! JS, historik

Ladislav N. 10.1.2008 23:55

Re: Re: Re: My antikomunisti

 ;-)R^ !!!!!!

hulvát 10.1.2008 23:47

Re: Nemáte nějak selektivní paměť? Nebo je to jen bolševická orální historie?

Doktore vy jste pozoruhodný exzot. Tak komunisti nelikvidovali kulaky, pardon zemědělce, jen jim předepsali nesmyslné dodávky!!

Nelikvidovali živnostníky. Co třeba holiči, taky neměli z čeho dělat? Čím maloval komunál (malíři)?

Kolombo 10.1.2008 23:37

Re: Re: My antikomunisti

Bačo, komunisti vybudovali šrot, který nikdo nechce, zasvinili krajinu , všechno zalili do betonu pole posypali fosfátama s kadmiem. Celý svůj podíl na národním majetku bych jim nechal výměnou za odluku své osoby od jakéhokoli levičáka. S levičákem jenom trh, dobrovolnost a slušnost. Žádná "solidarita". Na babu taky nemůžu skočit kdykoli se mi nějaká líbí. Musím se jí líbit taky. To komunisti nechápou. Stačí jim, když se jim líbí moje peníze. Prý je vytváří Lidstvo jako celek a oni chtějí jen svůj podíl!  Právě proto bych se chtěl deklarovat jako jiný živočišný druh, aby tuto demagogii na mne nemohli uplatnit. Komunistům ve štěstí nikdo nebrání, trhu se nemusí zůčastnit, nemusejí spílat nadnárodním farmaceutickým firmám neboť můžou používat levné léky severokorejské, kubánské a generika ze Zentivy,  Levičáků je jenom v Evropě několik set milionů. Že by si nestačili sami? Že by byli tak neschopní? To snad ani není možné! Já jsem se komunistického experimentu účastnit musel / ostnatý drát a samopalníci / i když jsem budování socíku považoval za totální nesmysl. Když socík padl, nepočítal jsem, že by mi snad komunista něco vrátil. Nehodlám ale podporovat soudruhy, co si myslí, že něco vybudovali! Kdyby vybudovali, měli by se jako v Rakousku! I beze mne!  V kuponovce si mohli pověřit Grebeníčka správou svých kuponů a vzít si svůj "spravedlivý" podíl! Mohli být pro úplnou privatizacia svou část si spravovat samostatně. Za pomoci solidárních sovětských soudruhů, západních humanistů a expertů typu Stáníka Grosse mohli být všichni milionáři a plachtit si na jachtách kolem Tahiti. Já bych jim to nezáviděl. Ale solidární s nimi nejsem, to ani omylem. Socani jsou jediné, co tady kazí životní pohodu. Je mi jedno, jestli chodím pěšky nebo na jezdím na kole, jestli jím chleba nebo kaviár, ale není mi jedno, když mi někdo přikazuje koho mám a koho nemám mít rád. Jakým dílem mám přispívat na "potřebné" a co k nim mám cítit. Komunista je potřebnej z definice. Nic než závidět neumí.

Ladislav N. 10.1.2008 23:16

Re: Re: Re: Proč to ti sociální demokraté dělají?

Hehe, ty máš "logiku" jako neúspěšný žák pomocné školy... ;-P

Ladislav N. 10.1.2008 23:14

Re: tvrdit o Jakešovi, že je dement, může jen primitiv...

Tak to jste potom s Miloušem dementi dva.

Alespoň pro nás, co jsme slyšeli Jakešův "památný" projev... ;-D Milión, dva milióny... ;-)

ver 10.1.2008 23:05

Re: Re: My antikomunisti

bačo , bačo .

doktor 10.1.2008 22:51

Re: Re: Re: LŽETE - pokračování

Na vás je vidět, jak příběhy z doslechu (historici tomu říkají orální historie) se v průběhu generací mění v hlavách na něco docela jiného, než se skutečně stalo. Nediskutoval jsem o podnikatelích, ale o živnostnících a rolnících, vlastnoručně  s rodinou pracujících  ve svých živnostech. Můj příběh se stal, když mi bylo 15 - mimo jiné to byl jeden z důvodů, proč mne komunisti po maturitě na gymnasiu nepustili na vysokou. To se nezapomíná. Váš způsob vyjadřování je pozoruhodný: chtěl bych vás vidět a slyšet v normálním životě. Musí to být k popukání.

bAČA 10.1.2008 22:49

Re: Re: Proč se vlastně zrodilo slovo "totalita"?

Naprosto s tebou nesouhlasím. Jako občan bez červené knížky jsem se měl daleko lépe než dnes v tomto proklatému  a prolhaném režimu. I vládu bolševické ODS.

bAČA 10.1.2008 22:46

Re: Re: Proč to ti sociální demokraté dělají?

A co Klaus, Kočárník, Dyba, Dlouhý, Topolánek, Nečas... také bývalí komunisté, ale dnes v ODS. KSČ je rodnou matkou ODS.

bAČA 10.1.2008 22:42

Re: Nějak jsem taky nepostřehl to nynější vytváření třídní společnosti,

Nevím čím jsi, ale vychloubat se a tvrdit o Jakšovi, že je dement může jen primitiv. Patříš mezi ty, kteří si o sopbě myslí, že jsou nejchytřejší. Bohužel, pouze duté se nafukuje.

bAČA 10.1.2008 22:38

Re: My antikomunisti

Kolombo, buď máš v hlavě piliny, nebo jí máš zalitou nenávistí. Prý komunisti kradou? A ty nevidíš kdo dnes krade? Rozhodně to nejsou  komunisté, kteří nepatří k dnešní  přebohaté vrstvě společnosti. Tito dnešní zbohatlíci přišli k majetku zlodějnou, okrádáním, podvodem. Pravicoví bolševici z ODS, potomci KSČ nechtějí pochopit, že třídní boj a nenávist nevymysleli  komunisté, to jen Marx  objevil tento znak kapitalismu . Nenávist  pravičáka ke všemu levicovému je však  pěstovaná  propagandou,  záměrně  a úmyslně. Dnešní rozkradači majetku vybudovaného za komunistů mají ještě i po 18ti letech co krást. A u nás už si nakradli i zahraniční firmy, protože toho je už jen velice málo co je v českých rukách. Kapitalismus je zločinný systém který produkuje bezdomovce, žebráky, kriminalitu.....Probuď se a dívej se kolem sebe. Možná patříš také k těm zlodějům. Zloděj křičí chyťte zloděje.

kirast 10.1.2008 22:20

Re: aážený pane autore

Ani vy o totalitě zřejmě nic nevíte (nebo si nepamatujete nebo doufáte, že ostatní si nepamatují). Za totality byste si ani nedovolil svůj příspěvek odeslat. A pokud byste už byl takový hrdina, mohl byste jenom doufat, že se dožijete období, kdy z vás bude slavný disident a zúročíte roky strádání. Většina těch hrdinů se toho totiž ani nedožila.

ver 10.1.2008 21:43

Re: .... Že KSČM není KSČ ...

a navíc je platíme ze svých daní , no není to absurdní ?

ver 10.1.2008 21:41

Re: Re: Re: Proč se vlastně zrodilo slovo "totalita"?

čemu nerozumím je , že socbolševici mají tolik hlasů . Je to normální  , když se oháníme tou vzdělaností ? Anebo jsou masy  fakt tak blbé?

pamětník 10.1.2008 21:39

.... Že KSČM není KSČ ...

Nevzpomínám si, že by se KSČM distancovala od KSČ, když  po roce 89 zdůvodňovala nároky na

  její majetek. Dík tomu že se jí vyhovělo, nemusí mít KSČM dodnes starosti s finančním zajištěním své existence.

ver 10.1.2008 21:35

Re: My antikomunisti

oni by v tom  svém režimu brzy pošli , stejně jako parazit  bez svého hostitele

ver 10.1.2008 21:31

Re: Je zřejmé, že ČSSD není žádná "sociální demokracie", ale obyčejná KOMUNISTICKÁ PARTAJ

nestydí se , jen se maskují

Kolombo 10.1.2008 20:56

My antikomunisti

bysme se za tento název neměli stydět, jako se nestydí antifašisti. A měli bychom se připravit na dobu, kdy bude třeba opět proti komunistům bojovat. proti komunistickému násilí je třeba se postavit silou. Teď mají stejné svobody jako ostatní, ale jim to nestačí. Protože nic nedovedou, je jim svoboda na nic. Jako stradivárky hluchému, co mu granát utrhl obě ruce. Komunisti dovedou jen závidět a krást. Měli by být  PŘINUCENI žít podle komunistických zásad. S okolím nechť komunikují a obchodují jen prostřednictvím stranických zástupců, strana ať obstará komunistům práci ve vlastních závodech, komunisti ať jim ji přidělují, komunisti ať je řídí. Ať je komunisti léčí a komunisti ať jim staví ty levné dostupné byty. Pokud budou chtít koupit něco zvenku, tak přes Podnik zahraničního obchodu řízený stranou. Namísto peněz nechť mají zvláštní poukázky na komunisty vyrobené zboží a vlastnictví běžné měny komunisty nechť je trestné. A jakéhokoli komunistu, který by snad chtěl z ráje utéct, bych do něj promptně a bez pardonu vrátil. Komunisti mezi normální lidi nepatří.  Patří do skanzenu , do horroru.  Jak to, že ze iracionálního strachu o zdraví likvidujeme miliony ptáků a komunisty necháme jenom tak pobíhat mezi námí? To nemá logiku! Komunista je ten nejbezohlednější sobec jakého je možné potkat, kromě sebe a svého šílenství nebere na nikoho ohled. Nestačí mu, že si může komunismus zavést pro sebe a své souvěrce. To není správný komunismus. Komunista, aby byl spokojen, nesmí vidět někoho spokojenějšího.  proto musí ovládnout celou planetu a šikanovat všechny podle svých úchylných představ. Jak to, že Dajak na Borneu má právo na svůj tradiční způsob života, ale nekomunista ne? Není to jen proto, že tomu Dajakovi komouš jeho život nezávidí? Kdyby si uvědomil, že ti Dajaci jsou v tom svém lese nějak moc spokojení, bylo by s nima ámen! Komunista je šílenec, sadista. Kam se hrabe Hnutí Grálu! I nacisti byli míň nebezpeční.

tomas 10.1.2008 20:52

Re: Re: Re: Re: Re: omyl

pane pytel posledni vetou si koledujete o podani zaloby za vyhrozovani.

Kořiva 10.1.2008 19:59

Re: Re: Proč se vlastně zrodilo slovo "totalita"?

Jsem také pamětník.Beze zbytku s Vaším názorem souhlasím.

kpt 10.1.2008 19:29

gumo gumiči

jak vidím, pro tebe je třeba docela jiný slovník. Udělám ti radost, chlapče. Spousta rodičů v oné době dávala svým dětem jména neomylných vůdců, ať už to byl Adolf, Benito nebo Vladimír. Nechci věřit, gumo gumiči, že by ti ten drobný fakt unikl...

kpt 10.1.2008 19:21

Re: Jakube

nemám radost z vašich informací, ale byla to jedna z možností. Spousta lidí se stala hrdiny až s dostatečným odstupem času, kdy zjistili, že dnes už je možné tvrdit cokoli komukoli, ale ejhle, našel se pamětník. Jak je možné, že V.B. neseděl, za své dnes prezentované názory, dejme tomu jako Václav V.  čti Havel, ale byl novinářem i před rokem 89. Je možné změnit názor? Samozřejmě! Proč pak tuto možnost nepřipustit i u jiných, jejichž vnímání je, měkce řečeno, méně pružné...

Eva D. 10.1.2008 19:00

Re: Je zřejmé, že ČSSD není žádná "sociální demokracie", ale obyčejná KOMUNISTICKÁ PARTAJ

R^

Eva D. 10.1.2008 18:58

Re: Re: Tatino,

R^R^R^

Eva D. 10.1.2008 18:57

Re: Re: Vrcholní sociální politici

R^