23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Slava 10.1.2008 12:34

Re: Re: Ty spojitosti

Ten článek o vedoucí úloze ksč tam původně nebyl, a byla to totalita. Výše  uvedenou definici jsem převzal od autora a pasuje na ods, toť vše. K totalitě není takového článku třeba.  Já zase nemohu najít ve vaší reakci argument proti tomu, co píšu.

Slava 10.1.2008 12:25

Re: Největším nebezpečím pro ČRi . . . . .

jsou takoví ideologií zblblí užiteční idioti neschopní myslet vlastní hlavou, jako jste vy.

Jakub Roth 10.1.2008 12:19

Re: podle křestního jména usuzuji

Usuzujete blbě. Raději o panu Bystrovovi něco vygooglujte, abyste tu nebyls za pindálka.;-P

kpt 10.1.2008 12:12

podle křestního jména usuzuji

že jste potomkem komunisticky smýšlejících rodičů. Určitě tedy znáte z první ruky vše, o čem píšete. Já bych přesto přiznal těm lidem, kteří nezmizeli v jiných stranách, nemá smysl jmenovat, každý z nás známe několik desítek jmen lidí, kteří, když skončila konjuktura v KSČ jednoduše přes noc přešli do perspektivnějších klubů, alespoň pevný charakter. S jejich viděním se nemusím ztotožnit, ale alespoň zůstali u toho svého i v době, kdy jim nikdo, ale opravdu nikdo nefandil. Jinak Život sám ukáže, jsou-li životaschopní či nikoli, neustále do nich bušit se mi zdá kontraproduktivní, myslící lidé mají svůj názor, takže nezbývá než si myslet, že jde o vaši snahu ovlivnit ty z druhého soudku...

Historik 10.1.2008 12:07

LŽETE - pokračování

Skoro celá kolektivizace v 50 letech se týkala RODINNÝCH GRUNTŮ, jejichž majitelé na nich pracovali sami se svou rodinou.

Totéž platilo o Stalinově kolektivizaci v třicátých letech, spojené navíc s hromadnými vraždami obludného rozsahu. U nás těch vražd bylo podstatně méně ale BYLY. Některé procesy měly za úkol zastrašit rolníky tam, kde kolektivizace "vázla."

BuBu 10.1.2008 12:03

Největším nebezpečím pro ČRi . . . . .

. . . a potažmo . . . pro celou demokracii - je osoba J. Paroubka !  A to zcela jednoznačně !!!

Nevídaný totalitní způsob vládnutí ve své straně, ke kterému si našel svého osobního "drába" - Rátha . . . . . . volba presidenta "Antiklause"  - jehož jediným cílem je Paroubkovo budoucí presidentské křeslo . . . . . . . a toto vše, za příslibu komunistům na opětovné vládnutí nad občany této země - to dělá z této Kreatury z bývalé Národní fronty . . . . šíleně nebezpečného člověka ! Dá se bez nadsázky říci . . . že životu-nebezpečného člověka ! 

taky Honza 10.1.2008 12:02

Re: Všude, kam vkročila noha bolševika byl nastolen totalitní teror, bez vyjímky.

Ti nějakéj bolšoun šlápl na hlavu? Devastace Tvého mozkového préjtu by tomu odpovídala.:-)8-o

Historik 10.1.2008 12:02

LŽETE

Komunisté zakázali práci živnostníkům, kteří nezaměstnávali NIKOHO a dokonce jim "znárodnili" jejich dílny a krámy. Pokud byla dílna v rodinném domku, týkalo se to znárodňování i TOHO DOMKU, protože "národní podnik" přece nemohl být v nájmu u soukromníka.

CELÁ KOLEKTIVIZACE V 50 LETECH

A po roce 1969 např. opětně zlikvidovali soukromé taxikáře (ne že bych tuto kategoirii lidí právě miloval).

Historik 10.1.2008 11:58

Vážený autore, ač máte pravdu, pokud (minimálně) nezrušíte platby za recept,

a "ekologické" zdražování energií, bude tady vláda ČSSD + KSČM. My dva ani nikdo jiný s tím nic nenaděláme.

flavy 10.1.2008 11:38

Z počínání Paroubka a ČSSD mám strach

Souhlasím s článkem a zvláště s jeho alarmujícím závěrem. Počínání sociální demokracie v čele s Paroubkem je příprava na další totalitní éru, ať už se bude jmenovat jakkoliv. Paroubek skutečně aplikuje samostatnou zahraniční politiku a jeho slova o tom, že Rusko  (dříve Sovětský svaz) bylo a je náš přítel a spojenec, jsou pro mne stejně absurdní jako, že komunismus nebyl totalitní. V politických vystoupeních se  v jeho případě už nejedná ani o kritiku vládních kroků, ale o absolutní zničení nepřítele. Za rukojmí vezme to nejkřehčí, nejcitlivější, tj. bortící se zdravotní systém, a vyzve k občanské neposlušnosti, vyzve k nedodržování zákona!, protože jej považuje za neústavní. Nečeká na rozhodnutí Ústavního soudu. Nemocnice, vedená panem Drymlem, který kandiduje za ČSSD do senátu, se na rozdíl od všech ostatních takových zařízení, rozhodla zákonem neřídit a funguje dle svých pravidel. Vznikl nebezpečný precedent, který vede pouze k chaosu. (Nepíši, prosím, o kvalitě reformy, smyslu vybírání regulačního poplatku lékařem navyšující jeho příjem atd.) Chaos povede ke skutečné občanské neposlušnosti a následné touze po řádu. Valná většina občanů si bude přát nový režim (pořádek, klid na práci) a Paroubek s komunisty jim ho rád dodá. Ale abychom tento „nový“ režim, který se bude jen kosmeticky lišit od komunistického režimu, přijali, musíme uvěřit že komunisti jsou demokraté, socialismus je otevřený tržní mechanismus západního (blahobytného) stylu a ti rusky hovořící lidé, co přijely v roce 1968 do Prahy v tancích, jsou naši přátelé, kteří zrovna neměli jiný dopravní prostředek. Pokud to nepůjde po dobrém, půjde to po dobrém s Ruskem.

VladaPing 10.1.2008 11:35

Re: Otevřít oči, Re : třetí....Cosi Vám ve výčtu chybí.....

Vaše :"Proč netepete, Bystrove, Čunky, Pitry, Krejčíře.." by snad bylo záhodno rozšířiti i o (jen tak letmo) Grosse, Zgarbu, Doležela, Šloufa a řadu dalších, úmyslně pozapomenutých......

Pytel 10.1.2008 11:34

omyl

"nebylo možné vlastnit výrobní prostředky"

Autor se mýlí a  nechápe, o co jde. Pochopitelně, že komunistická společnost nebrání jedinci v seberealizaci a zbohatnutí, a už vůbec mu nebrání v tom, aby vlastnil výrobní prostředky.

To, v čem mu však všemi silami brání a co považuje za nelidské, nehorázné a barbarské, je zaměstnávání CIZÍCH* lidí na svých výrobních prostředcích, přivlastňování si jejich výrobku, jeho následný prodej a přeměnu takto utržených peněz na další výrobní prostředky a pracovní sílu. To je sakra rozdíl!!!

*cizí člověk = to je ten, kdo nejsem já sám a moje rodina

VladaPing 10.1.2008 11:29

Re: kde puč zahájený střelbou z Aurory dal opilec Lenin a Stalin když se vraceli k ránu domů a tím zahájili VŘSR za prachy německé rozvědky

Úlohu soudruha Lenina bych ve VŘSR příliš nepřeceňoval (přišel, oholen, již k hotovému), roli soudruha Stalina už vůbec ne, onen výstřel z Aurory je, mimochodem, dosti spornou záležitostí, spíše bych vzpoměl úlohy soudruha Bronštejna (toho soudruh Stalin nechal zavraždit v Mexiku). Samotný puč, jak je vhodnější VŘSR nazývat proběhl - zpočátku relativně v poklidu - divadla hrála - až po obsazení Zimního paláce (tady se snad skutečně po vypršení ultimata daného Prozatimní vládě vystřelilo z Aurory) - které probíhalo zpočátku v poměrném klidu (Kerenskij normálně odešel) - později, po obsazení paláce a (to hlavně jeho sklepů plných vína) se to ovšem zvrhlo v bohapustou (ovšem proletářskou) pijatyku. Soudru Lenin se dostavil později - byl na něj totiž Prozatímní vládou vydán zatykač, takže se musel skrývat (zpočátku ve Finsku - tehdy součástí Ruska a to nedaleko Petrohradu). O úloze německých peněz při financování puče dnes již není nejmenších pochyb (zatykač Prozatimní vlády byl koneckonců vydán právě z těchto důvodů), ostatně první slavný Leninův dekret byl "Dekret o míru".  

Nebýt protahování Brest-litevské konference o uzavření separátního míru s Německem právě Trockým (který s Leninem v této otázce nesouhlasil), mohl plán generálního štábu císařského Německa (snad?) vyjít a situace na západní frontě se mohla vyvíjet poněkud jinak - rozhodně by se mohly získat nějaké výhody ještě před tím, než se USA mohly plně zapojit do bojů.

VladaPing 10.1.2008 11:09

Re: Mistr Jan Hus byl člověk chytrý, vzdělaný a kultivovaný.

A jak dopadl ?

Bylo mu to dobré, jak mrtvému zimník....

Mistr Jan Hus 10.1.2008 11:08

Re: Re: Re: Komunismus = diktatura proletariátu prosazovaná silou ...

V USA je např. Národní garda. ;-D To jsou jejich milice. Když Bush ucítí někde ropu, tak tam pošle své teroristy a neptá se na právo. ;-)

Mistr Jan Hus 10.1.2008 11:06

Re: Re: Já být vlastizrádcem, tak mlčím.

Já jsem vzdělaný, chytrý a kultivovaný. Akorát ty neznáš obsah těchto pojmů, neboť jsi modrý. ;-D

Harry 10.1.2008 10:51

Re: Otevřít oči

No pokud budete cekat, az ve vasi vsi NEKDO vytvori pro vas zamestnani to se nacekate. Urcite takoveto obce jsou, ale jsou i jine, kde necekaji a sami se staraji aby nezili z podpory. Ani v obdobi budovani realneho komunismu absolventovi VS nikdo zamestnani nehledal, musel se starat sam kde se uchytit. Umistenky abolventum VS skoncily v r. 1966.

ver 10.1.2008 10:34

Re: Re: Re: Komunismus = diktatura proletariátu prosazovaná silou ...

Mistře Jane , kapitalismus je to , co Vám umožňuje tady žvanit

ver 10.1.2008 10:27

Re: Komunismus a nacismus

a ta nemoc je nebezpečná svou zákeřností

Elias antikomunista 10.1.2008 10:13

Komunismus a nacismus

jsou dvě takřka identické formy zla. Antikomunismus není předsudek, nýbrž jakási přirozená obranná reakce. Jako když se lidský organismus brání nemoci. Komunisti jsou prostě nemocní.

taky Honza 10.1.2008 10:09

Re: Je zajímavé,že komunisté vždy chtějí budovat tam kde to funguje!

Vidím, že myslitel z Tebe nebude. Politolog, taky ne. Vrať se zpátky na veřejné záchodky a tam piš své upocené bukvy. Z Tvé urovně pomocné školy historii neuchopíš.:-)

Bakovský 10.1.2008 10:09

Re: ono se vám to pindá....

tak se přestěhuj

nepražák

Karel Růžička 10.1.2008 10:08

Všude, kam vkročila noha bolševika byl nastolen totalitní teror, bez vyjímky.

A co víc, totalitní devastace lidského myšlení.

Malý Aston 10.1.2008 10:03

Je zajímavé,že komunisté vždy chtějí budovat tam kde to funguje!

Pokud pominu Rusko,kde puč zahájený střelbou z Aurory dal opilec Lenin a Stalin když se vraceli k ránu domů a tím zahájili VŘSR za prachy německé rozvědky a jak to tam vypadá se každý může přesvědčit,pokud dostane vizum a zajede si mimo Moskvu nejraději chtějí budovat,když to někde funguje.Jak zjistí,že to nefunguje okamžitě předají vládu někomu jinému jako u nás v roce 1989 a trpělivě čekají. Proč tito velikáni ideologie a nepřekonatelní ekonomové to nezkoušejí jinde?Proč pořád mají zájem zničit fungující hospodářství jako u nás po roce 1948?Ten kolotoč napřed ukrást,prožrat a pak předat a jakmile to funguje zase začít dokola je musí bavit.Jinak si to neumím vysvětlit.:-D

Ladislav N. 10.1.2008 9:53

Re: Václav Klaus o KSČM a komunismu

To jsou ty Klausovy kšefty o prezidentskou sesli... ;-P

čtenář zdrojů 10.1.2008 9:23

Václav Klaus o KSČM a komunismu

"Velmi bych odlišoval hodnocení komunismu, éry, kterou jsme někteří prožívali většinu svého života,od komunistické strany dnes v prosinci 2007. Tohle si směšujeme. Komunistická strana je v našem demokratickém, svobodném parlamentním systému zastoupena. Ona hlasuje denně v parlamentu, ona zásadním způsobem přispívá k tomu, že tenhle zákon je, nebo není schválen... Zdá se mi směšné, že dnes někdo hrdinně bojuje s komunismem. To měl bojovat před dvaceti, třiceti lety."

PROKOP BUBEN 10.1.2008 9:20

Re: pane Bystrove

Ten se nám vysmívá se svými hochštaplery a darebáky už sedumnáct let.....

sergo 10.1.2008 9:12

ono se vám to pindá....

milí pražáci,pro vás česko končí za boleslaví.....práci máte,kdo chce v praze práci najde,ceny máte akční,to k vám promlouvál pan prezident,že si žijete jako nikdy,to je pravda.....ale co takové maloměsto,kde byly dvě továrny(dnes zavřené),jzd(neexistující),jedno výrobní družstvo(rozkradené)........pěkný pla´tj. 12000 hrubo(když dojíždíte ještě mínus 600-1000 za měs)....za to byste se v praze neotočili ani z jednoho boku na druhý.....tak se nedivte že nasranost bude stoupat a komunistům stačí čekat,čekat,čekat.......a ty hlasy dostanou,dřív nebo pozdějc......jak je to jednoduché...

AGO 10.1.2008 9:08

Re: Úpadek a pád ČSSD

Místo krásných hesel meziválečné Socdem jsou tady "Zaprodanci v žoldu ODS""Pánové kdo z vás to má"a "Co z toho budu mít já"

třetí 10.1.2008 9:01

Re: Re: Otevřít oči

Pane, miliardáře nevychoval socialismus, stejně tak tuneláře. Nevymlouvejte se na režim, který mladá generace vůbec nepoznala, přesto se jí nechce pracovat. A co se týče půdy ležící ladem, tak to jsou celé hory a velká část podhůří. Má to však také svůj efekt, po třech stech letech se k nám, do Krkonoš, vrátí medvědi