19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

SPOLEČNOST: Na okraj aféry Dozimetr

Valí se to na nás ze všech stran. Hlubuček, Gazdík, Rakušan. V tom jedna sebevražda. Vazební stíhání. Souběžně další odsouzení Ratha. V čase minulém i přítomném: korupční aféry napříč politickým spektrem. Provázejí nás od obnovení demokracie jako nežádoucí průvodní jev tržní ekonomiky. Že nás nemohly minout, ví každý, kdo zná Bibli. Píše se v ní o nich. Nepřímo, ale pravdivě. I o jejích aktérech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kindl 27.6.2022 12:08

Co se týká tak zvaného Dozimetru jsou tam pouze podezřelí. Zda něco spáchali a něčím se provinili rozhodne soud. Do té doby jsou nevinní. Pamatuji si, jaké šílenství zde probíhalo v době kauzy Parkanové. Jaak skončila kauza nagyová a mnoho daLŠÍCH.

P. Szirotný 26.6.2022 21:09

Aféru Hlubuček nelze zamést pod koberec. Je příliš známá a zřejmě dobře zdokumentovaná. Takže se jak z opozice (to bych ještě pochopil) tak od novinářů včetně autora článku se objevuje snaha bagatelizovat tuto megaaféru s poukazem "vždyť Babiš taky". Ale obou případech je diametrální rozdíl. AB požádal o dotaci z eurofondu. Ano, "upravil" status firmy tak, aby kritéria dotace splňovala. To je první problém. Kritéria pro přiznání dotace měla být nastavena tak, aby toto nebylo možné. Stačila by jedna v podmínkách. Tedy něco v tom smyslu "Firma musí splňovat kritéria tzv. malé firmy 3-5 let před přiznáním dotace". Druhou věcí je, že žádost o dotaci někdo posuzoval a dotaci mu "přiklepl". Tudíž AB si peníze nevzal sám, ale byly mu někým schváleny. A ten "někdo" by měl být případně obžalovaný spolu s ním. A do třetice ... peníze byly použity na účel, který byl v žádosti o dotaci. A teď to srovnejme s causou Hlubuček. Tady se nosily úplatky v řádech statisíců v igelitkách. A za výnosy z této organizované trestné činnosti se kupovaly apartmány ve Španělsku či luxusní auta Bentley. Opravdu vám to připadá srovnatelné ??

P. Diviš 26.6.2022 22:24

On toho má Bureš "na triku" víc.

https://dfens-cz.com/nenavist-proti-letne-divide-et-empera/

P. Molík 26.6.2022 19:45

Krademe všichni a když nechceš s námi krást a tunelovat, tak tě pomluvíme, že jsi si už toho nakradl tolik, že už nepotřebuješ krást. Každý si může dovodit, kterých politických uskupení či partají se tato zvrácená praxe týká.

P. Molík 26.6.2022 19:33

V dnešní Nedělní partii na Primě trapně exhibovala ortodoxní vyznavačka politiky STANu Kovářová. Evidentně nebyla objektivní a prezentovala se jako zapálená apologetka STANu, přičemž neustále skákala do řeči oponentovi Vondráčkovi, který tak nemohl dokončit téměř ani jednu větu k lumpárnám některých předních politiků STANu. Moderátorka Terezie vytvářela dojem, že Prima je detašovaným pracovištěm propagandistické centrály STANu. V nejvyšších patrech politiky a v mediální sféře má STAN doposud mnohé zastánce resp. patrony.

P. Szirotný 26.6.2022 21:18

Taky jsem dnes Partii sledoval. Věra Kovářová (které kvůli jejímu image doma říkáme "teta") se snažila seč mohla, aby zachránila alespoň zbytky renomé a image STAN. Mission Impossible. Ale osobně jí obdivuju, že měla odvahu do toho jít. Zřejmě v tom "nejede". Možná má ještě i nějaké ideály. Chudák "teta".

F. Žůrek 26.6.2022 18:31

Pane Stejskale, ještě jedna taková přiléhavá příhoda: Jednou mně řekla ještě starší učitelka důchodkyně následující: "Přijel z Kanady bývalý český občan. A tázeli se jeho: "Jak se tam v té Kanadě máte?" A on odpověděl: " Úplně stejně jaky vy tady. Okrádáme docela stejně jeden druhého.""

F. Žůrek 26.6.2022 18:19

Jakou máme demokracii? Velmi špatnou... Postkomunistickou. Kdo nebyl dříve v KSČ, neměl přece žádné politické ani podnikatelské zkušenosti. A kdo měli zkušenosti? Přece političtí matadoři.

Již kupónová privatizace nebyla tak docela v pořádku. Byla asi již připravena za komunismu v Prognostickém ústavu. Kupóny na akcie - to dokázal správně proměnit málokdo. Lidé spíše viděli nabídku peněz za kuponovou knížku. Zisk nějakých peněz pro sebe, než aby v tom viděli cestu k poctivému podnikání...

Ano. Věřil jsem aspoň trochu tomu, že u nás již skončí komunismus a začne nějaká slušnost. Byl jsem později velmi překvapen, jak rychle jsem si osvojili "Vrtění psem." Za každou cenu musel skončit pan senátor Jiří Čunek jako člen Vlády (u Mirka Toplánka), který byl člen KDU-ČSL. A kde nám skončil například Josef Lux? A kde Cyril Svoboda, který byl dokonce 2-krát v čele KDU-ČSL, tož kde toho dnes máme? Nějak se podivně rovněž vytratil... A pročpak?!

Média, novináři a pod. "NESNÁŠEJÍ VĚŘÍCÍ OBČANY..." Ale když obecně není víry, tak není ani důvěry. Je tomu tak... Zdař!

M. Pivoda 26.6.2022 18:29

Jakási snaha po průhlednosti jednání přece jen v Česku existovala. Po listopadu 1989 byla například vydána kniha, ve které byl seznam všech polistopadových majitelů privatizátorů.

Jenže všechny výtisky té knihy byly okamžitě kýmsi skoupeny. Úplně všechny výtisky. Takže řadový občan se neměl šanci nic dovědět.

P. Szirotný 26.6.2022 22:00

Dobrý večer. Na vaše vyřčené otázky odpovím. Josef Lux zemřel v roce 1999. Cyril Svoboda dělal naposled poradce Andreji Babišovi. Co dělá dnes nevím. Věnoval bych se spíš Jiřímu Čunkovi. Na jeho příkladě lze myslím ilustrovat co se stane člověku, který se dostane mezi "vyvolené", kteří ho mezi sebou nechtějí. Pokud si to pamatujete, novináři z něho udělali "blbce", který nerozpozná rozdíl mezi starou a novou občankou. A jakmile odešel z vysoké politiky, o jeho cause domnělého zneužití sociálních dávek už nepadlo ani slovo. Takhle funguje naše politika. AB je toho dalším případem. Jen má lepší zdroje a dokáže se do určité míry bránit. Ale jak vidíme, ani to nestačí. Stejně se ho stačí "utočit" na cause Čapí hnízdo. Míříme do finále. AB možná bude kandidovat. Proto ta obžaloba zrovna v této době. Proto uzavření tzv. reklamní větvě causy Čapí hnízdo právě teď. Jde o všechno. Buď ho opozice společně s některými médii dostane, nebo bude mít minimálně další 4 roky smůlu.

M. Pivoda 26.6.2022 17:50

Autor Stejskal špatně datuje až do doby polistopadové. Cituji z jeho článku: "... Ne všichni šli do polistopadové politiky s „listopadovými“ ideály, těch, kdo podlehli pokušení obohatit z cizího vlastní noru jsme zažili a zažíváme víc než dost. ... "

Komentář

Kdyby členové KSČ netoužili po vlastnictví majetku, než po jeho do té doby manažérské kontrole (v rámci předlistopadového socialismu), pak by nikdy nemohla proběhnout tzv. Sametová revoluce 1989. Čeští historici proto raději dokumentují v české historii netypické případy (jako například případ bratří Mašínů), než aby českým občanům popsali typické případy, které vedly k oné sametovosti přechodu od českého reálného socialismu k českému mafiánskému kapitalismu. Čímž ovšem vědomě lžou mladé generaci o pouličním cinkání klíči, které položilo český reálný socialismus. Ha, Ha, Ha.

O tom vám zasvěceně může vyprávět například někdejší ředitel USTR, Pavel Žáček, hh. Vysvětlivka: Neakademický titul "hh" za jménem znamená "historik hlupák".

V. Pavelka 26.6.2022 18:08

Federální Komunističtí poslanci zdvihli poslušně ruce pro Havla a zpovykace kolem něho ? Té pražské kavárny , Jak to uskupení nazval Zeman . To uskupení žijící a sající s Havla, který jim jako patron hlídá jejich prebendy v Pražském důlku !!EU

P. Molík 26.6.2022 19:37

...a tak vzniklo lidové rčení RUDÝ VČERA, MODRÝ DNES, JÁ JSEM ZLODĚJ Z ODS.

M. Pivoda 26.6.2022 19:59

I před listopadem 1989 existovala naivní představa, že čím výše postavený byl člen KSČ, tím se jednalo o více přesvědčeného komunistu. Omyl! Uvedu typický příklad.

V Královopolské strojírně kdysi zemřel jeden zasloužilý člen KSČ a vešlo ve známost, že pohřbu se zúčastní i nejvyšší podniková "komunistická generalita". Manželka zesnulého cítila proto (vzhledem k významným ohlášeným hostům) jako morální povinnost nechat svému manželovi v obřadní síni zahrát Píseň práce (https://www.youtube.com/watch?v=PVAV6F_1PPU).

Účastník oné tehdejší "komunistické podnikové generality", vedoucí personálního a kádrového oddělení, soudruh Evžen Tichý, nám pak líčil svůj šok, když ve smutečním sále zazněly zvuky písně "Ó zazni písni vznešená, o práci ....". Evžen se tehdy cítil být pronásledován komunistickou ideologií i v místě, kde si chtěl jen odpočinout. Vždyť on přece byl jen účelový komunista, aby mohl vykonávat onu kýženou funkci!

O. Seliger 26.6.2022 11:59

Jenom maličkost. Pan Rakušan si dovolil kecat do policie, aniž by měl demokratické pověření s výsledkem, že šéf policie odstoupil. Je možné že, se policie zastala svého bývalého šéfa a ministr Rakušan je na skluzavce směrem do hnojiště. A vysokoškolený demagog k tomu předvádí spartakiádní rozcvičku. ;-D Předsedání korupčnímu monstru dluhové duhové únii by mělo být referendem zrušeno neboť jen navyšuje zadlužování občanů šašky z vršku. Obdobně Štrasburk a odměny kecalům ze stejného důvodu. Vlády států zavlékají občany do tohoto monstra ze svého zištného prospěchu a své budoucí partcipaci na tomto prodělečném projektu.

I. Novák 25.6.2022 14:15

I každé přijetí dotace je podílnictví při dělení lupu na těch, co nějaké hodnoty vytvořili a následně, pod pohrůžkou násilí, byli o část z nich okradeni.

M. Šejna 25.6.2022 15:33

Tak v tom případě je loupežník i Jurečka a jeho svěřený fond manželka.

A co vy? Doufám, že nepoužíváte dotovanou hromadnou dopravu, loupežníku?

K. Filip 25.6.2022 20:45

Jednoznačně je Jurečka dotační podvodník, nebo spíše vychcanek.

V. Pavelka 26.6.2022 17:15

Bruselské záměrně ,vysoké platy jsou Korupční , dotace jsou další korupční nástroje ? Spojená EUEU Média jsou korupční !§§§ na co se podíváte ve Štrásbruselu je korupční ...EU

P. Diviš 25.6.2022 17:37

Pokud je dotace vyplácena z peněz, odebraných nějakým násilím.

Dotovat může i vlastník peněz normálně vydělaných.

O. Kaucký 25.6.2022 18:08

A co jsou daně? Vy je platíte rád a dobrovolně?

M. Šejna 25.6.2022 18:51

Daně neplatí rád nikdo, ale používat státní silnice, státní školy, státní infrastrukturu atd. považuje každý za cosi samozřejmého.

O. Kaucký 25.6.2022 19:10

To je v pořádku, ale už se mi vůbec nelíbí, když se z těch daní platí např. všelijaké víceméně politické neziskovky, které většinou tomuto státu škodí.

P. Čech 26.6.2022 8:44

Nejen neziskovky, ale zejména politické strany a hnutí a nebo pomocí socanských dávek, přídavků, příspěvků, dotací a pobídek zdraví, t.zv. nízkopříjmoví spoluobčané, kterým se nechce pracovat. V poslední době navíc t.zv. uprchlíci z Ukrajiny. Rozhodně nejsem proti pomoci skutečným válečným uprchlíkům formou poskytování nouzového ubytování a pod. Rozhodně však jsem proti poskytování všelijakých socanských dávek těmto lidem. Práce, kde si mohou vydělat peníze na živobytí je u nás dostatek a mnoho z nich toho také využívá. Většině z nich se však pracovat nechce a hrnou se sem jen kvůli těm socanským dávkám.

P. Hák 26.6.2022 11:29

Že je podporuje tahle vláda, chápu - s politickými "ziskovkami" je na jedné politické lodi, podporují se navzájem. Musí se jim odměnit za předvolební podporu, a patrně to činí ráda.

Ale nechápu, že je podporoval Babiš.

P. Čech 26.6.2022 14:51

Že by je podporoval Babiš není až tak jisté. Babišova vláda totiž obsahovala socany. To byla Babišova vina. Kdyby chtěl, mohl vládnout sám v koalici s SPD. Tady propásl historickou možnost.

P. Hák 26.6.2022 14:54

Propásl. Osobní antipatie uškodily státu.

Nicméně třeba ministra Plagu, který natahal na MŠMT eduíny a podobné programové škodiče (ani to nepopírají), jmenoval Babiš za ANO.

V. Pavelka 26.6.2022 17:25

Ve státě kde předseda Ú Soudu Rychetský zneužil státní rozpočet k opravě tenisových kurtů ,kam chodil hrát , a jak policie zjistila , vlastníci byli jeho příbuzní ? ;-(;-D8-o[>-]EUCo ještě chcete ? Zalezl před veřejností "demokrat "s pomocí mlčících medií plných demokratů ? !!!!!!!V

P. Diviš 26.6.2022 8:26

Ty spadají jednoznačně do první, násilné kategorie.

P. Čech 26.6.2022 8:28

Veškeré daně a zejména daně spotřební jsou získávány státním násilím. Pomocí zákonů, které občané přímo nechválili. Ono jde o to, že pokud mně, občanovi, kdokoliv, stát nevyjímaje, odnímá mnou vydělané peníze nebo jejich část bez mého souhlasu, dopouští se jistého druhu násilí. Ve středověku to byli králové, císaři a šlechtici a rovněž církve, dnes to jsou politické strany a hnutí. Rozdíl v tom z pohledu občanů není žádný.