25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

SPOLEČNOST: Na okraj aféry Dozimetr

Valí se to na nás ze všech stran. Hlubuček, Gazdík, Rakušan. V tom jedna sebevražda. Vazební stíhání. Souběžně další odsouzení Ratha. V čase minulém i přítomném: korupční aféry napříč politickým spektrem. Provázejí nás od obnovení demokracie jako nežádoucí průvodní jev tržní ekonomiky. Že nás nemohly minout, ví každý, kdo zná Bibli. Píše se v ní o nich. Nepřímo, ale pravdivě. I o jejích aktérech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 25.6.2022 11:03

Jistě. Je to naprosto normální koupit firmu za 12 miliard, vybrakovat ji a pak ji vrátit, že je moc drahá.

Nepotřebuji žádné další důkazy. Z podnikání vím, jak je FÚ vysazený na dotační podvody nebo uplatňování nákladů v podnikání. Nikdy bych si nedovolil ani promile toho, co Babiš běžně prováděl.

Ty vaše kecy o šíření lži nebudu raději komentovat. Když tedy víte, že lžu, tak na mě podejte trestní oznámení vy. Nemám obavy, že bych byl tím, koho by z toho nejvíce bolela hlava.

M. Šejna 25.6.2022 11:50

Pokud víte, že nelžete, měl už jste podat trestní oznámení.

Zatím to vypadá, že vás z Babiše bolí hlava tak, že tu nenávistně pindáte, ale důkazy pro své pindy nemáte :-P

S. Sedlák 25.6.2022 19:06

Nic nepotřebuji podáva, vy bolavá hlavo. Věci jsou známé a máme dost institucí k tomu, aby konaly.

Nějak jste se do těch oznámení zamotal.

M. Šejna 25.6.2022 19:20

Zatím se ty instituce zmohly jen na Čapí hnízdo. To je trochu málo v porovnání s tím vašim dlouhým seznamem Babisovych zločinů. ;-D

Měl byste nastoupit k policii. Byl byste s tím vašim seznamem úžasná posila. ;-D

M. Hartmann 25.6.2022 23:14

Pane Šejno, pana Sedláka nedrážděte, on ví všechno, co potřebuje a co nepotřebuje vzít v úvahu, to s určitostí radši neví. Vy proti němu prostě nemáte šanci, on má jistě své známé tam někde "nahoře". To je to jediné, co jste ještě nepochopil, ač se Vám to do hlavy snaží nacpat. Jste prostě nenapravitelný a nepoučitelný tou jedinou a správnou politickou korektností. Ještě že tu máme tak skvělého uvaděče na pravou míru/víru.

P. Čech 25.6.2022 12:15

Babišův "dotační podvod" není a nemůže být trestným činem, protože v době jeho "spáchání" nebyl obsažen v tehdy platném trestním zákoníku. Jak jednoduché!

P. Diviš 25.6.2022 17:40

Bureš vstoupil do politiky právě proto, aby mohl ve svých podvodech pokračovat.

M. Šejna 25.6.2022 18:57

Další samozvaný vyšetřovatel, prokurátor, policista a soudce v jedné osobě, jehož jméno je Šebesta Staronový Prokop Diviš :-P

Tady je tolik expertů na Babišovy podvody, že by mohli sestavit tisíci-členný soudní tribunál. Vlastností těchto novodobých prokurátorů je, že ani nedovedou napsat správně jméno Babiš.

P. Čech 26.6.2022 8:23

A hlavně, Babišův t.zv. "dotační podvod" se stal v době, kdy tento paragraf nebyl obsažen v tehdy platném trestním zákoníku. V podstatě jde o to, že § 212 vstoupil v platnost a začal být účinným až 1.1.2010, zatímco Babišův "dotační podvod se stal dva roky před tím.

T. Diblík 25.6.2022 8:24

Myslím že právě tento problém trápil Prof. Jana Sokola, který mu věnoval svou poslední esej Kapitalismus, peníze a svoboda aneb V čem se mýlil Karl Marx?

Jen ukázka z posledního odstavce eseje Prof. PhDr. Jana Sokola, Ph.D., CSc..

Vidíme cynickou „spolupráci“ bohatých s mocnými, nevidíme však, že ji umožňuje nevídaná míra svobody a blahobytu, na nichž se ve svobodných společnostech podílí většina obyvatel.

Dokud si tyto většiny neuvědomí, že nejen hospodářské, ale i vědecké, technické a dokonce sociální úspěchy moderních společností pramení právě z občanských svobod a mravních kvalit občanů, nemůžeme čekat, že by se ničemové začali stydět a ti nejmocnější si začali dělat starosti se spravedlností a myslet na vzdálenější budoucnost.

L. Žaloudek 25.6.2022 10:24

Nevím přesně, v jakém smyslu na Sokola odkazujete. Já bych řekl, že tím mínil to, že prostřednictvím svobody atd. získáváme všichni, bohužel s těmi důsledky, že ti bohatí a mocní z toho mají víc. Když jim budeme bránit omezováním, proděláme opět víc my, obyčejní, než oni.

T. Diblík 25.6.2022 12:06

Jsem optimista a tak si tu myšlenku vykládám tak, že budeme-li se my, občané domáhat občanských svobod a držet mravních kvalit, můžeme čekat, že se ničemové začnou stydět a ti nejmocnější si začnou dělat starosti se spravedlností a myslet na vzdálenější budoucnost.

D. Stirsky 25.6.2022 8:22

A buďme upřímní: My, co se můžeme strhat, pokud jde o kritiku Hlubučka, Babiše atd. Jsme si jisti, že bychom svodům vysoké politiky uměli odolat?

P. Diviš 25.6.2022 17:42

To musíte vědět vy a ti ostatní, skryti pod vaším "my".

P. Pepax 25.6.2022 8:15

No 5-kolka je pozoruhodná parta která se neměla dostat po podobně vykutálených volbách k moci, teď je to už většině čechů jasné, ale autorovi asi né.

J. Nevrkla 25.6.2022 9:53

R^

D. Stirsky 25.6.2022 8:03

Když jsem kdysi pracoval na FÚ, absolvoval jsem třídenní školení ve středisku MF na Slapech. Ubytování, jídlo - standard. Jenže: pivo k jídlu za 12, večer - kdo chtěl - řízek za 40. Režijní ceny. Po třech dnech jsem byl v Praze s kamarády na pivu. Když servírka řekla 32, vyděsil jsem se. Chvilku trvalo, než jsem si uvědomil, že školení už skončilo. Vysoké politické funkce většinou člověka zblbnou, neb začíná být odtržen od reality. Malostranské paláce, rezidence primátora, styk s vysoce postavenými, s celebritami, s novináři, limuzíny, recepce atd., To pro mnohé znamená, že to neunesou. Pak se kol nich začnou motat podivné kreatury - říká se jim lobbisté - začnou jim vyprávět, že jsou ostrovy, kde se neplatí daně a že ve Lhotě je k mání krásná vila za půl milionu...

P. Hák 25.6.2022 10:16

Máte pravdu, pane Stirský. Jenže když řeknete A, slušelo by se dodat i B. Zatímco ti jedni politici zpitomělí vlastní mocí jsou nám předkládáni jako největší gauneři, ti druzí naopak jako Dušínové, dokonce se jim dává slovo arbitra, jsou morálním etalonem. Uzavřenost do bubliny se u nich ani nezmíní... i když ji třeba teď vidí všichni, kdo nejsou jejich obdivovateli.

Kdyby se to bralo padni komu padni, neřeknu ani slovo.

S. Sedlák 25.6.2022 10:40

Babiš šel oficiálně deo politiky s tím, že bude bojovat proti Palermu, přičemž od počátku byl jeho součástí. Pak se dost odkopal a teď je snaha cosi uklidit.

Bohužel se ukázalo, že všichni v politice na všech úrovních jsou čistí. Jako pozitivní vidím to, že nikdo nevykřikuje, že nikdy neodstoupí a že je to kampaň. Hlavy padají hned.

P. Hák 25.6.2022 10:49

No a tihle snad ne? Šli do boje jako Dušínové bojující proti zkorumpovanému oligarchovi a... :-)

Že je to kampaň vykřikují spřátelení propagandisté naprosto běžně.

S. Sedlák 25.6.2022 10:55

Kecy. Kdo jsou ti propagandisté?

P. Hák 25.6.2022 12:11

Naučte se slušně diskutovat a pak se s Vámi budu bavit.

Pokud si myslíte, že jste vyšetřovatel, soudce, žalobce a zpravodaj stranického listu v jedné osobě, tak nejste.

S. Sedlák 25.6.2022 19:25

Kecáš a lžeš jak Babiš a máš drzost pindat o slušnosti?

S. Rádl 26.6.2022 9:48

Babiše nemusím, ale právě fakt, že jeho odpůrci každému tykají, používají vulgarismy a jsou na štíru s pravopisem jejich pozici u slušných lidí poněkud oslabuje.

Zvláštní také je , že sociologové tvrdí, že nyní vládnoucí koalici podporují spíše lidé vzdělaní a mladší. Nu a ti by snad takovými nešvary trpět neměli.

V. Pavelka 26.6.2022 18:57

To je taková lživá mantra Moravcova Kantaru ?A přilepí k tomu ty lepší voliče vzdělané a mladé ! Je to typický infantilní pohled 4%ntního stárnoucího rádoby odborníka z média kde už přesluhuje,:-P a je sám sobě naobtíž Rv

J. Ošlejšek 25.6.2022 6:55

Tak moji oblíbení politici jsou v područí mafie, ale nevadí to ďábelské Čápi hnízdo musíme do základu vypálit. Pane Stejskal, vy pro vaši víru opravdu hoříte.

J. Kejkrt 25.6.2022 6:51

Problém Čechů je, že jim vadí úplatky a krádeže jenom tehdy, když tím bohatne někdo jiný.

Další problém Čechů je v tom, že sice odsuzují kradení jako ošklivé, ale když mají možnost si pořídit něco "lacino", berou a neptají se.

A protože před pár lety zde kradl kdekdo, tak ani dnes není podezření ani odsouzení z krádeže nebo podvodu nějakým stigmatem, Čech se s takovými lidmi dál vesele stýká a přátelí, protože, konec konců, chytit můžou i jeho.

Jaký volič, takoví politici.

J. Tulejová 25.6.2022 8:17

Před slovo Čech, napište, prosím, slovo některý. Nemusíte nás urážet všechny.

O. Kaucký 25.6.2022 17:56

Víte, ono je to s tou korupcí u nás pravděpodobně stejné jako jinde. V Německu, je to pár let zpátky se tomu říkalo provize a když si to dotyčný dal do daňového přiznání, tak to bylo v pořádku. Potom přijali změnu zákona a už byly aféry. Matně si pamatuji na Siemens, tam šli, jak říkají brňáci, do kameňa.

J. Basler 25.6.2022 6:40

Jak říkal Babiš "...všeci kradnů...". Ale jako ten největší gauner ze všech si napřed/postupně upraví/vyloží zákony aby to tak nevypadalo.