5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JaS 23.3.2009 8:38

Re: objednávka?

Nedostal jsem nic za úkol a s článkem souhlasím. Nejsem modrá smečka, ale nemám rád gaunery a podvodníky.

Anubis 23.3.2009 9:32

Re: objednávka?

Nepatřím k žádným smečkám, ale i kdyby byla pravda že každný z dnešní vlády něco defraudoval, není to nic proti veřejnému prohlášení pana Paroubka, že bude "přerozdělovat" !!! Pane Bože, od koho? kam?

AKIBUA 23.3.2009 8:36

ALE

Pan Bartoň se odvolává na stejný názor s Astonem. Nemáte pánové pocit, že jste sice špičkoví agitátoři, ale jste jaksi v menšině. Tahle vláda dělá maximum co dělat lze, ale totéž bych klidně mohl říci i o vládách ČSSD. Černobílý svět patří fanatikům. Mě prostě vadí, že existence vlády je spojena s podivným prozřením několika poslanců ČSSD, kteří své prozření neřeší odejitím od manýrů pana Paroubka, ale hlasováním proti. Vadí mi, že pro Vás úspěšné reformy nebyly prezentovány ve volebních programech. Dokonce byl voličům nabízen přesný opak. Klidně ať platíme poplatky, ale dejte si to do volebního programu a vyhrajte s tím volby. Rétorika o tendenci zadlužování levicových vlád a šetření vládami pravicovými nemůže být úplně pravdivá. Naše země, Slovensko a Mexiko odolalo (zatím) finanční krizi a trpí jen krizí hospodářskou. To není zásluhou jen vlády páně Topolánka. V politice je zde mnoho špíny, ale zatím jsou dopady v naší zemi v průměru mírnější než jinde v Evropě.

Modrá volička 23.3.2009 7:53

Ještě platí Modré kolečko bolševika Tlustého, se kterým ODS vyhrála volby anebo již je soudruh Tlustý na smetišti dějin???

Vítek 23.3.2009 7:52

Pane Bartoň

z Vašeho příspěvku čiší,že jste milovníkem ODS.Asi jste dostal stranický úkol pomlouvat,shazovat a špinit nebo se mýlím. Cotak trochu objektivněji a bez nenávisti?Možná by se nám všem žilo lépe v této zemi nebýt štváčů vašeho ražení.I ty vaše informace o nezaměstnanosti za vlády ČSSD jsou lživé. Pravdou však je,že zadluženost za vlády ODS vzrostla astronomicky,ale to jste nesměl říct,že?

Fiter 23.3.2009 8:18

Re: Pane Bartoň

Jenom se ukazuješ jak jsi hloupý.Kdo  a za koho vzrostly dluhy je tak snadno doložitelné fakty,že snad už nic doložitelnějšího být nemůže,ale to nevadí vám hlupákům aby jste mleli pořád stejnou písničku.Jak by to bylo krásné kdybycho se mohli rozdělit.Na jedné straně socialisti se svými voliči a na druhé svobodná společnost s co nejmenším podílem státního zasahování.

Je mnoho důchodců kteří vás oranžovo-rudé milují jako osinu v zadku.Netrvalo by to dlouho a neměli byste ani na důchody,protože většina z vás práci dvakrát nemiluje a žvaněním,které vám jde nejlépe byste se nenažrali.

Kamil Hovorka 23.3.2009 8:33

Re: Pane Bartoň

....snadno doložitelné fakty, že nic doložitelnějšího........křišťálově čisté, že nic křišťálovějšího..... Taková podobnost.

jana 23.3.2009 9:37

Re: Pane Bartoň

Souhlasím, chci mezi modré.

Jsem přitom jedna z těch, kdo po 35 letech přišel o práci, ale už zase pracuji a jsem na to hrdá. Vždy jsem se snažila starat se o sebe, své děti a své rodiče a od státu chci opravdu jen to, co si sama nemohu zařídit ( armádu, polici, zákony a jejich dodržování, školství.. a na tyto věci chci platit daně, co možná nejmenší. Nechci živit armádu neschopných  lidí, kteří jen nadávají a nic nedělají.

Ivan 23.3.2009 11:55

Re: Pane Bartoň

Podle současného náměstka ministra financí (řekl to v TV debatě v přítomnosti Kalouska) dluh za vytunelované banky byl 600 miliard Kč.  Byl "schován" úpravou metodiky mimo státní rozpočet.  Po změně metodiky za vlády ČSSD se tento dluh ocitl ve státním rozpočtu, kam odjakživa patřil.  Za vlád ČSSD (dvě volební období) tento dluh asi o 200 miliard narostl. Teď za vlády ODS (necelé jedno období) narostl už o dalších takřka 200 miliard.  Tolik na vysvětlení.   ODS bojovala se zadlužením asi tak, jak ODS a Langer bojuje se zločinností a nehodovostí. Stanoví hranici pro trestný čina na 5000Kč (minulá vláda ODS) a rázem zločinnost klesne. Určí, že se nehody nemusí hlásit do škody .... a nehodovost klesne.

Hloupost je, jak je jasně vidět, u značky Fiter.

Václav 23.3.2009 12:37

Re: Pane Bartoň

Nevím sice co kde kdo plácl nebo spíše kdo to kde špatně pochopil, ale údaje o růstu státního dluhu hovoří celkem jasně. Na konci roku 2002 to bylo cca 396 mld. Kč a na konci roku 2006 803 mld. V mezidobí není nikde vidět žádný skokový nárůst nýbrž pěkně plynulý nárůst o zhruba 100mld. ročně, což se docela přesně shoduje se shodky v rozpočtu. Takže žádná změna metodiky, ale průběžná rozhazovačnost socanů. Ve druhém volebním období se už moc nelze na něco vymlouvat, takže to padá plně na jejich triko. A dokud pan Paroubek fundovaně nevysvětlí, kdy a jak si představuje splácení nasekaných dluhů, tak by měl ve Strakovce dělat tak maximálně pingla a ne premiéra. O tom kde kvete hloupost bych na Vašem místě tedy raději mlčel.

Bugy 23.3.2009 8:37

Re: Kde se ti hlupáci rozmnožují?

Drahý Vítku, tvůj diskuzní příspěvek jen dokazuje, jak bezedná je zásoba hlupáků - voličů ČSSD. Jestli opravdu myslíš vážně, že zadluženost za vlády ODS astronomicky vzrostla, doporučuji ti návrat do školních lavic a v nich důkladné procvičení předmětu zvaného čtení.

JaS 23.3.2009 8:41

Re: Kde se ti hlupáci rozmnožují?

Školní lavice blbým nepomohly a nepomůžou.

Ivan 23.3.2009 12:03

Re: Kde se ti hlupáci rozmnožují?

Podle současného náměstka ministra financí (řekl to v TV debatě v přítomnosti Kalouska) dluh za vytunelované banky byl 600 miliard Kč.  Byl "schován" úpravou metodiky mimo státní rozpočet.  Po změně metodiky za vlády ČSSD se tento dluh ocitl ve státním rozpočtu, kam odjakživa patřil.  Za vlád ČSSD (dvě volební období) tento dluh asi o 200 miliard narostl. Teď za vlády ODS (necelé jedno období) narostl už o dalších takřka 200 miliard.  Tolik na vysvětlení.   ODS bojovala se zadlužením asi tak, jak ODS a Langer bojuje se zločinností a nehodovostí. Stanoví hranici pro trestný čina na 5000Kč (minulá vláda ODS) a rázem zločinnost klesne. Určí, že se nehody nemusí hlásit do škody .... a nehodovost klesne.

Hloupost je, jak je jasně vidět, u značky Bugy.

brabus 23.3.2009 12:34

Re: Kde se ti hlupáci rozmnožují?

soudruhu Ivane, můžete mi prosím vysvětlit, proč rostl, za vlády ČSSD, dluh o Vámi uváděných 200miliard, když to bylo v době, kdy byl růst ekonomiky cca 6% ? Nebyla to právě vhodná doba na udělání reforem, které by při 6% růstu tolik nebolely? To, že ČSSD prožrala 6% růst je Vážený pane zločin, na který teď dojíždějí v Maďarku. A Maďarsko je přesný příklad, kam povede bolševická politika ČSSD, kde platí: všechno a všem ZADARMO;-O

Esmerald 23.3.2009 8:45

Re: Pane Bartoň

1) "..shazovat a špinit nebo se mýlím "......... Buďto se tedy mýlíte, nebo něco horšího. 2) "..nebýt štváčů ....".......kde jsem tato slova jen čítával a slýchával ?

3) "Vítku", máte vůbec ponětí, co to je státní zadluženost a kdo na ní má ten nejhrůznější podíl ? A dělat tyto zhovadilosti na vlastních lidech V DOBĚ PROSPERITY je více či méně zločin. Ale pokud Váše slovní zásoba nepřesahuje slovní zásobu stranických pamfletů, pak nemůžeme očekávat pochopení složitějších pochodů.    

Kanibal 23.3.2009 10:16

Re: Pane Bartoň

..A úroky z dluhů narůstají každým rokem a socani to připisuji na vrub Topolánkové vládě. Milé naše děti,  tu sekeru budete muset  zaplatit vy a až zvolíme ten sociální stát, tak to už čekejte bankrot.

Ivan 23.3.2009 12:15

Re: Pane Bartoň

Podnikání se obvykle rozjíždí v době prosperity. Takže když chci podnikat, získám úvěr a pokud mně použití toho úvěru na podnikání přináší zisk vyšší než je částka potřebná na úroky a umořování jistiny, bude každá banka považovat svou půjčku za dobře půjčené peníze a moje podnikání bude klasifikováno jako zdravé podnikání.

Přesně tak jednala vlada ČSSD.  Půjčka (deficit rozpočtu) přinášela růst HDP a tedy i příjem do rozpočtu vyšší než byly náklady dluhové služby.  To, že byly peníze investovány dobře dokládala struktura vývozu a dovozu, která se oproti době předchozí vlády ODS zásadně změnila. Za ODS se dováželo převážně spotřební, často luxusní, zboží  a vyvážely se převážně suroviny. Za vlády ČSSD v dovozu silně převažují stroje a zařízení a investiční celky. Ve vývozu pak opět stroje a zařízení, elektronika a spotřební zboží.  

Takže podnikání a s ním spojené zadlužování se startuje za prosperity, ne za krize. Startovat podnik za krize, to je ekonomická sebevražda, pokud se nejedná o podnik se zásadně novou technologií. A nějaká taková zásadně nová technologická oblast na obzoru není. Snaha najít ji v "zelených technologiích" je problematická.

brabus 23.3.2009 12:48

Re: Pane Bartoň

máte pravdu Ivánku, za vlády ČSSD se půjčovalo všechno a všem. Vždyť i velký Jirka řekl, že dluhy se platit nemusí. A ono ouha, dluhy se platit musí a oni najednou začínají krachovat podniky (sklárny). Ale on to nezaplatí velký Jirka, platit sociálku za skláře budou platit hlavně lidi, kteří ČSSD nikdy volit nebudou. Ach jo:-/

Kolombo 23.3.2009 9:32

Re: Pane Bartoň

Pokud by pan Vítek doopravdy věřil tomu, co napsal, musel by napříště volit takovou partaj, která volá po malé vládě s minimálním rozpočtem. Musel by chtít vládu, která nebude mít chuť ani pravomoc dělat dluhy, a to není ČSSD ani omylem. Panu Vítkovi evidentně nevadí dluhy, vadí mu, že eventuelně vypůjčené peníze nekončí v jeho kapse.

Anubis 23.3.2009 5:49

Rozpor slov a činů

Vydržel jsem Paroubkův projev sledovat dostl dlouho na to, aby mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Pamatuji si dobře ty vzletné a emotivní projevy o zahnívajícím kapitalismu, radostném budovaní socialstického hospodářství, a pak jsem šel do obchodu, kde si pamatuji regál plný prádelních šňůr ale neměli ani jedny kramlíky (kolíky na prádlo). Brr, plánované hospodářství, hm krize nebyla, protože nic nebyl k sehnání. Pořadníky na pračky, na ledničky, a všichni pracovali. Proboha co všichni dělali, když nikde nic nebylo a nejčastější odpověď byla že nepřišlo zboží??

Nomen 23.3.2009 5:59

Ano, a to všechno v tom projevu ten Paroubek měl...

;-D;-D;-D

pero 40 23.3.2009 10:24

Re: Ano, a to všechno v tom projevu ten Paroubek měl...

Stačilo mi zavřít oči při projevu člověka se sexy mozkem a myslel jsem, že slyším mluvit tajemníka  KV KSČ ( tučného a vykrmeného) před třiceti roky !

pero 40 23.3.2009 10:26

Re: Ano, a to všechno v tom projevu ten Paroubek měl...

Stačilo mi zavřít oči při projevu člověka se sexy mozkem a myslel jsem, že slyším mluvit tajemníka  KV KSČ ( tučného a vykrmeného) před třiceti roky !;-D

yx 23.3.2009 6:54

Re: Rozpor slov a činů

Je to hnus, poslouchat toho upoceného pingla. Ale bohužel, vypadá to, že se mu brzy jeho sen vyplní a zase bude budovat "RaJ" na zemi;-€;-ORv

fren440 23.3.2009 7:39

Re: Rozpor slov a činů

V kapitalismu je krize z nadvýroby, v komunismu je krize z nedostatku.

fren440 23.3.2009 7:44

Re: Rozpor slov a činů

Co všichni dělali? V komunismu neexistuje oceňování výrobků trhem. Proto není schopen efektivně alokovat ekonomické zdroje. Neviditelná ruka je nahrazena viditelnou rukou a mozkem Státní plánovací komise. Někteří jsou nepoučitelní. Příznivci socialismu by se měli povinně zúčastnit výměnných pobytů např. ve Venezuele. Někteří moji známý byli po pobytu v tehdejším CCCP natrvalo vyléčeni z komunistických iluzí. Stačilo 14 dnů.

Berkowitz 23.3.2009 8:45

Re: Rozpor slov a činů

Neviditelná ruka trhu nám šmátrá po kapsách a je dlouhá až z USA !

Gunner 23.3.2009 10:37

Re: Rozpor slov a činů

Naopak, je velmi viditelně socialistická, startovní příčinou krize totiž bylo pravidlo, které před více než deseti lety prosazoval jistý americký prezident za demokraty. To pravidlo znělo: "Každý Američan má právo na bydlení!" A když na to nemá? Nevadí, každý Američan má právo na bydlení! Teď jen přišel účet, bohužel celému světu. A jako perlička navrch socialistické drzosti o selhání trhu který už byl deformován socialistickými nápady. Zloděj volá chyťte zloděje.

Ivan 23.3.2009 11:42

Re: Rozpor slov a činů

Že na ty pohádky o úvěrech nezaměstnaným černochům někdo věří!  Mechanismus zhroucení finančních trhů vysvětloval už kolem roku 1992 jistý Soros, který v diskusi v Davosu "vyučil" Klause. Vysvětloval, že tehdejší krize, která tehdy byla odvrácena jen tím, že USA vložily do hry peníze penzijních fondů, se bude opakovat. Bush se pokusil o zabránění krize vyvoláním dvou válek. Jeho poradci ale nepochopili Marxe. Válka sama o sobě krizi nezabrání, ale zabrání ji řízená ekonomika, kterou za války státy zavádějí jako nejefektivnější možnost, jak ve válce obstát. Takže ve skutečnosti Bush svými válkami a z nich vyplývajícím astronomickým zadlužením krizi nevyhnutelně prohloubil.  Ani  Obama se američanům neodvažuje sdělit, že přijdou o svoje peníze šetřené na důchod. Faktické zadlužení USA je odhadováno na 30 tisíc miliard dolarů a tzv. státní dluh je jen špička ledovce. Že občané USA mají už teď v rukou místo akcijí a peněz jen papírky. Jen o tom nevědí a optimistickými řečmi o důvěře a obnovení důvěry jsou udržováni v naději, že o peníze nepřijdou. Ale jejich podezření roste.

fren440 23.3.2009 15:29

Re: Rozpor slov a činů

Hlavní příčinou je rozhazování státu. Úředníci a volení zástupci lidu disponují penězi, o kterých nemají ani ponětí. A v tom je ten problém. Opasky se lehce povolují, ale těžce se utahují. A co je podle Vás řízená ekonomika. Ptám a kým bude řízená. Těmi, kteří ty peníze rozházeli. Po opici příjde kocovina a ta teď přicházi.