4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarka 23.3.2009 13:51

Re: Vstanou noví propagandisté.

Udivuje mne Vaše odsuzování naší armády - která je zatím nejlepší od doby l.republiky.

Ale co mohu čekat od člověka, který má zato, že Taliban jsou partyzáni, kteří bojují za svobodu Afganistánu. Kdy jste byl pane Ivane, když ukazovali, jak talibanci vraždí ženy jen za to, že chodily do školy, nebo jak likvidovali staletí staré historické sochy, které byla na seznamu UNECO - Taliban sice bojoval proti Rzské armádě, která se tam snažila ustanovit bolševickou vládu. Bohužel, taliban neuvážlivě vyzbojovala Amerika. Naše armáda tam nebojuje, pouze chrání civilní zaměstnance firem, které se snaži v Afganistánu vybudovat rozmlácené domy, obnovit zdroje vody a učinit život běžných lidí

lidským. Kdyby tam armáda nebyla, dávno by je Talibánci vyvraždili, jsou to chlapi, kterými cloumá testosteron a dali jim do rukou kalašnikovy, což je nejhorší kombinace.

Úsměvné je taky vaše tvrzení, že občan se po případném rozpuštění armády nauči se zbraněmi zacházet a sám si je vyrobit. V době atomových zbraní - máte na mysli asi kuše a praky že? Nejsou to Husité proti kterým bychom byli případně nuceni bojovat. Vojáky byste ani neviděl. Irán má už nosné rakety, co proti nim vymyslíte Ivane?

Jsem sice ženská ale na takovou blbost bych nepřišla

Huaskaran 23.3.2009 15:46

Re: Vstanou noví propagandisté.

Kája Mařík sice taky říkal "je to jen holka", ale ve Vašem případě klobouk dolů, v palici to máte srovnáno. Na rozdíl od Vašich předřečníků.

J. Souček 23.3.2009 17:26

Re: Vstanou noví propagandisté.

   Madame, máte do jisté míry asi pravdu, ale...nejlepší armáda? V pronajatých letounech, v transportérech nesplňujících zbraňové zkoušky a nejmenším počtem vojáků na generála? jako vtip opravdu dobrý!!! Možná víte, že právo šaria platí i třeba v Saudské arábii a dalších arabských zemích, které jsme zřejmě (podle vás nedopatřením) zapomněli vybombardovat. Takže řízení auta nebo studium není nikde v arabském světě jen tak. To, že v Afganistánu budujeme něco co naši spojenci zničili rozhodně nepovažuji za jakýkoliv přínos. Navíc jsou známé případy, kdy nově zbudované středisko nemá personál, takže je k ničemu stejně tak nová škola postavená v obci, kde hned za rohem je původní škola. Nikde jsem nenašel, že by Taliban někoho napadl dokud nebyl napaden sám.Úsměvný je Váš předpoklad, že v době atomových granátů je jediný způsob jak je dostal do Evropy je nosná raketa. Myslíte, že kufříková bomba je příjemnější? Jsem sice jen chlap, ale vzdělávám se. 

mu1 23.3.2009 19:27

Re: Vstanou noví propagandisté.

Pozor, Ivan je pravý, nefalšovaný  komunistický demagog i když tvrdí něco jiného.Ale přesto nněkteré jeho výlevy by se měly tesat do kamene....."OBCAN SE V PRIPADE POTREBY ZACHAZENI SE ZBRANEMI RYCHLE NAUCI A ZBRANE SI UMI VYROBIT "......jasný návod na trestný čin nedovoleného ozbrojováni .Ivane, zavřou tě.Do blázince.

hc 23.3.2009 10:51

nepravdy a demagogie

Za vlády ČSSD došlo k prudkému poklesu nezaměstnanosti. Obrovská byla v letech 1996-98, kdy ekonomicky neschopná vláda ODS přivedla ČR do hluboké hospodářské krize, ačkoli kolem nás (Slovensko, Maďarsko, Polsko) hospodářství prudce rostlo. Za vlády ČSSD (ta strana opravdu nemůže za to, v jakém stavu rozkradenou zemi přebírala) nezaměstnanost stále klesala. Od roku 2008 (tedy za vlády ODS) začala zase stoupat. Pan Bartoň nezohledňuje ani to, že se mezitím dvakrát změnila metodika pro výpočet míry nezaměstnanosti, on si dal pouze tu "práci", že se podíval na statistiky.

Za takový typicky vlivový (a jistě dobře zaplacený) článek by se měl stydět. 

brabus 23.3.2009 12:42

Re: nepravdy a demagogie

No hlavně s tím Maďarském (jako hospodářským žralokem) jste mě pobavil;-D;-D Vy tupče, Vám ani nedochází, že ten růst Polska, Maďarska byl dělán tak, že si na ten nadstandart půjčovali s pocitem, že dluhy se platit nemusí. V Maďarsku máte krásný příklad toho, kam vede socialistická politika: všechno a všem ZADARMO;-D

j 23.3.2009 13:04

Re: nepravdy a demagogie

Úsměvné je , že pravicové reformy chtějí dělát socialisté a pravičáci jim v tom brání. Jo jo, boj o moc a po nás potopa

brabus 23.3.2009 13:24

Re: nepravdy a demagogie

Vy se divíte? Já ne, proč by měli pomáhat někomu, kdo to 10 let odmítal se slovy: chceme sociální jistoty pro všechny a hlavně bez práce....................... Jen ať si to vyžerou. Alespoň bude mít maďarská veřejnost jednou pro vždy jasno, kdo za to může:-/

kamil 23.3.2009 10:32

Vynikající článek

Paroubek je hyena těžící z krize.

Oskar 23.3.2009 10:14

Výborné pojednání,

díky. Až  Paroubek uchvátí moc, zdrhnu. Naštěstí mám žádanou specializaci.

sim 23.3.2009 11:12

Re: Výborné pojednání,

Tak šťastnou cestu, tu možnost jste ostatně měl už před čtyřmi roky.

yt 23.3.2009 12:08

Re: Výborné pojednání,

To se ještě Paroub neprojevoval tak chorobně.

REX 23.3.2009 10:14

Další trumpeta

co mu konečně došlo co je Klaus vlastně zač.

čtenář zdrojů 23.3.2009 9:51

pane Bartoni

zbytečně zlehčujete růst nezaměstnanosti. Máte sice pravdu s čísly, která uvádíte, ale situace je dnes úplně jiná. V roce 2005 přebíral Paroubek vládu v době, kdy nezaměstnaných bylo 480 tisíc (8,2%). Jenže nezaměstnanost tehdy klesala. Na konci února 2009 je nezaměstnaných sice méně než v roce 2005 (429 tisíc = 7,4%), ale trend je zcela opačný. Měsíčně přibývá asi 35 tisíc nezaměstnaných. Dá se tedy očekávat, že už koncem května nebo v červnu to bude opravdu půl milionu. Nejde ani tak o celkový počet nezaměstnaných, jako i rychlost, s jakou roste počet lidí bez práce. V září 2008 to bylo 315 tisíc lidí, koncem února 429 tisíc. Za 5 měsíců přírustek 114 tisíc je opravdu dost.

Kanibal 23.3.2009 10:02

Re: pane Bartoni

No je nám všem celkem jasné, že v době celosvětové finanční krize nezaměstnanost stoupad bude. takové situace historie pamatuje, jenom jsme vzdělanější, máme přístup k informacím, Rozdávat chudým zadarmo, je cesta do pekel, raději ať se uživí sami s minimalními daněmi a soc pojištěním, jinak jim ty peníze z toho mála stejně dá. Ve službách, jsou ještě rezerva, musíme cenu produktů slevnit, aby si je lidé mohli koupit. jestliže zatížíme tyto produkty vysokou daní, lidé na ceny nedosáhnou, takové podnikání ze ztrátou skončí krachem. proč nedat možnost lidem podnikat do 10000 s daňovým osvobozením, pokud si zaplatí zdrav pojištění a uživí sebe. Malé zahradkářství, sezonní práce, služby sociální, asistenční. Státu se to vypalí, než rozdávat dávky a platít za ně zdrav. a sociální pojištění..  

čtenář zdrojů 23.3.2009 10:21

Kanibale

můžete začít sám jako vzor pro ostatní. Ať poznáte, o čem to je. Já jsem OSVČ už 3 roky.

milan007 23.3.2009 10:58

Re: Kanibale

aby jste se uživit, je třeba taky něco umět :-D

jirka.s. 23.3.2009 18:03

Re: Kanibale

McCall Pattern Company Prague, spol. s r.o.  (šejno-lejno=čtenář zdrojů)

 ...jak šejno - lejno řeší elegantně problémy globální ekonomiky a při tom jeho společníci v desetidoláčovém sekáči http://www.mccallpattern.com/list/dresses/page-1 mu nesvěří do ruky více než než 1000 dolarů ! ;-D;-D;-D

hc 23.3.2009 10:52

Re: pane Bartoni

Jaká "celosvětová" krize? Na Slovensku (Fico) hospodářství stále vykazuje slušný růst. 

Ivan 23.3.2009 11:23

Re: pane Bartoni

Blahoslavení chudí duchem ...

Ivan 23.3.2009 12:01

Re: pane Bartoni

Že ten "kanibal" neradí finančním odborníkům ve FEDu USA, kteří mluví o zcela bezpříkladné krizi, která ještě nikdy nenastala a o tom, že není možno hledat radu v nějaké podobné situaci z minulosti.

dhimmi 23.3.2009 9:46

Komunistickou terminologii

nepoužívá jen ten zpocený tlustý kolotočář,ale i jeho obdivovatelé,stačí mrknout na internetové diskuze.To je samé okrádání dělníků,kapitalističtí  tyrani,sionistická spiknutí,američtí imperialističtí vrazi,palestinští bojovnící za svobodu a x dalších debilních slovních spojení,které znám ze svého neradostného mládí prožitého za ruďochů.

Standa 23.3.2009 9:56

Re: Komunistickou terminologii

Tak jim to přejte, ještě pořád nerozdýchali, že se jim před dvaceti lety zhroutil sen o socíku :-D.

Pamětník 2 23.3.2009 12:56

Re: Komunistickou terminologii

Pane dhimmi,já s Vámi cítím.Už je mi Vás hodně dlouho líto.Zvlášť Vaše slovní zásoba je ohromně bohatá.Doplňte si ještě pár  obdivuhodných várazů,které Vám chybí.Ale bude dobře diskutovat k věci.Zatím Vám to dělá problémy.Ale už děláte pokroky.Ten tlustý kolotočář se svými obdivovateli,to je nádhera.:-/

Huaskaran 23.3.2009 15:49

Re: Komunistickou terminologii

OK. A v čem dhimmi nemá pravdu?

hank bukowsky 23.3.2009 9:32

Láda nejlepší podle Astona

Takže měřítkem je názor Astona? To už v té propagandě je opravdu tak vypatláno?

čtenářka 23.3.2009 9:30

Předběhl jste mě pane Bartoni.

Taky jsem si chtěla vyhledat míru nezaměstnanost za Paroubka. On spoléhá na krátkou paměť lidí. Bohužel, my co si na to vzpomínáme, my ho volit nebudeme.Docela by mě zajímalo, jestli je někde možno spočítat, kolikrát se na oranžovém slezu vylovilo spojení "socíální stát".

hank bukowsky 23.3.2009 9:38

Re: Předběhl jste mě pane Bartoni.

oba dva však nejste schopni uvést data. Ovšem přesvědčení je tak silné, že by pohlo zemskou osou. Samozřejmě doprava.

Esmerald 23.3.2009 9:55

Re: Předběhl jste mě pane Bartoni.

"....nejste schopni uvést data...".

Postrádáte základy, " bukowsky". Předpokládá se, že pro věděníchtivého studenta stačí ODVOLÁVKA na lekce minulé ( pokud zrovna neměl spalničky ) a že si tyto student sám přečte ve svém vlastním čase.

čtenářka 23.3.2009 9:56

Re: Předběhl jste mě pane Bartoni.

Prosím, dejte si tu práci a ty data vyhledejte. Ne kvůli mě, ale k vůli sobě. Já si na rozdíl od vás aspoň matně pamatuji, že za vlád ČSSD byla v ucčitém období nezaměstnanost kolem 9% a docela přesně si vzpomínám, že se mluvilo o půl milionu nezaměstnanách. Nakonec v článku je o tom zmínka.