5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vítek 23.3.2009 13:45

Re: Nejlépe jsou na tom naši milí spoluobčané! Dál mají celoživotní dovolenou za

to jsou však také voliči a pokud se jich budou naši politici zastávat,nahánějí si své preference.Podívejte se jen na současnou vládu třeba Džamilu, nyní Kocába a další,kteří by jim neublížili a Langer má vycvičenou policii pouze na jejich ochranu a z lidí,kteří protestují,udělají fašisty.

Lájoš 23.3.2009 12:51

Češi fandí špinavé politice

Podle průzkumu a umístění jednotl.politiků to vypadá, že si většina Čechů nejvíce považuje politiky podbízivé, slibující, t.j. politikáře, kteří hrají hlavně na svoje triko. Tak nevím , jestli jsme tak hloupý či naivní národ, nebo nás ten bolševik tak zdegeneroval.

RomanL 23.3.2009 12:58

Re: Češi fandí špinavé politice

.. za b) je správně, tam kde komunista 40 let křivil morálku, tam se každá zlodějina zdá správná...

adam 23.3.2009 14:32

Re: Češi fandí špinavé politice

Hold pan Lajo...má opravdu pořádny přehled!!!!Asi to pořádně zná.ODS-KSČ 8-o8-o8-o

PV 23.3.2009 16:10

Re: Češi fandí špinavé politice

za b za b tento narod je po cikánech nejhorší v Evropě!!

Brikule 23.3.2009 11:56

pojmy

Pane autore,

 a co říkáte terminologii V. Klause, který říká "Bursíkové". To je od s. Lenina. To mají také společné - oba se s nikým nenesou. 

Vítek 23.3.2009 12:50

Re: pojmy

já bych se ještě autora chtěl zeptat,jestli občas neplive i oheň.To bych doporučoval postavit se jako atrakce pod hrad Wawel v Krakově a nebyl by tam sám.

janoryna 23.3.2009 11:28

taky si říkám, proč se socani

pořád opičí po ods ? už by taky měli něco vymyslet...

Ivan 23.3.2009 11:21

Vstanou noví propagandisté.

Armáda nezaměstnaných opravdu brzy dosáhne půl milionu, protože nezaměstnanost poroste bezpochyby přes 10%. Takže Paroubek má pravdu a dokazuje to, nechtě, i propagandista Bartoň. (Ve skutečnosti to je více, je to dáno metodikou, která teď mezi nezaměstnané určité skupiny nepočítá. Je to asi tak, jako když Langer bojuje s nehodovostí tím, že se nehody nemusí hlásit.)

Bartoň jako nadějný poskok a lokaj se snaží napadat osobně Paroubka, když už nemůže na jeho argumenty.   ( Mimochodem, jako celoživotní odpůrce boševiků jsem musel obdivovat obratnost KSČ v roce 1948, jak demokratickou cestou dokázala získat vládu ve státě. Naopak, tehdejší jejich odpůrci se chovali obdobně hloupě jako se chovají teď v ODS a na jiné pravici. Arogantně opovrhovali poctivě pracujícími lidmi, zejména "sockami" a snažili se co nejvíce obohatit na zabaveném majetku Němců a rozparcelovaných statcích, poválečné zahraniční pomoci atp., atp.. Těžce na to doplatili, protože jak se v jedné klasické opeře zpívá, "my nejsme lůza, my jsme lid".)

Česká armáda už dávno neexistuje. Byla nahrazena nájemnými žoldnéři, kteří budou bojovat pro toho, kdo víc zaplatí. Jsou dobří tak akorát na to, aby vraždili v Afghánských horách partyzány bojující za svobodu Afghanistánu. Paradoxně jsou to stejní partyzáni, kteří už museli jednou bojovat za svobodu proti sovětské okupaci. Nechtějí ani americkou okupaci a tím méně české okupanty. Likvidace české armády byla provedena především proto, protože je strach z toho, že by občan mohl umět zacházet se zbraněmi a  že by tyto zbraně byly k dispozici. Ale občan se v případě potřeby zacházení se zbraněmi rychle naučí a zbraně si umí vyrobit. To pisálkové na psu nechápou, že všechno, co v této zemi existuje, vytvořily ruce právě těch "socek" a "lůzy", ne nějakých privatizačních zbohatlíků.

milan007 23.3.2009 11:53

Ivane

Trochu mi připomínáte našeho papouška, hodně slov umí , ale dohromady to smysl nedává :-D

Ivan 23.3.2009 11:56

Re: Ivane

To je tzv. povinná odpověď pravičáka, aby to vypadalo, že tím jsou argumenty vypořádány?

yt 23.3.2009 12:07

Re: Ivane

K vytvoření všeho .... je potřeba i mozek, nejen ruce, jak se zřejmě domníváte. Přidavač na stavbě se neobejde bez např. geodeta, projektanta a pod. Platí to samozřejmě i naopak. A naše míra nezaměstnanosti je z velké části odvozena zájmem o naše zboží v zahraničí, to neovlivní nikdo, ani Mirek, ani Jiří.

Ivan 23.3.2009 12:30

Re: Ivane

Samozřejmě, technický mozek. To každý inženýr a technik ví. Stejně to ví přírodovědec a většinou to chápou i lékaři. Ti ovšem o "sockách" a "lůze" obvykle nemluví a když mluví o lůze, tak do ní počítají někoho zcela jiného, než manuálně pracující lidi.

Celý život jsem se živil vysoce specializovanou odbornou technickou a vědeckou činností. S "prací rukama" mám zkušenosti jen z doby studia, kdy jsem si brigádami v hutích nebo dolech (tam se nejvíc vydělávalo)  vždy během prázdnin vydělal na živobytí během následujícího roku studia. A taky z práce na rekreační chalupě, sloužící k odpočinku. V prostředí velkých továren jsem se ale pohyboval často. Takže vím, že manuální práce si právě špičkoví techničtí odborníci vždy velmi vážili. Jiné je to u kšeftařů, úředníků, obchodníků, právníků atp.. To je ve skutečnosti ta příživnická "lůza".

brabus 23.3.2009 12:38

Re: Ivane

Jiné je to u kšeftařů, úředníků, obchodníků, právníků atp.. To je ve skutečnosti ta příživnická "lůza". 8-o8-o8-o takže já jsem podle Vás lůza jen pro to, že koupím zboží za cca 100tis a pak ho následně prodám za 120tis.??? No člověče, už se nedivím, že to má ten Paroubek tak jednoduchý:-(

Václav 23.3.2009 12:57

Re: Ivane

No, nechci se Vás dotknout, ale tady jste mu nahrál na smeč, protože zrovna obchodníci jsou v našem státě na přesdržku. Každý by chtěl to co vidí na západ od našich hranic, jenže tam na to dělali od války, zatímco tady to chce každý mít hned. Výsledkem je tu máme draho málem jak ve Švýcarech. Lidi z pohraničí si jezdí nakupovat do Německa, neboť tam spousta věcí vyjde levněji. A nejde jen o Německo. Levněji nakoupíte i za mořem. Přitom jsou v oněch státech často větší mzdové náklady, náklady na energii a další. Přesto tam stejné zboží vyjde levněji. 

Tak v čem je zakopaný pes? Problém je, že když tuhle Vaši transakci udělá pět "obchodníků" po sobě, tak zboží původně stojící 100kKč vyjde zákazníka na čtvrt milionu a to jsou mu ještě malovány kolem huby akce a slevy atd. Není výjimkou, že cena výrobku vzroste během cesty přes obchodníky i na násobky původní hodnoty. A jaká se k tomu přidá hodnota? Škoda, že neprošel ta zákonná úprava, která by dávala za povinnost uvádět na obalu skutečnou výrobní cenu zboží. To bychom se asi divili.

brabus 23.3.2009 13:19

Re: Ivane

Člověče, ale tím popíráte samou podstatu tržního hosp. Já nikoho nenutím, aby u mě nakupoval !!!!! Ani nemam monopol na konkrétní zboží. Má specializace je vedle zboží spíše služby. Ale znám svojí cenu. Dělám práci pořádně. A jestli někdo přijde, že to za rohem pořídí levněji, tak ať jde za roh. A jestli se Vám to nelíbí,  tak můžete nakupovat přes internet, můžete jet za hranice, můžete si dělat co chcete. Můžete to brát jako poslání lidem, takže můžete koupit za 100tis a prodávat za 80tis. Jen račte pane8-o

Václav 23.3.2009 13:36

Re: Ivane

No jo, když nejsou argumenty, tak zaútočíme na osobu oponenta konkrétně. Váš přístup naprosto přesně odpovídá arogantnímu přezíravému chování mnoha českých "takypodnikatelů" rekrutujících hlavně z oblasti obchodu a služeb, pro které je staré heslo "náš zákazník náš pán" zřejmě naprosto neznámá součást turecké modlitby.

A pokud jde o tu podstatu tržního hospodářství, tak tu popírají často sami páni obchodníci. Jednou ze základních součástí totiž od věků byla snaha být při srovnatelné kvalitě služby levnější než konkurence. Zatímco u nás je to jak kdyby fungoval kartel ve velkém. A když náhodou někdo z tohoto scénáře vybočí s nepotřebuje hned vydělávat miliony, tak se dost často stane terčem všemožných útoků ze strany "konkurence", které ohrožuje snadné hrabání peněz.

brabus 23.3.2009 13:54

Re: Ivane

nevím, o jakém útočení mluvíte. Myslím,  že píšu velice slušně, ale nechtějte po mně, abych přistoupil na Vaše vidění světa, že pokud nedávám věci zadarmo, tak jsem zloděj. Já jsem Vážený pane začínal s nulou a hlavně pracuji pod smlouvou pro zahraničního partnera. Já nemůžu zákazníkům nařídít, tak jak to dělá ČSSD. Já musím zákazníka přesvědčit, aby ty peníze u mně nechal. A vydělat miliony můžu jen tehdy, když se najde kupec. A jestiže za rok najdu tolik kupců, kteří ze mně udělají milionáře (kéž by to bylo), tak co je na tom špatného ? 8-o

Jiří Heincl 23.3.2009 16:28

Re: Ivane

Se zájmem jsem si přečetl Vaši, Ivanovu a brabusovu diskusi. Protože se v branži vyznám, podnikám od roku 1990 ve službách, tak musím dát brabusovi za pravdu. Navíc si myslím, že při nákupu za 100 a prodeji za 120, může být hrubý zisk tak 1 - 2 Kč na zboží prodané za 120. Brabus by tedy musel mít obrat minimálně 2 - 3 miliony měsíčně, aby měl průměrnou výplatu. Normální živnostník - majitel běžného obchodu např. s textilem nebo potravinami takového obratu v žádném případě  nemůže dosáhnout. Musí mít marži minimálně 50%, aby se trochu slušně uživil. Na konec poznamenávám, že jsem žádný útok na Vaši osobu neviděl, jednalo se o racionální argumenty.

Václav 23.3.2009 12:44

Re: Ivane

Sory, ale pokud někdo volí současnou ČSSD za její 30Kč úplatečky, boj proti radaru a další podobné dárečky, tak si nic jiného než označení rudá lůza nezasluhuje. A to Vám říkám jako technicky vzdělaný člověk, který si jinak váží lidské práce na všech stupních vzdělání. Vetšina lidí s nimiž se pracovně potkávám má na to stejný názor. Nijak nehájím současnou ODS, ale současná ČSSD je něco jako léčba úplavice projímadlem nebo hašení ohně přihozením další hromady paliva.

Ivan 23.3.2009 16:22

Re: Ivane

Volby nerozhodovaly poplatky. To jenom mizerní analytici ODS svedli volební neúspěch na vcelku nepodstatnou věc.  Bylo více věcí, které hrály podstatně větší roli než poplatky. Například radar. A poplatky jenom zprostředkovaně, jako předzvěst rozkradení zdravotnictví a vytváření zdravotnictví pro chudé a pro horních deset tisíc. A jako logický nesmysl, kdy za jednou zaplacenou věc se má platit dál, jako za položku receptu. Jako kdybych v obchodě připllácel  pokladní za položku paragonu bez možnosti zboží odmítnout - pacient si přece léky nevybírá - ty předepisuje lékař - a pacient má povinnost je užívat, pokud se má vyléčit.  Takže lidé nejsou žádní hlupáci a proto volili tak jak volili. Bral jsem to jako varování. Uvidím, jak to bude ve volbách příštích, ale bez zásadní změny politiky ODS, myslící jen na několik zbohatlíků, vidím jejich vyhlídky černě.

Jarka 23.3.2009 14:09

Re: Ivane

Pane Ivane, nedá mi to, abych se nepozastavila nad vaším tvrzením, že jste se živil vysoce specializovanou odbornou technickou a vědeckou činností. Když jste tvrdil, že si lidé dokážou vyrobit sami zbraně a nepotřebujeme armádu, omlouvám se vám, s vaší specializací si vyrobíte zcela sám i atomovku. Připomíná mi to, můj muž byl v armádě za Čepičky, a ve cvičení poráželi armádu NATO a měli 3 tanky!!!!

JaS 23.3.2009 20:09

Re: Ivane

Jarko, agenti KGB uměli všechno! Jejich práce byla vysoce odborná technická a vědecká. Zbraně si taky uměli sami vyrobit. Ivan Sergejevič by možná i tu atomovku zvládl!

mu1 23.3.2009 21:35

Re: Ivan zapšklý to víc než sedmdesátilety

stařec, jehož nehorázné bláboly už nebudu komentovat.Tak přísahám

mu1 23.3.2009 19:44

Re: Ivane

A to Váš papoušek nemá vysokou přírodovědeckou a neživí se vysoce odbornou a vědeckou činností jako naš Ivan.

woka 23.3.2009 21:41

Re: Ivane

mně by zajímalo, jak jste papoucha naučil mluvit. Ten náš je úplně blbý asi a nic neopakuje...to i ivan ho strčí do kapsy... .

ha 23.3.2009 12:03

Re: Vstanou noví propagandisté.

Co je demokratického na zastrašování a lhaní ?

j 23.3.2009 12:08

Re: Vstanou noví propagandisté.

Chtělo by to postavit nové věznice pro ten půlmilion nezaměstnaných, žo jo Ivana. Odsouzeni za příživnictví:-D:-D

Vy máte v hlavě opravdu nasrá... s váma se nedá polemizovat

brabus 23.3.2009 12:29

Re: Vstanou noví propagandisté.

jsou dobrý tak akorát na to , aby vraždili v Afghánských horách partyzány bojující za svobodu Afghanistánu....................... ;-D;-D8-o. Člověče, máte sestru nebo dceru? Jestli ano, tak bych se k ní mohl taky chovat jako hodní talibanci. Je vidět, že zmrskání dívky jen pro to, že chce studovat nebo řídit auto je pro Vás vzor. Nebyl jste náhodou několikrát už vykázán z domova za domácí násilí?

Marat 23.3.2009 13:04

Re: Vstanou noví propagandisté.

Ivane, místo těch plivacu a chrchlu by ste měl navrhnout, jak by ste vy řešil tu rostoucí nezaměstnanost? Tak jak ji řešili komunisté? Vyrábět pro Kovošrot a Zběrné Suroviny? t