6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lájoš 23.3.2009 12:51

Češi fandí špinavé politice

Podle průzkumu a umístění jednotl.politiků to vypadá, že si většina Čechů nejvíce považuje politiky podbízivé, slibující, t.j. politikáře, kteří hrají hlavně na svoje triko. Tak nevím , jestli jsme tak hloupý či naivní národ, nebo nás ten bolševik tak zdegeneroval.

Vítek 23.3.2009 12:50

Re: pojmy

já bych se ještě autora chtěl zeptat,jestli občas neplive i oheň.To bych doporučoval postavit se jako atrakce pod hrad Wawel v Krakově a nebyl by tam sám.

brabus 23.3.2009 12:48

Re: Pane Bartoň

máte pravdu Ivánku, za vlády ČSSD se půjčovalo všechno a všem. Vždyť i velký Jirka řekl, že dluhy se platit nemusí. A ono ouha, dluhy se platit musí a oni najednou začínají krachovat podniky (sklárny). Ale on to nezaplatí velký Jirka, platit sociálku za skláře budou platit hlavně lidi, kteří ČSSD nikdy volit nebudou. Ach jo:-/

Václav 23.3.2009 12:44

Re: Ivane

Sory, ale pokud někdo volí současnou ČSSD za její 30Kč úplatečky, boj proti radaru a další podobné dárečky, tak si nic jiného než označení rudá lůza nezasluhuje. A to Vám říkám jako technicky vzdělaný člověk, který si jinak váží lidské práce na všech stupních vzdělání. Vetšina lidí s nimiž se pracovně potkávám má na to stejný názor. Nijak nehájím současnou ODS, ale současná ČSSD je něco jako léčba úplavice projímadlem nebo hašení ohně přihozením další hromady paliva.

brabus 23.3.2009 12:42

Re: nepravdy a demagogie

No hlavně s tím Maďarském (jako hospodářským žralokem) jste mě pobavil;-D;-D Vy tupče, Vám ani nedochází, že ten růst Polska, Maďarska byl dělán tak, že si na ten nadstandart půjčovali s pocitem, že dluhy se platit nemusí. V Maďarsku máte krásný příklad toho, kam vede socialistická politika: všechno a všem ZADARMO;-D

brabus 23.3.2009 12:38

Re: Ivane

Jiné je to u kšeftařů, úředníků, obchodníků, právníků atp.. To je ve skutečnosti ta příživnická "lůza". 8-o8-o8-o takže já jsem podle Vás lůza jen pro to, že koupím zboží za cca 100tis a pak ho následně prodám za 120tis.??? No člověče, už se nedivím, že to má ten Paroubek tak jednoduchý:-(

Václav 23.3.2009 12:37

Re: Pane Bartoň

Nevím sice co kde kdo plácl nebo spíše kdo to kde špatně pochopil, ale údaje o růstu státního dluhu hovoří celkem jasně. Na konci roku 2002 to bylo cca 396 mld. Kč a na konci roku 2006 803 mld. V mezidobí není nikde vidět žádný skokový nárůst nýbrž pěkně plynulý nárůst o zhruba 100mld. ročně, což se docela přesně shoduje se shodky v rozpočtu. Takže žádná změna metodiky, ale průběžná rozhazovačnost socanů. Ve druhém volebním období se už moc nelze na něco vymlouvat, takže to padá plně na jejich triko. A dokud pan Paroubek fundovaně nevysvětlí, kdy a jak si představuje splácení nasekaných dluhů, tak by měl ve Strakovce dělat tak maximálně pingla a ne premiéra. O tom kde kvete hloupost bych na Vašem místě tedy raději mlčel.

brabus 23.3.2009 12:34

Re: Kde se ti hlupáci rozmnožují?

soudruhu Ivane, můžete mi prosím vysvětlit, proč rostl, za vlády ČSSD, dluh o Vámi uváděných 200miliard, když to bylo v době, kdy byl růst ekonomiky cca 6% ? Nebyla to právě vhodná doba na udělání reforem, které by při 6% růstu tolik nebolely? To, že ČSSD prožrala 6% růst je Vážený pane zločin, na který teď dojíždějí v Maďarku. A Maďarsko je přesný příklad, kam povede bolševická politika ČSSD, kde platí: všechno a všem ZADARMO;-O

Ivan 23.3.2009 12:30

Re: Ivane

Samozřejmě, technický mozek. To každý inženýr a technik ví. Stejně to ví přírodovědec a většinou to chápou i lékaři. Ti ovšem o "sockách" a "lůze" obvykle nemluví a když mluví o lůze, tak do ní počítají někoho zcela jiného, než manuálně pracující lidi.

Celý život jsem se živil vysoce specializovanou odbornou technickou a vědeckou činností. S "prací rukama" mám zkušenosti jen z doby studia, kdy jsem si brigádami v hutích nebo dolech (tam se nejvíc vydělávalo)  vždy během prázdnin vydělal na živobytí během následujícího roku studia. A taky z práce na rekreační chalupě, sloužící k odpočinku. V prostředí velkých továren jsem se ale pohyboval často. Takže vím, že manuální práce si právě špičkoví techničtí odborníci vždy velmi vážili. Jiné je to u kšeftařů, úředníků, obchodníků, právníků atp.. To je ve skutečnosti ta příživnická "lůza".

brabus 23.3.2009 12:29

Re: Vstanou noví propagandisté.

jsou dobrý tak akorát na to , aby vraždili v Afghánských horách partyzány bojující za svobodu Afghanistánu....................... ;-D;-D8-o. Člověče, máte sestru nebo dceru? Jestli ano, tak bych se k ní mohl taky chovat jako hodní talibanci. Je vidět, že zmrskání dívky jen pro to, že chce studovat nebo řídit auto je pro Vás vzor. Nebyl jste náhodou několikrát už vykázán z domova za domácí násilí?

Ivan 23.3.2009 12:15

Re: Pane Bartoň

Podnikání se obvykle rozjíždí v době prosperity. Takže když chci podnikat, získám úvěr a pokud mně použití toho úvěru na podnikání přináší zisk vyšší než je částka potřebná na úroky a umořování jistiny, bude každá banka považovat svou půjčku za dobře půjčené peníze a moje podnikání bude klasifikováno jako zdravé podnikání.

Přesně tak jednala vlada ČSSD.  Půjčka (deficit rozpočtu) přinášela růst HDP a tedy i příjem do rozpočtu vyšší než byly náklady dluhové služby.  To, že byly peníze investovány dobře dokládala struktura vývozu a dovozu, která se oproti době předchozí vlády ODS zásadně změnila. Za ODS se dováželo převážně spotřební, často luxusní, zboží  a vyvážely se převážně suroviny. Za vlády ČSSD v dovozu silně převažují stroje a zařízení a investiční celky. Ve vývozu pak opět stroje a zařízení, elektronika a spotřební zboží.  

Takže podnikání a s ním spojené zadlužování se startuje za prosperity, ne za krize. Startovat podnik za krize, to je ekonomická sebevražda, pokud se nejedná o podnik se zásadně novou technologií. A nějaká taková zásadně nová technologická oblast na obzoru není. Snaha najít ji v "zelených technologiích" je problematická.

yt 23.3.2009 12:08

Re: Výborné pojednání,

To se ještě Paroub neprojevoval tak chorobně.

j 23.3.2009 12:08

Re: Vstanou noví propagandisté.

Chtělo by to postavit nové věznice pro ten půlmilion nezaměstnaných, žo jo Ivana. Odsouzeni za příživnictví:-D:-D

Vy máte v hlavě opravdu nasrá... s váma se nedá polemizovat

yt 23.3.2009 12:07

Re: Ivane

K vytvoření všeho .... je potřeba i mozek, nejen ruce, jak se zřejmě domníváte. Přidavač na stavbě se neobejde bez např. geodeta, projektanta a pod. Platí to samozřejmě i naopak. A naše míra nezaměstnanosti je z velké části odvozena zájmem o naše zboží v zahraničí, to neovlivní nikdo, ani Mirek, ani Jiří.

ha 23.3.2009 12:03

Re: Vstanou noví propagandisté.

Co je demokratického na zastrašování a lhaní ?

Ivan 23.3.2009 12:03

Re: Kde se ti hlupáci rozmnožují?

Podle současného náměstka ministra financí (řekl to v TV debatě v přítomnosti Kalouska) dluh za vytunelované banky byl 600 miliard Kč.  Byl "schován" úpravou metodiky mimo státní rozpočet.  Po změně metodiky za vlády ČSSD se tento dluh ocitl ve státním rozpočtu, kam odjakživa patřil.  Za vlád ČSSD (dvě volební období) tento dluh asi o 200 miliard narostl. Teď za vlády ODS (necelé jedno období) narostl už o dalších takřka 200 miliard.  Tolik na vysvětlení.   ODS bojovala se zadlužením asi tak, jak ODS a Langer bojuje se zločinností a nehodovostí. Stanoví hranici pro trestný čina na 5000Kč (minulá vláda ODS) a rázem zločinnost klesne. Určí, že se nehody nemusí hlásit do škody .... a nehodovost klesne.

Hloupost je, jak je jasně vidět, u značky Bugy.

Ivan 23.3.2009 12:02

Re: blbí češi

Doporučuji prudce pravicový a prudce kapitalistický Island. Ten už zkrachoval.

Ivan 23.3.2009 12:01

Re: pane Bartoni

Že ten "kanibal" neradí finančním odborníkům ve FEDu USA, kteří mluví o zcela bezpříkladné krizi, která ještě nikdy nenastala a o tom, že není možno hledat radu v nějaké podobné situaci z minulosti.

Ivan 23.3.2009 11:59

Re: Lid chce klid na praci:

Myslíte ty mladé, kteří si s Voskovcem a Werichem zpívají "tak jsem doštudýroval, doktorát jsem sroloval, a teď dělám v baru portýra"?

Brikule 23.3.2009 11:56

pojmy

Pane autore,

 a co říkáte terminologii V. Klause, který říká "Bursíkové". To je od s. Lenina. To mají také společné - oba se s nikým nenesou. 

Ivan 23.3.2009 11:56

Re: Ivane

To je tzv. povinná odpověď pravičáka, aby to vypadalo, že tím jsou argumenty vypořádány?

Ivan 23.3.2009 11:55

Re: Pane Bartoň

Podle současného náměstka ministra financí (řekl to v TV debatě v přítomnosti Kalouska) dluh za vytunelované banky byl 600 miliard Kč.  Byl "schován" úpravou metodiky mimo státní rozpočet.  Po změně metodiky za vlády ČSSD se tento dluh ocitl ve státním rozpočtu, kam odjakživa patřil.  Za vlád ČSSD (dvě volební období) tento dluh asi o 200 miliard narostl. Teď za vlády ODS (necelé jedno období) narostl už o dalších takřka 200 miliard.  Tolik na vysvětlení.   ODS bojovala se zadlužením asi tak, jak ODS a Langer bojuje se zločinností a nehodovostí. Stanoví hranici pro trestný čina na 5000Kč (minulá vláda ODS) a rázem zločinnost klesne. Určí, že se nehody nemusí hlásit do škody .... a nehodovost klesne.

Hloupost je, jak je jasně vidět, u značky Fiter.

milan007 23.3.2009 11:53

Ivane

Trochu mi připomínáte našeho papouška, hodně slov umí , ale dohromady to smysl nedává :-D

Ivan 23.3.2009 11:42

Re: Rozpor slov a činů

Že na ty pohádky o úvěrech nezaměstnaným černochům někdo věří!  Mechanismus zhroucení finančních trhů vysvětloval už kolem roku 1992 jistý Soros, který v diskusi v Davosu "vyučil" Klause. Vysvětloval, že tehdejší krize, která tehdy byla odvrácena jen tím, že USA vložily do hry peníze penzijních fondů, se bude opakovat. Bush se pokusil o zabránění krize vyvoláním dvou válek. Jeho poradci ale nepochopili Marxe. Válka sama o sobě krizi nezabrání, ale zabrání ji řízená ekonomika, kterou za války státy zavádějí jako nejefektivnější možnost, jak ve válce obstát. Takže ve skutečnosti Bush svými válkami a z nich vyplývajícím astronomickým zadlužením krizi nevyhnutelně prohloubil.  Ani  Obama se američanům neodvažuje sdělit, že přijdou o svoje peníze šetřené na důchod. Faktické zadlužení USA je odhadováno na 30 tisíc miliard dolarů a tzv. státní dluh je jen špička ledovce. Že občané USA mají už teď v rukou místo akcijí a peněz jen papírky. Jen o tom nevědí a optimistickými řečmi o důvěře a obnovení důvěry jsou udržováni v naději, že o peníze nepřijdou. Ale jejich podezření roste.

Wlasta 23.3.2009 11:38

Re: Vše se hodí do modrého mlýna, i p. Bartoň,

dnes? je i ten asparágus umělej

janoryna 23.3.2009 11:28

taky si říkám, proč se socani

pořád opičí po ods ? už by taky měli něco vymyslet...

Ivan 23.3.2009 11:27

Re: typická modrá agitka

A copak ukradl?  Kdo je okradený? Jak to, že okradený nežaluje u soudu? Nebo jsou to jen směšné řeči?

Gross využil zákonů vytvořených za vlády ODS k tomu, aby mohla vzniknout "třída" privatizačních zbohatlíků. Každý z nich je ve skutečnosti zlodějem, ale zákony byly ODS ušity tak, "aby to bylo legální". Takže Gross jenom ukázal, že taky dokáže jednat jako modří ptáci. A ti teď šílí, protože se přece měli rozkrádáním obohacovat jenom oni.

Ivan 23.3.2009 11:23

Re: pane Bartoni

Blahoslavení chudí duchem ...

vlk 23.3.2009 11:21

Re: typická modrá agitka

Asi jste špatně četl. Lepší vláda byla určitě Klausova i Zemanova, Špidlu si netoufám hodnotit, ale horší nebyl. V čem byla Grossova slušnost? Nekopal do aut, neukazoval fakáče, nevyhrožoval nocí dlouhých nožů atd. Ale nemám pochyb, že Vám to stačit nebude. Pokud vím Gross získal velký majetek prodejem akcií po ukončení své vládní mise. Což samozřejmě vyvolává podezření, ale soud potvrdil, že zákon porušen nebyl. V tom, že si i tak myslíme své se asi shodneme.  

Ivan 23.3.2009 11:21

Vstanou noví propagandisté.

Armáda nezaměstnaných opravdu brzy dosáhne půl milionu, protože nezaměstnanost poroste bezpochyby přes 10%. Takže Paroubek má pravdu a dokazuje to, nechtě, i propagandista Bartoň. (Ve skutečnosti to je více, je to dáno metodikou, která teď mezi nezaměstnané určité skupiny nepočítá. Je to asi tak, jako když Langer bojuje s nehodovostí tím, že se nehody nemusí hlásit.)

Bartoň jako nadějný poskok a lokaj se snaží napadat osobně Paroubka, když už nemůže na jeho argumenty.   ( Mimochodem, jako celoživotní odpůrce boševiků jsem musel obdivovat obratnost KSČ v roce 1948, jak demokratickou cestou dokázala získat vládu ve státě. Naopak, tehdejší jejich odpůrci se chovali obdobně hloupě jako se chovají teď v ODS a na jiné pravici. Arogantně opovrhovali poctivě pracujícími lidmi, zejména "sockami" a snažili se co nejvíce obohatit na zabaveném majetku Němců a rozparcelovaných statcích, poválečné zahraniční pomoci atp., atp.. Těžce na to doplatili, protože jak se v jedné klasické opeře zpívá, "my nejsme lůza, my jsme lid".)

Česká armáda už dávno neexistuje. Byla nahrazena nájemnými žoldnéři, kteří budou bojovat pro toho, kdo víc zaplatí. Jsou dobří tak akorát na to, aby vraždili v Afghánských horách partyzány bojující za svobodu Afghanistánu. Paradoxně jsou to stejní partyzáni, kteří už museli jednou bojovat za svobodu proti sovětské okupaci. Nechtějí ani americkou okupaci a tím méně české okupanty. Likvidace české armády byla provedena především proto, protože je strach z toho, že by občan mohl umět zacházet se zbraněmi a  že by tyto zbraně byly k dispozici. Ale občan se v případě potřeby zacházení se zbraněmi rychle naučí a zbraně si umí vyrobit. To pisálkové na psu nechápou, že všechno, co v této zemi existuje, vytvořily ruce právě těch "socek" a "lůzy", ne nějakých privatizačních zbohatlíků.