6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlasta 23.3.2009 16:11

Re: Nezaměstnanost za Jiřího Paroubka bude

Míro, vyjádřil si přesně i můj názor, lépe bych to nenapsala.:-)

PV 23.3.2009 16:11

Re: Václav Klaus

a co má dělat když ho úkoluje Putin??

xxxKubeš 23.3.2009 16:10

Díky

autorovi za realistické zhodnocení situace části naší politické scény.

PV 23.3.2009 16:10

Re: Češi fandí špinavé politice

za b za b tento narod je po cikánech nejhorší v Evropě!!

Jirka 23.3.2009 16:09

Václav Klaus

Pan prezident se díky svojí účasti na sjezdu bolševiků prokazatelně opravdu, ale opravdu zbláznil :-/

Huaskaran 23.3.2009 15:49

Re: Komunistickou terminologii

OK. A v čem dhimmi nemá pravdu?

Huaskaran 23.3.2009 15:46

Re: Vstanou noví propagandisté.

Kája Mařík sice taky říkal "je to jen holka", ale ve Vašem případě klobouk dolů, v palici to máte srovnáno. Na rozdíl od Vašich předřečníků.

Bohata 23.3.2009 15:46

Re: Proč...

Většině poslanců a jiných celebrit to už tak vyhovuje dávno.

Míra 23.3.2009 15:34

Nezaměstnanost za Jiřího Paroubka bude

deset procent, i kdyby to mě sám zařídit? On to zařizuje již dávno, a nijak se tím netají. Co jiného je snaha obnovit sociální stát, kdy i zaměstnaní lidé si musí chodit pro část svého platu na sociálku? Z platu vám strhneme ne současných padesát, ale třeba i devatesát procent platu - pak vám milostivě za obdivu všech spřízněných novinářů oznámíme doplacení mzdy do zákonného minima. Je to dežaví, aneb to už tady bylo v začátcích vlády Václava Klause. Paroubek vám neslíbí nižší daně, protože už dneska ví, jak vám je zvedne Zdroje přece jsou. Paroubek dojde k jedinému možnému řešení - plné zaměstnanosti, protože jen plně zaměstnaný člověk nemá čas starat se o politiku a politiky. Plná zaměstnanost se nedá zařídit na principu dobrovolnosti. Plná zaměstnanost se musí nařídit zákonem a zaštíti právem na práci. Pokud jste přistoupili na tuto myšlenku, nejste již svobodnými občany, ale otroky politiků. Chcete jimi být?

Někteří ano, někteří ne. Ti, kteří nechtějí být otroky politiků, mají jedinou možnost. Nevolit poslance J. Paroubka. Ani poslance V. Klause, o ostatních nemluvě. Kdo chce zůstat občanem a nestat se otrokem, zůstane při příštích volbách doma. Čím více voličů bude volit svojí neůčastí ve volební frašce, tím hůře pro politiky a lépe pro svobodné občany. Při dalších volbách budu ve volební komisi (snad), ale volit nebudu zcela jistě. Členem volební komise budu jen a proto, abych zmařil manipulaci s hlasy občanů ve svém volebním  okrsku. Proti manipulaci volebními hlasy v počítačovém systému se budeme bránit podáváním protestů a přepočítáváním hlasů. O tom, že sčítání hlasů není zmanipulováno, lze silně pochybovat. Proč se sčítání hlasů dělá složitými algoritmy a ne prostým použitím sčítání v Excelových tabulkách? Protože tam je manipulace vidět na první pohled. V algoritmech se vyznají jen jejich autoři...

miroslav.vojta@volny.cz

fren440 23.3.2009 15:34

Re: Proč...

Ti kteří to kupují si to nemohou brát na úvěr. Musí přizpůsobit výdaje svým příjmům. A né tak , že jim bude někdo cpát peníze a oni si budou myslet, že se nic neděje. Další otázka je, chci-li někomu dát peníze, tak druhému musím zebrat. Hlavním cílem je udržet zaměstnanost za cenu nižších platů. Propuštěním se stávají firmy nefunkčními a zaměstnanci ztrácejí pracovní návyky a jsou delší dobu na podpoře. Protože jim to začne vyhovovat.

fren440 23.3.2009 15:29

Re: Rozpor slov a činů

Hlavní příčinou je rozhazování státu. Úředníci a volení zástupci lidu disponují penězi, o kterých nemají ani ponětí. A v tom je ten problém. Opasky se lehce povolují, ale těžce se utahují. A co je podle Vás řízená ekonomika. Ptám a kým bude řízená. Těmi, kteří ty peníze rozházeli. Po opici příjde kocovina a ta teď přicházi.

Karel 23.3.2009 15:00

Proč...

Je zajimave česke řešeni krize. Světova krize byla zapřičiněna tim že nabidka převyšuje poptavku. To znamena že zaměstnanci vyrobi vic zboži než si mohou koupit. Aby si zaměstnanci mohli zboži koupit museji si brat pujčky čim opět snižuji svou koupěschopnost, placenim uroku. Naše vlada to chce řešit tim že vlastně podpoři vyrobu kterou těžko někdo koupi misto aby podpořila poptavku. Česky kral Karel to řešil moudřeji postavil Karluv most a tim rozhodňoval majetek kralovstvi, na rozdil od naši vlady ktera hleda kde by co ještě prodala.

Poklop 23.3.2009 14:37

Re: Najít společnou řeč

Bylo by to krásné,ale je to utopie.Bohužel

milan007 23.3.2009 14:37

Re: Najít společnou řeč

R^

adam 23.3.2009 14:32

Re: Češi fandí špinavé politice

Hold pan Lajo...má opravdu pořádny přehled!!!!Asi to pořádně zná.ODS-KSČ 8-o8-o8-o

Jarka 23.3.2009 14:09

Re: Ivane

Pane Ivane, nedá mi to, abych se nepozastavila nad vaším tvrzením, že jste se živil vysoce specializovanou odbornou technickou a vědeckou činností. Když jste tvrdil, že si lidé dokážou vyrobit sami zbraně a nepotřebujeme armádu, omlouvám se vám, s vaší specializací si vyrobíte zcela sám i atomovku. Připomíná mi to, můj muž byl v armádě za Čepičky, a ve cvičení poráželi armádu NATO a měli 3 tanky!!!!

brabus 23.3.2009 13:54

Re: Ivane

nevím, o jakém útočení mluvíte. Myslím,  že píšu velice slušně, ale nechtějte po mně, abych přistoupil na Vaše vidění světa, že pokud nedávám věci zadarmo, tak jsem zloděj. Já jsem Vážený pane začínal s nulou a hlavně pracuji pod smlouvou pro zahraničního partnera. Já nemůžu zákazníkům nařídít, tak jak to dělá ČSSD. Já musím zákazníka přesvědčit, aby ty peníze u mně nechal. A vydělat miliony můžu jen tehdy, když se najde kupec. A jestiže za rok najdu tolik kupců, kteří ze mně udělají milionáře (kéž by to bylo), tak co je na tom špatného ? 8-o

Jarka 23.3.2009 13:51

Re: Vstanou noví propagandisté.

Udivuje mne Vaše odsuzování naší armády - která je zatím nejlepší od doby l.republiky.

Ale co mohu čekat od člověka, který má zato, že Taliban jsou partyzáni, kteří bojují za svobodu Afganistánu. Kdy jste byl pane Ivane, když ukazovali, jak talibanci vraždí ženy jen za to, že chodily do školy, nebo jak likvidovali staletí staré historické sochy, které byla na seznamu UNECO - Taliban sice bojoval proti Rzské armádě, která se tam snažila ustanovit bolševickou vládu. Bohužel, taliban neuvážlivě vyzbojovala Amerika. Naše armáda tam nebojuje, pouze chrání civilní zaměstnance firem, které se snaži v Afganistánu vybudovat rozmlácené domy, obnovit zdroje vody a učinit život běžných lidí

lidským. Kdyby tam armáda nebyla, dávno by je Talibánci vyvraždili, jsou to chlapi, kterými cloumá testosteron a dali jim do rukou kalašnikovy, což je nejhorší kombinace.

Úsměvné je taky vaše tvrzení, že občan se po případném rozpuštění armády nauči se zbraněmi zacházet a sám si je vyrobit. V době atomových zbraní - máte na mysli asi kuše a praky že? Nejsou to Husité proti kterým bychom byli případně nuceni bojovat. Vojáky byste ani neviděl. Irán má už nosné rakety, co proti nim vymyslíte Ivane?

Jsem sice ženská ale na takovou blbost bych nepřišla

pragmatik 23.3.2009 13:50

Najít společnou řeč

Kdo byl u zrodu těchto stále se opakujících nenávistných diskuzí mezi „modrými“ a „oranžovými“ - politici, média nebo sami moji spoluobčané? Jsem přesvědčený, že dokud budou lidé nadávat a svalovat vinu za stav tohoto státu na ty nahoře (lhostejno zda na Paroubky, Topolánky, Klause Čunky apod.) nepřijmou odpovědnost sami za sebe a namísto hádek, osočování, závisti a pomluv se nezačnou domlouvat mezi sebou, naslouchat názorům druhých, demokraticky se organizovat, sjednocovat – bude tato tristní situace trvat nadále. Je třeba konečně připustit, že není jen jedna pravda, ani černobílý svět  a pokud chceme demokracii, musí existovat pluralita politických názorů, stran i jejich vůdců.

Pro mne osobně není důležité, co kde právě řekl Paroubek či Topolánek, podstatné je, co se za období jejich vlády změnilo k lepšímu (či k horšímu), například v podpoře podnikání, v řešení dopravy, jak kvalitní je zdravotnictví, školství, jak fungují soudy a úřady ve prospěch slušných  a aktivních lidí,  jestli na fungujícím trhu zvítězily ty nejlepší firmy namísto těch, kteří si svoje pozice kupují korupcí.

Mnohem přínosnější diskuze by byla o tom, jak se máme jako národ sjednocovat v tom, co je nám společné, abychom obstáli a vrátili tuto zemi znovu na místo, které ji v Evropě patřilo. To ale není pro bulvární media tak atraktivní téma a ani některé ubohé dušičky si při tom nezhojí své komplexy a skryté agrese.

Vítek 23.3.2009 13:45

Re: Nejlépe jsou na tom naši milí spoluobčané! Dál mají celoživotní dovolenou za

to jsou však také voliči a pokud se jich budou naši politici zastávat,nahánějí si své preference.Podívejte se jen na současnou vládu třeba Džamilu, nyní Kocába a další,kteří by jim neublížili a Langer má vycvičenou policii pouze na jejich ochranu a z lidí,kteří protestují,udělají fašisty.

Václav 23.3.2009 13:36

Re: Ivane

No jo, když nejsou argumenty, tak zaútočíme na osobu oponenta konkrétně. Váš přístup naprosto přesně odpovídá arogantnímu přezíravému chování mnoha českých "takypodnikatelů" rekrutujících hlavně z oblasti obchodu a služeb, pro které je staré heslo "náš zákazník náš pán" zřejmě naprosto neznámá součást turecké modlitby.

A pokud jde o tu podstatu tržního hospodářství, tak tu popírají často sami páni obchodníci. Jednou ze základních součástí totiž od věků byla snaha být při srovnatelné kvalitě služby levnější než konkurence. Zatímco u nás je to jak kdyby fungoval kartel ve velkém. A když náhodou někdo z tohoto scénáře vybočí s nepotřebuje hned vydělávat miliony, tak se dost často stane terčem všemožných útoků ze strany "konkurence", které ohrožuje snadné hrabání peněz.

brabus 23.3.2009 13:24

Re: nepravdy a demagogie

Vy se divíte? Já ne, proč by měli pomáhat někomu, kdo to 10 let odmítal se slovy: chceme sociální jistoty pro všechny a hlavně bez práce....................... Jen ať si to vyžerou. Alespoň bude mít maďarská veřejnost jednou pro vždy jasno, kdo za to může:-/

brabus 23.3.2009 13:19

Re: Ivane

Člověče, ale tím popíráte samou podstatu tržního hosp. Já nikoho nenutím, aby u mě nakupoval !!!!! Ani nemam monopol na konkrétní zboží. Má specializace je vedle zboží spíše služby. Ale znám svojí cenu. Dělám práci pořádně. A jestli někdo přijde, že to za rohem pořídí levněji, tak ať jde za roh. A jestli se Vám to nelíbí,  tak můžete nakupovat přes internet, můžete jet za hranice, můžete si dělat co chcete. Můžete to brát jako poslání lidem, takže můžete koupit za 100tis a prodávat za 80tis. Jen račte pane8-o

Mistr Jan Hus 23.3.2009 13:10

Nejlépe jsou na tom naši milí spoluobčané! Dál mají celoživotní dovolenou za

naše peníze! ;-D

j 23.3.2009 13:04

Re: nepravdy a demagogie

Úsměvné je , že pravicové reformy chtějí dělát socialisté a pravičáci jim v tom brání. Jo jo, boj o moc a po nás potopa

Marat 23.3.2009 13:04

Re: Vstanou noví propagandisté.

Ivane, místo těch plivacu a chrchlu by ste měl navrhnout, jak by ste vy řešil tu rostoucí nezaměstnanost? Tak jak ji řešili komunisté? Vyrábět pro Kovošrot a Zběrné Suroviny? t

Pamětník 2 23.3.2009 13:03

Re: Předběhl jste mě pane Bartoni.

Tak ho nevolte,nikdo Vás do toho nenutí,ale důvod je pouze věc voličů.Já ho nevolím také,ale z jiného důvodu,než bych počítal kolikrát se objevilo "sociální stát.":-)

RomanL 23.3.2009 12:58

Re: Češi fandí špinavé politice

.. za b) je správně, tam kde komunista 40 let křivil morálku, tam se každá zlodějina zdá správná...

Václav 23.3.2009 12:57

Re: Ivane

No, nechci se Vás dotknout, ale tady jste mu nahrál na smeč, protože zrovna obchodníci jsou v našem státě na přesdržku. Každý by chtěl to co vidí na západ od našich hranic, jenže tam na to dělali od války, zatímco tady to chce každý mít hned. Výsledkem je tu máme draho málem jak ve Švýcarech. Lidi z pohraničí si jezdí nakupovat do Německa, neboť tam spousta věcí vyjde levněji. A nejde jen o Německo. Levněji nakoupíte i za mořem. Přitom jsou v oněch státech často větší mzdové náklady, náklady na energii a další. Přesto tam stejné zboží vyjde levněji. 

Tak v čem je zakopaný pes? Problém je, že když tuhle Vaši transakci udělá pět "obchodníků" po sobě, tak zboží původně stojící 100kKč vyjde zákazníka na čtvrt milionu a to jsou mu ještě malovány kolem huby akce a slevy atd. Není výjimkou, že cena výrobku vzroste během cesty přes obchodníky i na násobky původní hodnoty. A jaká se k tomu přidá hodnota? Škoda, že neprošel ta zákonná úprava, která by dávala za povinnost uvádět na obalu skutečnou výrobní cenu zboží. To bychom se asi divili.

Pamětník 2 23.3.2009 12:56

Re: Komunistickou terminologii

Pane dhimmi,já s Vámi cítím.Už je mi Vás hodně dlouho líto.Zvlášť Vaše slovní zásoba je ohromně bohatá.Doplňte si ještě pár  obdivuhodných várazů,které Vám chybí.Ale bude dobře diskutovat k věci.Zatím Vám to dělá problémy.Ale už děláte pokroky.Ten tlustý kolotočář se svými obdivovateli,to je nádhera.:-/