18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
achjo 14.5.2007 11:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: em Robejškem je první výjimkou), který by se radaru věnoval věcně a nebyla v něm demagogie. Ono to dá práci si ty informace najít a poskládat a to prostě od všech lidí nikdo Re: Re: Re: Re: Re:

Předpokládal jsem, že opravdu sbíráte informace. Velvyslanectví USA, části proslovy. Doporučuji číst vše. Některé tiskové konference (Polsko-Patriot) jsou velmi poučné...ale  poslední je o protiraketové obraně. NATO řeší krátko a střed, USA střed a dlouho - tedy to, co jediné může ohrozit území nebo zájmy USA. Prostě řeší své vlastní priority...a pak to ostatní. Na tom není nic nenormálního. Od začátku píší o jasném pořadí ochran.

Dál si můžete dát natoactual.cz a vyhledat "protiraketová obrana". Doporučuji dívat se na autora a spíš starší datum. Tedy pokud chcete informace a ne výplach...přes stránky atm se dostanete také na mnoho oficiálních nebo odborných stránek. Nejdřív je potřeba zjistit co to je a jak to funguje a pak vám bude jasnější i proč se do toho Kanada nebo Evropa nehrne a řeší to po svém.

Zastrašení - mně to nepište. Ale panu Robejškovi. Děkuju, že si znova přečtete souvislost v jaké jsem to použil a i tu část článku.

KLDR se používala zpočátku jako oficiální argument odkud to na Evropu poletí. Tato  "nepřesnost" po pár týdnech z různých prohlášení a zpráv zmizela. Nic víc za mou větou nehledejte. Tady je prostě jeden obrovský problém. Pro obhajobu kosmického systemu musíte vymyslet KDO vám hrozí. A protože jde o mimořádnou střelu a hrozbu, tak máte jen několik možností. Nejde to koupit (cena) postavit ani odpálit (složité odpalovací zařízení) nenápadně a tak nemůžete ani mluvit o neřízeném rozšíření. A pak k tomu KDO musíte ještě doplnit PROČ na Evropu.

Ostatní druh střel NATO řeší - i s časovým náskokem. Už několik let je zdrženlivé k americkému "kosmickému" systemu, který je právě tou výškou operačního prostoru velmi specifický. A právě od té výšky se odvíjí druh rakety a tím i KDO může v nějakých příštích 10 letech tuto technologii vlastnit.

achjo 12.5.2007 15:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

Ještě doplněk

Jak se vám líbil ten stále se usmívající americký vojáček od radarů. "Náhodou" mluvící roztomilou češtinou. No řekněte - mohl byste někomu takovému odmítnout jednu malou kuličku v Brdech. Vždyť to by bylo jako vzít dítěti cukrátko - a to se přece nedělá.

A "ti co jsou proti" - vyjmenovat organizace, kde se blyští jeden srp vedle druhého...proložené půlměsícem...safra safra to je na pováženou...skoro sedm miliónů komunistů a islámistů...to by jeden neřekl..že? No ale když to bylo na ČT1 - tak to asi musí být pravda...nebo ne??

Ale podobné reportáže jsou "čistě náhodné"

Brindibár 12.5.2007 10:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

40 let? Dost možná budeme stejný ročník :-)

Cruton 12.5.2007 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

Víte houby. Naprostá většina médií masivně masíruje obyvatelstvo pro souhlas s americkým radarem.

Klidně se mimo ČR toulejte dále, ale v tom případě laskavě nekecejte do zdejších problémů. Z Vaší poznámky je totiž zřejmé, že vůbec netušíte jaká je tu situace. Druhým důvodem proč tu nejsme zvědaví na Vaše hraběcí pindy je skutečnost, že Vy tady nežijete - důsledky řešení zdejších problémů poneseme MY a nikoliv Vy.

Kubeš 11.5.2007 18:38

Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA

Side, máš pravdu, a nenech se zviklat komouši a přáteli našich okupantů

hanka007 11.5.2007 21:11

Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

A prosím tě - z kterého blázince jsi právě te´d připojen? Zase na vycházce ??

Joska 11.5.2007 0:05

Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

Stále stejná, donekonečna opakující se historicky mnohokrát prověřená a potvrzená naivita! Jo soudruzi, odzbrojujte, jednejte... ne ale s kumpány v hospodě... Vyjeďte na blízký východ třeba - mezi islámské fundamentalisty, hmm

astraia 10.5.2007 21:28

jediné co musíme

je kopnout Američany do..

Karel 22 10.5.2007 21:56

Re: jediné co musíme

...do výstavby nejen radaru, ale celé základny. Aby bolševici ztratili apetýt k dobudování komunizmu.

Wabi 10.5.2007 21:16

Prokristapánanašeho - tohle jelito tu ještě chybělo! Robejšek!

Bajo 10.5.2007 19:52

musíme zastrašit nepřítele !!!

Teroristi bu, bu, bu !!!

Radar proti vám už je tu, tu tu!!!

... a stále dokola ...

vidíte, jak zdrhají?

yeap! 10.5.2007 21:04

Re: musíme zastrašit nepřítele !!!

http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20070510/capt.mosb10105101228.russia_putin_us_mosb101.jpg?x=235&y=345&sig=Jpspj.RgFsFxrmtY7SpbPw--

karel 11.5.2007 0:08

a ty jsi

PYČA!Rv

Cruton 10.5.2007 19:43

Pro večerní čtenáře

1) To, že jsme ohroženi Íránem a Severní Koreou jsou "informace" pocházející od exekutivy USA. Od té samé exekutivy, která nám v roce 2003 tvrdila, že nás ohrožuje Irák. Bushova administrativa nám barvitě popisovala a podávala "přesvědčivé důkazy" o tom, že Irák vlastní zbraně hromadného ničení a že podporuje teroristickou Al-Káidu. Po okupaci Iráku se nakonec ukázalo, že tyto "informace" a "důkazy" byly vylhané. A nyní máme té samé exekutivě věřit novou báchorku?

2) Současné USA se stejně jako nacistické Německo cítí být předurčeno ovládnout svět. Nacisté se odvolávali na nadřazenost árijské rasy a bushisté na nadřazenost americké demokracie. Podle Bushovy doktríny z roku 2002 chtějí USA "rozšiřovat demokracii, svobodu a bezpečnost do všech regionů světa" (čti "diktovat svoji vůli a svoje představy celému světu"). Tato doktrína se však nemá prosazovat jen vlastním příkladem, hospodářskou

soutěží nebo diplomacií. Má se prosazovat i preventivními vojenskými údery (čti vojenskou agresí) a vojenským zastrašováním. Stát s takovými cíli a metodami dopadne stejně jako Třetí říše - totální porážkou. Osobně proto nevidím žádný důvod proč agresivní a velikášské USA jakýmkoliv způsobem podporovat. Instalací amerického radaru na svém území totiž ohrozíme nejen sebe, ale také zbytek světa.

Sid 10.5.2007 20:34

Re: Pro večerní čtenáře

Vite ze si protirecite?

Tak JSME nebo NEJSME ohrozeni? Pisete: "Instalací amerického radaru na svém území totiž ohrozíme nejen sebe, ale také zbytek světa" a jinde "Instalací amerického radaru na svém území totiž ohrozíme nejen sebe, ale také zbytek světa" a ze to je "bachorka".

KDO nas tedy ma ohrozit v pripade instalace radaru na nase uzemi. Reknete primo, KDO by to podle Vas mel byt...kdyz nam vlastne nic nehrozi... (podle Vas)...

Cruton 10.5.2007 21:44

Re: Re: Pro večerní čtenáře

Nechápu v čem spatřujete problém. Teď jsme "ohroženi" neexistujícími raketami s neexistujícími jadernými hlavicemi Íránu. Po instalaci onoho radaru budeme skutečně ohroženi reálnými raketami s reálnými jadernými hlavicemi Ruska.

Sid 10.5.2007 21:50

Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Takze nas ohrozuji Rusove?

Cruton 10.5.2007 22:01

Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Vidím, že na Vás musím poněkud pomaleji. Takže: teď nás raketami nikdo neohrožuje - ani Rusové. Po instalaci radaru budeme ohroženi všemi státy, které tento radar budou považovat za hrozbu pro sebe - např. Ruskem. Bylo to již srozumitelné?

Sid 10.5.2007 23:45

Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Aha! Rusove maji rakety a my jsme v pohode.

My, svobodna zeme, si poridi (i treba americky radar) a Rusove nas zacnou ohrozovat svymi raketami.

A to je podle pana Crutona MIR a SVOBODA.

Podle mne ne. Jsme otroky Rusu ci co, ze si bez jejich souhlasu nesmime poridit radar?

Dekuji Vam, pane, ale to mi opravdu staclo... Jste ZRADCE naseho naroda!

Cruton 11.5.2007 6:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

1) My si nic svobodně nepořizujeme - radar je většině obyvatelstva ČR (aktuálně 68 %) vnucován.

2) Zrádci jste Vy a všichni ostatní zastánci radaru. Proti vůli naprosté většiny občanů k nám zvete CIZÍ vojska. Jste úplně stejní zrádci jako ti, kteří k nám v roce 1968 "pozvali" vojska sovětská.

Brundibár 11.5.2007 13:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Byli stejní zrádcové i ti Belgičané, kteří do své neutrální země pozvali po napadnutí Polska britské vojáky, protože belgická neutralita jaksi nedávala dostatečné záruky před Hitlerem? Ano, je to smutné, že 68% lidí v průzkumu veřejného mínění není schopno si uvědomit, jaká nebezpečí mohou této zemi hrozit za 5 až 10 let.

Cruton 11.5.2007 15:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Přestaňte už konečně fňukat nad názory 68% občanů ČR! Vy, vláda i masmédia jste občany usilovně masírovali o potřebnosti radaru několik měsíců a tady máte výsledek. Laskavě tento výsledek respektujte. Pokud jej respektovat nehodláte, tak se nedivte, že budete označováni za zrádce.

Brundibár 11.5.2007 17:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Já jenom nechápu, proč když mám jiný názor než má většina dotazovaných v nějakém průzkumu, tak budu označován za zrádce. Já názor většiny respektuji, ale nesouhlasím s ním - proto budu označen za zrádce? To mi připomíná doby velmi neblahé...

K té Belgii v r. 1940 asi nic nemáte...

Cruton 11.5.2007 19:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

1) Zvaní cizí vojenské moci do suverénního státu proti mínění většiny je zradou. A lidé, kteří toto prosazují se nazývají zrádci - musíte se s tím smířit.

2) Ne, k Belgii 1940 určitě nic nemám. Já diskutuji k americkému radaru 2007.

Brindibár 12.5.2007 11:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

1. Není, proto se s tím smiřovat nemusím. Vidím, že máte poněkud zmatek v pojmech, "zrada" je definována poněkud jinak.

2. V tom případě vám doporučuji, abyste se o situaci v Belgii v druhé polovině 30. let 20. století začal zajímat. Většina Belgičanů také byla přesvědčena, že je Němci nebudou okupovat, když je chrání neutralita. Že daleko jednodušší cesta do Francie vede přes Belgii a Ardeny než Maginotovu linii, zjistili 10. května.

Souvislostí mezi současností a 30. léty 20. století je kupodivu více než dost a je vhodné si je uvědomit, abychom svoji historii nemuseli prožít znovu. Někdo si je uvědomuje, někdo ne...

Cruton 12.5.2007 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Opakuji, že tato diskuse je o umístění amerického radaru na území ČR. Vy se jen dětinsky snažíte odvést diskusi na jiné téma. Místo toho, aby jsme diskutovali o problému radaru, tak bychom se nakonec dohadovali o historických faktech druhé světové války a o jejich interpretaci.

Brundibár 12.5.2007 17:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Já tvrdím, že bagatelizovat dnes potenciální nebezpečí z některých států je stejná chyba, jakou už Evropa udělala před II. sv. válkou, když bagatelizovala počínání Hitlera a ty, kteří na to tehdy poukazovali, měla za "válečné štváče". Já to nebezpečí vnímám, vy ne, já se vám ho snažím přiblížit na poměrně jasném příkladu z historie, vy ten příklad odmítáte. Já americký radar v ČR (spolu s 10 střelami v Polsku) vidím jako velmi levné řešení, jak ono potenciální do značné míry eliminovat, vy to máte za zbytečné.

Nechci se dohadovat o historii, pouze nechci, aby se opakovala a proto ji připomínám. Že si historické paralely odmítáte připustit, s tím nic neudělám.

Karel 22 10.5.2007 22:00

Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Ruskými raketami jsme ohroženi už teď. Patrně Vám, i ostatním soudruhům uniklo uvedení ruské jaderné ponorky Jurij Dolgorukij do provozu. A jestli ten radar tady bude nebo ne, tak se na tom ohrožení nic nezmění.

Cruton 10.5.2007 22:13

Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Ruské rakety mají mnohem významější cíle nežli ČR.

Karel 22 10.5.2007 22:19

Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

A jaké? Vy o tom něco víte? 8-o Je-li to pravda, pak by se mělo těch radarů postavit víc. Po celém světě - nejen u nás.