3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Opět vytvářejí občany dvou kategorií

Žádný obrat k lepšímu v loňském roce nenastal, a to navzdory tomu, že o covidu už leccos víme. Zneužívání této nemoci k okrajování občanských svobod pokračuje. Úměrně tomu ale stoupá také občanský odpor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kučer 3.1.2022 17:43

Boj proti covidu by měla paní Zuzana přenechat odborníkům. Kdyby se před volbami soustředila na boj proti grýndýlu a nelegální masové migraci možná by se do parlamentu dostala a dnes mohla dělat ministryni v Babišově vládě.

V. Církva 3.1.2022 18:51

R^R^R^. Taky myslím že je dost skutečných neřešených a méně kontroverzních problémů které stačilo pouze zvednout.

R. Polášek 3.1.2022 19:36

Taky si myslím. R^R^

V. Petr 3.1.2022 16:41

Paní autorka akorát odtáhla část voličů, nakonec ovšem propadla a tím napomohla vládě pětikoalice!

P. Diviš 3.1.2022 18:35

A komu je odtáhla? Čí vládu byste si přál?

V. Petr 3.1.2022 20:41

Každou jinou jenom ne tu současnou eurohujerskou!

P. Pepa 3.1.2022 16:39

Představte si,že dáte na trh výrobek o kterém se ukáže,že nefunguje,jak bylo naslibováno.A za jeho nefunkčnost mohou ti,co si ho nekoupili.A ti co si ho koupili jsou nuceni kupovat co půl roku nový.

Š. Hašek 3.1.2022 19:05

R^R^R^

R. Polášek 3.1.2022 15:36

Taky přeji paní Zahradníkové do nového roku zdravý rozum. :-(

Vypadá to totiž, že ho nutně potřebuje, aby tady dál přestala mlít ty antivaxerské nesmysly a bláboly. ;-D

V. Petr 3.1.2022 16:41

R^R^R^

V. Petr 3.1.2022 16:42

Mimochodem to jí možní prohrálo volby. Tvrdit, že "žádná epidemie neexistuje," tím překonala úplně všechny!

H. Bečánová 3.1.2022 21:50

Jaké nesmysly? Covid jsem prodělala v první 1/2 roku 2020 . Mám buněčnou i slizniční imunitu, jsem bezinfekční (o tom se očkovaným může jen zdát). Přesto žiji život Žida za nacistů - nemohu do divadla, do restaurace, do kadeřnictví, do bazénu, nemohu lyžovat, nemohu jít na přednášky, akce kde je víc než 20 lidí je mi zapovězeno. Žádný PCR test mi nikdo neuzná. Proti očkování nic nemám, ale já jej nepotřebuji !!! Takže p.Polášku, jaké bláboly ?

V. Církva 3.1.2022 22:07

Tak pokud máte dostatečnou imunitu, protilátek proti Covidu a nemůžete do divadla atd., asi to úplně dobře není. Pravda je, že poměrně dost odborníků prosazuje aby se uznávaly protilátky a prodělání nemoci.

I tak, takových jako vy je zanedbatelná menšina. Ale především tu Zahradníková zveličuje a je dogmaticky extrémní.

Kdyby napsala, očkování pomáhá poměrně značnému počtu lidí, aby neskončili na JIP ale měly by se uznávat i protilátky, nebo, těm co prodělali Covid19 může vakcína i ublížit, proto respektujme, že se neočkují, mělo by to hlavu a patu.

M. Bartoš 3.1.2022 14:35

Zaráží mě, kolik nesmyslů se tady přetřásá. A jak mnozí nectíte pravidla slušné diskuse a jen urážíte oponenty. Nikdy žádná vakcína nebyla stoprocentní. A vynalézt vakcínu na mutující viry potřebuje čas, pokud je to vůbec reálné. Ale každá ochrana, třebaže malá, má význam. Před rokem jsem měl těžký průběh onemocnění koronavirem. Když mě propustili z nemocnice, říkal jsem, že bych to nikomu nepřál. Nyní bych to přál všem odpíračům, na zkoušku, na chvilku, na 1 den, kdy bezmocně lapete po dechu, kdy se slabostí ani neotočíte na posteli. A jste rádi za jakoukoli látku, kterou Vám píchnou nebo dají do kapačky, hlavně aby se vám ulevilo. Vakcinace je preventivní ochranou nejen jednotlivce, ale také celé společnosti. Odpírači vakcin proti koronaviru si vybrali právě ten jeden typ vakciny, ale stejně aktivně nekritizují vakciny proti chřipce, nekvalitní potraviny, zkažené ovzduší. Vždyť DNA není stálá, ale je časem vnějšími vlivy měněna. A pro úplnost: Také mi vadí, jak si mnozí politici pletou službu lidem se svým zviditelněním a kšefty a jak jsou opojeni mocí. Pokud je chrakteristickým znakem psychopata snaha ovládat druhé, pak každý politik je psychopatem. A pro úplnost podruhé: Trikolora (a nejen ona) nenabídla nic nového a zásadního a působila velice nedůvěryhodně. Nad tím by se měli zamyslet všichni voliči, jejichž hlasy "propadly". Nezapomínejme ale, že máme parlamentní demokracii, tedy vládu většiny.

S. Donát 3.1.2022 14:52

Hezky napsáno. Souhlas.

R. Polášek 3.1.2022 15:38

Souhlasím.

A. Renjascu 3.1.2022 16:30

1) Své oponenty zde uráží kde kdo, ale přeci jen to je většinově parketa mainstreamových masmédii a jejich příznivců, kteří každý nesouhlas nazývají konspirací, lží či se snaží aspoň dehonestovat, cenzurovat a vyautovat hlavní nositele těchto odlišných názorů.

2) Žádná vakcína nebyla stoprocentní: Můžete sem dát data, kolik osob vakcinovaných proti TBC, spále, tetanu, záškrtu, žloutence... leží v nemocnicích a na JIP, abychom mohli provést aspoň základní srovnání? Můžete uvést R číslo u těchto vakcinovaných osob?

3) Vývoj vakcíny proti mutujícím virům vyžaduje čas. Souhlasím, vždyť než byla vyvinuta ta první "vakcína", tak již virus zmutoval. Čas vyžaduje i kvůli zjištění jak účinnosti - dnes se již ví, že počáteční předpoklady byly příliš optimistické či přímo lživé - tak i k zjištění případných střednědobých a dlouhodobých následků. Dnes se již ví, že vakcinovaní mají změněný krevní obraz a náchylnost k cévním příhodám, o neidentifikovatelných látkách ke kterým výrobci odmítají podat informace ani nemluvě. Píšete o aspoň malé lomoci, ale ta zjevně nepřichází, když se musí non stop "očkovat" a v Turecku již najíždějí na pátou davku a dokonce i Flegr připouští, že proti omicronu vakcína nefunguje. Další zarážející skutečností je, že snad poprvé výrobce, ale i vláda odmítá nést odpovědnost za případné následky očkování. Není divu, když vládní agentura USA VAERS registrujte již přes dvacet tisíc úmrtí v důsledku vakcinace proti covidu a to se předpokládá, že je tam jen zlomek případů, které již nešly ututlat.

4) Vaše osobní svědectví je sice smutné, ale nevypovídá nic o účinnosti vakcinace proti covidu. Lidé, kteří zpochybňují účinnost vakcíny proti covidu v drtivé většině nerozporují existenci nákazy covid - i když můžou být zpochybňovat množství těch, kdo mají covid jako primární diagnózu, ale právě jen pseudoočkováni jakožto řešení a hlavně povinnost nechat se očkovat stále experimentální vakcínou.

A. Renjascu 3.1.2022 16:37

5) Trikolora se staví proti těmto povinným akcím a proti umlčování hlasů odborníků, kteří byli ještě donedávna respektovanými osobnostmi, ale protože se odvážili zpochybnit oficiální linii - často za použití relevantních informací a výzkumů - tak jsou dehonestovani a to mnohdy těmi co tomu vůbec nerozumí a nebo jsou na prosazování oficiální linie finančně či profesně zainteresováni.

J. Jirka 3.1.2022 17:13

>Nyní bych to přál všem odpíračům, na zkoušku, na chvilku, na 1 den, kdy bezmocně lapete po dechu, kdy se slabostí ani neotočíte na posteli.<

No vidíte, přesně tohle jsem prožil. Ovšem bylo to před více než padesáti lety, takže tenkrát se to ještě jmenovalo virový zápal plic.

A jako perličku přidám, že to bylo v době slušných mrazů, takže jsem nosil frajerskou celohlavovou pletenou lyžařskou kuklu a doktoři se usnesli, že tím, že jsem přes ni dýchal, jsem si ten zápal uhnal.

Š. Hašek 3.1.2022 13:16

Kategorie sou již vytvořeny!!! Na pokyn bank, koncernů a politických šíbrů.

Kamárádi z okolí, kteří mají několik "podpůrných dávek" (dříve tomu hrdě říkali očkování) si to vůbec neuvědomují!!! Jsou vyjevení dál, jak malé děti.

Stále melou něco o tom, že "si každý přece může dělat, co chce"!

Těmto chovancům tábora ani nedošlo, že už nejsou občany, ale jsou na povel stojícími v nějaké frontě! Na nový pokus! Ministr zemědělství něco kvákne a už to jede!!!

Stále si ještě myslejí, že bez nich by tu byly ty stohy mrtvol. V každé ulici, vsi. Berou si dekl i v polích, protože v dálce houká vlak, do kterého na zastávce nasednou. Já v tom vlaku ihned otvírám termosku. A teplé vínko nepiji přes dekl.

A. Novák 3.1.2022 12:53

psát články není žádné umění, lepší by bylo poslat podání k soudu...

P. Holmisek 3.1.2022 12:13

Všichni politici jsou loutky Rockefellerů a Rotschildů bez hrdosti a úcty k národu a lidem co je živí. Bojují jen za své zájmy a svůj prospěch. Dobře si zapamatujte kdo nás žene v naší republice do náruče smrti. Hlavně si to připomeňte při volbách presidenta. Volil jsem Babiše ale nyní se stydím, neboť jsem poznal že je to skutečný křivácký šmejd, nikdy presidentem. Kdo schvaluje migraci či povinné očkování nesmí býti ve vedení státu v jakékoli funkci, neboť škodí občanům této země. Politici žijí z příjmu pracujících, tak nesmí jíti proti jejich vůli, Jinak se musí vyměnit demokraticky nebo násilím. V celém světě. Když naštveš politiky uchyl se k lidu, když naštveš lidi utíkej.

Š. Hašek 3.1.2022 13:18

Značný souhlas. Se začátkem.

Babiše jsem nevolil, občas si to vyčítám. Vy si vůbec nic nevyčítejte.

Zkráceno.

M. Malovec 3.1.2022 11:26

Přeji i já paní Zahradníkové do roku 22 zdravý rozum. Přeji jej proto, aby stejně jako loni nebyl můj hlas v příštích volbách pro Trikoloru vyhozen. Pokud ještě Trikolora a já budeme existovat.

M. Valenta 3.1.2022 11:18

Rozhovor je jen dalším důkazem chabé volitelnosti Trikolóry neboť poptávku po oplzlostech zde uspokojují dávno zaběhlí a léty prověření koně.

A. Renjascu 3.1.2022 11:41

Ještě nejsou všichni příznivci progresivní levice a totalitního myšlení, takže poptávka je možná slabá, ale stále existuje. Nadějí je, že levičáci jako vy se nakonec začali vzájemně požírat a to mnohým opět může otevřít oči, protože jim dojde, že i když plují s mainstreamovým proudem, tak je to před vlastními soudruhy nemusí ochránit. A nakonec zjistí, že i ty pofidérní jistoty jim nikdy nenahradí svobodu.

R. Langer 3.1.2022 11:57

R^ [>-]

M. Valenta 3.1.2022 12:44

S tím levičáctvím jste to popletl nebo jste snad někdy zaznamenal, že tu fandím Zemanovi a spol?

A. Renjascu 3.1.2022 13:42

Zeman je jen jednou kategorií levičáků - v tomto případě konzervativních - a euofilů, který je vzájemné válce s progresivními levičáky (to je to vzájemné požírání). Levičákem v ČR přeci není jen Zeman či ČSSD nebo KSČM. Levicoví jsou i piráti, kteří jsou dokonce nalevo i od KSČM, ačkoliv jsem si myslel, že se tam už nic nevejde. Levicový jsoou i STANkaři, levicová je i TOP 09, kde by jejich předsedkyně mohla z fleku dělat předsedkyni i pirátům a mírně nalevo je i ODS. KDU ČSL nepočítám, protože ti jsou čímkoli co potřebuji a jdou s kýmkoliv - i když v reálu jsou také nalevo - a ani nepočítám oportunistické ANO, které má měňavkovity tvar a vezmou do party kohokoliv, kdo je podpoří.

Takže to zda podporujete Zemana je irelevantní. Já jsem se Zemana několikrát zastal, protože souhlasím s jeho názory na Izrael, migraci či JE, ale přesto s ním ve většině případů nesouhlasím a jeho levicovost a eufilství je pro mě neakceptovatelné. Trikolora je možná poslední subjekt v ČR hájící pravicové myšlenky, ačkoliv se tam střetává konzervativní proud s tím liberálním podobné jako v počátcích ODS. Klasická konzervativně pravicová strana zde již není.

P. Čech 3.1.2022 10:53

"Politickým vrcholem roku byly volby do Poslanecké sněmovny, ze kterých vzešla pětikoaliční vláda ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů". ????

Přečtěte si ústavu, moderátore! Z voleb, o kterých píšete nevzešla žádná vláda. Z těch voleb vzešli poslanci a poslanecká sněmovna, což je moc zákonodárná. Vláda je mocí výkonnou a byla jmenována prezidentem. Skutečnost, že si tyto dvě zcela rozdílné věci mnoho lidí plete je jen důsledkem našeho politického systému "chytré" horákyně. Ani nahá, ani oblečená, ani pěšky, ani na voze, ani moc zákonodárná, ani výkonná. Vždy něco mezi něčím, něco, co nikdy nemůže efektivně fungovat.