29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme země dvojího metru

Poslední, o co tu jde, je ten pomník. To je jen záminka a způsob, kterým k sobě ten řeporyjský gauner poutá pozornost. Ovšem škoda, kterou tentokrát způsobil, je prakticky nevratná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 7.12.2019 11:23

Vy jste také "impérium".

Rusko - (i krátce SSSR, vítěz nad nacistickým Německem) - součást rozumného uspořádání Evropy po staletí (viz Vídeňský kongres), koalice v bitvě u Lipska, dalo na zadek Napoleonovi, celoevropská konference Slovanů (za Rakousko Palacký, Rieger, Erben, ......... ti pánové neměli školení z televize), to Polsko si Rusko družebně rozdělilo spolu s Rakouskem a Německem (asi to patřilo ke zvyklostem i ve Vídni) samo Rusko nedělilo, sňatková politika taková, že všechny nevěsty či ženichové Evropy považovali Ermitáž za obrazárnu a nikoliv za kozí chlívek (Gazdík/Kalousek neví, ve kterém světadílu leží Ermitáž), Franz Josef měl Rusko více v "rozumné lásce" než toho šťourala pruského - Viléma, atd. Našlo by se toho víc.

Faktem je, že taková Němcová Miroslava o Rusi moc neví, nikdá tam nebyla a plete si Mikuláše/Alexandra s Brežněvem. Není sama.

Zkráceno.

P. Jášek 7.12.2019 11:22

No ale hádka je o "Vlasovcích"!

Takže si ty zdroje klidně nechte. ;-)

Nejraději mám, jak rusomilové začnou vytahovat to, že člověk musí "studovat" ale když tedy něco nastuduje tak je to:

-Zubovovy dějiny Ruska 20.století jsou sice objemné fakty, ale slabou stránkou publikace je právě jejich povrchní a tendenční výklad srovnatelný s úrovní bulvární " literatury faktu". Historická studie podle názvu.. ale jen podle názvu-

Jo, jo, zřejmě nějaká neschválená literatura až samizdat, ne? ;-D

Jestli to nebude tím, že Zubova nerad sám VVP(L)!

P. Jášek 7.12.2019 11:15

Já nepsal jenom o Štěpánkovi, ale o těch ke kterým patří.

P. Grigar 7.12.2019 11:15

.. nikoli jen Vlasov, ale také Žilenkov, Buňačenko, Kaminski, Skorodumov, Štejfon... a.j.

Musíte ke zdrojům, do knihoven, k historickým studiím. Nespoléhejte jenom na strejdu Gůgla, který už dnes ledaco skrývá jako "nekorektní informace".

P. Jášek 7.12.2019 11:13

oprava: co padli aby zabránili...

P. Jášek 7.12.2019 11:12

R^

P. Jášek 7.12.2019 11:11

To ale nikdo normální nepopírá. Jenomže potom těch 40 let rusokomunismu udělalo svoje. A nikdo nechce rehabilitovat Vlasova, pouze připomenout 300 kluků co zabránili tomu, aby se Schörner v Praze opevnil.

Otce mého strýce chtěl vojín RA zastřelit, protože mu nechtěl dát cibule co mu věnoval soudruh Lenin jako vojákovi RA!

Naštěstí byl na blízku důstojník co uměl číst a ten nápis na tom zlatém plášti si přečetl. ;-)

R. Brzák 7.12.2019 11:11

snad s výjimkou slov "západ ho provokuje" jsem pro opodstatnění výplodu Vašeho mozku v článku p. Štěpánka nenašel podporu...nebudu to ale brát tak, že by Váš mozek skutečně nebyl schopen zpracovávat jednotlivá písmenka. Myslím, že se Vám děje něco jiného - pod vlivem strachu (z možného vlivu Ruska na trola Štěpánka) prostě "čtete" v článku něco, čeho se bojíte - říká se tomu "velké oči"

Š. Hašek 7.12.2019 11:06

Začít pomáhat německým hrdlořezům ..... po bojích s nimi, při vědomí jejich plánů s Rusí, po těch vypálených ruských vsích, po střílení Židů na krajích městeček (otcové či matky s dětmi v náručích) ......... no, to vyžaduje opravdu "zápal pro věc". !!!

Jsem vcelku rád, že jsem v životě řešil jen "problémy" typu "tak vožením se s ní, nebo ne" .......

Zkráceno.

P. Grigar 7.12.2019 11:05

.. podobně se při vraždění civilistů v cizích i vlastní zemi osvědčili také němečtí národní socialisté. Oproti dosti chaotickému bolševickému přístupu tomu dokázali vtisknout formu přímo průmyslovou, na organizaci a účetnictví si potrpěli. Koncentrační tábory byly dokonce pojištěny proti úpadku, ta pojišťovací společnost fungujena trhu dodnes.. a velmi úspěšně. Hitler nepokrytě záviděl Stalinovi .. ".. ja, ja, natürlich, mít Sibiř, nepotřeboval bych koncentráky."

P. Jášek 7.12.2019 11:00

A to všecko Vlasov? Hmm, asi nějaký génius na roztrhání...

Š. Hašek 7.12.2019 11:00

Vidím to sumárně stejně jako pan Štěpánek. Několik slovíček není vůbec podstatných.

Můj otec, který zažil vojenskou službu Milovice 1932, mobilizaci 1938, osvobození Rudou Armádou od německého nacismu 1945, by se dost podivoval "historickým znalostem" a náhledům pánů Koláře a Novotného. On totiž skutečně chodil do práce kolem těch seznamů střílených v Kobylisích ....... a protože, to tak chodilo ..... v rodinném domku byl ubytován i důstojník Rudé Armády. Vojíni byli ve stodolách. Sumárně tedy asi věděl/pamatoval něco víc, než ten z multikáry. Jak Kolář, Novotný, tak Hřib jsou mlaďoši .....

J. Fridrich 7.12.2019 10:59

Soudruh Štěpánek se svým dnešním vyjádřením - " BISku evidentně řídí strážmistr Flanderka z Putimi. Za víc slov ta propagandistická idiocie, kterou tajná služba ve svých zprávách vypouští, snad ani nestojí. Flanderka políbil v Langley prsten, pročež namísto toho, abychom si hleděli především svých vlastních zájmů, " - zařadil mezi ty " Nejlepší žáky ze zvláštní školy " - jak uvedli v jedné ze svých povídek pánové v divadle Semafor...

Že si zpráv svých tajných služeb velmi vážili velcí a moudří politici minulosti i současnosti mu zatím nikdo " NEPROZRADIL ", tedy Zemanovi a Štěpánkovi. Např. Winston Churchill a celý průběh II. svět. války by byl bez tajných služeb a kryptologů z Bletchley Parku daleko obtížnější a s většími obětmi. I ti rusáci by bez zrádců Fuchse a dalších v Los Alamos, kteří pro ně ukradli atomové tajemství Ameriky - by měli jadernou pumu o hodně později.. Takového máme presidenta-rozumbradu a Štěpánka....

P. Jášek 7.12.2019 10:59

No jyystěěěěěěěěěěěěěěěěě!

Ukrajinci si vyvolali sami hladomor a hodný báťuška Stááálin je zachránil!

Chlapy, dyť to mate v te brožuře....

P. Jášek 7.12.2019 10:54

Někdo chystá voje proti Rusku? 8-o

P. Grigar 7.12.2019 10:54

.. pane Lukavský, dovolím si otázku: kdyby bylo Rusko tak slabé, jak vyplývá z vašich logických úvah, jaká vlajka by asi vlála nad kupolí Senátního paláce v Kremlu?

P. Jášek 7.12.2019 10:51

Já jenom opisuji myšlenky nadšených kremlobotů. ;-)

Já si totiž myslím, že SSSR bylo prachsprosté pokračování Ruského impéria a v celém SSSR probíhala těžká rusofikace původních národů, včetně Ukrajinců, těch hlavně.

Ruští bolševici vraždili také civilisty všude kde vlezli. A nejen tam, ale hlavně v SSSR! Zavraždili víc svých spoluobčanů než pozabíjeli německých vojáků!

A dodnes mají bolševického vraha Džugašviliho za největšího Rusa v dějinách! ;-€

P. Grigar 7.12.2019 10:48

.. velmi zdatně bojovali proti Rusku také v Normandii, účastníci vylodění v sektoru 1.americké armády(gen.Bradley) na ně vzpomínají dodnes.

J. Lukavsky 7.12.2019 10:43

No pokud vím, tak starosta Řeporyjí určuje politiku Řeporyjí a nikoli ČR. My také nekecáme do toho, že někde v SSSR (ech čo to tárám, v Rusku) chtějí postavit pomník Stalinovi nebo že ho tam nechtějí zbourat, jako my v Praze. To, že Rusko tak hystericky reaguje na celkem nepatrnou vesnici a její desku 30 x 50 cm je spíš indikátorem, že se necítí dost silní v kramflecích. Vždyť oni mimo ty své padlé a hrdost toho moc na obdiv nemají. HDP jako Itálie, venkov jako za cara, akorát A zbraně. J.L.

P. Jášek 7.12.2019 10:36

Asi máte pravdu. Většinu písmenek co přečtu a slov co slyším přes něho protahuji. A pořád mně z toho leze, že Rusko je naše spása, Západ ho provokuje, chce na něho zaútočit a ukrást mu nerostné bohatství a VVP by měl v Čechách stát vedle Jana Husa. ;-)

J. Lukavsky 7.12.2019 10:34

"Vlasov se postavil proti svým lidem" no postavil se proti Stalinovi. A své vojáky odmítl opustit, ačkoliv mu dvakrát nabízeli emigraci. Nebyla to jednoduchá osobnost ale žil v nejednoduché době. Podívejte se do Wikipedie na heslo Vlasov. Poučné. Ostatně Hitler byl na začátku na Ukrajině vnímán jako osvoboditel od Stalina. než zjistili, že to je "z louže pod okap". Nakonec v počtu zavražděných lidí se Hitler a Stalin liší "o fous". J.L. end

P. Grigar 7.12.2019 10:29

.. stojí tu proti sobě dva pohledy na jednu věc. Řeporyjský starosta nahlíží na Vlasovce a jejich dějinnou úlohu ze svého pohledu, Rusko situaci vidí také ze svého pohledu. Komu to zakážeme, komu to dovolíme?

Zubovovy dějiny Ruska 20.století jsou sice objemné fakty, ale slabou stránkou publikace je právě jejich povrchní a tendenční výklad srovnatelný s úrovní bulvární " literatury faktu". Historická studie podle názvu.. ale jen podle názvu.

M. Němcová 7.12.2019 10:27

třeba budete mít příležitost postavit se do čela vojů protu Rusku a předvést, jak se to má dělat

M. Němcová 7.12.2019 10:25

ano, i v Německu panuje hodně zakořeněný niterný názor, že Hitler zemi prospěl a kdyby nebylo toho plebejského Ruska, prospíval by Německu dál. tohle jste chtěl naznačit?

Jinak Ukrajina se řídila sama, a když se Moskva dozvěděla, jak to tam vedou, jejich představitelé byli přísně potrestáni a země dodávala potraviny, S Indií, s níž zamával Chrchill to ale nebylo stejné, hlavně potraviny nedorazily,.

K. Nový 7.12.2019 10:25

Ještě zavolat do USA, zda stále bijí černochy, do Británie, zda ještě kolonizují Indii, a do Francie, zda mají dost fabrik na výrobu bílých praporů. Pak už by byl seznam nasraných velmocí kompletní.

K. Nový 7.12.2019 10:23

Tak se otřeste.

M. Němcová 7.12.2019 10:23

to asi připadá jen vám, Novotný si samozřejmě dělá vlastní proppagaci, nicméně, jaký to asi má názor o svých spoluobčaneh, když tuto cestu považuje za skvělou,

Rusko jednalo dobře, uměřeně a z jeho hlouposti vytěžilo dost materiálu pro zamšlení, jak hloupí jsme my, ČEŠI.

K. Nový 7.12.2019 10:22

Jednoduché - je to Vaším mozkem.

M. Němcová 7.12.2019 10:21

Čerpat zrovna ze Zubova pravdu o historii je jako čerpat z ČT pravdu o českých postojích

M. Němcová 7.12.2019 10:19

protože jej chtěli osvobodit, vraždili civilisty v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku, v Polsku i na Slovensku a Moravě?

jinak Rusko bylo, Ruská federace existovala i v SSSR, byla jednou z patnácti plnohodnotných republik, z nichž například Ukajina měla samostatné zastouopení v OSN.

blbosti se vám podařily, argumenty proti Štěpánkovi nikoliv