29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme země dvojího metru

Poslední, o co tu jde, je ten pomník. To je jen záminka a způsob, kterým k sobě ten řeporyjský gauner poutá pozornost. Ovšem škoda, kterou tentokrát způsobil, je prakticky nevratná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Grigar 7.12.2019 12:54

..pokud si začínáte uvědomovat příčiny vaší argumentační nedostatečnosti, můžete učinit kroky potřebné k nápravě vlastních nedostatků.

Vaše teorie předložená v prvním odstavci dokládá míru vaší neznalosti poměrů a vztahů v bolševickém SSSR.

Učit se, učit se, učit se.. ;-)

J. Fridrich 7.12.2019 12:47

Vy jste " specialista"?

Š. Hašek 7.12.2019 12:47

"Patřit k někomu" ...... takové jasné, soudružské ..... kam na to chodíte?

Souhlas názorem někoho nedělá nic dalšího. Na Letné k sobě patří, to ovšem jo. Do prvního koncipování nečeho smysluplného. Potom se rozhádají jak ty domovnice a domovník z Děkujeme, odejděte!

P. Grigar 7.12.2019 12:44

..toho jsem si všiml. Dojmů máte dosti, ovšem vědomosti vám chybí.

Z chybných premis chybné závěry. © naše babi

P. Grigar 7.12.2019 12:40

.. v každé diskusi je nutno předem definovat, k jakému tvrzení chcete diskutovat, následně mluvit k věci a výhradně sám za sebe, též se vyvarovati invektiv a hanlivých pojmenování případných oponentů. Nic z toho neděláte, dokonce považujete diskusi za hádku..

P. Jášek 7.12.2019 11:22

No ale hádka je o "Vlasovcích"!

P. Grigar 7.12.2019 12:31

R^

Š. Hašek 7.12.2019 12:20

I osoba v politické funkci "může znát základy řemesla". Nebývá to na škodu, "tkaničky u bot si potom nemusí zavazovat s poradcem na tkaničky".

P. Jášek 7.12.2019 12:19

myslíte jako kdy? Dnes? Taky věříte těm kecům jak na něho chtějí všichni zaútočit, vzdělanče?

Máte pocit, že na Západě opravdu vládnou blbci popisovaní Švestkou v RP?

V. Chrastina 7.12.2019 12:18

Nic proti Churchilově tajné službě, měla nezadatelné kvality, nicméně u té naší bisky o jakékoliv kvalitě lze mluvit jen ztěží, poroto se nelze divit prezidentovi a nyní i Štěpánkovi, že o nich hovoří s nebybíravým despektem. Tož tak!!

Š. Hašek 7.12.2019 12:17

Kdyby býval se byl opevnil .........

zvážil situaci, protože znal situaci, potom už i věděl, že by potkal Rudou Armádu tváří v tvář a správně vydedukoval, že by skončil s provazem kolem krku. Minimálně.

Vlasova se nebál, měl půl milionu odpočatých mužů, 300 protivníků ho vůbec nezajímalo. Nehádáte se se mnou, ale s několika tlustými knihami o skupině armád Mitte a Ferdinandu Schörnerovi.

SOUHLAS naprostý s tím, že kdyby mu "správně, po Goebbelsovsku jeblo" byl schopen ostřelovat Prahu z východních výšin od začátku května, masakrovat, celé dny, ..... a potom se zastřelit ....... a jediný Vlasovec, či pražský barikádník by mu v tom nezabránil!!!!!!!!! Ani v nejmenším.

Co Vy na to??? Pražští povstalci, 300 vlasovců a proti tomu armáda Mitte!!! Vojenská matematika, fanatismus nebo nabrání rozumu za minutu dvanáct ........ kombinace toho. No nic.

P. Jášek 7.12.2019 12:15

trochu ironie, ale to se Vám nesmí zatmívat když vám na tu Moskovii někdo šáhne!

Pouze skládám kecy dnešních rusofilcek! A vypadá to blbě, že, No to já vím, ale já je nevymýšlím!

P. Jášek 7.12.2019 12:12

Co do toho taháte Kalouska a Gazdíka? A nepsal jsem "méně vyspělé než" ale "méně vyspělé asi jako..."!

Současné Rusko je vyspělostí naprosto v (_!_)!

Do Ruska jsem jezdil ještě před pěti lety, potom mně tam kamarád umřel. Jinak bývalý důstojník SA a "Afgánec"!

A moje rodina z Ruska pochází! Stačí?

P. Jášek 7.12.2019 12:06

A je to tady, Rusové za nic nemohli. Tak proč se dnes čílí, když je chtěl Vlasov od toho Gruzínce, co je dnes v průzkumech největší Rus v dějinách, a bolševiků osvobodit?

J. Krásenský 7.12.2019 12:05

Tak co se táký Vašich "kremlobotů" bojujete proti vlastním představám, a ROA chtěla osvobodit Rusko s nacisty? S nacisty kteří nenáviděli Slovany stejně jako Židy? Porucha bude asi na Vašem přijímači (nebo vysílači).

P. Jášek 7.12.2019 12:03

Jo a bolševik Vlasov mezitím učil balet! A soudruh Stáááálin o tom samozřejmě nevěděl a proto ty maršály a jiné důstojníky, hned jak zvěděl pravdu, nechal řádně potrestat pádnou rukou pracujícího lidu až navěky ááámen, protože Stááálin přece s bolševiky, hlavně těmi žido, neměl jako Otec národů a pracujícíhc všeho Mííra vůbec ale vůbec nic společného!

To víte, já jsem nevzdělaný a mimo Blesku jsem v životě nic nečetl

8-o

J. Krásenský 7.12.2019 11:59

Akorát že stalin nebyl Rus. Byl to Gruzín. Jinak to máte správně. V SSSR nešlo o nacionalizmus, ale o starý "dobrý" německý internacionální marxizmus, který nenáviděl Slovany stejně jako hitler.

P. Jášek 7.12.2019 11:56

Zásadně do diskuze přispívám vlastními dojmy a tím co vím. ;-)

J. Krásenský 7.12.2019 11:55

R^

P. Jášek 7.12.2019 11:54

Já jenom o tom, že se nám rusofilcky děsně čílí proti jednomu pitomovi a dělají z toho vyhlášení války Slovanskému dubisku. A tak to je posledních pár let pořád! Rusko je prostě nejlepší a ostatní, co ho nemusí, jsou fašisté, nacisté, banderovci, židovští bankéři a Sörošovi pohůnci. A hlavně jsou děsně nevzdělaní, protože kdyby byli, tak by museli nejenže Rusko milovat ale určitě by se do něho odstěhovali...

P. Grigar 7.12.2019 11:54

..palbou plynovými granáty se proslavil bolševik Tuchačevskij, v Německu, až na výjimky, neplýtvali silou vlastního obyvatelstva, schopného a ochotného k boji proti nepříteli. Parametr porovnávání úrovně svinstev na obou stranách tu prosazujete vy. Původním předmětem diskuse byly postoje řeporyjské proti ruským ve věci ROA. Právě vaše neznalosti pozadí sporných událostí vás vedou k onomu skákání od ničeho k ničemu.

P. Jášek 7.12.2019 11:48

Tak to ji nemá špatnou, protože Stropnický je absolvent elitní školy diplomatů ve Vídní a působil jako velvyslanec. Nebo máte pocit, že obranu mají řídit lampasáci? Ministr je politická funkce.

P. Jášek 7.12.2019 11:46

Kdyby se tam opevnil vypadalo by to jinak. A navíc byl zavilý nácek. Praha by to děsně odnesla!

Víte pro kolik lidí SSSR opravdu nebyl matkou Vlastí ale děsivým Gulagem?

A píšu níže, já jsem rád, že to SSSR vyhrál. A taky chápu nenávist vojáků RA k Němcům. A taky chápu, proč se Stalin najednou stal bratrem a proč najednou nechal církev fungovat.

Š. Hašek 7.12.2019 11:46

Samozřejmě, každý, kdo mluví jinak než Novotný/Kalousek leze Rusům někam.

Rusko méně vyspělé (jako Řecko), no, nic ......

Gazdík také říká, že Čína zůstane vždy "méně vyspělá". Podejte si s ním ruce.

Co soudíte o současné vyspělosti Ruska, Vážený odborníku? Třeba jako Mali??? Nebo Portugalsko? Nebo Řeporyje? ......... Aspoň je veselo. A zajeďte si do Ruska! Tedy pokud se nebojíte poněkud dál než do Dubrovniku.

P. Grigar 7.12.2019 11:45

..ale no tak, název Vlasovci je pouhým historickým folklórem, stejně jako např. Banderovci. Právě neznalosti zdrojů a informací vás vedou ke zjednodušení ve stylu že " někdo někoho nebo něco nerad či zase rád". Přečtěte si "Zubova", potom si vyhledejte další zdroje, které najdete v jeho odkazovém rejstříku, další autory a po několika měsících , ale spíše letech studia budete schopem přispět do diskuse něčím jiným než vlastními dojmy. Předem vás upozorňuji, že kvalitní historické studie jsou náročným čtením, někdy totiž rejstřík odkazů bývá rozsáhlejší než vlastní text.

Zatím se v tom jenom motáte jako "hluchej pes na honu.. ".

Š. Hašek 7.12.2019 11:39

Ale on ten "velitel" BISky má skutečně kvalifikaci asi jako měl Stropnický k ministrování na Ministerstvu války ČR.

Vy byste byl nadšen z takového šéfa? Velká podobnost s Flanderkou, nemyslíte? Je mi líto elitních špionů z BIS. Jsou tam ale i čučkaři, kteří chtějí měnit třeba i osnovy dějepisu na školách. Mám nejasný dojem, že pod "těmi novými osnovami" jest podepsán právě "Flanderka".

P. Jášek 7.12.2019 11:38

Souhlasím, ale proto přece nebudu lézt dnešním Rusákům někam a vykládat ptákoviny jak se to zrovna hodí! Kdyby nebylo VŘSR tak by Rusko dnes byl jeden z méně vyspělých států Evropy, něco jako Řecko a možná by se už vyléčilo ze svého "euasianismu"!

A mohli bychom pokračovat likvidací R-U! ;-)

Š. Hašek 7.12.2019 11:33

Ti kluci nezabránili ničemu. Schörner si uvědomil, v jaké je bryndě. "Ta brynda" byla tvořena sty tisíci vojáků Rudé Armády a špatnými zprávami z Berlína!

Ferdinad Schörner pochopil, že -Festung střední Čechy- nebude. Prostě - ač fanatik do morku kostí - měl vojenský mozek nejvyšší jakosti. Gauner, škoda, že nevisel ..... pověšen několika sovětskými vojáky. Na nějaké hrušni u Lysé nad Labem.

Čest prostým vojákům, kteří bránili svou vlast, SSSR a osvobozovali Evropu. Bylo jich podstatně více než těch stále jmenovaných třista. A těch třista bojovalo i společně vrahy svých rodin proti svojí vlasti ....... Co si od toho slibovali??? By mě zajímalo.

P. Grigar 7.12.2019 11:32

.. úlohou poháněčů bojové linie, dohlížením nad bojovou morálkou a bojem proti tendencím vnitřního rozkladu byly na ruské straně pověřeny tv. závěrné oddíly NKVD, na německé straně se podobně úpěšně činili příslušníci Feldpolizei (Wehrmacht) nebo SS.

P. Jášek 7.12.2019 11:30

Vážně nevím o případu kdy by WH obklíčil vesnici v Sasku a po prchajících rolnících střílel plynové granáty.

Jenom nehodlám zabřednou do diskuze kdo byl větší sfině! Ale, Hitler, většinou, nevraždil Němce ve velkém což největší Rus v dějinách Stááálin, sovětské občany ano!

A to i ty, co mu tu válku nakonec vyhráli!!!

P. Jášek 7.12.2019 11:24

Jistě, když mu před tím nevadili plány bolševiků co s Rusí, proč se mu měli eklovat Němci? Kór když ho hodili přes palubu!