26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Babiš i Trump reprezentují vůli lidu

Je to v podstatě stejný výprask jako ostatním starým stranám. Lidé chtěli změnu politiky a ČSSD se konečně odkopala, ukázala, že nedělala to, co lidem slíbila: změnu politiky a zábranu rozkrádání. Lithium bylo poslední kapkou. ČSSD se chovala stejně jako ostatní korupčníci předtím, zařadila se mezi diskreditované.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 1.11.2017 19:52

Největší zlodějnou v historii je Bilionový tunel OZE

který spáchala koalice ČSSD zákonem 180/2005 Sb. o obnovitelných zdrojích energie. A v té době seděl Bašta pevně v ČSSD a nejspíš pro něj i hlasoval v Parlamentu. Takže na jeho místě bych zalezl do koutka a mlčel. Darebák jeden!

L. Bystrý 1.11.2017 20:43

Největší zlodějinou v našich dějinách jsou tzv. restituce!

Vy mne nazýváte oslem, občane Nováku č. 475? Vy MNE?! Tak se podívejte na svoje svěží dílko: Takových oslovin jste v něm učunil, že ...

Jistě, ČSSD, jako typicky neomarxistická revizionistická grupa, spáchala SPOUSTU lumpáren (náš Paroubek v ČSSD brzy udělá přímo LENINSKÝ pořádek, o tom žádná), ale proti tzv. restitucím je každá rozkrádačka úplné nic. Ano, i takový Bakala raději zaleze do koutku a tiše pláče, závistivě, když vidí tu PYRAMIDÁLNÍ krádež.

Naštěstí, díky Leninu a Putinu, se kyvadlo dějin vrací zpět: Po příchodu opětovném nepřemožitelné Armády Ruské federace vydá náš Miloš sérii Dekretů prezidenta republiky, jimiž napraví křivdy posledního čtvrtstoletí. Ten majetek lidu, jenž byl po Prohraném listopadu uloupen potomky vyakčněných vykořisťovatelů a Církví, přejde do Fondu celonárodního majetku.

Fond bude řídit osobně předseda Vlády národní obnovy, náš lidový Vůdce Babiš. A jak víme, my všichni roduvěrní Češi a Rusové, my voliči našich Vůdců, náš Babiš maká a NEBLÁBOLÍ.

Prostě: Těšme se – jako malé děti - na návrat naší společnosti na cestu ke šťastným zítřkům.

M. Mikulec 1.11.2017 19:21

Tak je to tedy:eurofondy

A já si pořád říkám, co za tím neslaným- nemastným lavírováním ODS s Evropskou unií jo a ne vězí. Euro také nebude ODS a priori odmítat, ale teprve až nastane vhodná doba, vezme euro na milost. :-)) Přesně tohle voliči nesnášejí: nevědí, na čem jsou! Ano a Ne umí jasně říci jenom Okamura. Tenhle střední názorový europroud odlákal ODS podle mého skromného názoru hodně voličů.

M. Vondráček 1.11.2017 15:53

vůle lidu ..

Vůle lidu je ošidná, vůlí lidu byli zvoleni Hitler i Gottwald :-)

J. Jelínek 1.11.2017 16:13

Re: vůle lidu ..

Ještě horší je vůle všeholidu a úplně za všeho nejvíc nejhorší jsou vransupů kroužící hejna, co se pasou na naších mukách. Takovej vypasenej vransup kolikrát může dávat rozhovory i na NP.

L. Bystrý 1.11.2017 17:47

Vranosupi už jen supí, u konce jsou s dechem!

A Havlova mohyla zarůstá už mechem. Na Východě i večer svítá, český Honza Ivana-bratra vítá.

Pravda, bývaly zlé doby, kdy na NP nestoudně (a navíc nesoudně) ventiloval své protislovanské a protisocialistické předsudky Bohumil Doležal, známý primitivní antikomunista a antifašista. Ty doby jsou ty tam; díky Leninu a Putinu; poslední relikt temné minulosti zde představuje jistý Jan Urban, placený agent Euroameriky (viz „University of New York in Prague“).

Až vypráskáme z našeho národního chrámu zbylé kšeftaře s naší svobodou, s naším národním bohatstvím, tak bude klid: Neomarxističtí vrazi z Wall Streetu a Bilderbergu zas jen na vlnách Svobodné Evropy z Mnichova budou výt.

Už se vážně NEMŮŽU dočkat obnovení osvědčených Nových pořádků našeho národního Vůdce Babiše!!

L. Bystrý 1.11.2017 17:52

Re: Vranosupi už jen supí, u konce jsou s dechem!

Omlouvám se za trapný omyl ve svém výše uvedeném příspěvku. Omyl byl zaviněn zákeřným působením cizího textového editoru.

Má být: „... Bohumil Doležal, známý primitivní antikomunista a antibabišista.“

Vážně mě to mrzí.

Míru zdar!

L. Novák 1.11.2017 19:53

Re: Vranosupi už jen supí, u konce jsou s dechem!

Vy jste ale osel! :-)

J. Jelínek 1.11.2017 17:53

Re: Vranosupi už jen supí, u konce jsou s dechem!

Ein Reich, ein Volk und ein Babiš!!!!!!

V. Klepetko 1.11.2017 13:24

Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

Pane Podracký,

i tentokrát s Vámi v zásadě souhlasím, mám jen dvě poznámky a jeden doraz. Především - jaký předseda občanského spolku jsem v předvolebním období organizoval apolitickou petiční akci, takže jsem měl možnost diskutovat s velkým množstvím občanů "v terénu". A jsem si jistý, že volič TOP09 utekl napůl k ODS, napůl k Pirátům. Babiše nevolil nikdo z nich... Druhak - pokud jde o toho "obviněného v pozici předsedy vlády". Myslím, že praxe na Západ od nás je taková, že když je někdo obviněn z trestného činu který s politikou nijak nesouvisí , a lid si ho i přesto zvolí do nějaké vrcholné politické funkce, tak se to trestní stíhání prostě přeruší na dobu výkonu mandátu. Takto postupovali ve Francii, když byl trestné stíhaný Jasques Shirac zvolen prezidentem. Odsloužil si v klidu svou službu vlasti, načež byl bez rozruchu odsouzen - za staré hříchy - k dvouleté podmínce. A tím se dostáváme k mé otázce....

Dobrá. Řekněme že máte pravdu a v očích veřejnosti je Babiš "emanací Dobra" a v povědomí lidu došlo už vlastně k jeho určité mythologizaci. Souhlasím s Vámi že ta koalice s ODS by byla nejlepším řešením, ale hlavně proto, že by to pomohlo vrátit image Babiše z říše legend (a pomluv rovněž legendárního rozměrů) zpět na zem. Do reálu! K plnění těch jednoduchých priorit, kvůli kterým jsem ho volil já. Otázka zní - nemyslíte si, že by ta tak trochu předčasná mythologizace a blahořečení - že by to mohlo být i nebezpečné? Představte si následující scénář :

V. Klepetko 1.11.2017 13:25

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

OLAF vyhlásí , že rotaci do Čapího hnízda je třeba vrátit, protože došlo k pochybení při schvalování žádosti. V tu chvíli se ale hněv lidu v současné iracionálně rozeštvané atmosféře, plné negativních i pozitivních mýtů, obrátí proti EU! Zatím je volič Babiše nerevolučně mírný. Nechce euro. Nechce do tvrdého jádra. Nechce ale ani aktivní kroky k vystoupení z EU! A to by se mohlo změnit - jestliže Unie nasadí Babišovi psí hlavu, tak ty lidi ho podrží. Vydupou si to referendum a budou masově hlasovat za opuštění Unie.

Chceme to? Jak tomu zabránit, pokud nechceme? Je vůbec třeba ODS schopna uvažovat v těchto pojmech?

V. Klepetko 1.11.2017 13:25

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

"dotaci"

L. Novák 1.11.2017 19:55

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

No, představa rotujícího Čapího hnízda je taky skvělá... :-D

V. Klepetko 1.11.2017 20:53

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

M31 v Andromedě? :-)

A. Nový 1.11.2017 13:44

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

Kdejaký chytrák vykládá kolik voličů TOP09 uteklo bůhví kam. Nějak všem uniká, že od topky odešli starostové, což způsobilo největší odliv volebních hlasů.

V. Klepetko 1.11.2017 15:07

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

To zní logicky. Jenže: preference Starostů byly dlouho velmi nízké. To co jsem napsal, to je jen jakési "svědectví" z tradiční bašty TOP09, kde dnes topačka uzurpovala moc starostky - za cenu spojenectví se zastupitelem - "mlátičkou", velitelem první roty pohotovostního pluku SNB, který osobně mlátil lidi obuškem během Palachova týdne v Praze. Je to nevzdělaná laborantka bez maturity. Po jejím predátorském převzetí moci v obci se velká spousta voličů od TOP09 odvrátila. Mluvil jsem s řadou zklamaných voličů Topky u nás a proto vím přesně, kam odešli. A hnutí ANO to nebylo. Ani "Starostové"...

A. Alda 1.11.2017 11:52

Předčasné volby by mnohému napomohly.

Např. KDU-ČSL a STAN a možná i TOP09 (byla-li by bez Kalouska) by vytvořili koalici stran, čímž by definitivně propadly a do padlamentu se nedostali.

Komunisti by trochu posílili, protože jejich voliči se teď dost vyděsili. ČSSD by šla dále dolů, neb její reakce na porážku nebyla taková, aby nalákala voliče zpět, spíš naopak.

Okamura by posílil, protože by získal hlasy protiUEstran, které ve volbách neuspěly. Patrně by posílil i Babiš. Jak by to bylo s ODS, to si netroufám odhadnout. Možná by také mírně posílila. Píráti by určitě neprodělali, případně ne mnoho.

Je třeba také vidět, že ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, STAN a TOP09 nemají na novou předvolební kampaň prachy. ČSSD je přímo předlužená. Chování těchto stran a vyhrožování nepodporou vlády a novými volbami je tedy velmi, převelmi podivné.

M. Pivoda 1.11.2017 10:51

Z vůle lidu?

K úplněmu štěstí (při srovnávání Babiše a Donalda Trumpa) by se mi líbila analýza Podrackého i ke dvěma vyjádřeným vůlím lidu, týkajících se naší české minulosti a naší lidské budoucnosti.

MINULOST: Před listopadem 1989 dostávali čeští komunisté 99% volebních hlasů. Jaká byla tehdy vlastně vůle lidu? Zhodnotil by Václav Klaus starší tuto situaci také slovy: Vůle lidu je třeba respektovat?

BUDOUCNOST: Pondělní úspěch Elona Muska (návrat rakety v použitelném stavu pro dalši let do kosmu) naznačuje, že první lidé vyrazí na Mars skutečně již v roce 2024. Kritická otázka: Stane se tak z vůle lidu, když už je Muskův vývoj tímto směrem financován z peněz lidu (poslední zakázka od US letectva, tj. státní zakázka, silně podporuje Muskovu firmu SpaceX)?

R. Langer 1.11.2017 11:22

Re: Z vůle lidu?

Zase plácáte a navíc pletete hrušky s jabkama... ;-)

M. Pivoda 1.11.2017 11:37

Lid neni idiot ...

čtěte více zde: http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-kucera.php?itemid=29643http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-kucera.php?itemid=29643

P. Vaňura 1.11.2017 13:28

Lid prostě považuje Babiše a Zemana za MENŠÍ ZLO,

než kavárenskou multi-gender-homo-muslimomilnou sebranku.

V. Chrastina 1.11.2017 20:27

Re: Lid prostě považuje Babiše a Zemana za MENŠÍ ZLO,

Souhlas, pane Vaňuro. Lapidárně a zároveň pregnantně řečeno. Jen dodám, že Piráti se svou vítací manýrou k migrantům a tím k nemravnému prosazování islámu představiteli EU, představují demagogickou pátou kolonu na naší politické scéně, a tím jsou spřaženi s tou kavárenskou sebrankou.

L. Bystrý 1.11.2017 11:52

Ano, socialismus resp. babišismus panuje z vůle lidu!

Havlista-pravdoláskař a bruselant Pivoda nezná naše nedávné dějiny, navíc popírá OPRAVDOVOU vůli lidu. Takže mu připomenu, že náš první socialistický president Dr. E. Beneš vyhlásil pokojný přechod naší vlasti od kapitalismu a liberální demokracie k socialismu již 28. 10. 1945. A náš národ mu děkoval se slzami vděku v očích.

Připomenu mu, že náš PŘÍSLOVEČNĚ moudrý a vzdělaný národ cestu k socialismu PLNĚ POTVRDIL, ve volbách roku 1946. Připomenu mu, že naše vláda, z těchto voleb vzešlá, JEDNOMYSLNĚ odmítla vměšování USA do našich vnitřních věcí (tzv. Marshallův plán), a náš president D. Beneš toto GENIÁLNÍ rozhodnutí potvrdil. Připomenu mu, že náš národní Vůdce Babiš zvítězil ZCELA ZDRCUJÍCÍM způsobem, a náš druhý (či možná první, prašť jako uhoď) národní Vůdce Miloš ho pověřil vládnutím.

Prostě: Kdo se vzpěčuje přijmout vůli lidu? Jen pražská lumpenkavárna, a v případě našeho Doníka neomarxističtí vrazi z Wall Streetu a Bilderbergu. Konečně: Právě nejreakčnější kruhy amerického vojensko-průmyslového komplexu, zákeřně se snažící o odstranění našeho Doníka, řídí a financují pražskou lumpenkavárnu => kruh je uzavřen.

Naštěstí naši národní Vůdcové i náš Doník neustoupí, neskloní se před nepolepšitelnými obhájci evropských „hodnot“. V jejich statečném odporu je NESMÍRNĚ posiluje vědomí podpory všeho lidu i Velikého Putina, největšího žijícího leninisty.

„Demokracie - toť kázeň!“ (Kl. Gottwald)

M. Pivoda 1.11.2017 12:46

Pro L. Bystrého

Nereaguji na vaše osobní výpady, ale přidám dva své komentáře k české historii.

1. Stát se pozná dle toho, že existuje na nějakém vlastním teritoriu. To je první, neoddiskutovatelná podmínka existence státu. Benešovo rozhodování bylo extrémně obtížné, které mu vůbec nezávidím. Říkají, že Beneš svou politikou sice zajistil českému národu obnovení teritoria (státu), ale ten národ tímto způsobem přišel o svoji duši.

2. Při volbách v 70. a 80. letech s výsledky přes 99% nešlo českým voličům již o velké životní nepříjemnosti (jako například uvěznění), a přesto těch 99% bylo opakovaně ve volbách dosahováno. Když se vám podaří objasnit tuto historickou tajenku, možná tím otevřete určitý užitečný vhled i do současnosti.

P. Vaňura 1.11.2017 13:13

V 70-80 letech nešlo sice o uvěznění, ale třeba "jen"

o nepřijetí dětí na školu nebo vyhození z práce s perspektivou, že dokud nám bude vládnout SSSR je jakákoliv změna tak jako tak nemožná. PROTO těch 99%. Mimochodem, v KLDR mají volby 100% hlasů pro vládu!

P. Vaňura 1.11.2017 13:16

Mimochodem, existence státu na vlastním teritoriu

je nyní opět OHROŽENA imigrací, řízenou Bruselem!

L. Bystrý 1.11.2017 14:57

Re: Mimochodem, existence státu na vlastním teritoriu

Existence našeho státu, ba i našeho NÁRODA, je ohrožena brutální okupací naší vlasti silami EU a NATO.

Existence našeho státu, ba i našeho NÁRODA, může být trvale zajištěna JEDINĚ plným obnovením nerozborného spojení naší vlasti s Velikým Ruskem.

Mimochodem: Na NAŠE výběrové školy NEMOHOU být přijímáni třídní resp. národní nepřátelé. To snad dá rozum i Vám, poněkud popletený občane Vaňuro. Nebo byste chtěl, aby na NAŠICH školách, s NAŠIMI dětmi, studovali běženci, Němci, nebo dokonce SLUNÍČKÁŘI?!

Na shledanou v lepších časech, po opětovném osvobození naší vlasti nepřemožitelnou Armádou Ruské federace!

P. Vaňura 1.11.2017 15:13

EXISTENCI našeho národa ohrožuje EU, NATO bych

z toho vynechal.

L. Bystrý 1.11.2017 15:27

EU a NATO – spojité nádoby plné marasmu a evropských hodnot!

Prosím za prominutí: Nejste poněkud popletený, občane Vaňuro. Jste VELMI popletený.

Ano, osoba, neschopná pochopit, že EU a NATO jsou spojité nádoby, je VELICE popletená.

Naštěstí, občane Vaňuro, náš národ je orientovaný; žádní popletové Vašeho typu, žádní havlisti-bruselanti nás už nesvedou ze správné cesty zpět do nitra Západní Asie, cesty ven z otroctví EU a okupace NATO.

Volte našeho Miloše, pro štěstí našich dětí!

R. Langer 1.11.2017 15:40

Re: EU a NATO – spojité nádoby plné marasmu a evropských hodnot!

NATO existovalo bez problémů dávno před EU, a může v klidu existovat ještě dlouho po ní... ;-)