3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PV 6.5.2009 19:20

Mokrym hadrem po tlamě

RvRv

xtl 6.5.2009 9:47

Plzeň osvobodila Rudá armáda?

Zajímalo by mne, zda má autor nějaký podklad pro své tvrzení, že právě tento diskutovaný RSDr. tvrdil jakožto politruk, že Plzeň osvobodila Rudá armáda.

Magor 5.5.2009 17:04

STB to zná

Ale to přece estébáka J:V: alias Jan Hus nemůže rozházet nějaká cenzura.

Dodo 5.5.2009 10:01

Šlajs, z rozhodnutí Strany doktor

S.Šlajs by měl říct, jaká metoda k obraně před raketovými útoky by byla nejlepší. Nic takového neříká, jenom zneužívá mrtvé civilisty, kteří zaplatili svými životzy za německé okupace při náletech na zbrojovku a nádraží Plzně. Byla válka, a tak tyto životy padají na vrub Hitlera i Stalina, který ho v počátcích podporoval, protože doufal, že si rozdělí svět. 

Ten RsDr. je jasným důkazem, že ČSSD je odvarem KSČm!

Ludva 5.5.2009 8:56

Proč se pro nás obětovali Američani ?

Asi proto, že museli. Jinak by celou Evropu osvobodil a obsadil Stalin. Konečně s vyloděním v Normandii se čekalo dost dlouho, až bylo jasné, že Stalin by Němce sám zatlačil do Antlantiku. Jinak Američanům čest, avšak nemělo by se zapomenout, že za naše zadky tady položilo život 144 tisíc rudoarmejců.

zlej 4.5.2009 23:37

brrr....

to je děs, dinosaurus jeden:-P

vlcak 4.5.2009 22:00

Recept

Že Vám stojí za to se rozebírat lidmi ,kteří svou demencí si nezaslouží žít v demokratické společnosti(snad to pochopí normální lidé a nebudu volit srp a kladivo)

Haf 4.5.2009 22:40

Re: Recept

Mnoho normálních tu ale není - je tu hodně těch, který hajlujou za platy, místa a ze strachu komančům bejvalem i současnejm, mnoho "normálních" si nechce "pálit prsty" a pár se ještě o něco snaží. A ti jsou voznačováni jako "blázni" ...:-/

egi 4.5.2009 21:46

ještě

jednou říkám - vidím soudružku Emmerovou spolu se svými spolubojovníky v zastupitelstvu plzeňského kraje jak jsou na oslavách osvobození Plzně americkou armádou. Čest práci! Ale možná že při projevu, který určitě přednese, zdůvodní a bude oduševněle zdůrazňovat, že to byla armáda sovětská, která Plzeň osvobodila. Možná že jí někdo připomene Jaltskou konfrenci - ale to už by na ni bylo strašně mnoho.>-

Haf 4.5.2009 22:37

Re: ještě

Vy se divíte ? Vždyť Prágl taky vosvobodila Rudá armáda ! A nikdo neřekne, že ji zachránila , ale ta v německejch uniformách - Vlasovova. A toho ta Rudá popravila. :-/ Bolševická prasata se po dvaceti letech zase cpou ke korytům a půlce národa to nevadí ... 8-o

zlej 4.5.2009 23:39

Re: ještě

mno jo...protože amíci Vlasovce vydali rusákům kteří je zlikvidovali...nic není černobílé

Gaston 4.5.2009 23:54

Re: ještě

To mne vůbec nenapadlo! To, že paní Emmerová by např. měla mít na takové akci nějakej projev. To mi vůbec nejde k sobě. Ale proč? Vždyť to má být přece demokratka. A vidíte-já ji beru jako komunistku, jako svého nepřítele, div, že jsem se nevrátil do bolševické éry před 89´. Čím to?

d/5 4.5.2009 20:21

Hnůj není Šlajs, ale předseda Paroubek, který ono komunistcké hovado podporuje.

milan007 4.5.2009 21:05

Re: Hnůj není Šlajs, ale předseda Paroubek, který ono komunistcké hovado podporuje.

a nejodpornější je ta banda 30 ti korunových tajtrlíků, co je zase klidně zvolí :-)

zlej 4.5.2009 23:41

Re: Hnůj není Šlajs, ale předseda Paroubek, který ono komunistcké hovado podporuje.

nelze než souhlasit

Kite 4.5.2009 20:05

Co chcete od komouše v socanském rouše?

Proletáři všech zemí, vyližte mi pr...!

Kvetla 4.5.2009 19:08

Pro nepamětníky upřesňuji,že i po bombardování dokázal Wehrmacht obnovit ve Škodovce nepřetržitý provoz ve dvou dvanáctihodinových směnách......)

Již dva dny po bombardování a ještě i 1.května "jela" ve Škodovce mostárna-výroba ocelových mostních konstrukcí a železničních vyhýbek,lokomotivka-opravna a pancéřování parních lokomotiv a železničních vozů a i dělovka-opravna tanků a samohybných děl.Pochopitelně,že i pomocné provozy.Některé,jako slévárna, v nouzovém provozu,v halách bez střech a mezi sutinami.V Božkově zprovoznili výrobu granátů pro flak a 88mm děla...Dělníci nesměli domů pokud nedorazil "střídač".Uhnout z toho nešlo,riskovali byste kulku a deportaci rodiny. I to byl jeden z důvodů vypuknutí masového ozbrojeného povstání.Navíc jelikož díky poškozeným tratím nedojeli přespolní, museli násilně nahnat na práci i plzeňské středoškoláky,úředníky,ženské...A k tomu,že se nebojovalo? Jen ať se jde takový ignorant poptat na plzeňský ůstřední hřbitov a tam mu ukáží oddíl,kde byly hroby padlých amerických vojáků,i kde stával jako  j e d i n n ý  pomník  vysoký dřevěný kříž s trnovou korunou z ostnatého drátu.A vojenských hrobů bylo víc,než jich je v Praze.

cicero.jan 4.5.2009 19:19

Re: Pro nepamětníky upřesňuji,že i po bombardování dokázal Wehrmacht obnovit ve Škodovce nepřetržitý provoz ve dvou dvanáctihodinových směnách......)

Jako rodák z Plzně, navíc obyvatel Husovy ulice v té době se nemohu udržet a musím poznamenat, že takovým komunistickým kašparům nelze slušně oponovat, ti musí dostat po hubě, aby si ji hloupě neotvírali. Lituji každého voliče ČSSD který dal takovému s prominutím blbci hlas.

Kvetla 4.5.2009 19:47

Re: Pro nepamětníky upřesňuji,že i po bombardování dokázal Wehrmacht obnovit ve Škodovce nepřetržitý provoz ve dvou dvanáctihodinových směnách......)

Bylo by to asi nedemokraticé,ale účinné řešení.Třeba by se jim v hlavě rozsvítilo.;-D

Talián 4.5.2009 21:52

Re: Pro nepamětníky upřesňuji,že i po bombardování dokázal Wehrmacht obnovit ve Škodovce nepřetržitý provoz ve dvou dvanáctihodinových směnách......)

Vřele s vámi souhlasím. Reprezentace ČSSD v Plzni a okolí je vpodstatě primitivnější a hloupější než stará garda KSČM. Inu poturčenec horší turka.

kula 4.5.2009 18:46

Bolševik

a vokovaná hlava je smrtící kombinace!!! Takové exoty Paroubek toleruje. Protože je sám exot!! Hnus, hnus, hnus...

dhimmi 4.5.2009 18:24

Další argument pro ty,kteří považují

tzv. soc. demokracii za odnož KSČ,v socdem se to hemží "bývalými" ruďochy,vládu chtějí s ruďochy,traktorista VLČEK už se těší na spolupráci s ruskými bratry,no jsou to opravdu krásné vyhlídky do rudooranžové budoucnosti. 

Jimmy Keen 4.5.2009 18:14

Všude stejné

Intoš se rozčiluje, moralizuje a uvádí bombardování do souvislostí dějin druhé světové války a pan Šlajs v klidu zvítězí, protože je přece správné volit pánosoudruha, který to těm zlým Amíkům bombardujícím Škodovku natře, radar nebude, naopak nastane kýžený ráj a veškeré dějinné pohyby se Plzni a okolí velkým obloukem vyhnou. Souhlasně pokyvujících jsou desítky, voličů pánosoudruha tisíce. Kdo by nechtěl klid, pohodu, zadarmiko, cigárko, pivko a gulášek, že ano. Tak kdo je tady chytrák a kdo hloupý naiva, přestože o dějinách naiva ví více než všichni pánosoudruzi dohromady.

Formelák 4.5.2009 16:47

Dotaz

Jen tak mimochodem, proč ČSSD za své vlády nedělala průzkum veř. mínění o radaru, nikoho se neptala a klidně zahájila přípravné práce v Brdech. To že stavební přípravy pro umístění radaru byly z dost velké části dokončeny již v době voleb se ví.

Vladislav 4.5.2009 16:31

Rozptyl

Když ty bomby na Plzeň padaly, měl jsem 20 let. Už dávno před dubnem 45 zahynul  při náletu spolužák z gymnaziální lavice. Bydlel v Lobzích, pořádně daleko od nádraží i Škodovky. Jiného kamaráda i s jeho mamikou jsme jako mrtvé přišli vyprosťovat z trosek rozbombardovaného domu u jatek,  to bylo dost blízko seřazovacího nádraží. Největší nálet byl dopoledne 25. duna 1945.  Protože německé obrana se už praktixcky zhroutila,  mohl Londýn v českém vysílání už od rána varovat Škodováky, aby fabriku opustili, že ji budou bombardovat.  V naší ulici, asi 800 m od východní zdi Škodovky, dostal plný zásah činžák sotva 50 metrô od nás. Tedy i při denním bombardování byl rozptyl padajících bomb  od deklarovaného cíle dost značný

Defurák 4.5.2009 16:22

Ještě jeden dotaz z historie

Kolik padlo při převzetí Plzně od českých povstalců, kteří již předtím toto město ovládli, spojeneckých vojáků ( Američanů) ? a) 1, b ) < 10, c) > 10.  Schválně, kdo z vás vy znalci odpoví správně !

Vladislav 4.5.2009 16:38

Re: Ještě jeden dotaz z historie

Byť tehdejší Plzeňák, přesné číslo neznám. Ale řekl bych, že jich bylo  víc jak deset. Němečtí fanatici ještě pár hodin po příchodu  US Army z úkrytu  na Amíky  stříleli.

Hrad 4.5.2009 17:50

Re: Ještě jeden dotaz z historie

A když náhodou spadli coby ještě žíví letci, tak je upíchali vydlemi němečtí venkované. Taková to byla doba. Ti venkované se chovali normálně. Byli zde přece  doma a vetřelci přiletěli z nebe.  

SW 5.5.2009 15:50

Re: Ještě jeden dotaz z historie

jestli "vydlemi" tak to jooo. Vrat se do ZS zricenino, mozna to na druhy pokus das ;-D

Pamětník 4.5.2009 18:24

Re: Ještě jeden dotaz z historie

Historiku, jewstli pak víš, že nedaleko  Plzně byla připravena obrovská tanková jednotka, připravená na Američany zaútočit, na letišti stála vojenská letadla,připravená k vzlétnutí. Schornerovu tankovou jednotku se podařilo plzeňskému velení uvést  ve zmatek, letadla se podařilo zapálit díky obětavosti jednoho člověka, který se za svůj   statečný čin dočkal jen pohrdání komunistického velení naší lidové armády v čele s pozdějším prezidentem z r. 68.Možná, za jako erudovaný historik také víš, že američtí vojáci, vracející se z Plzně domů, zahynuli, když jejich loˇs tisícovkami lidí na palubě narazila  naminu. Co jsi za krvelačného supa?