17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lifo01 24.5.2009 8:45

Re: Dobre jsem se zasmal,

přesně tak...já už nevím, kdy konečně se to vlastně s radarem někam¨pohne...už mě to celkem štve, já jsme pro, ale furt prostě se to nemůže povolit..zvášť v době, kdy se koná dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html.

Štváč 4.5.2009 12:15

už víte proč je nevolit ?

Kolombo 4.5.2009 12:15

Expozé

pana poslance Šlajse jen ukazuje na nesmyslnost zdejšího vydání "demokracie" a "lidských práv". Panu poslanci by se jich melo dostat stejného množství, v jakém je on sám dopřával svým oponentům když byl u vesla - tedy, měl by dostat pořádně do držky. Práva by měla platit jen pro ty, kteří je jsou ochotni dopřát i druhým.

honzak 4.5.2009 12:12

koukám, že rudí

stratégové mají dneska hostinu.  Ale i to je (bohužel) demokracie. Navíc mají volební právo....

Jan Daniel 4.5.2009 11:52

protiraketový deštník

Protiraketová obrana je projekt běžící v USA už velmi dlouho, i když poltické reprezentce se střídají. Já sám si na něj vzpomínám již od 80.let, kdy jej prosazoval Reagan. Dnes se nám parta pitomců snaží namluvit, že je to něco, co vymyslel Bush a co Obama zruší. Směšná myšlenka, ale jen pro informované. Řada lidí této propagandě věří. 

milkom 4.5.2009 12:42

Re: protiraketový deštník

Projekt hvězdných válek měl se současným pojetím protiraketové obrany opravdu pramálo společného. S přesunem taktických i strategických zbraní na oběžnou dráhu tehdy potajmu laškovala nejedna velmoc a protiraketová obrana byla jen jedním ze segmentů tohoto systému. Pravda je, že Reaganova doktrína, která se tím začala vážně zabývat vyděsila všechny stejnou mírou a díky ní došlo k mnoha mezinárodním smlouvám, které zbrojení ve vesmíru omezily. Nazývat tento projekt jakýmsi otcem dnešního systému protiraketové obrany je dementní blábol, jehož smysl mi naprosto uniká. Netuším které straně radarových aktivistů může tento fakt uškodit či prospět, ale je prostě zcela mimo mísu.

www racek 4.5.2009 13:08

Re: protiraketový deštník

no, nevím jak ty, ale já zaznamenal vývoj těch "chytrých tělísek" již v konci let sedmdesátých , dokonce je ukazovali i v totalitní televizi ... ty jsou základem i těch antiraket v polsku. ostatně antiraketová obrana měla vždy několik vrstev a všechny jsou v podstatě základem dnešních systémů, vč. laserových děl, chemických laserů a pod.

milkom 4.5.2009 13:47

Re: protiraketový deštník

Jistě, o tom ale můj příspěvek není - primárním cílem hvězdných válek bylo umístit na oběžnou dráhu jaderný arzenál. Logicky s tím souvisí i obranné technologie k jeho eliminování. (To je mimochodem dodnes téměř nemožné). Hvězdné války nebyly o obraně - hvězdné války byly o rozšíření ozbrojeného prostoru a o zkrácení doby možnosti reakce -nikoliv o posílení bezpečnostních prvků.

sam 4.5.2009 14:01

Re: protiraketový deštník

Kratka doba reakce je velice dobre fungujicim obrannym prvkem. Branit se neznamena sednout si na zadek a zakryt si hlavu rukama, jak tu nekteri soudruzi naznacuji. Obrana je take eliminace protivnika v pripade jeho utoku tak rychle a brutalne, ze nestihne napachat zadne vetsi skody.

milkom 4.5.2009 14:23

Re: protiraketový deštník

;-D ;-D - to jste pochopil přesně opačně než to bylo míněno. V případě útoku z oběžné dráhy vám zbyde čas jen na odvetu, nikoliv na efektivní obranu a omezení následků útoků...

Ivan 4.5.2009 11:51

Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

Německá vojska na západní frontě už nekladla odpor (až na pár zhlouplých fanatiků) a na východní frontě Němci bojovali jen kvůli tomu, že doufali, že se nějakým zázrakem dostanou do amerického zajetí. Ti, kteří viděli, jakých zvěrstev se německá armáda dopustila v SSSR, se oprávněně báli odplaty.  Takže konec války už určovali plánovači vítězících armád a wehrmacht s tím nemohl nic dělat.

Zbrojovka v Plzni sice vyráběla, ale nebylo už toho, kdo by s jejími zbraněmi bojoval. Takže akce US army byla ne z důvodů válečných, ale z důvodů poválečného uspořádání Evropy. Tedy byznys, jako vždy.

Rasputin 4.5.2009 11:54

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

Pro Hitlera nevyráběla Škodovka ale Češi.

Magor 4.5.2009 12:06

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

Proč Češi tedy dále vyráběli?Proč se alespoň ke konci války nevzepřeli?Američtí vojáci bojovali a umírali cestou na Plzeň a Češi nehnuli prstem.Žádné povstání,žádné sabotáže.AŤ jiní za nás bojují a my pěkně v klidu válku přežijeme.

www racek 4.5.2009 13:11

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

no, v tý době už jich moc neumíralo,  čest jejich pomátce ale bylo jich cca 70.

češi byli zaměstnanci. za vzepření či sabotáž byl trest smrti. bránit se měli šroubováky nebo kobvacími lisy? co myslíš, magore

Rasputin 4.5.2009 13:20

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

Čest jejich památce. Ano. Za komoušů nás různí Šlajsové za uctění jejich památky zvali na výslechy. Ze škol se za to vyhazovalo.

Eva D. 4.5.2009 18:06

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

R^

Muf 4.5.2009 13:27

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

.... to mi připomíná onen rozhovor mezi Juguslávcem a čechem o tom, proč Češi v protektorátu nebojovali a onen Čech odpověděl, že " nám to herr Protektor zakázal".

Jakub S. 4.5.2009 19:04

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

To se běžně říká už půl století v Polsku. No ale jistě v Jugoslávii taky...

Marat 4.5.2009 13:44

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

Ivánku, těch zvěrstev se i na svých občanech dopouštěla i vojska NKVD a i ti "partizání".  Ti vraždili své občany stachanovský. Pravděpodobně v mordování vlastních občanu překonali i nacisty.

mu1 4.5.2009 13:47

Re: Tehdy už i malé děti věděl ly, že Ivan je vůl

Opět přitroublý Ivan. Opět jeden z typických blábolů komunistů.Američani bombardovali kvůli byznysu. Tys, ale vul.

Jakub S. 4.5.2009 21:29

Re: Tehdy už i malé děti věděl ly, že Ivan je vůl

Ale us hoši občas opravdu bombardovali kvůli byznysu...Asi nevíte o velkém náletu na zlínský tovární areál. Jako historik vás ubezpečuju, že je to fakt.

Martin 4.5.2009 11:47

Já bejjt na

vašem místě pane Kubíku,tak bych raději mlčel. Kdo bude kde stát vůbec není vaše věc,vy máte informovat veřejnost o věcech které se udály a ne tady předvádět své představy a zaujatosti. Co takhle napsat,že naši političtí představitelé v čele se Schwarzenbergem podepsali smlouvu s Kondolisou Riceovou,ženou která dala souhlas k mučení vězňů v různých lágrech na celém světě.  Co se odehrávalo v Plzni roku 1945 víte také jen z doslechu - čili víte prd. A s radarem už dejte lidem pokoj.

BJ von Wolfenstein 4.5.2009 11:55

Re: Já bejjt na

"Co se odehrávalo v Plzni roku 1945 víte také jen z doslechu - čili víte prd." Tak tohle je perla. Soudruhu, to jste vymyslel sám, nebo Vám to nalili do hlavy politruci jako Šlajs? Dle Vaší logiky tedy současní historici píšící o středověku plácají hovadiny: Nikdo z nich  přeci ve středověku nežil.:-D:-D:-D Nějaký podobný myšlenkový poklad tam nemáte?

Jakub S. 4.5.2009 18:59

Dobře řečeno. Zbytečně, ovšem...

Takovým už dávno nic nevyvracím, marnost nad marnost. Argument "nežils tehdy, tak o tom  nic nevíš!" je zoufalý a už nemám sil po tisící prostým lidem bez vzdělání to vyvracet. Oni soudí podle sebe. Ovšem  j e j i c h  n á z o r , to je pravda něco jiného!

Kubiš 4.5.2009 12:23

Re: Já bejjt na

Pan Schwarzenberg je jeden z mála politiků, kterých si vážím. Názor na tebe ti raději ani nebudu psát!

zahradnik 4.5.2009 14:17

Re: Já bejjt na

ja si ho take vazim (kdyz zrovna nechrni) :-D

emil 4.5.2009 12:51

Re: Já bejjt na

Martine, hraješ si na chytrého, ale moc chytrosti jsi nepobral. První, kdo se v této zemi dozvěděl o radaru a dal jakýsi příslib, bylo ČSSD, speciálně naprostý nýmand a zlodějíček Tvrdík (průsery na obraně, rozkrádání na letišti). A ještě, kdyby se šlo tak demokraticky na teroristy, jako to požadují chytráci tvého ražení (teroristi se nepářou, když mučení, tak pořádné, popřípadně uříznout hlavu - že tam chytráku neprotestuješ), tak by se neodvrátila chystaná dost velká teroristická akce v Londýně, některé v Pakistánu a přímo na starém kontinentu.

Honza 4.5.2009 13:58

Re: Já bejjt na

Jistě jsi byl toho svědkem,co píšeš -tak nedělej chytrýho.

karel-smichov 4.5.2009 11:36

souhlas

S článkem rád souhlasím  >->-

F. Čech 4.5.2009 11:32

Největším nebezpečím pro bolševizaci ČSSD jsou kromě těchto starých marxleninských harcovníků mladí marxisté

Ze svého okolí z hrůzou pozoruji, že mladí marxleninismem pomatení lidé (naštěstí jich není mnoho) nevstupují do KSČM kam patří, ale do ČSSD z níž mohou časem udělat B tým KSČM. K socanům jdou proto, že má podstatjně menší členskou základnu a podstatně větší vliv než KSČM. U socanů je prostě daleko větší naděje na politické funkce než v KSČM. KSČM navíc není a nebude asi dost dlouho vládní stranou a navíc má hodně členů, zděděných s komunistických časů, takže tam neplatí to co v ČSSD a konečně i v ODS, že co člen to nějaká funkce. Socani by si měli na tyto mladé mocichtivé magory dát pozor, protože mohou ČSSD, tuto starou demokratickou levicovou reformní stranu, opravdu změnit v rudou extrémistickou bandu!