14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kajda 9.5.2008 16:19

Re: Každopádně.....

Ach jo. Švestky s melounama neplete dohromady Kubík, ale vy. Nastudujte si něco ze skutečné historie(ne z té zkreslené, kterou nám předhazovali soudruzi), poptejte se pamětníků (ne komoušů, ale bývalých muklů) a pak tady něco kázejte. Jinak to, že po roce 1945 vstupovaly houfy lidí do KSČ nebylo proto, že chtěli totalitní moc, ale proto, že ti lidé byli zklamáni předválečnou politikou a tím, jak se k naší zemi postavili naši spojenci v Mnichově 1938. Oni věřili komunistické myšlence vítězství dobra nad zlem, avšak po roce 1948 přišlo velké zklamání. Po politických procesech z 50. let poměrně dost těchto lidí z KSČ také vystoupilo. Dá se říct, že do KSČ po roce 1948 vstupovali už jenom lidé pod nátlakem nebo kariéristé ze zištných důvodů.

Kylchap 9.5.2008 12:32

Zajímavé

Opravdu sváteční den

Ivan VotavaJe osmého května 2008 a já si o půl osmé ráno pouštím rádio a nastavuji ČRo 2 čili „Prahu“. Běží pořad Sváteční ráno, poslouchám jej až do půl deváté, kdy končí. Pořad je věnován konci války před šedesáti třemi lety, píše Ivan Votava.Najednou mám pocit, že jsem se vrátil před rok 89, ovšem s obráceným znaménkem. Tenkrát celé Československo osvobodila pouze Rudá armáda, potažmo Sovětský svaz. Tato země zmizela z mapy, ale co je podivuhodnější, zmizela patrně i z dějin. Celou tu hodinu co pořad poslouchám, se mluví ve vzpomínkách o Američanech, o Angličanech, o legionářích, o tom jak u Blanska partyzáni honili utíkající Němce po lesích, vč. výčtu toho kde a kdy se po Praze konají pietní akty k ukončení války. Ani slovo o těch, o kterých jsem se zmínil o několik řádků dříve.

Pomalu nepřípadně znělo, když pustili Vladimíra Vysockého. Anebo, že by se jednalo o nějaký disidentský a hrdinský počin, tak jako v dobách nedávno minulých, když se rozhlasákům při oslavách „Osvobození Československa Rudou armádou“ podařilo vpašovat do pořadů orchestrálku Mostu přes řeku Kwai či Tipperary?

Skutečně důstojné a objektivní, vycházím na balkon podívat se do sluníčka a za barákem rachotí bagry a buldozery, asi začínají stavět nějaký nový stánek konzumu. Opravdu sváteční den.

arogant 9.5.2008 13:09

Re: Zajímavé

To víte Kylčápe, je třeba oslavovat opravdové vítěze. Ruský SSSR ve skutečnosti prohrál, rozpadl se ve třetí světové válce zvané studené. Tak není koho oslavovat.To můžeme oslavovat Ukrajince,Gruzínce nebo Armény ne neexistující stát, který se po válce svými touhami po totalitárním světě mimořádně zkompromitoval. SSSR padl stejně jako Německo. Oslavujete Rakousko po bitvě u Vídně? A to tam bojovali Čechové a zachránili Evropu před otomanskou říší.Podobně passé je SSSR.

Kajda 9.5.2008 16:44

Re: Re: Zajímavé

Promiňte, ale vůbec jste nepochopil Kylchapův text. Veřejnoprávní rozhlas i televize má zajišťovat pravdivé a vyvážené informace a ne léz do zádi tu Sovětům (bývalým) tu Amíkům. Československo neosvobodili jenom Američani, ale také Sověti, i když za podmíněk, které si dohodli Stalin, Churchil a Trumman. Možná působím směšně, ale vážím si naší historie a úctu nebo alespoň malou pietu si padlí vojáci i civilisté jedno z jaké strany zaslouží. Dokonce i ti obyčejní padlí němečtí vojáci, protože i oni byli pouhými loutkami v rukou mocných. 

jirka.s. 9.5.2008 17:48

Re: Re: Re: Zajímavé

To jste ovšem nepochopila, milá Kajdo, nic Vy! On nám tady soudruh kylchap-honys-kokrhel pouze přepastoval jeden z úžasných textů z blicích listů a domnívá se, že tím sklidí obrovský úspěch! A protože na BL už dávno demokraticky zrušili možnost diskuze, dožaduje se souhlasného mručení zde na Psu! Ovšem neuvědomuje si, že si zde tím pouze zhorší své psychické trauma, protože  se dočká pouze jednoho jediného doporučení! Zkuste hádat, jakého? ;-)

jirka.s. 9.5.2008 17:39

Re: Zajímavé

Docela by mne zajímalo, kylchape-honysi-kokrheli, proč tady na psu onanuješ nad články z blicích listů! Máš-li touhu sdělit svůj obdiv k Ivánkovi Votavovi, mohl jsi tak s klidným svědomím učinit v odkaze na jeho outlok a nesnažit se ho vnutit nám ostatním! Navíc jsi mu prokázal opravdu medvědí službu, nejspíše mu pár lidí napíše něco, co se mu zajisté nebude líbit! Třeba něco o ruské (Y) a rektální speleologii, no prostě o něčem, co máš ty též tak dokonale zažité! :-/

emersonskej 9.5.2008 11:50

Dobrý článek...

Doufám, že aspoň pár antiradarovců, či antiamerikanistů přiměje k přemýšlení...>-

teiouyd 9.5.2008 11:30

Za par mesicu se bushevici odeberou na smetiste dejin

A plany na radar da Obama tise k ledu a Neffove sekte zbydou jenom hnede nosy a oci pro plac. ;-DR^

jirka.s. 9.5.2008 11:42

Re: Něco pro technicky nedefinovatelný shluk buněk "teiouyd":

http://www.praguecoldwar.cz/hanebnarole.htm

Užij si to, obludo! ;-D

teiouyd 9.5.2008 11:47

Re: Re: Něco pro technicky nedefinovatelný shluk buněk "teiouyd":

Jo, Jirko sirko, mas po radaru. Obamovi cestu do Vajthausu neplati zbrojni prumysl jako Bushovi, tak nebude vypalne. ;-DR^ Nebreeeec! ;-(

jirka.s. 9.5.2008 11:57

Re: Re: Re: Něco pro technicky nedefinovatelný shluk buněk "teiouyd":

Promiň, obludo, já zapoměl, že tolik písmenek pohromadě je pro tebe naprosto nestravitelné! Ale ty obrázky, ty sis, doufám, prohlédl, viď? To je žrádlo, co?;-P

DJing cheb pako 9.5.2008 22:24

Re: Re: Re: Něco pro technicky nedefinovatelný shluk buněk "teiouyd":

hehehe, v tehle stoce prechytralych nedouku se obcas najde obzvlaste debilni exemplar. Dneska vyhral teiouyd ;-D;-D;-D se svymi "znalostmi" o financovani volebnich kampani v USA, neb zbrojarske firmy davaji v tehle kampani 52% svych prispevku Demokratum a mensich 48% Republikanum. Ani Obama ani Hillary neplanuji konec iracke akce a za Obamou stoji "pacifista" Brzezynski ;-D;-D

Ovsem realita blbcum jejich bludne vize nikdy nekazi, jak je mozno sledovat denne :-P

Marat 9.5.2008 12:58

Re: Za par mesicu se bushevici odeberou na smetiste dejin

Obama ještě presidentem není a vůbec není jisté,že se tím presidentem stane.Kromě toho,president v USA může mnohé,ale přece jen nemůže všechno.Tak si hlupáku nedělejte nadějí,že Obama může všechno,naprosto všechno změnit.Je tady ještě Senát a Congress .To jen  v ČR i na Slovensku může jít politika ode zdi ke zdi a to vždy po každých volbách.I ten Obama,pokud bude zvolen,tak bude muset uvažovat o nutné obraně USA.Pokud to nevíte,.tak i kandidujíci  politici i v USA, ve své předvolební kampani slibují i nesplnitelné a po zvolení korigují své předvolební sliby.Musí je totíž korigovat.

RL 9.5.2008 13:28

Re: Za par mesicu se bushevici odeberou na smetiste dejin

Oči pro pláč budou mít všichni slušní lidé...protože tu bude zase vládnout bolševická svoloč a budeme zase kolonií Ruska.

Pete Brich 9.5.2008 11:19

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

tu pořádně velkou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!!

PB

teiouyd 9.5.2008 11:32

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

Dobvy den, pvapove, hvezd a pvuhu.

Kecal. 9.5.2008 12:11

Re: Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

Voe.

Sid 9.5.2008 12:08

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

Naprosty souhlas. Skoda toho hladovejiciho Tamase, ale to uz je osud...

Pete Brich 9.5.2008 15:41

Lepší když jeho kosti vybělí Slunce než USA radar!

;-DPB

Malý Aston 9.5.2008 10:59

Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Včera byl v televizi pěkný film od Svěráka.Pěkně bylo ukázáno co komančové pro svou ideologii jsou schopni udělat a to vždy,když se dostanou k moci.Prostě jsou pořád stejní i s tím rozvědčíkem proti NATO,který za to bral prachy a dnes tvrdí ANO byl jsem u rozvědky ale ona nebyla řízena StB jako by to nebylo jedno.Je to Filip,místopředseda poslanecké sněmovny a řídící schůze o svržení současné vlády.A Paroubek mu tleská a Zaorálek mu leze do zadnice.Takže když jsou komouši proti,je to jasné radar tady potřebujeme.:-D

karel 9.5.2008 11:10

Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Ten film,je jenom americká propaganda.Nic takového neexistovalo.Ve druhé světové válce zvítězil jenom Sovětský svaz, vedený Velkým Stálinem a nevyšší mocí ve státě dělníků arolníků-ÚVKSSS.

Kylchap 9.5.2008 11:32

Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Co to plácáte? Ve druhé světové válce bojovali jenom Američané. Sice se leckde potulovali Rusové, ale ti jen kradli hodinky a znásilňovali.

jirka.s. 9.5.2008 11:55

Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Správně, honysi! A evidentně museli znásilnit i tvoji muter, protože něco tak odporného jako ty, by  z normálně geneticky vybaveného tvora nemohlo nikdy vzniknout, pouze a jedině z rusáka! ;-(

Kylchap 9.5.2008 12:10

Re: Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Hňupe,

tvoji mutter znásilnil sturmfuehrer SS, viď?

Dodnes jsi se kvůli tomu nenaučil pořádně česky,

arogant 9.5.2008 12:26

Re: Re: Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Za to vy Kylchape ,  neumíte německy .Proč to píšete, když na to nemáte ? Vám by naopak neškodilo, aby se po vás nějaký sturmführer prošel po makovici.

Kylchap 9.5.2008 12:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Arogante "Sturmfuehrer" je povolená transkripce. Opatřte si Duden. Žijeme v době internetu, kapírujete?

arogant 9.5.2008 13:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Že jinému tedy zrovna vy vyčítáte neznalost jazyka? Vy totiž neumíte přehlasované U, nebo spíš vůbec nevíte jak se to píše. Fuehrere Kylčápe.

ps 9.5.2008 11:58

Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Taky kola, ale jelikož na nich neuměli tak spadli.

miros6 9.5.2008 12:26

Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

američané převlrčení do sovětských uniforem

tony 9.5.2008 13:32

Re: Re: Re: Nejvíce řvou komanči u komančů a komanči u socanů!

Trapně se opakujete, přesně to jste psal včera v jiné diskusi.