26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

RADAR: Proč jsem pro

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ZW 9.8.2007 14:59

Re: Re: Re: Pane Lachmane, děkuji. Napsal jste to výborně.

Nikdo tehdy neprotestoval proto, že to v té době nešlo. Kdo otevřel ústa, velmi rychle přes ně dostal.

Srovnávat malé radary PVOS s dosahem několka desítek kilometrů s radarem o několik řádů výkonnějším není úplně korektní. Ale nejde ani tak o samotný provoz, jako spíš o to, že se při případném konfliktu stane téměř jistým cílem prvního úderu.

Öman 9.8.2007 15:27

Re: Re: Re: Re: Pane Lachmane, děkuji. Napsal jste to výborně.

To nepochybně stane a taky se s tím počítá. Proto nejsou tato zařízení stavěna uprostřed sídliště ;-P. A jaderným střelivem nebude nikdo jistě radary ostřelovat...

ZW 9.8.2007 21:02

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Lachmane, děkuji. Napsal jste to výborně.

Proto to má stát pouhých 25 km od Plzně a 60 km od Prahy, že?

Radar bude stát v hloubi chráněného území, takže jeho likvidace konvenčními prostředky nebude možná. Budete-li disponovat jaderným arzenálem, rád obětujete jednu hlavici na likvidaci radaru, abyste tím zvýšil pravděpodobnost úspěšnosti útoku ostatních hlavic.

Sokratés 9.8.2007 15:55

Re: Re: Re: Pane Lachmane, děkuji. Napsal jste to výborně.

No, vidíš Jaroušku, občas ti to i zapálí: americký radar má 'vyvážit ruské mocenské zájmy' A kdo myslí, Jaroušku, že to jejich mocenské kočkování ve střední Evropě odnese? No my, u nás bude přece radar!

honzak 9.8.2007 14:59

Re: Re: Pane Lachmane, děkuji. Napsal jste to výborně.

Kolegové, co sloužili v Mošnově byli přiděleni k sovětským balistickým rakétám kdesi na severní Moravě (nechtěli o přesném místě mluvit). Minimum OVP (jen dovolené), střelby v Sovětském svzu. L. P. 1974/5

ZW 9.8.2007 15:09

Re: Re: Re: Pane Lachmane, děkuji. Napsal jste to výborně.

Ano, v roce 1983 byly v Potštátě u Hranic na Moravě rozmístěny sovětské střely SS-12M s doletem 900 km, což byly na našem území jediné rakety pod velením sovětské armády, jimiž nedisponovala také naše armáda. Ale Hranice na Moravě jsou od Brd přece jen trochu  daleko.

O´Hafra 9.8.2007 13:22

Ano

Souhlasím,R^

hrouda 9.8.2007 13:04

Trocho zeširoka, zdánlivě odvěci, rádoby heslovitě a trochu neumětelsky

Proč máme senát, proč je volen tak, jak je? Zjednodušeně, aby byla zajištěna funkčnost a stabilita naší země. Proč vzniklo NATO a proč jsme členem? Protože euro-atlantická aliance je vyústěním snahy o obranu svých hodnot a zájmů. Co mají společného NATO a senát? Setrvačnost instituce.

Je pochopitelné, že jak se mění vlády jednotlivých zemí (včetně USA), tak se mění cíle, eventuálně priority. Žádná vláda si dlouhodobě nedovolí jít proti mínění svých občanů (voličů). Jaké budou zájmy a priority našich spojenců za několik let, těžko říci. Právě proto, že NATO je společenstvím zemí, jeho setrvačnost, často prezentovaná jako neakceschopnost, je pro nás zárukou stability hodnot a názorů.

Takže, když radar, tak tehdy, pokud bude spadat pod velení NATO.  Tím, že by radar byl pod velením NATO, vyhneme se problémům v možném nám neakceptovatelném obratu či neuváženém kroku  politiků USA. 

Žulový Aston 9.8.2007 13:04

Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

Zvláště jak pragmaticky ponechali osvobození Prahy  Rudé armádě a tak jsme mohli žít 44 let v blahu sovětské demokracie.

PS: a to na území Čech bylo několik po zuby ozbrojených amerických divizí...ne obsluha jednoho radaru.  

Marat 9.8.2007 13:18

Re: Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

Žuloví Astone,když o věci víš houbeles,udělal by jsi lépe,kdyby jsi mlčel.Ještě neosvobozené Čsl.zavlekl do područí Stalina Eda Beneš.Kromě jiného,byla to Česká Narodní Rada,na přání českého komunisty Smrkovského,kdo zabránil osvobození Prahy armádě USA. A potom,proč by mělo USA pomáhat jakýmkoliv způsobem, těm,kdo k USA dávali najevo tak hlasitý odpor.

A vy,kteří pořád blábolite,že by ten radar měl být pod pravomoci NATO,tak buďte tak laskavi,a prozraďte,jak by dopadlo hlasování o použití radaru? Vždyť i zásluhou českých báječníku,nikdy v NATO ani v EU,nemůže dojít k jednomyslnosti.Takže by se nejdřívě muselo sejít vedení NATO,několik dni věnovat projednávání,potom k hlasování ,které by nebylo jednomyslné a zatím by bylo po všem a vlastně už by nebylo,kdo by se rozešel,kdo by vůbec hlasoval.Proboha,nechte alespoň toho blbého tlachání !

hrouda 9.8.2007 13:30

USA asi nebudou hlasovat o použití radaru

To mi chcete tvrdit, že NATO ano?

Marat 9.8.2007 13:25

Re: Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

Žuloví Astone,ještě dodávám,že Češi jsou nepřekonatelní v podstrkování svých chyb, svých omylu a svých hanebnosti jiným.Za všechno špatné co se v Čechách stalo, stane,zodpovědnst a vinu nesou a ponesou jiíní.Za to dobré co se ve světě stane,vděčí svět českým báječníkum.Že ano? Co jsme dali světu báječných lidi,filosofu,objevu a vynálezu.Astone,měl by jste se už konečně dát do psaní knižky o Českých vynálezech a vynálezcích a o užásné České filosofií.

Harry 9.8.2007 13:53

Re: Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

No pokud ja vim, tak US general Patton, ktery byl v Plzni zadal Rusy o svoleni prekrocit demarkacni linii a jit Praze na pomoc, jeho tanky by tam byly za den. Ale bratri Rusove nesouhlasili neb dobre vedeli, ze ted uz se nejedna o osvobozovani ale zabirani pristi sfery zajmu.

Helena 9.8.2007 12:55

Souhlas

Pane Lachmane - děkuji za výstižný článek a zcela s Vámi souhlasím. Děsně mě štve, jak všichni Ti anti USA tak rychle zapoměli, že po každé když se Evropa dostala na maléru - I. a II. světová - tak Amerika přišla a pomohla. A pak mě štve, jak všichni Ti mladí jsou proti Americe a američanům - ale joj, jak dostanou viza hned tam pílej - proč tedy radši nejezdí do Ruska?

Skepticus M/aximus 9.8.2007 12:58

Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

F2 9.8.2007 13:25

Re: Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

... vy prostě jen nemáte rád Američany s tou jejich Amerikou...

ps 9.8.2007 14:10

Re: Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

Zkur.li co mohli především septikovi rodiče.

Esmerald 9.8.2007 14:20

Re: Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

První pokus o odpověď neprošel cenzurou. Nedivím se. Napíši to se skřípěním zubů jinak ! Přítel S.epticus píše z Německa, od Hamburku. Jeho ušlechtilost je vrozená, jen ta láska zůstává k nám a USA obrácená ne čelem, ale ......!!Rv

kacir 9.8.2007 14:27

Re: Re: Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

já bych to spíš viděl , že ten smrad píše ze Severní Koreji nebo Libye ;-D;-D;-D

karci 9.8.2007 15:07

Re: Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

ses trouba....precti si neco o historii a pak muzes neco rikat...Rv(Y)

milan 9.8.2007 13:07

Re: Souhlas

Nezlobte se na mě,ale jste husa.Tohle 1000x omleté téma je něco úplně jiného a jestli jste si nevšimla,tak teď je 21 století,tedy jiná doba,která by už s vojen.harašením měla skončit a ne ji opět rozvíjet.

VLADIMÍR 9.8.2007 14:29

Re: Re: Souhlas

Vy jste, ale husák.

hrouda 9.8.2007 13:12

USA nejsou zemí zla

ale také nejsou rájem občanských svobod a demokracie. Jsou prostě zemí s trochu jiným žebříčkem hodnot. Stejně, jako je hloupé je zatracovat, stejně hloupé je, je nekriticky obdivovat. Je pochopitelné, že se jako občané země snažíme najít "velkého bratra - ochránce", ale to neznamená, že máme a můžeme být pasivní a naivní. Historie ukázala, kam se můžeme dostat, pokud bude spoléhat na vnější pomoc a sami pro svou zemi nic neuděláme.

milan 9.8.2007 12:47

Logicky.....

Stavba té vojen.základny u nás má jediný cíl,sledovat Ruské vojsko a celé jejich území a tím je provokovat.Strašením Koreou nebo Íránem ,tomu nevěří ani děti.

Harry 9.8.2007 13:57

Re: Logicky.....

Nad celou Zemi neustale litaji spionazni druzice jak SSSR (Ruske) tak USA a sleduji neporazitelnou Rudou armadu i na druhe strane armadu americkou, ve dne v noci. Pokud se zatim ani jedna armada nerozplynula. Pouzivat k tomu radar by bylo ponekud zvlastni. Nemyslite?

Esmerald 9.8.2007 14:34

Re: Logicky.....

Probůůůůůůh, milane, jak se sleduje ruské vojsko a celé jejich území RADAREM ? Nemám trpělivost oslům vysvětlovat zákady, které měly získat v obecné škole. Ze SATELITŮ si mohou američané přečíst titulky v novinách v trafice na Krassnoj Ploščadi !!

A tohle je, prosím, základna " Logicky..... " získaných argumentů . Allah nás opatruj před našimi vlastními demagogy, kterým se do ruky dostane internet.

ZW 9.8.2007 14:52

Re: Re: Logicky.....

A jak chcete pomocí satelitu shora zjistit výšku, dráhu, rychlost a zrychlení startujícího objektu (například rakety)? Pomocí systému ultrapřesných a výkonných pozemních radarů to zjistit lze. Současnými satelity - ani náhodou.

Kdyby byly satelity tak všemocné, proč potom potřebujeme nějaký radar?

honzak 9.8.2007 15:03

Re: Logicky.....

po 128 - satelity jsou systém včasné výstrahy, který nahlásí že tam a tam je něco (infra), co je asi odpálení rakety. V tu chvíli se startuje ten brdský radar a začíná měřit dráhu) až jí má, tak to pošle borcům s antiraketama, ať s tím naloží jak umí.

Marat 9.8.2007 12:46

Strašnou věc to po vás chtějí spojenci.

Tak,tak.Radar je zákeřná zbraň.Všichni kluci co se mnou vojákovali,tak všem ten radar vysušil varlata.Během krátké chvílky a mají prázdné pytlíky. Hrůza! Děti jím museli dělat sousedé. Předastavte si, že o varlata příjdou díky tomu radaru všichni správní čeští muži.Hrůza !

Tak vy jste přesvědčení,že máte právo jen brát a nic nedat.Ale holoubci,zadarmíko jen tak pro nic s vámi nesouloží ani manželka.Také za to po vás přece něco chce.Bezpečí a zajištění na celí život a né jen roztahovat nožky  jen a jen pro vaše blaho!

MP 9.8.2007 12:54

Re: Strašnou věc to po vás chtějí spojenci.

CO je ti vubec po tom, co se deje v CR??? Vy nemate v USA svych starosti dost? Co takhle si napred zamest pred vlastnim prahem?

Tak zamavej usarnou a zmiz...:-P