26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
skybird 2.10.2007 19:16

Re: Nezlob se na mne, ale po zkušenostech s minulými staletími

Jsme ale v 21. století a svět vypadá úplně jinak než před 50-ti léty. Sorry.

John 2.10.2007 11:48

Re: Topolánek má do Kohla hodně daleko,

Krásný omyl. Rakety v Německu vždy byli pod velením USA a ne NATO. A pokud vím tak umístění PRO bude NATO odsouhlaseno na jarním jednání v Bukurešti.

skybird 2.10.2007 19:18

Re: Re: Topolánek má do Kohla hodně daleko,

Asi bude odsouhlaseno, ale každopádně až následně a jako z nouze ctnost.

Alan02 2.10.2007 10:29

S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

Autore prosím vás už jste si vybudoval atomový kryt? dá se koupit nebo i postavit svépomocí, pár náčrtů bude určitě na netu. A můsí být odolný proti nejen jaderným ale chemickým a biolologickým zbraním to hlavně !! Ten to špionážní radar má spoustu využití napříklád může sledovat manévry ruských hlavic které se testují nad ruském proto že tuhle informaci si dnes už koupit nemůžete už nejsme v bipolárním světě ale v tvrdém kapitalismu kde se každý snaží urvat co jde a dělají to všichni!  

BuBu 2.10.2007 10:33

Re: S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

Udělejte si zemljanku - to zvládne i průměrný bolševik ! A dejte si tam pořádně velkou láhev vodky - to je proti chemickým zbraním to nejlepší : Všechno prospíte ! :-D

Alan02 2.10.2007 11:45

Re: Re: S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

upřímně nemám strach s rusu ale z ameriky a z jejich raket, před 20lety kdyby někdo řekl že tu bude americká základna tak se vám každý vysměje ale dnes? a co bude za dalších 20let? co když se USA rozpadne pokud si myslíte že to není možné tak se mylíte.

John 2.10.2007 11:49

Re: Re: Re: S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

Tak to je na vtip dne :-D:-D:-D

Ivan 2.10.2007 13:31

Re: Re: Re: Re: S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

Asi stejně bylo na vtip dne predikovat rozpad SSSR. To jsem někdy v roce 1984 uváděl, ne jako vtip, a tvrdolíni se tehdy smáli. Teď stejní tvrdolíni žvaní o vlivu Pershingů nebo o uzbrojení.

John 2.10.2007 13:49

Re: Re: Re: Re: Re: S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

No když dokážeš srovnávat vznik Sajuzu a USA, jejich zajisté společný demokratický základ, tak zajisté trefíš i na nejbližší psychiatrii. Tam ti to vysvětlovat nebudou, ale rovnou ti nasadí skotské střiky.

BuBu 2.10.2007 11:56

Re: Re: Re: Musíte ale vycházet z logiky věcí a z reality !

A tou logikou a realitou je, že Sev. Korea, Írán . . . a další. . . . , že usilují o jaderné zbraně a nosiče . . . a že jsou reálným nebezpečím pro svět ! Dne 11 září 2001 byla vyhlášena válka celé křesťanské civilizaci - tedy i nám !

Další realitou je . . . že jsme "pidi země", která nemá na to, aby se bránila sama ! Na naši - a potažmo evropskou ochranu -  nemá ani EU !

No a já - po velmi špatných zkušenostech s imperiálním CCCP (či Ruskem - jak chcete) . . . tak já si radši vyberu USA ! Ty nám vždy pomohly - a nikdy neublížily !!!

čtenář 2.10.2007 12:49

Re: Re: Re: Re: Musíte ale vycházet z logiky věcí a z reality !

"Dne 11 září 2001 byla vyhlášena válka celé křesťanské civilizaci - tedy i nám !"  -  no jo, ale to znamená, že byla vyhlášena i RF, co s tím ?  :-)

Jakub Vosáhlo 2.10.2007 13:42

Re: Re: Re: S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

Kdo se trhne? Kalifornie? Nebo Florida?:-D

oakman 2.10.2007 10:22

Pár vzkazů pro oba kotle

BuBU- žádná US základna nepořeší vnitropolitickou situaci u nás. Naopak, domnívám se, že jakékoliv očekávání, že negr z Alabamy vás bude bránit před Prasopsem a rudochy je naprosto scestná a nebezpečná - ukazuje, že bez Strýčka Sama si nevíte rady.

Referendum je věc ošemetná - v principu se asi toto mělo ventilovat jako součást komunikace při vstupu do NATO tak, aby to dnes vycházelo jako součást už odreferenděného vstupu, ale tenkrát se naše vítězná levice bála , ani Havel ani Zeman neměli na referendum ramena. Téhdy rozhodně byla situace příznivější než dnes, tehdy ještě eurolevice jen snila o "trucfederaci proti USA", dnes ji už vehementně buduje. Jsme členy NATO, proto rozhodnutí ano/ne je jen a pouze na nás, zároveň je ovšem nutno podotknout, že ti, kteří by rádi ano, za nás nebudou řešt nic z vnitřních problémů této země, protože radar se jich prostě netýká. Naopak ti, kteří v okolí zatleskají našemu ne, budou prvními, kteří toho ne využijí proti nám.

USA se čerta starají o svou image ve světě, proto je pro mnohé zde těžké jim porozumět, pochopit je a spolupracovat s nimi. Oni sami "trpí" názorem emigrantů - když jsme odněkud odešli, musíme si pomoci sami, tudíž spojenec má u nich místo pouze ve chvíli, kdy si nevystačí sami. A to není časté.

oakman 2.10.2007 10:29

Re: Pár vzkazů pro oba kotle

Poslední věc - radar není problém, problém je jeho komunikace s lidmi. Zde bych podtrhl, že ODS zjevně není po 8 letech "dovolené" od zodpovědnosti ve formě, kterou takový radar vyžaduje. Modří nejsou schopni, zatímco Prasopes a spol. nám dokazují, že "jsou schopni" čehokoliv. Můj odhad na základě zkušenosti s kampaní Grippen/F - 16 je takový, že to Tvrdík před lety "oklepl" a zjistil, že stále platí to, co u F - 16 - US zbrojní nabídky nepočítají se soukromým výlovem kapříků jako ty evropské, proto násilí na voličích, kteří jsou dominantně proti USA, se hrubě nevyplatí a bude lépe to odsunout po volbách. Nikdo u socana nepočítal s porážkou, takže dnes vidíme Topolánka s kaťaty na půl žerdi (zastihlo ho to poměrně nepřipraveného) a Prasopsa, který se tváří, že do toho socané před lety tuhle zem nezatáhli mlžením v počátečních stádiích rozhovorů.

O nepřipravenosti a hlouposti vypovídá i ten fakt, že to, co je předmětem hysterie v Brdech, by za předpokladu, že by jedna naše strana byla schopna pozitivní politiky, asi nebyl takový problém v újezdě Libavá nebo na Doupově. Obě lokality jsou dle podmínek, keré jsou známy, dostačující - je tam poblíž město a letiště  i armáda.

Už skoro deset let jsme územím, které je protivdušně chráněno prostředky, které nejenže řádově přesahují cenou náš státní rozpočet, nejenže byly vyvinuty ve výzkumu, kterého patrně nikdy nebudeme schopni, ale navíc jsme za něj neutratili ani korunu - to platí o stíhačkách, raketách, radarech již umístěných (Stará Boleslav) i o družicích, které pozorují, či jsou připraveny "i za nás střílet". Obecně je faktem, že dříve či později tu stejně jako spojenec nějaké takové zařízení mít budeme.

Češi rádi privilegia, ale neradi povinnosti s nimi spojené.

čtenář 2.10.2007 11:23

Re: Re: Pár vzkazů pro oba kotle

"Dubisko", rád jsem si to přečetl.  R^

sahara 2.10.2007 12:45

Re: Pár vzkazů pro oba kotle

Nejste Vy náhodou vlastním jménem poručík Dub?

amiZ .M 2.10.2007 9:55

Pane Kaiser, tento článek

jste raději vůbec neměl psát. Jedná se totiž o tzv. "NATO Doppelbeschuss". Bylo to ultimatum na SSSR, které říkalo: Jestliže zústanou jednání o kontrolované omezení strategických zbraní do konce '83 bez výsledku, vyrovná Západ sovětskou převahu v raketách středního doletu v Evropě instalací Pershingů. S "českým Radarem" to má pouze "společné", že šlo především o  technické aspekty.

Tehdy byla obava, že při chybném spuštění atomové války mezi USA a SSSR odstřelem strategické rakety bylo půl hodiny času tu věc zkorigovat, při raketách středního doletu v Evropě byl ten čas ale redukován na 8 minut, což bylo považováno za nedostačující.

"Český radar" nemá s NATO Doppelbeschlussem a s jeho cílem "Dvojí nuly" "nic společného, že jsou technické aspekty, které instalaci takového monstra v hustě obydlené oblasti vylučují vyvraceny právě českými experty - dvěma pochybnými hygieniky a Klvaňou prostřednictvím kalorických měřeni na ostrově a vlastním těle dělají z toho nebezpečného podniku Švejkovnu.

amiZ .M 2.10.2007 10:02

Ještě oprava překlepu

jde pochopitelně o Doppelbeschluss i když by se v krizovém případě o Doppelbeschuss jednalo.

ulik 2.10.2007 9:37

"Kohl prohnal pershingy lidovým hlasováním"

"Kohl prohnal pershingy lidovým hlasováním". Tu to vetu jsem zcela nepochopil, i kdyz i prijde v celem clanku dost zasadni. Znamena to, ze v Nemecku bylo referendum o umisteni Pershingu? Pokud ano a referendum vyhrali, tak pak je jasny, ze demonstrace 'proti' ztrati na sile. V tom pripade by se pan Topolanek mel inspirovat prave tady. Pokud jsem to spatne pochopl, tak me prosim opravte.

amiZ .M 2.10.2007 10:17

Zapomeňte ten článek,

žádné referendum pochopitelně nebylo. Tu myšlenka "stacionovat, jestliže se Rusové nestáhnou" prosadil kancléř Schmidt, mírové hnutí proti ni demonstrovalo statisíci účastníků, ale Schmidtovi to vyšlo. Mělo to za následek nejenom Evropu bez raket, ale i prakticky konec tzv. mírového hnutí.

Stredocech 2.10.2007 10:31

Re: Zapomeňte ten článek,

A hlavně to rozhodnutí o instalaci raket zapříčinilo konec komunismu ve střední a východní Evropě, na to jste "zapomněl."

Gorbačov po letech přiznal: "Teď už to můžu říct, my jsme na ta jednání přistoupili proto, že jsme proti Pershingům neměli žádnou obranu."

amiZ .M 2.10.2007 10:43

Řekl bych spíše,

že to rozhodnutí závody ve zbrojení tlumilo, čímž možná dokonce komunismus prodloužilo, a to za cenu snížení rizika.

Proti raketám krátkého a středního doletu neměli obě strany žádnou obranu kromě preventivního útoku a to bylo to přídavné nebezpečí (rozlišit útok od omylu).

BuBu 2.10.2007 9:34

Už aby tady konečně ten radar stál . . .

. . . a u něho pořádná armáda amíků - aby zavřela těm stalinistickým pohrobkům ty jejich krvavé huby ! Ať se třeba pos*rou - ale návrat k jejich spětovnému spojenectví se CCCP . . . . . . bude nenávratně v (Y) !!!!!

www racek 2.10.2007 9:44

Re: Už aby tady konečně ten radar stál . . .

von je nějaký sssr?  úsudek, chlapče, úsudek ... :-D no a americká základna u nás by tě chránila asi tak, jak kubánce ta na guantanámu ... he he he

BuBu 2.10.2007 10:30

Re: Re: Možná mi to www racku . . .

. . . nebudeš ani věřit (protože vy bolševici jste nevěřící psi) - ale při psaní svého článku jsem myslel na Tebe . . . že budeš reagovat mezi prvními, protože se Tě  "silně dotkne" . . . . ten CCCP  ! ;-D;-D;-D A je to tady !!!! :-):-D;-D

A protože nemáš o "demokracii v CCCP"  - v podání důstojníka KGB Putina - . . . . ani potuchu (Ty totiž vůbec nemáš ani potuchu , co to ta demokracie vlastně je) - tak jsi se dal do blábolení něco o úsudku !

Z úst bolševika - slova úsudek a soudnost  . . . . zní obzvláště pikantně ! ;-D;-D;-D

Dr. Ban 2.10.2007 11:02

Re: Re: Re: Možná mi to www racku . . .

jdi tu vopici radeji vyspat. sice se tu uz dlouho projevujes jako mentalne retardovany, avsak mam za to ze ty nejhorsi pripady drzi pod zamkem ;-D

BuBu 2.10.2007 11:17

Re: Re: Re: Re: Pán ráčí být také bolševik . . .

. . . že tak vehemëntně obhajuje známé bolševiky ?!?!

Ale jinak - s tím věšením níže - máte pravdu . . . . . . a proto běžte velmi rychle políbit (Y) Václavu Veškrnovi Havlovi a Petru Dvojdomku Pithartovi . . . za to, že slyšeli tehdá trávu růst . . . . a Vy tu teď můžete plácat ty své post-bolševické úchylárny.

V opačném případě by jste už měl od havranů vyklované oči ! RvRvRv

VLADIMÍR 2.10.2007 13:20

Re: Re: Re: Re: Re: Pán ráčí být také bolševik . . .

S těmi amíky samozřejmě souhlas, ale bez Havla bychom si o amících mohli nechat jenom zdát, protože ať se nám to líbí nebo ne, tak on to vlastně rozjel. V

Dr. Ban 2.10.2007 11:00

Re: Už aby tady konečně ten radar stál . . .

sam jsi prave predvedl skvely priklad bolsevickeho mysleni. skoda ze revoluce v roce 89 byla sametova, nepochybuju ze by ses houpal na kandelabru mezi prvnimi ;-)R^

jirka.s. 2.10.2007 9:33

"Maminko, tatínku, já mám strach z pershingů. Jen se neboj, milé dítě, SS-20 zachrání tě!"

;-D;-D;-D