23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 2.10.2007 12:47

Re: Radar v Kocourkově nebude

Pokud už i NYT, tak  ....................  Můžeš hodit odkaz ? Dík.

Petr H 2.10.2007 12:56

Re: Re: Radar v Kocourkově nebude

http://www.nytimes.com/2007/10/01/world/europe/01czech.html?_r=1&oref=slogin

Je to psáno diplomatickým slovníkem,ne tak syrově jak já nahoře.

čtenář 2.10.2007 13:02

Re: Re: Re: Radar v Kocourkově nebude

Díky, přečtu si to.  R^

Psí vrah Čumil 2.10.2007 14:55

Re: Re: Re: Radar v Kocourkově nebude

Ano, například toho Lišku tam citují doslova, nikoli tak, jak to pan Petr H "překládá" ;-D

Mr. Liska said that he knew how much the Czech people owed to the United States but added that that did not mean they had to obey. “It doesn’t make us uncritical,” he said. “It doesn’t make us blind.”

Konzerva 2.10.2007 15:12

Re: Re: Re: Re: Radar v Kocourkově nebude

Nehledě na to, že to je článek psáný českou dopisovatelkou, takže stále zevnitř, není to pohled zvenčí, který bysme potřebovali. proto ta hloupá paralela se Švejkem. Nicméně článek se snaží být objektivní (i když s roztomilými jazykovými chybami:-)), ale přesto si neodpustí vykreslení odpůrců jako nevábných mániček, které vrhají vajíčka po kultivovaném Klvaňovi.;-D Prostě odpůrci režimu vypadají za všech režimů stejně.

čtenář 2.10.2007 16:11

Re: Re: Re: Re: Re: Radar v Kocourkově nebude

Možná, že nejvíce lidi irituje to neustálé uzavřené společenství, které se přelévá z funkcí a postů do dalších funkcí a postů bez ohledu na to, že k tomu nemají vůbec žádné předpoklady. Jak jinak si vysvětlit tu nepřestajnou neschonost vytvořit funkční zákony (které se nemusejí novelizovat 14 dnů po jejich odmávání PS), vytvořit fungující struktury státu. Je to "kouslé" a nemá to žádnou perspektivu. Tohle je ten moment, který povede k zániku čechstánského státu na všeobecnou žádost okolí. nepčestaneli tato "cochcárna", tak je to nezvratný proces a nikdo v světě širém ani slzu neuroní. Jisté precedensy tu již byly. Rok 89 byl poslední šancí.

Ivan 2.10.2007 13:22

Re: Radar v Kocourkově nebude

Hlavně ale rozeznají snahu pod lživou záminkou hrozby z Iránu instalovat špionážní radar proti Rusku.

John 2.10.2007 13:52

Re: Re: Radar v Kocourkově nebude

Copak bude ten radar špiónovat Ivánku? Putina jak lítá na saních ve vesmíru?:-D:-D:-D

čtenář 2.10.2007 13:54

Re: Re: Radar v Kocourkově nebude

Jsem rád, že pomíjíš zcela systémové monitorování ruského území satelitním systémem USA a rovněž, na druhou stranu, totéž v ruském podání. Ty družice tam lítaj s bílou holí !  ;-D 

oakman 2.10.2007 10:52

Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

Tak ODS asi měla:

1) Místo častušek Parkanové vytáhnout přd kameru Generální Štáb, aby jeho pánové generálové převzali zodpovědnost za posouzení technické a vojenské stránky věci - kdo jiný má právo kvalifikovaně říci ano či ne než naše vlastní armáda, že. Máme jí snad k tomu.

Dále se asi měla jasně vysvětlit situace ve veřejném mínění. Oni by Američané jistě vyvrátili ty nejhorší lži, které cloumají veřejným míněním lépe než Vlasta a Mirek. Rozhodně jejvětším tragédem je Klvaňa - měl to dělat od začátku Šwarc, ten mluví jazykem, kterému rozumí lidé, kterých se tenhle problém týká bytostně - okolní vesničané.

Za třetí, je hrubkou celé vlády, že tuhle diskusi nevytáhla do Brusele - ono se totiž eurosozanům hůře lže Američanům do očí než když kvákají své nesmysly na rautu v Mockbě. Tím by se i vyhla tomu nechutnému paktování opozice s euronácky a Rakušany, což považuji za naprosto nechutné - tento postimperiální náckovský NEUTRÁLNÍ hnus by měl pocítit, že neutralita trvá jen tak dlouho, než někdo konstatuje, že jí Rakousko žvaněním do věcí, do kterých jim nic není (mohli být členy, nejsou, nechtějí, tak ať drží pec jako Švýcaři a schánějí vodu a proud na umělé zasněžení, jinak nebudou tou prosperující "zimní pláží" Evropy.

Paroubek je prostě čuně - paktovat se s chamradí, která nám dává zabrat kvůli JETE, a navíc nás do toho zatáhl soukmenovec Zeman a Grérg - no tady si ručičky neumeje zase Prasopes.

čtenář 2.10.2007 11:16

Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

"Dále se asi měla jasně vysvětlit situace ve veřejném mínění. Oni by Američané jistě vyvrátili ty nejhorší lži, které cloumají veřejným míněním lépe než Vlasta a Mirek."  -  no, snad se už blýská na lepší časy. Samozřejmě, že příslušníci obyvatelstva, které nevystřelilo ani jednou na obranu celistvosti svého státu, sotva mohou být přesvědčivými obhájci ve věcech obrany i před oním vlastním obyvatelstvem. Chce to bedlivě naslouchat a ne jenom pořád vyskakovat jako čertíci z krabičky. 

oakman 2.10.2007 11:38

V tomto ohledu tu není mezi stranami rozdílu - všechny zastupují své voliče

Co chcete obhajovat před lidmi, kteří pro karieru podepíší i vlastizradu - viz 69!

Ona je totiž otázka ,zda se náhodou český populus nechová tak, že transparentě ukazuje, že si svůj stát nehlídá, nezaslouží a tudíž mu ho zase vezmeme. Při pohledu na naši politiku se tato myšlenka Němcům i Rakousům přímo nabízí.

Historicky je naše státnost truchlohra již od Přemyslovců, mocnáři, které nejvíce zmiňujeme, byli kulturně cizinci, nabízí se otázka, jestli tenhle Folk je vůbec schopen se na něčem domluvit, nebo zda opět nevyužít toho antagonismu pro zájmy Říše - tedy EU. Pokud bude federalizace pokračovat tímto tempem, budeme jejími prvními obětmi.

čtenář 2.10.2007 11:54

Re: V tomto ohledu tu není mezi stranami rozdílu - všechny zastupují své voliče

Tady hned se vynoří myšlenka o pocitu nesamozřejmosti českého státu v myslích jeho obyvatelstva. Ne nadarmo patří Češi k ukrajinské větvi Slovanstva. Je tu mnoho hluku, plamenných výzev, bití se v prsa a vésledkem je naprosto nefunkční stát. Nebo snad už je v Čechistánu vše zařízeno tak, že u tvorby věcí jsou lidé schopní místo všehoschopných ? Možná jsem to přehlédl. Třeba jsem roztržitý člověk. :-) 

oakman 2.10.2007 12:10

Ono je to spíše tak jako v kopané

Po rozdělení povýšily týmy, které na to na federální úrovni neměly. Po odsunech a holokaustu tu došlo k tomu, že třetinový politický prostor zaplněný "cizinci" s náhle otevřel podprůměrným idiotům českého původu.

On národ, který chronicky válčí s nominací 11 hochů v národním dresu pro nedostatek talentů, nemůže čekat, že mezi tisíci našich "demokradických zastupitelů" bude situace jiná.

Nejsou lidé - ti schopnější utekli, ti co zůstali, zblbli.

čtenář 2.10.2007 12:20

Re: Ono je to spíše tak jako v kopané

Nejsou lidé.

Tak, tak .........

čtenář 2.10.2007 11:57

Re: V tomto ohledu tu není mezi stranami rozdílu - všechny zastupují své voliče

P.S.: na té "Říši" bych neviděl nic tak strašného (jsem konzervativní imperialista), ale ona ta EU není, co to bývalo.  :-)  Lepší bude nová "Jalta". Jak vidno, lehce jsem rezignoval na "festung Europa".  :-)  ;-D

čtenář 2.10.2007 11:59

Re: V tomto ohledu tu není mezi stranami rozdílu - všechny zastupují své voliče

P.S.: ke studiu zájemcům doporučuji povídku "Ten, který měl být zavřen" z knihy Ivana Vyskočila - Kosti.

:-) :-) :-)

Sumo 2.10.2007 12:18

Re: Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

Není pravda že nevystřelil, jenom ta zbabělá většina tvrdí, že ne, aby se před nimi nemusela stydět. Kam patříš ty ?

čtenář 2.10.2007 12:24

Re: Re: Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

A tak kteří to byli ? Ven s tím.

Ivan 2.10.2007 13:28

Re: Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

Lež je především na straně USA. Vyvracení lží by muselo začít omluvou USA za okupaci Iráku, uhrazení všech  válečných škod Iráku, odsouzením Bushe před mezinárodním tribunáílem za válečné zločiny spáchané na Iráku atd.. Pak by bylo možné začít uvažovat o tom, že USA někdy říkají i pravdu.

jony 2.10.2007 12:16

Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

Stim Bruselem je to zajimave tez si to mislim ale jeste nekoho doma treba Swarcenberka jo to by slo !!! tak Mirku hura na to a n eboj se Welcome To Radar;-);-P;-D!!R^

Ivan 2.10.2007 13:25

Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

Armáda s tím přece nemá nic společného.  Občané prostě nechtějí špionážní radar proti Rusku a nestojí se o to, být amíky zavlečení do nějakého dalšího US dobrodružství pod vylhanou záminkou. Nechtějí dělat kanonenfutr v boji USA za ukradení nafty zemím kolem Perského zálivu, připadně dokonce ve snahách ukrást naftu Rusku.

čtenář 2.10.2007 13:58

Re: Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

Ta nafta, to je přímo dar nebes, že ?   ;-D  Co myslíš, že je levnější ? Ropu kupovat na běžném trhu za cenu jako každý druhý, nebo kvůli ropě vést válku, která vyjde na astronomické sumy a ještě si rozhněváš domácí obyvatelstvo ? Už se všichni budete muset smířit s tím, že tam šlo, jde a půjde o něco jiného, než o ropu.

A 2.10.2007 17:52

Re: Re: Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

Jenže ono ji to zlotřilé Rusko a dneska ani Irán nechce prodávat za dolárky ale za Eura. Proto ten poprask v Emerice. Zatím jim stačilo jen tisknout zelené papírky. Kurs dolaru se řítí dolů, jen Číně dluží USA víc než 1,3 bilionu USD a Rusko i další velmoci se zbavují státních rezerv v dolarech a nahrazují je Eury. Rusko dokonce zvažuje zavedení konvertibilního Rublu. V tom je dneska hlavní problém USA. Víc čtěte, čtenáři.

čtenář 3.10.2007 7:06

Re: Re: Re: Re: Pokud se dopustím toho hříchu, že v Americké nabídce nebudu prvotně vidět "ruku satanovu"

O těch rezervách si raději přečti víc ty, Áčko..

Skybird 2.10.2007 10:47

Topolánek má do Kohla hodně daleko,

asi jako já do mistra světa v maratonu. Ten jej udělá těsně nad dvě hodiny - já také, ale na kole.

Radar vláda chápe a vysvětluje jako záležitost ryze technickou  přitom se jedná v prvé řadě o záležitost politicko-strategickou.

Kohl řešil rozmístění pershingů jako člen NATO a v rámci NATO. My sice jsme členy NATO a EU, ale na své smluvní partnery jsme se "vybodli" a začali jsme radar řešit na bázi dvoustranných jednání. To považuji za ohromnou chybu, neboť tímto postupem vlastně naše spojenecké svazky oslabujeme.

Kohl měl jasně a přesně definovaného nepřítele - Varšavskou smlouvu s jejich SS20 atd. To jaksi Topolánek nemá a pokud ano, tak to tutlá. To potom nahrává nejrůznějším spekulacím a spolu s publikovanými stanovisky některých našich partnerů ( Rakousko, Francie, Slovensko, Maďarsko, ...) to celou záležitost staví do velmi podezřelého světla.

Prostě vláda se chová poněkud amatérsky a dělá z občanů trouby.Topolánek by se měl konečně pochlapit (koule na to snad má) a kápout božskou !

oakman 2.10.2007 11:11

Nezlob se na mne, ale po zkušenostech s minulými staletími

bych názor Francie, Rakouska i Maďarska bral jako varování - před nimi.

To, že nemáme definovaného soupeře,, je naprostá hovadina - náš soupeř se na obrazovce Al Džazíry definoval sám. To, že nemáme muslimskou menšinu, přestane platit již za dva měsíce. Češi nechápou, že od Nového Roku NESMÍ ZABRÁNIT žádnému z mudžahedínů s EU pasem, aby se tu usadili, požádali o práci, otevřeli si kuskuserii a vzadu zřídili sklad. Semtex nakoupí od těch strýčků, kteří ho leta prodávali strejdovi Muhammarovi a Jássirovi za blahých časů IRA a intifády. Jako vždy, bude po posvícení s.ačka, protože se toho domácí dokápnou až tehdy, když vystrčí hlavu z písku a zjistí, že je pozdě.

Nic není podezřelé, podezřelé je naopak to, že některé členské země NATO historicky hrají roli "nezávislých" - Francie svou nekompetenci v zahraniční politice demonstrovala tolikrát (Versailles, Malá Dohoda, ČSR, Libanon, Jugoslávie, Vietnam, Alžírsko, SAR - to jsou jen ty "nejlepší kousky") - jiné se náhle začínají hospodářsky i politicky orientovat na nečlenské Rusko (Německo) a vpodstatě jediné, co tenhle eurospolek drží pohromadě, je oposice vůči USA. Zatímco lze pochopit mindrák Rusů a Němců, Francie s jediným Disneylandem a nejhustší sítí McDonalds v Evropě je jako "historický otec americké demokracie a zároveň chovanec, který již dvakrát volal strýčka Sama o pomoc stejně prázdná a falešná jako Topolánek.

čtenář 2.10.2007 11:20

Re: Nezlob se na mne, ale po zkušenostech s minulými staletími

Pokud se dohodneme na tom, že RF není členem EU, pak nemá cenu splácávat dohromady RF a Německo v argumentaci. RF a USA jsou spolu v jiném vztahu, než EU - RF a EU- USA.

oakman 2.10.2007 11:45

Odkdy je posice Německa posicí EU??

Do jaké míry je potom v zájmu EU, aby Němci a Rusové vybudovali monopolní přivaděč ropy a plynu a vypnuli zbytek systému?? Jaký je soulad Schroedera a 80 milionů obyvatel "Nové Evropy"????

Jaký je soulad Německo - Francouzské ksindlpolitiky a faktu, že obě tyto země "nám přinášejí" 6 milionů musimů "do rodiny"??

Eu není svatá kráva, je to jen mizerný kompromis několika podvyživených megalomanů, kteří nemají na samostatnou politiku proti supervelmocím, tak se snaží si zprivatizovat vládu nad územím, které nikdy nebyli schopni dobít a udržet. To platí pro Němce i Frantíky. Nevšiml jsem si takto hysterické reakce z Řecka, Skandinávie, Británie, Španělska. Nejvíc řou ti, které zatím Mohamed ušetřil - vše do času!!

čtenář 2.10.2007 12:03

Re: Odkdy je posice Německa posicí EU??

Kájícně jsem se vrátil k "Jaltě". Jak se říká - bližší košile než kabát.  ;-D :-)