3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

RADAR: Pochmurné vyhlídky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pozorovatel 13.3.2007 8:58

A proč by někdo

měl umírat za naše zájmy. Snad pořád platí to staré a osvědčené: "Chceš-li mír, připravuj válku!" A "Parabela" byla panečku nějaká pistole! Nebo? - už jsme od těch dob o něco zmoudřeli? A kdo?

jirka.s. 13.3.2007 8:58

Re: Sarka má pravdu (jako vždycky když jí někdo šáhne na čest její druhé vlasti): USA se angažuje jenom tam, kde je povinována svými závazky...

Ty bys, chlapče, potřeboval okopat ty svoje "kaštany", nejlépe krumpáčem!

Skála 13.3.2007 8:54

Re: Re: Re: Re: Re: prorokovani

 Houpací kůň je bez citu - nemůže být naivní. Jinak copak? Vy cítíte nějaké riziko ze strany Rusáků? To jsou věci! Vy si odporujete. Tak máme se bát Ruska nebo ne? USA nám blahobyt na míse nepředloží, budeme muset systematicky makat. To za nás nikdo neudělá. A o pocit bezpečí se taky musíme nějak zasloužit, ten nepřijde z ničeho nic. Co by jste chtěl od Rusů? Jaké jim musíme dát záruky, aby nás opět neanektovali? Že nás budou ekonomicky vydírat je víc než jisté, ale to s USA i bez nich.

David Werner 13.3.2007 8:48

Re: Za padesát let bude tento radar

Je to rozhodnuti bud se na zapad nebo zpet do tatarskych stepi. ;-O(Y)>-

I-Worm 13.3.2007 8:46

Za padesát let bude tento radar

patrně stále ještě výkřikem moderní techniky. Myslím, že jediný rozumný argument pro jeho výstavbu je odpor Ruska vůči němu...

David Werner 13.3.2007 8:43

Ceske opice jsou nepoucitelne!

1938, 1939, 1948, 1968 Kazdy jiny narod by si vzal nejake ponauceni. A co cesi? Hlavne ze bude levne pivo, televize a bucek!Rv(Y)

Skála 13.3.2007 8:43

Re: Re: Re: prorokovani

 Inu, když v r.68 komunisti(a ne všeci) toužili po sovětských vojácích, tak se taky neodstěhovali do Ruska. Pozvali je k nám. A udělali s námi pořádek. Národ sklapnul hubu a třicet let trvalo, než jsme se jich zbavili. Vyrabovali republiku a komunisti zatlačili národ do vlastních sr--ek. Teď se můžeme rozhodovat, kdo je náš přítel a přátelsky si vypomáhat. Nejen brát, ale i dát musíme. Alespoň místečko na radar. On totiž pomůže i nám. Za sebe můžu říct, že jsem všemi deseti pro to, aby jsme tu měli i vojenskou základnu. To ale není na pořadu dne.

zlý kukuč 13.3.2007 8:39

Re: Re: Re: Re: prorokovani

tak si jich pár dovez na víkend z Německa, co ti v tom brání ?

zlý kukuč 13.3.2007 8:38

Re: Re: Re: Re: prorokovani

Jste naivní jak houpací kůň. Budeme mít cenu tak jedné letadlové lodi, která jednoho dne půjde do šrotu. Pokud jste pozorně četl notu o základně, pak jste si jistě všiml, že strýček SAM explicitně dopředu odmítl jakýkoliv podíl na sdílených rizicích ve vztahu s Ruskem. No žijte v naději, že stýček Sam je moooc hodný strýček a že nás ochrání před Rusáky

Ladislav 13.3.2007 8:32

Re: Re: Re: Proč souhlasit?

Kdyz na prelomu 1941/42 Soveti zahnali Nemce od Moskvy zmenil se blitzkrieg v opotrebovavaci valku a Nemecko bylo tim slabsim. Pravdepodobne by ho dokazala porazit i samotna Britanie ktere mobilizace svetoveho imperia trochu trvala.

Kodl 13.3.2007 8:32

Re: Re: Re: Proč souhlasit?

To se teďkonc učí podle nových celoevropských německých učebnic dějepisu?Váš originelní výklad tomu nasvědčuje.

David Werner 13.3.2007 8:32

Uz mne to zacina nudit

Tema radar se zde vcera dikutovalo na TRECH ruznych diskusich. Bolseviky stejne nepresvedcime, ti budou spokojoni az po uplne restauraci bolsevickeho rezimu pred 1989. Poveste Grebenicka!(Y)

Skála 13.3.2007 8:32

Re: Re: Re: prorokovani

 Nejen že nás ochrání strýček, ale i že my ke své ochraně pořádně přispějeme. To si tedy myslím. Pochopitelně je třeba taky myslet na menší závislost v energii na komkoliv.

 Určitě nás nevytrhne, když odhodíme své zbraně a budeme křičet do světa - my nikomu nechceme nic zlého, my se ani nechceme bránit, tak nám dejte pokoj! Okamžitě by se našel samozvaný ochránce a ten by nás přišel v našem zájmu přátelsky ochraňovat pokud možno na věčné časy a nikdy jinak. Musíme si vybrat a to už jsme pokud vím udělali, s kým se držíme pohromadě. Je to NATO a nejsilnější a nejvlivnější jsou USA.

 EU se potácí ve svých počátcích a není spolehnutí, že se samostatně dokáže vůbec rozhodovat v dost rychlém čase. A tak Sam je ten se kterým musíme logicky držet pohromadě. Pro někoho bohužel, pro mne bohudík!

Kodl 13.3.2007 8:29

Re: Re: Re: Re: Jako vždy je to jinak, než autor píše

Což nic nemění na mém tvrzení, že tyhle tzv. nevysvětlitelné výkyvy budou pokračovat, milý mimozemšťane.A rozkolísané kšefty jsou známkou blížící se finanční krize.V té morální jsou USA až po uši.A Číňani pro ně vyrábí, ale jsou zároveň také největším věřitelem.Copak si za klesající dolary budou v budoucnu moct pořídit?Pokud se Rusové namíchnou, dotáhnou do Číny trubku a levné čínské zboží začne do světa proudit pře ně,.mimo dolarovou zónu, to teprve bude šrumec.

Ladislav 13.3.2007 8:29

Re: Re: Re: prorokovani

Jenom pro doplneni: 71% ropy dovazime z Ruska (a nejaka ta dalsi procenta skrze Rusko). 74% plynu kupujeme z Ruska, zbytek je (kvuli swapu s Norskem) dodavan take odtamtud.

Ale my jsme grandi a podrezeme si pod sebou vetev. Jeste zastavit jaderky, to nam chybi k dokonalosti. Aspon se muzeme tesit na ten spravny ekologicky raj - zadna auta, zadny smrad z fabrik, konici na polich ....

Křupan 13.3.2007 8:28

Re: Re: Re: prorokovani

Ano, já tady chci americké vojáky. A ne jen pár specialistů obsluhujících radar, ale pořádnou základnu, se skutečnými zbraněmi. Podle vás a vám podobných vidím, že je tu hodně potřeba. A taky vám rudým navztek.;-€

David Werner 13.3.2007 8:28

Re: Proč souhlasit?

Nasi komuniste jsou porad ten stejny dobytek. Jen individuum velmi mdleho rozumu (= volic KSCM) to nechape.;-€

jirka.s. 13.3.2007 8:25

Re: Septik je didus ineptus maximus!

Je toto tvrzení lež nebo pomluva? Nebo v tom někdo našel ještě něco jiného?

Gonzales 13.3.2007 8:25

Re: Na tématu pro nebo proti radaru si klaďte více otázek , na příklad :

Milane nebrečte. Je to hezké, že si kladete tyto otázky, ale pokud nejste ignorant, tak si i sám můžete odpovědět na hned několik otázek. Předně jak by nám mohl kdokoli pomáhat v letech jako 48 a 68, když dospělá populace je tak možná z šesti procent ochotná nasadit zdraví a život za jiné. Zápecnictví to je ta správná charakteristika kterou jste ve vašem slohovém cvičení opomněl zmínit. Svoboda a nezávislost se dá jen vybojovat, ne okecat. Což je náš národní sport.

P.S. Kontrolní otázka: Který z nekomunistických ministrů vlády před únorem 48 se tak namlsal moci a "sladkobolného" života, že dobrovolně kývl bez pochyb na další účast v Gottwaldově vládě Národní fronty?

Ludva 13.3.2007 8:19

Re: Re: prorokovani

Vy toužíte po cizích vojácích na našem území ? Tak proč se nevystěhujete do USA, tam budete jistě chráněn nejlépe. Nejhorší je, že jako vždy se občané nebudou moci k tomu vyslovit v referendu. A po Topolánkovi zůstanou jen Topoly namířené na Prahu.

Jiří K. 13.3.2007 8:09

Juniore, juniore, dvě poznámky

1. Pište o věcech, kterým opravdu rozumíte (dnes zvolené téma mezi ně evidentně nepatří), nikoliv o těch, kterým jenom fandíte.

2. Pokud možno nesledujte americké (rádoby sci-fi) akční filmy z blízké budoucnosti a pokud je už sledujete, nepovažujte je za realitu ani za věrohodnou předpověď příštího vývoje světa.

David Werner 13.3.2007 8:08

Re: Americká základna v Čechách

@Kozo*eb

Opakujes se soudruhu! Koza meci v chlivku a ty se vykecavas na netu!;-O

Ruda 13.3.2007 7:49

Re: Re: Proč souhlasit?

Tak nevím, ale bylo by dobré, kdybyste si nejdříve něco přečetl a teprve potom psal takovéhle kraviny. SSSR porazilo Německo? Kdyby nebylo USA tak by tady možná došud vládly potomci Hitlera.

Sk/eptic/u/s Maxi/mus 13.3.2007 7:48

Spekulace, lži, pomluvy.

Našel v tom článku někdo něco jiného?

zlý kukuč 13.3.2007 7:35

Re: Re: prorokovani

Typicky české - jako obvykle se domnívat, že nás proti Rusku ochrání nějaký strýček (nyní strýček Sam) a že nasraný dodavatel surovin nám bude nadále dodávat požadovaná množství a neusělá si z nás didaktickou pomůcku své zahraniční politiky.

Pane Skála, pokud neotočíme Ingolstad, tak jsme z hlediska tranzitu ropy koncovou zemí. Až se dokončí severní větev plynovodu, budeme koncovou zemí i pro plyn. Rusku nebud nic bránit v krácení dodávek, Evropa se bude spokojeně pochchtávat. Dodá nám chybějící kvoty strýček SAM, nebo nás bude přihřívat na dáalku radarem ?

Vadí/nevadí 13.3.2007 7:10

Sarka má pravdu (jako vždycky když jí někdo šáhne na čest její druhé vlasti): USA se angažuje jenom tam, kde je povinována svými závazky...

mraky příkladů z posledních 50 let jistě není nutno dokládat. A co zapomněla Sarka dodat (protože to každej ví) - nestačí, že za nás přece "tahali 2x kaštany"?

Pumprdent 13.3.2007 7:00

Re: Re: Americká základna v Čechách

Já bych se toho umírání nebál - my Češi nebudeme umírat ani za svoje zájmy, my už se s tim vždycky nějak srovnáme.

A dotaz na autora: co to, u všech všudy, znamená NEVZMOHL (schválně, jestlipak tu chybu najdete)?

mjd 13.3.2007 6:06

prorok

Bože!!! To je slátanina.

Skála 13.3.2007 5:41

Re: prorokovani

 Typicky české! S ničím nehejbat, do nikoho nedrbat, dělat že nic nehrozí a třeba si nás nikdo nevšimne. Vy budete taky dost opatrný soused, co nikdy pro jistotu nenapomene sousedovy děti, aby mu náhodou něco nevyvedly ze msty, že?

Sarka 13.3.2007 4:44

Me by spis zajimalo

cim se dotycny domniva ze nam bylo USA v Jalte povinovano. Kdyby laskave vysvetlil presne jakymi mezinarodnimi smlouvami bylo USA zavazano nas "nedat" Stalinovi a bojovat za nasi pripadnou svobodu od Sovetskeho vlivu do posledni kapky krve vlastnich vojaku. Tyto "Jaltske" argumenty jsou prinejmensim neuprimne, prinejhorsim rovnou pokrytecke. Bud existuje nejaka vzajemnost, byt sebepofidernejsi, nebo neexistuje. Zda se ale ze jsou lide, kterri to chteji mit podoboji. Kdyz se nam to hodi, tak k nam ma USA vztah (a my k nemu) a z nej plynouci zavazky, ale jen kdyz se nam to hodi, a jen abychom meli na co remcat.-