29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
relikt 19.3.2008 1:22

Re: Radar je návrat k totalitě

 Ty jsi v první řadě nemyslel a nemyslíš. O totalitě víš kulový a pleteš si spojenectví s okupací a diktátem. Američané nemají zájem nám sem vlézt bez našeho souhlasu a určitě mají náhradní variantu pro postavení radaru.

 Tvoje svoboda je zajištěná minimálně aspoň našim spojenectvím s USA v NATO. Kvůli tomuto spojenectví nás nemůže nikdo obsadit, nemusíme vynakládat astronomické částky na svou preventivní ochranu.

 To ovšem na druhlou stranu znamená projevit dobrou vůli v pomoci zajištění obrany NATO a zejména USA, které je hlavním článkem NATO.

 Ale ty to nechceš chápat! Mudro.

Vasekpasek 19.3.2008 1:19

Re: Radar je návrat k totalitě

Proboha, nechte si laskavě prosím už od cesty kecy (s prominutím) o nějakém vazalství a diktátu... Ukažte mi jedinou evropskou zemi, kde panuje americký diktát

exalted 19.3.2008 1:07

Re: To je asi tak

Které hovado mohlo vymyslet tuto nulovou toleranci?

exalted 19.3.2008 1:06

Paroubek

Chro chro bradvice chro chro paroprase kvík chro chro kvík

Tomáš 19.3.2008 1:02

Radar je návrat k totalitě

Všichni jsme si mysleli,že už nikdy nebudeme vazalem některé velmoci,ale opak je pravdou.I přes silný odpor veřejnosti,Američané sem vlezou a budou opět nám diktovat.Takže jsme si té svobody moc neužili.

Pasáček koz ve Vermontu 19.3.2008 0:49

Radarová základna v Čechách

Radarová základna není problém technický, ale politický a bezpečnostní. Propaganda, že radar bude ochraňovat proti nukleárním raketám z Iránu, nebo z Koreje se již zhroutila pod tíhou faktů dodaných zejména americkými špionážními centry. Radar je proti Rusku.

Proč tedy tato  základna musí být pod americkým velením a nemůže být pod velením NATO? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) jsou proti americké agresivní zahraniční politice (agrese proti jiným státům na zákládě lží – naposledy Irák) a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už stovky. Členové NATO nebudou podporovat americký útok na Rusko. Většina států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu.

Evropské národy nechtějí další zbrojení a války, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti. Česká republika je již členem NATO a EU. Souhlas s postavením americké základny znamená podporu agresivní politiky USA, aniž bude mít Česká republika jakoukoliv možnost tuto politiku ovlivnit.

Je to opravdu v českém zájmu ?  To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto ! Občané České republiky do toho nemají co mluvit ! Právo silnějšího opět zvítězilo !

Radim 19.3.2008 0:38

To je asi tak

pan Paroubek z principu nesouhlasí s ničím, co není z jeho partaje (a hlavy) - je ODS pro radar, já jsem proti. Kdyby tomu bylo naopak, on by nás vehementně přesvědčoval že není nic prozíravějšího než vybudovat radar. Tož tak.

fales, fales, fales 19.3.2008 0:32

navrat ku korytku

No, a modry Payne se snazi vratit k tucnemu korytu.

Jirka 19.3.2008 0:30

Já myslím,

že za a) i za b) je pravda.:-D