28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

RADAR: Občane div se

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pamětník 25.1.2008 7:09

nevidíš břevno v oku svém ...

Já především chci, aby Vaše strana sliby plnila. Začněte s 15% daní a ne s nějakými českými specifikami, zvanými superhrubá mzda. Budou se mně z ní počítat i náhrady na dovolenou atd.? 

strá sova 25.1.2008 8:17

Re: nevidíš břevno v oku svém ...

Až pochopíš princip superhrubé mzdy, tak příjdeš na to, že si vláda nechá z každé koruny co vyděláš 60 haléřů. Dosud toto vláda ČSSD cíleně skrývala a velká část zaměstnanců ani nevěděla, že má zaměstnavatel velké náklady, které nejsou na pásce vidět.

Beru to jako odvahu ODS  dělat i velice nepopulární věci¨a to i za cenu ztráty obliby u voličů .Populistická politika ČSSD už nesekala dost velké dluhy a prožrala co prožrat šlo.

petrph 25.1.2008 8:23

Re: Re: nevidíš břevno v oku svém ...

Tak pokud označujete lhaní a podvádění jako dělání nepopulárních věcí, tak máte pravdu. I v tom že to povede ke ztrátě obliby voličů. ODS slíbila 15 procentní daň, a aby to nemusela plnit, tak si vymyslela fígl se superhrubou mzdou.

ice 25.1.2008 9:14

Re: Re: Re: nevidíš břevno v oku svém ...

To si nevymysleli ODS a neni to figl. O 60% nas kasiruji kazdy mesic na prime dani, pak pripocti DPH ke vsemu co koupis a zjistis ze realne zijes z cca 15% toho co jsi vyprodukoval.

nup 25.1.2008 10:43

Re: Re: Re: Re: nevidíš břevno v oku svém ...

Že se místo 12% daně platí reálně 23%, to JE výmysl ODS. A nezkoušejte se z toho vykroutit.

strejda 25.1.2008 11:07

Re: Re: nevidíš břevno v oku svém ...

Vláda ČSSD skrývala, co Klaus vymyslel. Dělení mzdy na dvě části zavedl jako ministr financí. Holt jsou u nás lidé, kteří pamatují.

pamětník 25.1.2008 12:24

Re: Re: nevidíš břevno v oku svém ...

Na principu superhrubé mzdy není nic k nepochopení, nad jen pro Vás (je zvykem dospělých ldií si vykat). Jinak znovu opakuji svou žádost. ODS, dodržte předvolební sliby a zaveďte 15% daň. Všechno ostatní "zdůvodňování" a "vysvětlování" jsou jen kličky. To vše už tu bylo, samozřejmě byly daně různé a jsou různé (mimochodem se zvyšují). O žádné superhrubé mzdě předvolební agitky nehovořily.  Tudíž 15% daň ze mzdy hrubé.  

Jura Jurax 25.1.2008 12:47

Re: Re: Re: nevidíš břevno v oku svém ...

Ale vždyť máte 15% daně, jak Vám bylo přislíbeno. Že jste se nezajímal, z jakého základu se tahle daň bude počítat je Váš problém - ve volebních slibech to nebylo specifikováno. :-D I tohle je politika, pamětníku :-D Nakonec 23% z původního základu daně je furt míň než mi stát sebral dřív, obírav mne o berně progresívně :-D 

Historik 25.1.2008 6:23

Dobrý den radare prostě welcome

 

http://www.youtube.com/watch?v=_uN-5lPqySM&NR=1

 

Miláno 25.1.2008 7:56

Re: Dobrý den radare prostě welcome

 Historiku ruská KGB Vám dodala fakt dobrý propagační materiál. Něco by jste měl naskenovat a dát na nástěnku. Víte mě  rušští hoši takové naivní hlouposti od mého mládí rvali do hlavy a tak mě na takové demegogické kraviny fakt nenachytáte.

Historik 25.1.2008 8:12

Re: Dobrý den radare prostě welcome

Demagogie? Ale tu písničku vymyslela a zpívá naše ministryně obrany Vlasta Parkanová a její kamarád Honza Vyčítal.

miláno 25.1.2008 8:31

Re: Re: Dobrý den radare prostě welcome

 Ano demagogie, přesně takto se dělá. Píseň nebyla určena žádným ruským štváčům , ale byla zneužita k obrázkům v kterých nás ruská soldateska spolu s muslimskými fanatiky straší , že naší zem  raketami s atomovými hlavicemi vymažou z mapy světa a Vy je ještě chválíte. No řekněte co si mám o Vás myslet?

Historik 25.1.2008 11:24

Re: Dobrý den radare prostě welcome

Autor klipu jen graficky vyjádřil to, co o hrozbě pro naši republiku říkají naši oficiální političtí a vládní představitelé a co se říká v oficiálním provládním tisku. Vy se pěkně vyjadřujete o naší oficiální politice, když ji nazýváte demagogií.

Flegmatik 25.1.2008 6:20

Je to jasné!

Řady ČSSD navštivil Alzheimer, jinak to není možné. Jinak článek na velmi vysoké úrovni, prvotřídní postřeh. Z Vás bude politolog-kritik jedna báseň.R^R^R^

Antonín 25.1.2008 4:36

Pane Sláničko,

označujete se za studenta, tedy mladého člověka. Dovolte, abych Vám gratuloval k Vašemu příspěvku. Pro mne je nesírně potěšující když vidím  jak mladí lidé se seriozně zajímají o osud republiky, jak odmítají tu hloupou politickou propagandu ze všech stran a jak si dokáží zachovat jasnou hlavu. Pokračujte prosím ve své (politické - i když si to možná neuvědomujete) činnosti, protože i když je politika dnes pojímána jako velice špinavé řemeslo, je to jediná cesta, jak pokračovat. Patrně jste seznámen s výrokem Winstona Churchilla když řekl "ovšem, náš systém vlády je absolutně nedokonalý, ale je to ten nejlepší systém, který znám". Přeju Vám mnoho zdaru ve všem Vašem podnikání. 

Poklop 25.1.2008 8:59

Re: Pane Sláničko,

Místo blahopřání byste mu měl připomenout,že i o referendu musí rozhodnout sněmovna a tak měl Paroubek pravdu.Než napíše takovou blbost,tak by si měl nejdříve zjistit podrobnosti.Nechci se zastávat Paroubka a ani si nejsem jistý,že v případě,kdyby vyhrál volby by požadoval refendum.

Michal Slánička 25.1.2008 10:03

Re: Re: Pane Sláničko,

Není to blbost, vycházím jen z terminologie mezinárodních vztahů a logiky věci. U té terminologie - mezinárodní vztahy  jasně odlišují schvalování referendem a schvalování parlamentem. Těžko v takových dokumentech budete psát záměr schvalování parlamentem, a přitom myslet tím schvalování referendem. Logika říká, že pokud by ČSSD opravdu myslela referendum od počátku vážně, tak by prostě do dokumentu prosadila ustanovení o schvalování referendem. Věřte, že Američanům je zcela jedno, jakou formu by si česká vláda zvolila. Problém je jen v tom, že ČSSD není vládní stranou.

Poklop 25.1.2008 12:29

Re: Re: Re: Pane Sláničko,

Je vidět,že jste straník,který nepoužívá svůj rozum.Pokud vím,tak socani navrhovali už několikrát zákon o referendum.ODS to brání.Proč by to ČSSD dávala do dokumentu?TO se přeci do smlouvy nedává.Prostě chtěl jste bič na Paroubka a nakonec jste ten hloupý vy!To nic!jednou Vám to jistě vyjde.

Michal Slánička 25.1.2008 13:27

Re: Re: Re: Re: Pane Sláničko,

Vážený pane, pokud jste se někdy zajímal o dokumenty tohoto charakteru, pak byste nejspíš věděl, že tato věc se uvádí vcelku jasně. Chci-li od počátku referendum, zakotvím to v dokumentu, chci-li schvalování parlamentem, zakotvím v dokumentu schvalování parlamentem. Koukám, že Vám něco nevyšlo, tak se uchylujete k označení druhého za hloupého. No, zkuste si prostudovat základy mezinárodních vztahů, než někoho takto označíte. A mimochodem - na pana Paroubka nepotřebuji bič, stačí mi jeho vlastní názorové přemety.

derik 25.1.2008 2:02

Ja se nedivim

Od Paroubka bych ani nic jineho necekal. Spis se divim poslancum a funkcionarum CSSD ze jim nevadi jeho diktatorske sklony, kontrolovani nazoru, obchazeni tajneho hlasovani, a zastrasovani, vyhrozovani a vulgarni urazeni jinak smyslejicich clenu CSSD.

bruner 25.1.2008 1:52

ale to přece ještě neznamená,

že rozhodování vlády by nebylo po předchozím referendu nebo přímo referendem.Autor nevzal v úvahu všechny možnosti.

Michal Slánička 25.1.2008 9:48

Re: ale to přece ještě neznamená,

Měl byste pravdu, kdyby terminologie mezinárodních vztahů v tomto neměla jasnou terminologii. Američanům by bylo zcela jedno, jaký způsob schvalování bychom si zvolili, tudíž jestliže by ČSSD myslela referendum opravdu vážně, mohli tam tuto možnost uvést, nic jim v tom nebránilo. Sociálně demokratické vláda si zkrátka jen připravila prostor, protože kdyby ČSSD vyhrála volby, nezabývala by se referendem a radar by prošel sněmovnou.

Poklop 25.1.2008 12:40

Re: Re: ale to přece ještě neznamená,

Vy jste jasnovidec,když víte co by ČSSD udělala.Mě se občas zdá,že neví co má dělat.

Michal Slánička 25.1.2008 13:46

Re: Re: Re: ale to přece ještě neznamená,

Jasnovidec? To ne, jen vycházím z toho, co je dáno, řečeno, jak se tehdejší vláda chovala, atd..;-)

John 25.1.2008 0:21

Bez obav

Oni si to levičáci nějak vysvětlí. Přece by nemohli uznat, že s mini Paroubek hraje hru na užitečné idoity.

Jira 25.1.2008 15:04

Re: Bez obav

Myslím pane, že těmi užitečnými idioty jsou lidé, kteří volili ODS. Jeden z největších Odésáků u mně v práci teď tluče hlavou do zdi a všem se omlouvá, že byl v*l a že takovou ho*adinu už v životě neudělá. Pokud by byli volby hodil by raději lístek komunistům, ač je nenávidí než modrovlezpr*elníkům, kteří zrazují celý národ. Pokud nebudou příští volby zrušeny, tak jde v nich celá koalice vlasti*rádců a křivosmluvníků do kytek

rw 25.1.2008 15:11

Re: Re: Bez obav

 Pane(kreténe) takové názory propagujte ve svém uličním výboru KSČM.

Jira 25.1.2008 18:00

Re: Re: Re: Bez obav

Na rozdíl od vás jsem komunismus zažil a nikdy jsem komunistou nebyl. Dnes je nejvíce totalitní stranou nikoliv KSČM ale práve ODS. Pokud to nechcete vidět nebo nevidíte, tak mi je vás upřímně líto. Možná jste jejím členem a chybí vám již vlastní názor a rozhodují za vás ti s modrou knížkou. A to žádné vaše kreténování a nenávist žel nespraví

John 25.1.2008 18:40

Re: Re: Re: Re: Bez obav

Hmmm, a na vyšetření u psychiatra jsi už byl? Koukám, že jsi akutní případ.

Jira 25.1.2008 19:15

Re: Re: Re: Re: Re: Bez obav

Zřejmě je to již poznávací znak  voličů ODS, že  druhým tykají, a nadávají, jelikož nemají žádné argumenty, nu což byl byste snadnou obětí komunistů za totáče, stejně jako dnes jste snadnou obětí pro korytáře z ODS.