28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

RADAR: Občane div se

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
John 25.1.2008 18:37

Re: Re: Re: Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

To vám nalili do palice na uličním výboru? 20%, ono je to v reálu 3,5%, ale rudě zakalené oko to jak vidím nerozlišuje.

Herakleitos 25.1.2008 19:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

7%:

Michal Slánička 25.1.2008 20:50

Re: Re: Re: Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

Já Vás pouze poopravím, že poníze, které jste těch 40 odváděl, se spotřebovávají průběžně, v tom je ta solidarita. Co se vybere, to se v ten rok spotřebuje. A nezlobte se na mne, letošní přístroje jsou mnohem dál a jsou mnohem dokonalejší, ale jsou i mnohem dražší. U léků je to to samé. Důchodci si nešetřili na ty současné léky, jak se mylně někdy uvádí, my jsme v současnosti povini solidárně jim tyto drahé léky zajistit, tak abychom ty drahé léky (často i ze zahraničí) zajistit, musíme některé léky z veřejné úhrady vypustit a omezit návštěvy lékaře flákačům. To Vám připadá špatně? Mě tedy ne.

načeradec 25.1.2008 12:46

Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

ODS musela vědět, že výsledek voleb bude takový jaký byl! Všechna její prohlášení byla populistická! ODS není strana pro obyčejné lidi. Kdo ji volí a proč se také ví!

Michal Slánička 25.1.2008 13:17

Re: Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

Pokud přijmeme Vaši myšlenku, pak ale musíte označit všechny volební programy za populistické. A paradoxně nejvíce populistické by podle Vaší teorie byly programy těch nejmenších stran, poněvadž ty musí tedy počítat s tím, že buď nemají sílu se do parlamentu dostat, nebo nebudou mít sílu prosadit 100% programu.

KLAUS 25.1.2008 17:24

Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

Slanicko ty chceš asi hodně lidí nasr. Už mi pije krev,když se předvolební lži ODS omlouvají tím, že  není síla k jejich prosazení. Ignorant Topolánek považuje národ za připosraný a ví, že kdyby dal do vol. programu co chystá, nebyl by zvolen. Připadá mě jako říšský protektor,který s tou bandou zatočí!

Topinka V. 25.1.2008 11:51

Re: Jak ODS plní písemné dohody

Velmi dobře chápu strejdův text, je to projev levicové zanícenosti. Strejda nechce chápat, že levicí nadělané dluhy se musí zaplatit a bohužel platit je musíme všichni ( i my - důchodci). Strejda je velký popleta, když nechápe složitost koaliční spolupráce s tradičními jazýčky na váhách - lidovci a zbrusu novými zelenými jazýčky .

strejda 25.1.2008 13:00

Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

Bylo by lepší diskutovat k faktům, než ke strejdovi. Strejda byl, je a jednou nebude. Dluhy ODS a Klause z privatizace a rozvrácení hospodářství ale budou. Je přitom jedno, co si myslíte, dokonce je jedno, co o tom píšete.

Váš příspěvek má ale jedno skutečné pozitivum. Jdu si dát obloženou topinku. Katalánský salám, trocha pršutu, houbička, okurčička ze Znojma, olivy, cibulka (čerstvá), kapie a kapička, jen kapička olivového oleje navrch. Ňam, díky, Tponko za inspiraci!

Jura Jurax 25.1.2008 12:33

Re: Jak ODS plní písemné dohody

Jojo, strejdo - to byste musel usilovněji volit, aby ODS měla nadpoloviční většinu ve sněmovně i senátu ... nebo se zasadit o volební systém, který nebude plodit slabé upocené koalice s malými vyděrači typu lidovců a zelených ... protože teď je vždy výsledkem upocený kompromis, vyčachrovaný a vyvážený zpravidla směrem k největší možné blbosti, ale tak, že je pro všechny přijatelný.

A pravíte-li Pokud něco garantuji, tak si za tím stojím, nebo garance nedávám. pak Vás to v civilním životě jistě šlechtí, ale do politiky s tím nechoďte - tam byste s tímto přístupem neměl šanci.

A taky - snad nevěříte předvolebním slibům a volebním programům? To by byla známka trestuhodné naivity a bezbřehé prostoduchosti, která by měla být odborně léčena. :-D

strejda 25.1.2008 12:55

Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

Juro, politikům nevěřím, považuji je za pouhé slouhy. Ti naši se ovšem vymkli kontrole. Proto jsem se před 17 lety rozhodl podnikat a politiku jen pozorovat. Dobře jsem udělal. Vždy jsem se ale musel s někým domlouvat a prospělo mi to. Něco jsem se naučil. Bál bych se jakékoli, i té nejušlechtilejší strany, s nadpolovičními hlasy. Na to v české kotlině nejsme zařízeni. Volebním slibům nevěřím a ODS od Sarajeva také ne. Přesto by bylo žádoucí, aby se strany alespoň pokusili své sliby plnit. Svědčilo by to o dlouhodobém přístupu k politice. Zatím politici - ti lepší - vidí na čtyři roky. Výjimkou je Klaus, ten vidí na pět let.

Jura Jurax 25.1.2008 14:02

Re: Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

Vždyť my spolu můžeme docela souhlasit :-D ovšem bojíte-li se jakékoli, i té nejušlechtilejší strany, s nadpolovičními hlasy (což není tak docela od věci najmě proto, že jsou i strany méně až vůbec ne ušlechtilé), pak ale nemůžete čekat, že strana vyhravší volby, ale nemající onu nadpoloviční většinu, bude schopna prosadit svůj volební program beze zbytku, i kdyby opravdu chtěla.

Soukromě soudím, že u nás lze při předvolebních slibech majících za cíl oblbnout voliče s tímto faktem směle kalkulovat - něco sice nebudeme moci díky zhůvěřilým koaličním partnerům samozřejmě plnit, ale naslibovat se to dá.

A politici vždycky vidí od voleb do voleb. Dál vidí státníci - ale ti u nás nejsou a i ve světě je jich malounko. Snad kdysi Adenauer, De Gaulle, Churchill, u nás Masaryk ...

A politikové jsou naši slouhové - líní, nevýkonní, úplatní, vyčůraní, drzí a arogantní a hlavně hrozně finančně nadhodnocení. :-D

Martin 25.1.2008 15:38

Re: Jak ODS plní písemné dohody

R^R^R^!!

Táta 25.1.2008 10:27

No tak

Podívejte se redaktůrku co jste udělal /kolik ne diskuse,ale zloby a urážek/ to jste chtěl?

Michal Slánička 25.1.2008 11:58

Re: No tak

Jsem zvyklý, že lidé na NP jsou kultivovaní. Mým cílem je vyvolat diskusi. S oponenty diskutuji, nenutím jim svůj názor, totéž očekávám od nich. Jsme demokratickou společností. Hulváte, kteří mají chuť urážet mne nebo ostatní diskutující, odsuzuji.

VladaPing 25.1.2008 9:31

Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

Autore, máme mezi sebou (tedy Vy a já) dosti odlišné představy o inteligenci.

Beavis 25.1.2008 9:50

Re: Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

Bohužel je na tom nejsmutnější to, že Paroubek inteligentní (ve smyslu racionální inteligence) asi skutečně je. Že je to navíc vychcanej křivej mocichtivej podrazáckej hajzl, to celé dělá ještě horší...

norbert clai 25.1.2008 11:25

Re: Re: Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

A nějaké jiné nadávky ještě znáš ......???????:-/

Peta 25.1.2008 12:20

Re: Re: Re: Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

To nejsou nadávky, jen popis charakteru. ;-)

Jura Jurax 25.1.2008 12:38

Re: Re: Re: Re: Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

R^R^R^

Lagron 25.1.2008 9:00

Pan Paroubek

není chytrý a prozíravý politik! Pan Paroubek je vyčůraný komunista, ač je členem ČSSD, a dokonce jejím předsedou!;-€:-D

franta 25.1.2008 8:48

Pane Sláničko

Říká se jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Pamatuji si jak před pěti lety volali Vaši Parteigennossen po přímé volbě prezidenta, dnes už o tom nepadne ani slovo. Není to totéž ?

Jura Jurax 25.1.2008 12:40

Re: Pane Sláničko

ale to je politika, příteli ... nemůžete přece čekat stálost postojů a názorů, když by taková zásadovost mohla momentálně způsobit újmu :-D:-D:-D

divák 25.1.2008 7:50

Zaujatý redaktor Šimůnek

Sleduji dost pravidelně pořad na Primě. Tentokrát jsem byl zklamán p.Šimůnkem. Dával prostor  blahosklonně se tvářícímu p.Paroubkovi, který vyučoval  nezbedného žáčka, byl nepřiměřeně arogantní až agresivní na p. Čunka.  Jsem rád , že hlasování diváků dalo  téměř stoprocentně za  pravdu  panu Čunkovi.

čtenář zdrojů 25.1.2008 9:24

diváku

až na to, že ti diváci nehlasovali o tom, zda má pravdu Čunek nebo Paroubek, ale o tom, zda souhlasí s Čunkovými názory na cikány. Navíc v rómské otázce se Čunek s Paroubkem téměř shodli. Takže až budete příště sledovat Primu, objednejte si někoho, kdo Vám vysvětlí, o čem se v té televizi mluví.;-P

ros 25.1.2008 9:47

Re: diváku

Hlasování dopadlo 94:6% .To jsi tedy slyšel i to,že takové rasistické názory v ČSSD nejsou a ani být nemohou.Podle Paroubka je tedy v republice 94% rasistů a ten zbytek jsou socani.

fuw 25.1.2008 7:39

RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!!

Propaganda!! RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!! Do 200 km bude sirit rakovinu a leukemii...

Peta 25.1.2008 8:29

Re: RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!!

A ještě jste zapomněl na choleru, svrab a neštovice!;-D;-D

norbert clai 25.1.2008 11:27

Re: Re: RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!!

To nemusí,ta už tam je ......:-D

VladaPing 25.1.2008 9:32

Re: RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!!

 Do 200 km bude sirit rakovinu a leukemii...

Ale jenom u někoho ! POUZE U LEVIČÁKŮ !!!!

Karla 25.1.2008 11:51

Re: RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!!

ještě že nemusí šířit blbost. Té už je tady dosti.