4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

RADAR: Občane div se

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Poklop 25.1.2008 12:40

Re: Re: ale to přece ještě neznamená,

Vy jste jasnovidec,když víte co by ČSSD udělala.Mě se občas zdá,že neví co má dělat.

strejda 25.1.2008 12:40

Re: Re: Sláničko vy humoristo,

;-DR^

Jura Jurax 25.1.2008 12:40

Re: Pane Sláničko

ale to je politika, příteli ... nemůžete přece čekat stálost postojů a názorů, když by taková zásadovost mohla momentálně způsobit újmu :-D:-D:-D

strejda 25.1.2008 12:39

Re: Re: Jak ODS plní písemné dohody

Vy si opravdu myslíte, že ODS mohla dostat nadpoloviční většinu ve volbách? Z čeho vycházíte? Proč ODS neuvedla, že smlouva bude platit, až sebere všechno. Měla to říci před volbami. ODS nemusela dělat žádnou koalici, žádný slepenec - kdo ji nutil? Mohla jít do nových voleb, nebo na sebe nebrat odpovědnost. Vzala ji a podle toho dopadne. Dnes již nejde beztrestně podvádět voliče. Apropó, kdo Julínka donutil prosadit poplatky ve zdravotnictví? Hovorka? Melčák? Pohanka? Jacques? Je smutné, že PRAVICOVÁ strana necítí odpovědnost za své sliby a hledá výmluvy jako malé dítě před výpraskem. Neujde mu a ještě ze sebe a svých příznivců udělí šaškovská pimprlata. To není urážka, to je smutná realita české pravice.

hulvát 25.1.2008 12:38

Re: Re: Slánička, Slánička, z vás Masaryk nebude , cituji:

Divím se ti, že diskutuješ s oslem. Osel ocelin bude mlet stále to svoje iáá iáá iáá.

Jura Jurax 25.1.2008 12:38

Re: Re: Re: Re: Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

R^R^R^

Jura Jurax 25.1.2008 12:36

Re: Re: Slánička, Slánička, z vás Masaryk nebude , cituji:

R^R^R^ ale ti hloupější Vám stěží porozumí

Jura Jurax 25.1.2008 12:36

Re: Sláničko vy humoristo,

Vyhrát volby je dobré hlavně k tomu, že vyhravší má přístup k moci, korytům, prebendám etc.

Jura Jurax 25.1.2008 12:33

Re: Jak ODS plní písemné dohody

Jojo, strejdo - to byste musel usilovněji volit, aby ODS měla nadpoloviční většinu ve sněmovně i senátu ... nebo se zasadit o volební systém, který nebude plodit slabé upocené koalice s malými vyděrači typu lidovců a zelených ... protože teď je vždy výsledkem upocený kompromis, vyčachrovaný a vyvážený zpravidla směrem k největší možné blbosti, ale tak, že je pro všechny přijatelný.

A pravíte-li Pokud něco garantuji, tak si za tím stojím, nebo garance nedávám. pak Vás to v civilním životě jistě šlechtí, ale do politiky s tím nechoďte - tam byste s tímto přístupem neměl šanci.

A taky - snad nevěříte předvolebním slibům a volebním programům? To by byla známka trestuhodné naivity a bezbřehé prostoduchosti, která by měla být odborně léčena. :-D

Poklop 25.1.2008 12:32

Re: Re: Slánička, Slánička, z vás Masaryk nebude , cituji:

Vždyť i ten váš slavný senátor a ministr Julínek prohlásil,že smlouva s občany je cár papíru.Tak proč to všechno jenom okecáváte?Prostě tady šlo jenom o koryta.To se tyká všech stran.

Poklop 25.1.2008 12:29

Re: Re: Re: Pane Sláničko,

Je vidět,že jste straník,který nepoužívá svůj rozum.Pokud vím,tak socani navrhovali už několikrát zákon o referendum.ODS to brání.Proč by to ČSSD dávala do dokumentu?TO se přeci do smlouvy nedává.Prostě chtěl jste bič na Paroubka a nakonec jste ten hloupý vy!To nic!jednou Vám to jistě vyjde.

ocelin 25.1.2008 12:28

Sláničko vy humoristo,

k čemu je teda vlastně dobrý vyhrát volby8-o!?Teda až vy dostanete rozum... no hádám , že ve stranické hierarchii budet rychle postupovat.To mne k emigraci nedonutí ale budu uvažovat o nutnosti si pořídit zbrojní pas. Nebo o ekvivalentu, volit komunisty...;-Dje s váma docela sranda, vy jste ještě lepší než Pavka Kohout za svých mladých let, ještě bych dodal Uhla v témže věku.

janoryna 25.1.2008 12:27

no když to dělá levice,

tak to není omluva proto, aby to dělala pravice. připomíná to staré: na výchdě nedodržujet svobodu slova a vy nazápadě bijete čern.chy.

Jura Jurax 25.1.2008 12:25

Re: Re: Argumentační veletoč

R^R^R^ ale suďme shovívavě - je to přece politik :-D:-D

pamětník 25.1.2008 12:24

Re: Re: nevidíš břevno v oku svém ...

Na principu superhrubé mzdy není nic k nepochopení, nad jen pro Vás (je zvykem dospělých ldií si vykat). Jinak znovu opakuji svou žádost. ODS, dodržte předvolební sliby a zaveďte 15% daň. Všechno ostatní "zdůvodňování" a "vysvětlování" jsou jen kličky. To vše už tu bylo, samozřejmě byly daně různé a jsou různé (mimochodem se zvyšují). O žádné superhrubé mzdě předvolební agitky nehovořily.  Tudíž 15% daň ze mzdy hrubé.  

Jura Jurax 25.1.2008 12:23

Re: Polemika

Už jsem to ohledně referenda napsal výše - ztotožňovat většinový a rozumný názor je široce rozšířený blud; doufat ovšem že volení zastupitelé rozhodnou rozumně je taky naivní, ale přece jen o nějaké procento nadějnější.

A ještě - referendum je alibi politiků, kteří nemají odvahu dělat to, za co si je platíme - totiž kvalifikovaně a se znalostí věci rozhodovat složité případy. Protože rozhodne-li lid, politik se z odpovědnosti vyvleče jak Pilát Pontský - rozhodl lid, ať již jakkoliv, a hlas lidu je hlas bóží. Neklňte mně či mé rodné straně, klňte lidu (tedy v případě, že lid se rozhodl pyramidálně blbě, rozhodl-li by se správně, politik by se z jeho názorem plně stotožnil a hlasitě by kázal, že on to na rozdíl od zhůvěřilé opozice  říkal už dávno). Viz eletkrárna Zwettendorf v Rakousích.

Peta 25.1.2008 12:20

Re: Re: Re: Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

To nejsou nadávky, jen popis charakteru. ;-)

Michal Slánička 25.1.2008 12:20

Re: Slánička, Slánička, z vás Masaryk nebude , cituji:

Ano, vyhrála ODS volby, ale ve pluralitním systému to neznamená, že může prosadit svůj volební program s tím výsledkem, kterého dosáhla. Zkuste mi říci, co v té citaci rozporujete.

ocelin 25.1.2008 12:15

Slánička, Slánička, z vás Masaryk nebude , cituji:

Dostala ODS takový mandát od voličů, aby mohla bez problémů naplnit svůj volební program? Pokud vím, obdržela třetinu voličských hlasů!

A mne troubu jednoho jste už málem přesvědčili, že ODS vyhrála volby.;-D

Jura Jurax 25.1.2008 12:14

Re: nenechme si odvést pozornost od jádra věci

že naši vládci mají panický strach z jediné zbraně občanů, kterou je mohou přivést k rozumu, - no to možná taky - akorát bych neříkal k rozumu - ztotožňovat většinový a rozumný názor je široce rozšířený blud; většinový názor je pouze a jedině většinový názor. Markantní je to v odborných otázkách, o nichž většina není, resp. nemůže být v úplnosti informována a i kdyby byla, nerozuměla by tomu.

Ale spiš bych řekl, že naši vládci mají panický strach z jediné zbraně občanů, kterou mohou prosadit názor ještě mnohem blbější než mají oni - zatímco kolektivní rozum při hlasování je chiméra, kolektivní blbost při hlasování osvědčeně existuje (volba Železného, Bobo, Zelených etc ...).

Jura Jurax 25.1.2008 12:06

Probůh,

přece byste, študente, nečekal od jakéhokoliv politika stálost názorů, natož pak názory stejné u koryta a po odtržení od téhož? To by ani nebyl politik - respektive by jím dlouho nezůstal!  A Paroubek očividně politik je hodlá jím zůstat a tady se akorát trapně uřekl!

Michal Slánička 25.1.2008 11:58

Re: No tak

Jsem zvyklý, že lidé na NP jsou kultivovaní. Mým cílem je vyvolat diskusi. S oponenty diskutuji, nenutím jim svůj názor, totéž očekávám od nich. Jsme demokratickou společností. Hulváte, kteří mají chuť urážet mne nebo ostatní diskutující, odsuzuji.

Topinka V. 25.1.2008 11:51

Re: Jak ODS plní písemné dohody

Velmi dobře chápu strejdův text, je to projev levicové zanícenosti. Strejda nechce chápat, že levicí nadělané dluhy se musí zaplatit a bohužel platit je musíme všichni ( i my - důchodci). Strejda je velký popleta, když nechápe složitost koaliční spolupráce s tradičními jazýčky na váhách - lidovci a zbrusu novými zelenými jazýčky .

Karla 25.1.2008 11:51

Re: RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!!

ještě že nemusí šířit blbost. Té už je tady dosti.

Michal Slánička 25.1.2008 11:51

Re: Jak ODS plní písemné dohody

Zeptám se Vás jasně. Dostala ODS takový mandát od voličů, aby mohla bez problémů naplnit svůj volební program? Pokud vím, obdržela třetinu voličských hlasů! Vážený pane, tady není většinový systém či diktatura, ODS musela udělat koalici a ve slepenci tří stran neprosadít vše, jinak Vám koaliční partner řejkne jasně, že odchází z koalice a vláda padá. Potom byste nám zase nejspíš vyčetl, že jsme promrhali mandát od voličů.

Michal Slánička 25.1.2008 11:45

Re: Argumentační veletoč

Přetočil jste význem, neobviňuji nikoho, jen jsem poukázal na to, že původní záměr ČSSD ve schvalovacím procesu je výrazně odlišný od toho, který nám presentuje předseda Paroubek dnes. Proč ta změna? Odpověď je jasná, ČSSD nevyhrála volby, tak proč si s radarem špinit ruce, nejsme ve vládě, ať to dodělá někdo jiný, i když my to začali.

Cato 25.1.2008 11:42

nenechme si odvést pozornost od jádra věci

Hlavním problémem je jednostranná americká přítomnost v ČR, k souhlasu s něčím takovým nemá mandát ŽÁDNÁ politická strana.Z toho pohledu je tedy nepodstatná barva ptáků či růží. Podstatné je, že jako občané a voliči musíme dát najevo, že strana, která protlačí proti vůli občanů Američany na území ČR, skončí na hodně dlouho v opozici.

Obviňování, kdo a proč (za kolik) tuhle diskusi s Američany začal, je jenom zastíracím manévrem.Ten hlavní je, že naši vládci mají panický strach z jediné zbraně občanů, kterou je mohou přivést k rozumu, a tou je  REFERENDUM,proto všechny partaje tak usilovně brání prosazení zákona o referendu.  

Klička 25.1.2008 11:40

Polemika

Na začátek, aby nedošlo k nedorozumění, pokládám se za silně pravicově zaměřeného člověka. Rád bych měl možnost volit silnou pravicovou stranu, aby už konečně v tomto státě nastal pořádek a začalo se s budováním demokracie. V tom mi však brání několik podstatných skutečností. V ČR neexistuje silná pravicová demokratická strana. ODS má demokracii pouze v názvu. Tam však její demokratičnost končí.Zde je nutno vyzdvihnout několi skutečností, definujících demokracii. Demokracie = demos kritos=vláda lidu. Demokracie tedy existuje tam, kde zmíněný lid má možnost a to pomocí nějakého institutu svou vůli projevit a prosadit. Takovýmto institutem je bezesporu referendum.V Ústavě ČR je tento institut zakotven a tedy, aby bylo možno hovořit o demokracii, má být i upřesněn a rozpracován v zákonu o všeobecném referendu. Argument, že demokracie je dostatečně aplikována již v demokratických volbách zde nemůže obstát a to proto, že pod pojmem lid se rozumí všichni občané této republiky. Jak je známo cca 40% občanů u nás nevolí a to z prostého důvodu - nemá koho. Nevyhovuje jim žádná z politických stran, podobně jako mně.Dále je velice oblíbená argumentace kterékoliv z politických stran a to prezentování výsledků voleb. Řekněme, že některá ze stran "vyhraje volby" a to tím, že získá 33% hlasů. Zde je první podvod a to v tom smyslu, že výsledky voleb jsou vykládány jako zisk 33% . Ale pozor! Pravdou je, že sice získala 33%, ale z 60%, tedy pouhých 19,8% hlasů lidu. Oproti 40% lidí, kteří ji evidentně nevolili je to žalostně málo a podle mne takováto strana, ať jakákoliv, nemá právo mít premiéra a sestavovat vládu. Řešení tohoto nedobrého stavu existuje a je jich několik. Bohužel však všechny politické strany u nás, mající ve svém názvu "demokratické" se těmto řešením stále vyhýbají protože se jich neopodstatněně bojí. Proč? Jsou přece demokratická. Jsou to tato: Změna volebního systému, změna volebního zákona a všeobecné referendum.

norbert clai 25.1.2008 11:27

Re: Re: RADAR JE TO NEJDULEZITEJSI!!!

To nemusí,ta už tam je ......:-D

norbert clai 25.1.2008 11:25

Re: Re: Velmi pochybuji, že by tak inteligentní člověk, jakým pan Paroubek je....

A nějaké jiné nadávky ještě znáš ......???????:-/