4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

RADAR: Obamovo mlčení

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sven Australan 5.9.2009 2:12

obamovo mlčení...

 Za to si, Češi, můžete poděkovat sami sobě !  V době, kdy v USA byla administrativa presidenta G.W.Bushe, měli jste se k odsouhlasení radaru na Brdech, jako lačný k sraní !  Ted je tam administrativa "světlečerného" B.Husseina Obamy, který v muslimismu nevidí světové nebezpečí a s KGBákem Putinem je kamarád.  Členství v NATO je vážná věc ale Č.R. to od začátku brala zcela "švejkovsky" !Vezměte si příklad z Polska. 

M .Gebauer 4.9.2009 23:48

Pane, vy se domníváte, že Rusko:

je vskutku "důvěryhodný" stát? Ono, je to stejné jako v dobách The World War Second, kdy vinou p. prezidenta Roosewelta, dej mu pánbůh věčnou slávu, byl Washington "prošpikován" ruskými agenty!

Škoda, že v "osmdesátých" nastoupil Gorbi, a že Rusko nemohlo být vykázáno tam, kam patří! (Pro pořádek jenom uvádím, že dnes má díky imperiální politice Moskvy jaderné zbraně též "KLDR" a vbrzku je bude mít též Írán...)

.... 4.9.2009 20:18

Zdá se mi, že

 autor jen papouškuje a o samotném radaru - složité technice ví starou bačkoru?

Student gymnázia 4.9.2009 19:14

Nechme pána snít

  Nechme pana Podrackého a jeho přátele snít o té krásné bílé kouli. Je to pouze jeden z těch méně informovaných občanů v české kotlině, kteří si ještě nevšimli, že o takových záležitostech se vždy bude rozhodovat pouze na lince mezi Bílým domem a Kremlem.

  Obama mlčí právě proto, aby české vystrašené intelektuály z jejich snu neprobudil ...

.... 4.9.2009 20:17

Re: Nechme pána snít

R^

Vodička-sapér 5.9.2009 0:04

Re: Nechme pána snít

Konzervativní strana je taková partička učených,  vysoce charakterních pánů , s obrovským vlivem na české politické dění. Stoprocentní muži, když jdou do voleb, tak se buď na někoho přilepí, do letošních taky nejdou, když se jich zúčastnili , získali vždy rekordních 0. 25%. Tenhle strejda Podracký je celkem mírnej, takovej uvážlivej a rozšafnej, potichu roní slzy,   ale jeho parťák ,nějakej R. Joch, to je potrhlej řízek,s oblibou nosí motýlka,jde z něj strach,  ten, až mu dojde trpělivost a napíše Obamovi, tak bude ta bílá koule v Brdech natotata.

P.P. 4.9.2009 15:46

hloupost

Radar je umístěn proti Rusku, té pitomosti o Iránu a Severní Koreji snad nevěří ani nikdo duševně zcela méněcenný. Radar je nepochybně první na ráně, v případě jakéhokoliv konfliktu by každá normální země do něj práskla několik raket s taktickou jadernou hlavicí. Několik raket proto, že radar bude bráněn nějakým zařízením typu Patriot a je potřeba, aby alespoň jedna hlavice doletěla. Ty sestřelené neodletí k hvězdám do nebíčka ale popadají na zem. I kdyby nebouchli (jakože asi bouchnou) je v nich radioaktivní matroš. Při letu z nejbližšího ruského území (Kaliningrad) na Brdy je kupodivu poslední úsek letu (kde se jich bude sestřelovat nejvíce) přímo nad Prahou.  Nukleární hlavici (byť taktickou a tedy malou) raketa mít musí, neb vlastní zařízení radaru bude schováno pod hromadou betonu a klasická hlavice by mu moc neublížila.

Protože nechci, aby v případě jakéhokoliv konfliktu padaly sestřelené rakety přímo mne na hlavu neb jsem obyvatel Prahy, jsem proti radaru. A to jsem prosím vysokoškolák s doktorátem a jako expert jsem projel celý svět, mimo jiné jsem byl půl roku přímo ve Washingtonu D.C., několikrát v Moskvě a na mnoha jiných místech. Takže to Vaše nadřazování autore, že vy jste chytrej pravičák a ti co mají jiné názory jsou hloupí voliči komunistů je trošičku mimo mísu.

Kuchl 4.9.2009 16:16

Re: hloupost

V případě jakéhokoliv mezinárodního konfliktu nehraje jeden radar absolutně žádnou roli . Zvlášť s atomovými zbraněmi . Jde o to stát na správné straně . V tom dělo - jak by řekli rusofilové . ;-)

MR 4.9.2009 17:49

Re: hloupost

Vtip je v tom ze americky radar na nasem uzemi by nas definitivne vymanil z ruske sfery vlivu,proto se muzou komousci pomatnout:-/

Heller 4.9.2009 18:51

ano, hloupost

No to určitě, radar nás spasí, haleluja. V ruské sféře vlivu budeme, dokud sem půjde jejich plyn (nebo že by ti zbožštělí američané postavili plynovod od nich?) a dokud budou ruské hranice tak blízko našim. Komouši se můžou pomátnout z kdečeho, s**e pes, ale nechce se mi věřit, že by skoro dvě třetiny národa byli komouši. Kdyby tomu tak bylo, už bych dávno vzal roha.

ps 4.9.2009 16:18

Re: hloupost

Vzhledem k  "fundovanosti" textu v prvním odstavci si dovoluji vážně pochybovat o pravdivosti tvrzení z druhého odstavce.

Thyronx 4.9.2009 16:37

Re: hloupost

Nebyl jste to Vy, kdo zde minule "fundovane" psal o tom, jak budou Republikani "napravovat" Obamovy chyby? ;-D;-D;-D

ps 4.9.2009 16:45

Re: hloupost

já se nepovažuju za odborníka na americkou politiku, ani si tady netahám triko a nedělám ze sebe profesora. Ovšem to, že příští republikánská vláda bude mít co dělat aby napravila obří dluh způsobený tzv. obamikou a aby napravila kopance v zahraniční politice je jasné každému kdo nemá ideologickou mlhu před očima.

Thyronx 4.9.2009 16:54

Re: hloupost

Potiz je v tom, ze ten obri dluh v zadnem pripade nezacal Obamou. Nepamatuji si, ze by zde proti nemu nekdo s vasimi nazory zvedal v minulosti hlas. Na tom, ze ekonomie (kterou Bush s Republikany temer zruinoval) potrebuje stimulus se shodli ekonomove bez ohledu na politickou prislusnost.

Jste spatne informovan. V zahranicni politice pokracuje bohuzel Obama vetsinou v Bushovych kolejich, pouze to dela o neco inteligentneji a diplomaticteji. Jestli budou Republikani napravovat americkou zahranicni politiku "Bushovym" zpusobem, daleko se nedostanou. To by byl navrat k ciremu diletantizmu.

Robert E.Lee 4.9.2009 17:15

Re: hloupost

Poraďte,milý profesionále,ubohému Obamovi.:-)Co americký prezident,to diletant.Proto od nepaměti stojí USA na pokraji propasti.To nám říkal už bolševik.

Teď si představte,že do té propasti konečně zahučí ,přistanou nám na hlavě a budou se tu plácat s námi.:-(Dejte tedy svoji profi radu těm chudákům a zachraňte svět.Míru zdar!

Thyronx 4.9.2009 17:42

Re: hloupost

Umite cist??? :-/

ps 4.9.2009 19:04

Re: hloupost

Bush sice utratil hodně peněz ale jemu to trvalo několik let války proti terorismu. Kdežto Obama utratil mnohem víc (cca bilión) za několik měsíců a výsledky nevidět. Mimochodem tu ekonomiku nezruinoval Bush, nýbrž Clintonem uměle vyvolaný realitní boom.

V Bushových kolejích? A co ta zhovadilost co pronesl v Káhiře? Veškeré výsledky, kterých bylo dosaženo tvrdou Bushovou politikou obama zahodil. Takoví arciterorista kadáfí za Bushe byl pěkně posraný od strachu a držel hubu a krok a dneska si zase vyskakuje.

Thyronx 4.9.2009 19:37

Re: hloupost

Prestante prosim dokola opakovat davno vyvraceny nesmysl o (pry) "Clintonem umele vyvolanem realitnim boomu". Zakon, ktery se toho vzdalene tyka byl navrzen dvema Republikany v Republikany ovladanem Kongresu.

Bushova zahranicni politika byla KATASTROFALNI, je uplne jedno, na ktere strane stojite politicky. To muze nevidet pouze slepy a neznam jedineho seriozniho analytika, ktery by si myslel opak.

FYI, je rozdil, kdyz se penize utraceji na hloupe a zbyytecne valky a kdyz se zachranuje ekonomika. To byste snad pochopit mohl. Bilion? Vite, jaky byl deficit na konci Bushovy vlady???

ps 4.9.2009 23:40

Re: hloupost

Když si uvědomíte, že seriózní analytik neznamená bolševik tak jich najdete určitě dostatek.

Především je rozdíl, když se peníze utrácejí  na válku proti terorismu nebo když se lijou násobně větší sumy v mnohem kratším čase do černých děr krachujících automobilek a bank. Pak je dost trapné se rozčilovat, když si management dotované banky vyplatí pár desíttek nebo stovek miliónů na odměnách.

Thyronx 5.9.2009 0:35

Re: hloupost

Jmenujte mi jednoho!

Penize do bank nalil Bush - pro Vasi informaci. A do automobilek bylo "nalito" MNOHEM mensi mnozstvi penez.

Co je nejdulezitejsi je to, ze kdyby Bush a Republikani nezmrsili americkou ekonomiku, o niz do posledni chvile (leto 2008) tvrdili, ze je v poradku, nemuselo k zadnemu nalivani penez dojit. :-/

RZ 4.9.2009 16:49

Re: hloupost

Nu, pépé, snad i Vy víte, že kdyby toto zařízení bylo tak lehce zničitelné, tak by do něj amíci necpali tolik peněz a zřejmě by to ani nevyvíjeli. Oblast, na které zmíněný radar bude stát, bude extrémně chráněno. A co se týče ochrany území, podívejte se sem.

socan 4.9.2009 18:42

Re: hloupost

Je tam řečeno velmi opatrně "Předpokládané pokrytí ...". Jsme zcela na hraně "předpokládaného pokrytí" (takže kolik procent z jakého počtu raket za jaký časový úsek to teda předpokládaně pokryje?) a zároveň jsme cíl prvního útoku. Je tam červeně vyznačený Irán. OK. Druhá věc je fakt, že kolem Ruska a Číny se stahuje smyčka, a Irán (červeně vyznačený) je poslední velká osina v ř...

Jak oni to maj ti Amici mei vymyšlený?

Robert E.Lee 4.9.2009 17:04

Re: hloupost P.P.

Jasně,radar je proti Rusku,říkal to Putin a ženské,velebnosti.:-DRakety ať padají na hlavu někomu jinému než mně.:-PZa svůj dlouhý život jsem potkal pár úplně blbých vysokoškoláků s doktorátem.Jsou to výjimky ale jsou.A Vy jako expert a to světový výjimka být musíte.;-D;-D;-D

MR 4.9.2009 17:47

Re: hloupost

P.P. jako Prazskej Pepik?Nejradsi ze vseho na techto diskusich mam "odborniky" s padesati osmi tituly a trikrat kolem dokola projetym celym svetem.Nevim co vas na VUMLu ucili,ale to co jsi napsal je pitomost nejhrubsiho zrna.Mel by ses zivit jako estradni umelec,lidi by se potrhali smichy a vydelal bys velky penize;-D

paštun višnu 4.9.2009 23:59

Re: hloupost

Taktická jaderná hlavice (nebo dokonce několik) na likvidaci radaru? Vy budete asi nějaké vojensko-strategicko-taktické eso...

Katr 4.9.2009 14:19

Tak se na vás vykašlal

a co?Nevyjde kvůli tomu Slunce?8-o8-o8-o

Stanley 4.9.2009 14:55

Re: Tak se na vás vykašlal

Ale pane Katře, slunce vycházelo přece i nad osvětimskou plání ? Rozumíme si ???

Katr 4.9.2009 15:30

Re: Tak se na vás vykašlal

Aha, kdyby tehdy byl stál radar, tak by něčemu zabránil.:-/

Zahradnik 4.9.2009 15:41

Re: Tak se na vás vykašlal

Se vi ze jo,ja uz jsem pochopil ze RADAR resi uplne vsechno,ted jeste aby mu pozehnal papez a muzem se zacit k nemu modlit ;-D

vita 4.9.2009 15:55

Re: Tak se na vás vykašlal

Už jsem navrhoval "Radar akbar!", případně "Hare radar, radar hare, hare hare, radar radar!".

Křesťani by si mohli domyslet něco k "radare náš, jenž jsi na polesí...", já to za ně vymejšlet nebudu. Koneckonců už mu zpívali, byť ne z kancionálu.

Takový radar - to je přímo machina ex machina, stroj vše řešící, narovnávající a uspořádávající.

Radare eleison!