25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

RADAR: Obamovo mlčení

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 4.9.2009 8:04

Studenoválečníkům

se stýská po starých časech, kdy měli nepřítele a vděčný objekt pro své kritiky, tenkrát oprávněné. Jenže i když se realita změnila a na důchodě je asi nuda ...

Standa 4.9.2009 8:13

Re: Studenoválečníkům

Předpokládám, že jste tento příspěvek adresoval Putinovi a jeho melody boys.

V 4.9.2009 7:39

systém od 'nepřítele'

"pocit, že Česko je snad ještě nějak ve sféře jejich vlivu a takový systém od nepřítele je v této oblasti nepřípustný."

Tim nepritelem je minena Amerika. Nad timhle slovem jsem se pri cteni zastavil, jak ho autor clanku jen tak mimochodem pouzil, jako samozrejmost. Pritom Rusko pri tom vsem, jake to tam je, na tom neni tak spatne, aby mu byla Amerika nepritelem. Spis se jedna o dva kohouty na jednom smetisti, pricemz ten rusky kohout neni jeste tak nedomrly, aby ho to nedozralo, kdyz se ten americky kohout chce tak roztahovat, i radar az za humny se mu zachtelo...

Myslim ze nepratelstvi je zde spatny termin, ten se pouziva kdyz jde o neslucitelne pohledy na to jak maji veci byt a znamena to i moznou valku mezi neprateli, coz se me vubec nezda, Rusko na tom neni zas tak spatne aby to bylo na valku.

Rusky lid je pozadu za kulturni vyspelosti Zapadniho a Americkeho lidu a stale se jeste potaci v casech 'moje vesnice proti te tve', kdy si chasnici z ruznych vesnic davali do drzky, kdykoli jen byla prilezitost. Rusko ma porad jeste takovouto mentalitu a proto je tezke s nim nejak vyjit. Chce mit svuj turf, zatimco Zapad takovehle zaostale ideje uz davno opustil, vyrostl z nich.

Proto i kdyz jsem jednoznacne pro ten radar, i tak si myslim, ze ten radar mel byt projednany predem s Ruskem a pak teprve melo dojit k vyjednavani s nami, protoze takhle Amerika vydrazdila toho ruskeho chasnika ke vzpupnosti. S takovymi mentalitami se ma vyjednavat, i kdyby nakrasne byl clovek predem rozhodnuty nakonec provest svou. Proste neni dobre delat politiku o Rusku bez Ruska, coz ten radar svym zpusobem je, ci byl. A kdyz uz se to udelalo jak se to udelalo, tak nemelo dojit k nasemu vahani ohledne souhlasu s tim radarem, to jen posililo pozici Ruska, ale melo se predjednat a pak ho sem prsknout a postavit Rusko pred hotovou vec. Namisto te, ci one alternativy jsme si jen nasrali na ksandy, jako pravi cesti honzove.

Standa 4.9.2009 8:17

Re: systém od 'nepřítele'

Dobrá analýza, ale mám pocit, že s tou teorií "nepřítele" přicházejí spíš Rusové. Taky bych si nebyl úplně jistý, jestli Rusko přesně kopíruje ve vývoji západní země, spíš mám pocit, že jde svou vlastní cestou a té "chasnické mentality" se jen tak snadno nevzdá, má to ještě spojené s určitým mesianistickým komplexem.

stara stanova kuze 4.9.2009 6:54

Obama ma jine priority nez je nas region

ale ze se priority USA nutne zmeni bylo jasne uz nekolik let zpatky. Bylo to jasne vsem krome Radarohujeru. Obama proste svesticky z nasi zahradky nepotrebuje. Jeho prioritou je vztah k Cine, spory s Ruskem musi stranou.

pozorovatel 4.9.2009 5:24

Tak to holt je.

Článek dobře vystihuje podstatu celého radarového "problému".

MILA 4.9.2009 5:11

to je pekny cesko- evropsky clanecek

kdyz USA za sve prachy postavi radar i pres ceske protesty, MUSI toto uzemi pak ubranit,  bodou cesi chraneni aniz by hli prstem, zapalatili - to vse USA.

taky je krasne ze USA toto vse udelaji,a cesi budou mit v ruce dobre pacidlo - jelikoz uzemi je ceske tak si cesi budou moct vice diktovat - to je moralne k zbliti. Ze vam neni hanba, je dobe ze se nic neudela, cesi by chteli modre z nebe, ale autore, vite ze vetsina cechu je otevrene proti , i kdyz  v hloubi duse by treba radar meli, jenze to nechteji rici nahlas - Kreml by se mohl rozzlobit. Takova podelanost!!!! Proc by americane meli pro takove lidi vubec neco delat???? A vubec pro EU, ta je dost bohata, velka na to aby se uchranila sama, pokud chybi vule, bude v poradku az se stane co je neodvratne

astor 4.9.2009 10:12

Re: to je pekny cesko- evropsky clanecek

Když Ami za své prachy přes české protesty postaví v Čechách radar,tak se nestane vůbec nic.My jsme na okupační vojska zvyklí.Někteří znají,jak se přilísat a jak to je výhodné už z minula,ti druzí předvádějí,že by to bez problémů svedli taky.Kecy o spojencích jsou jenom kecy o spojencích,dřív to byli spojenci a dneska to budou spojenci.Vynucená láska znásilněním končí...

miron 4.9.2009 1:21

Smlouva s Ruskem by byla jistě dobrá věc.

Jakou cenu však může mít smlouva s partnerem, jehož politika je postavena na lži (viz Gruzie) či klamu a sebeklamu (Polsko tento týden)?

Obama 4.9.2009 2:12

Polsko tento týden

podle novych Polskych dejin SSSR zacalo druhou svetovou valku - ne Hitler

Jarda, lzes 4.9.2009 4:01

Re: Polsko tento týden

SSSr by si nikdy netroufl zacit sam. Valku zacali socialisticti spojenci soudruh Hitler a soudruh Stalin. Toto rikaji vsechny dejiny, nejen polske. Jen v rusku existuje statni vyklad dejin a jakykoliv jiny je trestni cin.

astor 4.9.2009 9:32

Re: Polsko tento týden

Ano.A začal taky válku v Koreji,Indočíně,Středním východě prostě všude.Kam se mrkneš,všude Rus útočil.Nevyprovokoval taky agresi Japonců do Číny?Jednou v australské buši prý cestovatelé potkali dva do sebe bušící Aborigence,když je od sebe odtrhli a ptali se,proč se řežou,jeden z nich pravil:Něznaju!On to byl agent KGB,vyškolený v Moskvě!Takový jsou ti Rusové zákeřný potvory!A nezapomeň to říci bábě Macháčkový,ať to pošle dál,negramote!

Viper 4.9.2009 9:40

Re: Polsko tento týden

Ano, pravdu díš a ani o tom (možná) nevíš:  Korea (Kim Ir Sen), Indočína (strýček Ho), Střední východ (Násir, psáno Nasser), všichni měli podporu a všude také byli "poradci" a koneckonců i ti z KGB.:-D

astor 4.9.2009 9:59

Re: Polsko tento týden

Milá Zmije,najdi si,prosím tě,relevantní studie a rozšiř si obzory o tom,kdo byl Kim Ir Sen,kdo Ho Či Min a jaké bylo dobové a politické pozadí,stejně tak s Násirem.Určitě Ti to neuškodí.Zkus hledat třeba na www.palba@cz.

Jožo 4.9.2009 1:17

hloupá propaganda

Podracký zde vystupuje jako věrný přítel amerického Talibánu, který je příchodem Obamy do Bílého domu trochu upozaděn. O jautorově pochybné morální a inteligenční úrovni svědčí i to, že je při dnešní úrovni techniky a technologií přesvědčen, že zbraněmi si lze zajistit bezpečnost a podle závěru i nerostné suroviny  (podle něj by asi radar zajistil levné dodávky ropy, a pokud by cena byla vyděračská, asi bychom si ji ukradli, jako se děje v Iráku ?). Obamovi asi východoevropští "intelektuálové" ani nestáli za reakci na jejich trapný dopis (Havel a spol. stále vedou svoje minulé války.) A nebo už je zde vše zprivatizováno, a proto jejich cena rapidně poklesla ?  Jinak už jsou trapné autorovy argumenty o ekonomickém přínosu základny nebo příspěvku k obraně naší rozkradené země. Možná, že by naše nějaká firma dostala zakázku na odhrabávání sněhu. Jinak naopak bychom museli platit ostrahu okolí základny a vzdušný prostor. A co by stály poplachy při teroristických a jiných hrozbách, které by mohly být namířeny na cokoliv ve státě ? Jinak při válečném střetu by se základna likvidovala  jako prvá, což u miliónové metropole  by  mohla být katastrofa. A co mezinárodně politické důsledky ve vztahu k Rusku, na němž jsme závislí v energetice. Energetická a surovinová bezpečnost naší kleptokracii (= vládu zlodějů) prosazující radar nezajímá ? Za takovouto ubohou propagandu bych Vám autore já nezaplatil.

Obama 4.9.2009 2:11

Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

100,000 us vojaku v Iraku - to same v Afghanistanu .. 100,000 mrtvych civilistu ... Reaganova genocida ve stredni americe ... konecne ma US vladu a prezidenta ktery respectuje jine staty - neoconska politika skoncila ... staus quo Ceskych Zlodeju skoncil

J.G. Pašek 4.9.2009 3:18

Kecáš Janečku . . .

!!

ost 4.9.2009 3:22

Re: Kecáš Janečku . . .

Ne nekeca, ale primo si CINTA na naprsenku! Je to bulik! ;-D

Thyronx 4.9.2009 4:33

Re: Kecáš Janečku . . .

Skoda, ze uz tady nechodi pan Steve Prosek. To byla hlava otevrena. Co slovo, to perla! ;-)

Ani se mu nedivim, ze mezi zdejsimi levicaky, radujicimi se z Obamova vitezstvi, nevydrzel a asi jiz trenuje jednotky americke vlady v exilu na nejakem tajnem cvicisti u Tegucigalpy. God bless him! :-)

-F 4.9.2009 7:00

Re: Kecáš Janečku . . .

R^R^:-/

socan 4.9.2009 7:46

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

to se ovšem náramně mýlíte. Podíváte-li se na zahraniční politiku Obamovy administrativy, zjistíte, že jde důsledně směrem vyznačeným neocons. Ono to bylo dost jasné již měsíc před inaugurací podle složení Obamova kabinetu. Následovalo ohlušující ticho kolem útoku na Gazu, ale jinak jedem vesele dál. US Army se sice stáhla z iráckých měst, ale generálové počítají s tím, že v zemi zůstanou alespoň 10 let - nemohou přeci připustit, aby ropné zdroje tak těžce vybojované si ti barbarští hadrníci opět zprivatizovali. Na hájení území pro budoucí produktovody na jihu Afghanistánu je třeba stále více a více vojáků, protože tamní hadrníci jsou naštvanější a naštvanější s každou kolaterálně povražděnou rodinou. Na jaře v údolí SWAT to ještě nevyšlo, ale jistě se CIA jednou podaří rozpoutat v Pakistánu občanskou válku s potencálem šířit se na západ a sever (podívejte se na mapu zobrazující etnickou příslušnost obyvatel přilehlých území). Nicméně SWAT byl do značné míry úspěch. Vyhnat přes 1.000.000 lidí na začátku léta v subtropickém klima od jejich studní, je akce, za kterou by se nemusel stydět ani Stalin. A takhle bychom mohli pokračovat dál a dál - váleční štváči na Psu si mohou mnout ruce - obama dělá stejné věci jako Bush, ale s lepším PR (pro starší ročníky "s lepší propagandou").

J.G. Pašek 4.9.2009 8:05

Ále dou pane rado . . .

!!

Thyronx 4.9.2009 8:12

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

Vicemene pravdive. Zde si Obama zaslouzi kritiku. Afghanistan nedopadne o nic lepe, nez Irak, a i kdyz obe valky zacal blbec GWB, z Afghanistanu se muze lehce stat "Obamova" valka. Rv

hnk1014 4.9.2009 8:17

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

takový krátký příspěvek a tolik blábolů, gratuluji

Thyronx 4.9.2009 8:51

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

Co presne povazujete za blabol?

-F 4.9.2009 6:57

Re: hloupá propaganda

Ty jsi blboun nejapný.  když američani v druhé světové válce osvobozovali Evropu, podle dohody se zastavili u Plzně. Po válce odešli a vy se dostali do svéry ruského vlivu. Američané západním evropanům svobodu nevzali, ale naši komunisté pod tlakem SSSR nám zadrátovali hranice na dlouhých 40 let. Jak se vyvýjel západ pod "diktátem" američánů je ještě dnes vidět ve východním Německu dvacet let od pádu berlínské zdi a mohutných investicích západního Německa, o kterých se nám ani nezdálo. Ještě si myslíš, že je to hloupá propaganda?Když v 8O letech ohlásili stažení vojků z jedné základny v Německu, místní obyvatelé protestoval, protože se obávali o práci, protože 2/3 obyvaltel provalo  ve pro americkou armádu . Energetickou a surovinovou bezpečnost nám ruská věrchušla předvedla minulou zimu. Slováci, Maďaři, Rumuni, Bulhaři a nakonec i Rakušané by nám mohli vyprávět. Nelžete nám a sobě si lžete dle libosti!!(Y)(Y)

... 4.9.2009 7:21

Re: hloupá propaganda

Máte naprostou pravdu, ale obávám se, že diskutér, na jehož příspěvek odpovídáte, je nasazený agent placený z Liháče, popřípadě přímo KGB.

Huaskaran 4.9.2009 7:23

Re: hloupá propaganda

Víte co je nejhorší? Že to vypadá, jako by druh didus ineptus měl v Čechách hnízdiště. A to tváří v tvář desetiletím, která jsme byli nuceni strávit pod ruskou kuratelou. To se potom jeden ptá, zda tyhle imbecilní příspěvky píší lidé mladší patnácti let bez paměti, anebo skuteční mozkoví kastráti.

Standa 4.9.2009 8:19

Re: hloupá propaganda

Nebo placení agenti, možností je spoustu... Mě ani tak nevadí, že píšou, mě spíš děsí, že mají i volební právo!

Pesimista 4.9.2009 1:10

Dohoda s Ruskem

Nic víc už lidstvo nepotřebuje, než aby ho Rusko ochraňovalo. Nejlépe ve spolupráci s Kubou, Severní Koreou, Čínou, hnutím Taliban a Al Kaidou. Hned se mi bude lépe usínat s vědomím, že nás Ivan zase dobře hlídá.

US základna na našem území měla být podrobena ruskému monitorování a to bez našeho souhlasu, pouze na základě rusko-amerického jednání. Za těchto podmínek bychom byli vystaveni napospas třetí mocnosti bez jakékoliv možnosti tomu bránit. Dokud se nezmění současný proruský kurz USA- jasné NE základnám.