28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

RADAR: Obamovo mlčení

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Standa 4.9.2009 8:45

Jen

propaganda.

slavoj 4.9.2009 8:45

Re: K článku

R^R^R^

A je to 4.9.2009 8:39

K článku

Nevím nač si autor stěžuje.I z některých zdejších příspěvků je jasné kam se přiklání obyvatelsvo střední a východní evropy - k  RUSKU. Evropa celá je silně protiamerická a východní tuplém.Troubové nepochopili ,že nejde o nějaký radar,takových je spousta.Osobně bych USA nabídnul i naše vojenská letiště k zřízení leteckých základen.Tím bychom byly chráněni totálně,jakýkoliv útok na základnu USA je útokem na celou Ameriku.Další věcí je ,že nikdo by již s námi nemanipuloval ani EU ani Rusko.Jde o to tohle jaksi ale vysvětlit uprděnému čecháčkovi.To by bylo  zase keců od inteligentů,komunistů a pacifistů.Takže budedeme mít h.vno a spadneme do sféry Ruska.Češi poblahopřejte si.

kpt 4.9.2009 8:30

Vaše věta Už nejsme v popředí zájmu

má snad naznačovat, že jste někdy v popředí zájmu byli? To jste mne po ránu pobavil. Dále mi z Vašeho článku vyplývá, že nepovažujete NATO za dostatečně výkonnou organizaci, schopnou postarati se o bezpečnost svých členů proti jiným zemím. To je ostudný postoj.

socan 4.9.2009 8:28

propaganda nebo blbost

"Všechny země, které měly americké základny, na tom jen vydělaly." Tak jen namátkou: co takové Filipíny pod Marcosem? Trváte na tom, že šlo o demokratickou periodu? Proč mariňáci nevylezli ze svých základem a nesvrhli tohoto diktátora? Protože Washingtonu zobal z ruky, mohl si mučit a vraždit jak chtěl.

Co věta to perla, tak jen k těm největším nesmyslům. Rakety odpalované z Gazy jsou na úrovni pokročilejšího raketového modelářství - rozhodně nepředstavují nebezpečí pro Evropu, natož pro Spojené státy. Mluvit o nich jako o "strategických zbraních" je poněkud nadnesené - ne, žádné okolky - buď jde o čirou blbost, nebo blbě udělanou propagandu. Takže tohle je ona mezikontinentální raketa Kassám: http://www.strategypage.com/military_photos/military_photos_2004122123.aspx a tohle je ta "malá" raketa, co mněly být rozmístěny v Polsku http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Minuteman_III_launch_1994.jpg - mimochodem je možné je během něklika desítek minut osadit taktickými jadernými hlavicemi - nedivím se, že z toho byli Rusové poněkud nervózní.

Následující odstavec tak nějak naznačuje, že by měl "vyspělý svět" ovládnout pokud možno všechny zdroje ropy, aby nemohl být vydírán jejich právoplatnými vlastníky. Jak takové ovládnutí vypadá, se můžeme podívat do Iráku. No budiž - taky názor, jen to příště řekněte narovinu.

Skutečný důvod, proč byl ten nesmysl odpískán spočívá vtom, že pořádně nefunguje a je šíleně drahý. USA nemají na to, vést 2-3 dobyvačné války  a zároveň platit tuhle obludu.

Zahradnik 4.9.2009 8:27

Radar bude

To je jasny,rikal to mYrek a ten tomu rozumi,studoval na komunistickem West Point,takze kdyz ho nedoda zly Obama tak nejaky vyrobi treba s Parkankou a Vondra jim bude drzet zebrik ;-D

Standa 4.9.2009 8:19

Re: hloupá propaganda

Nebo placení agenti, možností je spoustu... Mě ani tak nevadí, že píšou, mě spíš děsí, že mají i volební právo!

hnk1014 4.9.2009 8:17

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

takový krátký příspěvek a tolik blábolů, gratuluji

Standa 4.9.2009 8:17

Re: systém od 'nepřítele'

Dobrá analýza, ale mám pocit, že s tou teorií "nepřítele" přicházejí spíš Rusové. Taky bych si nebyl úplně jistý, jestli Rusko přesně kopíruje ve vývoji západní země, spíš mám pocit, že jde svou vlastní cestou a té "chasnické mentality" se jen tak snadno nevzdá, má to ještě spojené s určitým mesianistickým komplexem.

Standa 4.9.2009 8:13

Re: Studenoválečníkům

Předpokládám, že jste tento příspěvek adresoval Putinovi a jeho melody boys.

Thyronx 4.9.2009 8:12

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

Vicemene pravdive. Zde si Obama zaslouzi kritiku. Afghanistan nedopadne o nic lepe, nez Irak, a i kdyz obe valky zacal blbec GWB, z Afghanistanu se muze lehce stat "Obamova" valka. Rv

J.G. Pašek 4.9.2009 8:05

Ále dou pane rado . . .

!!

Minutus 4.9.2009 8:04

Studenoválečníkům

se stýská po starých časech, kdy měli nepřítele a vděčný objekt pro své kritiky, tenkrát oprávněné. Jenže i když se realita změnila a na důchodě je asi nuda ...

socan 4.9.2009 7:46

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

to se ovšem náramně mýlíte. Podíváte-li se na zahraniční politiku Obamovy administrativy, zjistíte, že jde důsledně směrem vyznačeným neocons. Ono to bylo dost jasné již měsíc před inaugurací podle složení Obamova kabinetu. Následovalo ohlušující ticho kolem útoku na Gazu, ale jinak jedem vesele dál. US Army se sice stáhla z iráckých měst, ale generálové počítají s tím, že v zemi zůstanou alespoň 10 let - nemohou přeci připustit, aby ropné zdroje tak těžce vybojované si ti barbarští hadrníci opět zprivatizovali. Na hájení území pro budoucí produktovody na jihu Afghanistánu je třeba stále více a více vojáků, protože tamní hadrníci jsou naštvanější a naštvanější s každou kolaterálně povražděnou rodinou. Na jaře v údolí SWAT to ještě nevyšlo, ale jistě se CIA jednou podaří rozpoutat v Pakistánu občanskou válku s potencálem šířit se na západ a sever (podívejte se na mapu zobrazující etnickou příslušnost obyvatel přilehlých území). Nicméně SWAT byl do značné míry úspěch. Vyhnat přes 1.000.000 lidí na začátku léta v subtropickém klima od jejich studní, je akce, za kterou by se nemusel stydět ani Stalin. A takhle bychom mohli pokračovat dál a dál - váleční štváči na Psu si mohou mnout ruce - obama dělá stejné věci jako Bush, ale s lepším PR (pro starší ročníky "s lepší propagandou").

V 4.9.2009 7:39

systém od 'nepřítele'

"pocit, že Česko je snad ještě nějak ve sféře jejich vlivu a takový systém od nepřítele je v této oblasti nepřípustný."

Tim nepritelem je minena Amerika. Nad timhle slovem jsem se pri cteni zastavil, jak ho autor clanku jen tak mimochodem pouzil, jako samozrejmost. Pritom Rusko pri tom vsem, jake to tam je, na tom neni tak spatne, aby mu byla Amerika nepritelem. Spis se jedna o dva kohouty na jednom smetisti, pricemz ten rusky kohout neni jeste tak nedomrly, aby ho to nedozralo, kdyz se ten americky kohout chce tak roztahovat, i radar az za humny se mu zachtelo...

Myslim ze nepratelstvi je zde spatny termin, ten se pouziva kdyz jde o neslucitelne pohledy na to jak maji veci byt a znamena to i moznou valku mezi neprateli, coz se me vubec nezda, Rusko na tom neni zas tak spatne aby to bylo na valku.

Rusky lid je pozadu za kulturni vyspelosti Zapadniho a Americkeho lidu a stale se jeste potaci v casech 'moje vesnice proti te tve', kdy si chasnici z ruznych vesnic davali do drzky, kdykoli jen byla prilezitost. Rusko ma porad jeste takovouto mentalitu a proto je tezke s nim nejak vyjit. Chce mit svuj turf, zatimco Zapad takovehle zaostale ideje uz davno opustil, vyrostl z nich.

Proto i kdyz jsem jednoznacne pro ten radar, i tak si myslim, ze ten radar mel byt projednany predem s Ruskem a pak teprve melo dojit k vyjednavani s nami, protoze takhle Amerika vydrazdila toho ruskeho chasnika ke vzpupnosti. S takovymi mentalitami se ma vyjednavat, i kdyby nakrasne byl clovek predem rozhodnuty nakonec provest svou. Proste neni dobre delat politiku o Rusku bez Ruska, coz ten radar svym zpusobem je, ci byl. A kdyz uz se to udelalo jak se to udelalo, tak nemelo dojit k nasemu vahani ohledne souhlasu s tim radarem, to jen posililo pozici Ruska, ale melo se predjednat a pak ho sem prsknout a postavit Rusko pred hotovou vec. Namisto te, ci one alternativy jsme si jen nasrali na ksandy, jako pravi cesti honzove.

Huaskaran 4.9.2009 7:23

Re: hloupá propaganda

Víte co je nejhorší? Že to vypadá, jako by druh didus ineptus měl v Čechách hnízdiště. A to tváří v tvář desetiletím, která jsme byli nuceni strávit pod ruskou kuratelou. To se potom jeden ptá, zda tyhle imbecilní příspěvky píší lidé mladší patnácti let bez paměti, anebo skuteční mozkoví kastráti.

... 4.9.2009 7:21

Re: hloupá propaganda

Máte naprostou pravdu, ale obávám se, že diskutér, na jehož příspěvek odpovídáte, je nasazený agent placený z Liháče, popřípadě přímo KGB.

Thyronx 4.9.2009 7:09

Re: Dohoda s Ruskem

Vy jste zraly na Honduras! ;-D

-F 4.9.2009 7:00

Re: Kecáš Janečku . . .

R^R^:-/

-F 4.9.2009 6:59

Re: Dohoda s Ruskem

Pochybuji, že Obamavydrží v Bílem domě celé volební období.:-/

-F 4.9.2009 6:57

Re: hloupá propaganda

Ty jsi blboun nejapný.  když američani v druhé světové válce osvobozovali Evropu, podle dohody se zastavili u Plzně. Po válce odešli a vy se dostali do svéry ruského vlivu. Američané západním evropanům svobodu nevzali, ale naši komunisté pod tlakem SSSR nám zadrátovali hranice na dlouhých 40 let. Jak se vyvýjel západ pod "diktátem" američánů je ještě dnes vidět ve východním Německu dvacet let od pádu berlínské zdi a mohutných investicích západního Německa, o kterých se nám ani nezdálo. Ještě si myslíš, že je to hloupá propaganda?Když v 8O letech ohlásili stažení vojků z jedné základny v Německu, místní obyvatelé protestoval, protože se obávali o práci, protože 2/3 obyvaltel provalo  ve pro americkou armádu . Energetickou a surovinovou bezpečnost nám ruská věrchušla předvedla minulou zimu. Slováci, Maďaři, Rumuni, Bulhaři a nakonec i Rakušané by nám mohli vyprávět. Nelžete nám a sobě si lžete dle libosti!!(Y)(Y)

stara stanova kuze 4.9.2009 6:54

Obama ma jine priority nez je nas region

ale ze se priority USA nutne zmeni bylo jasne uz nekolik let zpatky. Bylo to jasne vsem krome Radarohujeru. Obama proste svesticky z nasi zahradky nepotrebuje. Jeho prioritou je vztah k Cine, spory s Ruskem musi stranou.

M.S. 4.9.2009 5:57

Re: A já s Vámi souhlasím

Vy sám sebe za tupouna samozřejmě nepokládáte.

pozorovatel 4.9.2009 5:24

Tak to holt je.

Článek dobře vystihuje podstatu celého radarového "problému".

MILA 4.9.2009 5:11

to je pekny cesko- evropsky clanecek

kdyz USA za sve prachy postavi radar i pres ceske protesty, MUSI toto uzemi pak ubranit,  bodou cesi chraneni aniz by hli prstem, zapalatili - to vse USA.

taky je krasne ze USA toto vse udelaji,a cesi budou mit v ruce dobre pacidlo - jelikoz uzemi je ceske tak si cesi budou moct vice diktovat - to je moralne k zbliti. Ze vam neni hanba, je dobe ze se nic neudela, cesi by chteli modre z nebe, ale autore, vite ze vetsina cechu je otevrene proti , i kdyz  v hloubi duse by treba radar meli, jenze to nechteji rici nahlas - Kreml by se mohl rozzlobit. Takova podelanost!!!! Proc by americane meli pro takove lidi vubec neco delat???? A vubec pro EU, ta je dost bohata, velka na to aby se uchranila sama, pokud chybi vule, bude v poradku az se stane co je neodvratne

Thyronx 4.9.2009 4:33

Re: Kecáš Janečku . . .

Skoda, ze uz tady nechodi pan Steve Prosek. To byla hlava otevrena. Co slovo, to perla! ;-)

Ani se mu nedivim, ze mezi zdejsimi levicaky, radujicimi se z Obamova vitezstvi, nevydrzel a asi jiz trenuje jednotky americke vlady v exilu na nejakem tajnem cvicisti u Tegucigalpy. God bless him! :-)

Jarda, lzes 4.9.2009 4:01

Re: Polsko tento týden

SSSr by si nikdy netroufl zacit sam. Valku zacali socialisticti spojenci soudruh Hitler a soudruh Stalin. Toto rikaji vsechny dejiny, nejen polske. Jen v rusku existuje statni vyklad dejin a jakykoliv jiny je trestni cin.

ost 4.9.2009 3:24

Re: A já s Vámi souhlasím

pridej k nim nositele "puskinovi medajle" ;-P

ost 4.9.2009 3:22

Re: Kecáš Janečku . . .

Ne nekeca, ale primo si CINTA na naprsenku! Je to bulik! ;-D

J.G. Pašek 4.9.2009 3:18

Kecáš Janečku . . .

!!