28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

RADAR: Obamovo mlčení

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kuchl 4.9.2009 16:16

Re: hloupost

V případě jakéhokoliv mezinárodního konfliktu nehraje jeden radar absolutně žádnou roli . Zvlášť s atomovými zbraněmi . Jde o to stát na správné straně . V tom dělo - jak by řekli rusofilové . ;-)

ps 4.9.2009 16:15

Re: Pochopte už konečně, že lid USA promluvil

samozřejmě, že po sssr nikdo nemohl nic zdědit. sssr totiž neumřel, sssr je věčně živý, tedy ve vitově srdci určitě.

ps 4.9.2009 16:13

Re: Tak se na vás vykašlal

Nemusíš nic vymejšelt, stačí když adaptuješ tu svou oblíbenou "putine náš ...

Aleš Besrvisr 4.9.2009 16:07

Re: Americký imperialismus

...co třeba tu poslední v Iráku?

vita 4.9.2009 15:58

Re: Pochopte už konečně, že lid USA promluvil

Proč by měly dědit výzbroj SSSR?

Už zase zkoušíš své podsouvání nesmyslů protivníkovi, abys ho mohl deptat na své vlastní blbosti?

Už by ses mohl poučit, že na tvé primitivní erratické diskuse neskáču. Pokračuj, trapáčku, byť hůř než stálým obhajováním stalinského uspořádání se už neztrapníš...

vita 4.9.2009 15:55

Re: Tak se na vás vykašlal

Už jsem navrhoval "Radar akbar!", případně "Hare radar, radar hare, hare hare, radar radar!".

Křesťani by si mohli domyslet něco k "radare náš, jenž jsi na polesí...", já to za ně vymejšlet nebudu. Koneckonců už mu zpívali, byť ne z kancionálu.

Takový radar - to je přímo machina ex machina, stroj vše řešící, narovnávající a uspořádávající.

Radare eleison!

P.P. 4.9.2009 15:46

hloupost

Radar je umístěn proti Rusku, té pitomosti o Iránu a Severní Koreji snad nevěří ani nikdo duševně zcela méněcenný. Radar je nepochybně první na ráně, v případě jakéhokoliv konfliktu by každá normální země do něj práskla několik raket s taktickou jadernou hlavicí. Několik raket proto, že radar bude bráněn nějakým zařízením typu Patriot a je potřeba, aby alespoň jedna hlavice doletěla. Ty sestřelené neodletí k hvězdám do nebíčka ale popadají na zem. I kdyby nebouchli (jakože asi bouchnou) je v nich radioaktivní matroš. Při letu z nejbližšího ruského území (Kaliningrad) na Brdy je kupodivu poslední úsek letu (kde se jich bude sestřelovat nejvíce) přímo nad Prahou.  Nukleární hlavici (byť taktickou a tedy malou) raketa mít musí, neb vlastní zařízení radaru bude schováno pod hromadou betonu a klasická hlavice by mu moc neublížila.

Protože nechci, aby v případě jakéhokoliv konfliktu padaly sestřelené rakety přímo mne na hlavu neb jsem obyvatel Prahy, jsem proti radaru. A to jsem prosím vysokoškolák s doktorátem a jako expert jsem projel celý svět, mimo jiné jsem byl půl roku přímo ve Washingtonu D.C., několikrát v Moskvě a na mnoha jiných místech. Takže to Vaše nadřazování autore, že vy jste chytrej pravičák a ti co mají jiné názory jsou hloupí voliči komunistů je trošičku mimo mísu.

Zahradnik 4.9.2009 15:41

Re: Tak se na vás vykašlal

Se vi ze jo,ja uz jsem pochopil ze RADAR resi uplne vsechno,ted jeste aby mu pozehnal papez a muzem se zacit k nemu modlit ;-D

Katr 4.9.2009 15:30

Re: Tak se na vás vykašlal

Aha, kdyby tehdy byl stál radar, tak by něčemu zabránil.:-/

redbiter 4.9.2009 15:26

Re: Americký imperialismus

Ja jsem hrozne rad ze ziji v Kanade,kde jsme chraneni US protiraketovim stitem.Mame s USA  obranou smlouvu NORAD -north american air defence.Nikdo v Kanade proti tomu nedemonstruje,jako ti rudi burani v czechistanu.Czechistan je odepsana,mala, zaprasena,bezvyznamna zeme.cim drv se dosanu zpatky do naruci ruskeho muzika, tim lip.

Stanley 4.9.2009 14:55

Re: Tak se na vás vykašlal

Ale pane Katře, slunce vycházelo přece i nad osvětimskou plání ? Rozumíme si ???

Katr 4.9.2009 14:19

Tak se na vás vykašlal

a co?Nevyjde kvůli tomu Slunce?8-o8-o8-o

pbla4024 4.9.2009 14:14

Re: Pochopte už konečně, že lid USA promluvil

USA zdědily jadernou výzbroj Sovětského svazu? To je mi novinka. Nějaké dokumenty dokládající pravdivost tohoto tvrzení máte?

ps 4.9.2009 14:09

Re: V zájmu USA

veškerna a křivohub? Neznám. Jestli tím máš na mysli někoho z okruhu tvých známých, tak pochybuju, že by se dali nazývat inteligenty.

vita 4.9.2009 14:04

Re: Pochopte už konečně, že lid USA promluvil

Třeba by mohly jít USA příkladem...

ironik 4.9.2009 13:49

Mluviti stříbro mlčeti zlato

;-(Převážná část rádoby politiků zapomíná že vyřčené slovo nelze vzít zpět a považuje hodnotu slova za vydechnutý vzduch.

viktor čistič 4.9.2009 13:32

Re: V zájmu USA

nevšiml jsem si, že by byli Veškrna a Křivohub Saša blahem bez sebe:-)

Pasáček koz ve Vermontu 4.9.2009 13:28

Pitomí Rusáci a radar

Ti smradlaví mužici v láptích vedení zlým Medvěděvem jsou známí svojí tupostí. Přesto jim však neuniklo, že USA má ve 150 zemích stovky vojenských základen (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_military_bases) a další přibývají. V posledních letech v Kosovu, Iráku a Afganistánu, další se připravují v Bulharsku, Rumunsku, Gruzii a Ukrajině, (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12400), České republice a Polsku. Americké vojenské základny se stále přiblížují k ruským hranicím. Samozřejmě nejde o zlý úmysl, je to jen náhoda.

Americká zahraniční politika je snadno předvídatelná. Řídí se doktrinou Mr. Bushe: Zdemokratizujeme bombami každý stát, o kterém prohlásíme že ohrožuje USA (http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Doctrine). Fakta nás nepopletou. Jestliže má tento nepřátelský stát nějaké užitečné přírodní zdroje, tím lépe. V poslední době to byl Afganistán a Irák, který, jak každý pokrokový demokrat ví, bezprostředně ohrožoval USA a celý svět svými zbraněmi hromadného ničení. (http://www.msnbc.msn.com/id/7634313/ ). Na řadě je ted´ Irán, Pakistán a Severní Korea.

A ti pitomí Rusáci stále odmítají věřit, že americké vojenské základny v Čechách a Polsku nejsou proti nim. Asi proto, že jednu bleskovou válku dost nedávno zažili a o další příliš nestojí. A také ví, že vítězů ve válce se nikdo nesmí ptát, jestli byli v právu, nebo mluvili pravdu. Proč se ti mužici tolik bojí demokratizace ?  Vždyt´ občané Iráku i Afganistánu si americkou demokratizaci velice pochvalují. (http://www.msnbc.msn.com/id/32249034/ns/world_news-south_and_central_asia)

;-) 4.9.2009 13:18

něco ti v nicku vypadlo Re: Souhlas

na začátku h a nad n háček (hˇ) nupe

Marat 4.9.2009 12:56

Re: Americký imperialismus

Ty blbečku, kterou to válku rozpoutalo kdy  v dějinách USA? A v posledních desetiletích jen bránila své spojence proti komunistickým agresím podporavaným "celým táborem míru a socialismu".

To jste na tom s myslivnami tak špatně, že nedokážete pochopit, že USA má prostředky jak ubránít svou zem bez toho radaru v ČR?

Tá hrstka US vojáku a techniku by byla okupace? To v té vaší zasr...é republice máte daleko víc ruských špionu, tedy daleko víc ruských okupantu, jak by bylo těch z USA a ti vám blbečkové vůbec nevadí.

Vždyť si ani nic jiného nezasloužíte, jak okupanta z Ruska nebo Německa.

Heller 4.9.2009 12:51

Re: výdělek Heller

Aha, ono je to jenom neštěstí, něco jako když blesk zapálí stodolu, tak to potom jo. Marně hledám, kde jsem napsal, že jsou všichni američtí vojáci blbci. No jo, vždyť já to vlastně nenapsal. Zmíněný případ dostatečně ukazuje, co jsou amíci zač, 20 mrtvých cizinců pro ně nic neznamená, všude se chovají, jako by jim to patřilo, nejsou ani schopni (ochotni) potrestat vraha dvaceti lidí, přece to nebyli občané USA, takže asi pakáž. Každá normální armáda by toho pilota postavila před vojenský soud a zavřela, až by zčernal, ale amíci né, oni jsou tihlecti patrioti.

pbla4024 4.9.2009 12:46

Re: Pochopte už konečně, že lid USA promluvil

Proč by mělo být odzbrojování pomalé? Ať prostě Rusko zlikviduje svůj jaderný arzenál jako to udělala Ukrajina.

jakovy 4.9.2009 12:44

Re: Inu pane Podracký, jak pro koho to by byl dobrý obchod......

nemoh byste sem dát svoji fotku? můj strýček tvrdil: "Čím blbější, tim pěknější"

Heller 4.9.2009 12:41

Re: výdělek Heller

Á, další génius rétoriky, nemáme argument, tak řeknem, že je vůl, stádo pochopí a odpustí

Schumacher 4.9.2009 12:39

Proč intelektuálové ?

Protože inteligenti na takové pitomosti neplýtvají časem.

Pamětník 4.9.2009 12:39

Vážený pane Podracký

Vážený pane Podracký, není Vám na zvracení, když čtete všechny ty plky kolem Vašeho textu? Každémnu soudnému člověku je jasné, že terorismus ohrožuje každého člověka na této zemi, každému musí být zřejmé, že náboženský fanatismus se neřídí rozumnou úvahou, že korán praví, že nevěřící buď přijme islám, nebo bude zahuben, že zahubit nevěřícho je svatý čin a čím více obětí mu padne za oběť, tím lépe. Není daleko doba, kdy se teroristé a náboženští fanatici zmocní zbraní hromadného ničení. Co bude pak si nemá cenu zastírat. Světem se šíří /promiňte mi ten výraz/ předposranost. My k ní měli vždycky zvláštní sklon, jen si vzpomeňte na to, kolik lidí v anketě odmítlo bojovat za svou zem, kdyby byla ohrožena. Na odmítnutí boje za vlastní zem doplatilo římské impérium.

Heller 4.9.2009 12:38

Re: výdělek

argument jak vínko, aneb když nevíš, co říct, začni urážet

ps 4.9.2009 12:23

Re: Tak mě to připadá....

já tě taky (a toho před tebo rovněž) tak vidím, sfanatizovaný nebo podplacený putinův poskoku.

vita 4.9.2009 12:23

Re: Inu pane Podracký, jak pro koho to by byl dobrý obchod......

Na podobné kecy, jako jste citoval od Podrackého, mám jednoslovnou odpověď" Guantanamo!

vita 4.9.2009 12:22

Pochopte už konečně, že lid USA promluvil

a zvolil jiného presidenta než byl GWB zlé paměti. Tento nový president zřejmě usoudil, že hrát si na světového četníka je pro USA příliš drahé. Nota bene, hrají-li si na toho četníka na dluh. Nota bene je-li hlavním věřitelem potenciální protivník.

Jedním z činů, které vycházejí z výše zmíněného poznání, je pokus obnovit smlouvu o omezení jadeného zbrojení zvanou START I. To předchozí administrativa GWB, která klidně jednostranně vypověděla ABMT - základ všech smluv omezujících strategické jaderné zbrojení - na nějakou smlouvu kašlala a to, že jí v prosinci tohoto roku vyprší platnost, rovněž. Představa, že během necelého roku, který byl na to nové administrativě nového presidenta vyhražen, bude možno dohodnout a podepsat fungl novou smlouvu, je iluzorní. Za velký úspěch bude třeba považovat už podaří-li se dohodnout omezené prodloužení platnosti START I.

Do nové smlouvy bude třeba zahrnout veškerý strategický potenciál Ruska a USA, tedy včetně případného "deštníku". Pokud se USA aspoň částečně věrohodně (tedy mezinárodní smlouvou) nezaváží od PRO ustoupit, bude zahrnut do americké výzbroje a tedy bude vyvažován výzbrojí ruskou.

TOTO je podstatný fakt, na který musí americý president dbát - a jestli nějací troubové někde v Evropě chtějí nebo nechtějí americký radar, je pro něj nezajímavé. Mnohem důležitější jsou vztahy s jadernou velmocí a budoucí vývoj buď k dalšímu kolu zbrojení nebo k opatrnému a velmi postupnému odzbrojování.

Drobné upozonění pro autora - ty "polské" rakety nejsou žádné "malé raketky", jsou odvozeny od amerických Minutemannů, tedy klasických nosičů jaderných hlavic. Liší se hlavně hlavicí - interceptorem nebo hejnem malých interceptorů místo termonukleární. Ani nemohou být něja výrazně menší - fyzika a technika to nedovolí.