28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

RADAR: Obamovo mlčení

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel Kocourek 4.9.2009 10:24

Re: Myslel jsem,že je po okurkové sezóně...

Mám pocit, že tenhle potenciální nepřítel to už před nedávnem prohlásil, že byl vyprovokován.

nup 4.9.2009 10:16

Re: Radar bude

Soudruh rotný Topolánek ke své hodnosti přišel na komunistické vojenské škole, troubo.

socan 4.9.2009 10:15

Re: propaganda nebo blbost

Omlouvám se, nejde přímo o Minuteman III, ale o: "Raketový nosič GBI" který "se fakticky od ICBM s bojovými hlavicemi liší právě jen  osazenou hlavicí  a  naprogramovaným režimem letu , což ostatně dokládá, že ostré testy EKV byly před zkonstruováním speciálního nosiče prováděny s užitím dvou raketových stupňů z přebytků ICBM Minuteman II. Utajená výměna hlavic na již umístěných a zabezpečených raketách je nepochybně snadno proveditelná a strategické dopady jsou tak nezanedbatelné." Obrazek interceptoru z Aljasky: http://closingvelocity.typepad.com/.a/6a010535fc8c90970b011570050d4e970c-pi

nup 4.9.2009 10:12

Re: Souhlas

Hle, další pravý západní demograt! :-D

astor 4.9.2009 10:12

Re: to je pekny cesko- evropsky clanecek

Když Ami za své prachy přes české protesty postaví v Čechách radar,tak se nestane vůbec nic.My jsme na okupační vojska zvyklí.Někteří znají,jak se přilísat a jak to je výhodné už z minula,ti druzí předvádějí,že by to bez problémů svedli taky.Kecy o spojencích jsou jenom kecy o spojencích,dřív to byli spojenci a dneska to budou spojenci.Vynucená láska znásilněním končí...

Ludva 4.9.2009 10:07

Re: A co měl asi Obama říkat,

Asi, že bychom museli přejít na ruské pravoslaví, tak jste to myslel s těmi prodejci ropy?:-D

Ludva 4.9.2009 10:04

Re: Mě je tak dobře

Kolik těch obran by vám stačilo ke štěstí ?  Asi nejzichrovější by bylo mít zde základny USA, Ruska a Číny, možná i Íránu.:-D

Souhlasák 4.9.2009 10:02

Souhlas

Od A do Z vytesat do kamene a tim sutrakem mydlit odpurce radaru az do uplneho jeich procitnuti ...

astor 4.9.2009 9:59

Re: Polsko tento týden

Milá Zmije,najdi si,prosím tě,relevantní studie a rozšiř si obzory o tom,kdo byl Kim Ir Sen,kdo Ho Či Min a jaké bylo dobové a politické pozadí,stejně tak s Násirem.Určitě Ti to neuškodí.Zkus hledat třeba na www.palba@cz.

Heller 4.9.2009 9:50

výdělek

'Všechny země, které měly americké základny, na tom jen vydělaly.'

Jasně, třeba Itálie je za smrt dvaceti turistů v lanovce neskonale vděčná a oslavy probíhají dodnes.

Heller 4.9.2009 9:49

Re: A co měl asi Obama říkat,

Prý někdo musí dělat četníka, pan tečka je asi nesamostatné děcko, že ho pořád musí někdo hlídat. Světový četník je príma věc, hlavně když se stará především o ropná ložiska. Je to takový četník s dobyvatelem dohromady. A šířit svobodu a demokracii bombama je oberpríma.

Viper 4.9.2009 9:40

Re: Polsko tento týden

Ano, pravdu díš a ani o tom (možná) nevíš:  Korea (Kim Ir Sen), Indočína (strýček Ho), Střední východ (Násir, psáno Nasser), všichni měli podporu a všude také byli "poradci" a koneckonců i ti z KGB.:-D

kpt 4.9.2009 9:38

Jak vyplývá z mého naivního přístupu-nevěděl-nevšiml

a to už žiji v Česku a mezi Čechy půlvěk...;-D

. 4.9.2009 9:37

Re: A co měl asi Obama říkat,

Ludvo, někdo na zeměkouli dělat četníka musí. Bez četníků to nejde ani na malém městě. Takže, když už musí někdo dělat četníka, tak ať je to vyspělý, demokratický a bohatý stát, jakým jsou např. USA. Je mi milejší, když někdo hájí své demokratické principy a  svobodu , než komunistické fantasmagorie, či islámské náboženství. Kdyby totiž nebylo toho amerického četníka, mohlo by se nám stát, že by si prodejci ropy mohli klást pro nás nepřijatelné náboženské  podmínky. Vzhledem k tomu, že současné hospodářství s průmyslem se už bez ropy neobejde, tak zaplat pánbůh za USA.

RZ 4.9.2009 9:36

Re: Mě je tak dobře

Dobře bylo taky tomu pánovi padajícímu z mrakodrapu, když letěl kolem prvního patra . . .

astor 4.9.2009 9:32

Re: Polsko tento týden

Ano.A začal taky válku v Koreji,Indočíně,Středním východě prostě všude.Kam se mrkneš,všude Rus útočil.Nevyprovokoval taky agresi Japonců do Číny?Jednou v australské buši prý cestovatelé potkali dva do sebe bušící Aborigence,když je od sebe odtrhli a ptali se,proč se řežou,jeden z nich pravil:Něznaju!On to byl agent KGB,vyškolený v Moskvě!Takový jsou ti Rusové zákeřný potvory!A nezapomeň to říci bábě Macháčkový,ať to pošle dál,negramote!

Viper 4.9.2009 9:30

Re: propaganda nebo blbost

;-D  Kde jsi vzal toho Minutemana, ty analfabete (socane)? Poplést si protiraketový systém se strategickou raketou, která má skutečně jaderné hlavice může jenom blbej nebo navedenej (zaplacenej)!!!  Minuteman v Polsku!!!;-D;-D;-D  Není raketa, jako raketa, víme?;-O

RZ 4.9.2009 9:26

Re: Radar bude

Brněnské VUT je civilní škola, troubo.

Saul 4.9.2009 9:13

Dobrý článek

Máte pravdu, pane autore. R^

astor 4.9.2009 9:13

Myslel jsem,že je po okurkové sezóně...

Problém tkví v několika zásadních věcech.Zásadní je to,že místní euroskeptikové a rusofobové si z radaru vytvořili Zlaté tele,ke kterému se modlí při každé vhodné i nevhodné příležitosti.To je ta partička,která by nejradši z Česka udělala další zámořské území USA.Ale my nejsme Amerika,jsme součástí EU a tak více méně kopírujeme veřejné mínění i v těchto zemích.U nás se do toho vtírá ještě další nechutný český rys,totiž být vždy a za každou cenu proti všem.To platí pro obě strany sporu,jak pro ty PRO,tak pro ty PROTI.Zakopat se na barikádách vlastních bludů a ostřelovat protivníky exkrementy svého myšlení,to je ta česká cesta.Přitom,pokud jsou nějaké obavy z potenciálního nepřítele(ostatně iracionální,pokud nebude vyprovokován)není lepší cesta než jej zapojit do společných programů,to znamená třeba i do toho slavného deštníku.Tohle by nás nestálo nic,jen zhrzenou lásku těch,kteří si na nenávisti založili existenci.

pahejl 4.9.2009 9:11

Re: K článku

jisteze by s nami nikdo nemanipuloval, nejmene USA, dosazovanim loutkovych vlad a udrzovani statusu bananove republiky. sak vidime, jak to vypada ve stredni a jizni americe. kde se v cesich bere tak obludna otrocka mentalita, se kterou potrebuje byt stale nekym chranen a nekomu slouzit.  odtahni do te sve ameriky abys konecne pochopil, ze kdyby kazdy jeden american myslel otrocky jako ty, nikdy by se z USA velmoc nestala.

nup 4.9.2009 9:05

Poslouchaj, Podracký

že voni taky měli slíbený nějaký drobný, kdyby se ta základna tady postavila? Koukám, že se jich tu teď vyrojilo ;-D;-D;-D Rozuměj dobře, amroni jsou sice arogantní hulváti, ale úplně blbí nejsou. Za prvé nebudou riskovat diplomatickou blamáž, když 3/4 obyvatel jsou přes trvalou vládní masáž proti a pravděpodobný budoucí vítěz voleb dopředu řekl, že o základně by rozhodovalo referendum, čili konečná. A za druhé ten systém pořádně nefunguje; zprávy o "úspěšných zkouškách" ze servilního tisku vám neřeknou, že sestřelená raketa po celou dobu svého letu vysílala signál "tady jsem, tady jsem" a že bylo dopředu známo, kdy vyletí. Obama nemá zájem financovat nefunkční systém v době astronomického zadlužení, finanční krize a dvou dalších dostatečně vyčerpávajících válek jenom pro krásný oči Bushových kamarádů z Halliburtonu a spol.

Ludva 4.9.2009 9:03

Re: A co měl asi Obama říkat,

A jaký je tedy americký zájem ? Chránit Čechy asi sotva.

Ludva 4.9.2009 9:02

Mě je tak dobře

Když tu není žádný cizí voják. A doufám, že to tak zůstane. Vysunutou obranu Rusů jsme tvořili dost dlouho, než abych si přál tvořit vysunutou obranu USA. NATO mi k pocitu bezpečnosti plně postačuje. A tuším, že dvěma třetinám občanů taky.

JaS 4.9.2009 9:01

A co měl asi Obama říkat,

když je akorát zvyklý něco pěkného slíbit? Jinak se v článku opět objevil nesmysl, který používali s oblibou antiradaristi, že by "radarová základna o velkém dosahu kontrolovala ruské území". Vzhledem k zakřivení Země by "radarová základna o velkém dosahu" kontrolovala ruské "území" ve výšce nějakých 350 kilometrů nad ruskou raketovou základnou. Celé ohrožení ruských zájmů spočívá výhradně v tom, že tu budou Američani, takže ty ruské zájmy nejsou bezpečnostní, ale i nadále imperiální!

Thyronx 4.9.2009 8:51

Re: Amerika nikdy nikomu samostatnost neomezovala ..

Co presne povazujete za blabol?

Zahradnik 4.9.2009 8:50

Re: K článku

No nevim jestli je Evropa protiamericka,ja s tim problem teda rozhodne nemam. Ale to az ted,kdyz tam byl ten trouba z Texasu tak jsem taky cucel jak nase elita leze do jeho riti. To ze to Mr.Obama odpiska se dalo cekat,a vyti zdejsich politiku a intelektualu je jim asi dost k smichu.

cb 4.9.2009 8:50

Re: K článku

R^R^R^R^R^

Konzerva 4.9.2009 8:50

Re: Vaše věta Už nejsme v popředí zájmu

Češi jsou přece nejmilovanější národ na světě, kvůli kterému se přece vedou světové války. Každý světový politik vstávaje lehaje má na mysli jen blaho úžasných chytrých milých a praacovitých Čechů. To jste nevěděl?;-D;-D;-D

Standa 4.9.2009 8:47

Re: K článku

Jó, lépe být manipulován Američany, nějaký dolar by mohl kápnout  dle představ ve filmu "Myš, která řvala."