26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 25.1.2008 11:44

Re: "Rusko je vzorová demokracie se silným postavením prezidenta."

K tomuto výroku se mohou vyjadřovat již pouze odborníci! V bílých pláštích! ;-D

S/keptic/us M/axim/us 25.1.2008 8:49

Napadá mě guantanámo, tam USA také ochraňuje celou Kubu před komunismem :-)))

Smiřte se s tím, že vládcům v USA jde jen o rozšíření sféry vlivu a že USA dneška mají blíže k totalitě než současné Rusko.

čárli 25.1.2008 10:34

Re: Rozhodující je bod 4, ev. i 5

Pane Prouky, jednoduchý a brlilantní hodnocení. Jste moje krevní skupina.

Real 25.1.2008 8:33

Takovou snůšku režimních lží

od placeného pisálka nebylo vidět od r. 55.

;-) 25.1.2008 14:00

A to jsou znalosti, Re: Takovou snůšku režimních lží

když ses narodil v r.87

petrph 25.1.2008 8:04

Celkově vzato

Celkově vzato musíme vnímat, že téměř všichni lidi kteří dnes debatují o radaru o něm  nebudou

rozhodovat. Rozhodnutí je ve vládě, která si tak jedině  drobnými ústupky  v jiných kauzách zajistí aby jí kvůli tomu parlament neodvolal. Představa, že Topolánek a spol půjdou povinně na přednášku o technických parametrech radaru a tam se jim zjeví čistá pravda jak mají rozhodnout je jako do Dikobrazu.

sevalt 25.1.2008 7:56

Jedno řešení by tu bylo

http://palaradar.unas.cz

S/kepticus M/aximus 25.1.2008 7:19

Gabal je přesně a věcně nasraný, že Coyle není snadný terč jako komunista z Brd a tak jenom mlží a překrucuje.

Prostě a zkrátka Gabal je cizácký šmejd, který vždy bude sloužit Velkým bratrům.

emersonskej 25.1.2008 9:34

Re: Gabal je přesně a věcně nasraný, že Coyle není snadný terč jako komunista z Brd a tak jenom mlží a překrucuje.

A komupak složíš ty tlučhubo ???:-P

Historik 25.1.2008 4:19

Dobrý den radare prostě welcome

 

http://www.youtube.com/watch?v=_uN-5lPqySM&NR=1

 

Pasáček koz ve Vermontu 25.1.2008 2:08

Radarová základna v Čechách

Radarová základna není problém technický, ale politický a bezpečnostní.. Propaganda, že radar bude ochraňovat proti raketám z Iránu, nebo z Koreje se již zhroutila pod tíhou faktů dodaných zejména americkými špionážními centry. Radar je proti Rusku.

Proč tedy tato  základna musí být pod americkým velením a nemůže být pod velením NATO? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) jsou proti americké agresivní zahraniční politice a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Členové NATO nebudou podporovat americký útok na Rusko. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu.

Evropské národy nechtějí další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Radarová základna v Čechách bude podporovat agresivní politiku USA a zvyšovat napětí ve světě. Při útoku USA na Rusko bude zničena jako první a to nukleárními zbraněmi, jak Rusko ujišťuje. Je to opravdu v českém zájmu ?  To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto ! Občané České republiky do toho nemají co mluvit !

derik 25.1.2008 2:29

Re: Radarová základna v Čechách

(1) Jaka propaganda ohledne ochranovani proti raketam z Iranu? Iran uz ted ma na dosah jizni okraj Evropy a pokracuje ve vyvoji. (2) Jake zhrouceni pod tihou faktu? Nikdo nezpochybnil ze Iran predstavuje potencionalni hrozbu. (3) Radar je proti Rusku. To si delate legraci? Jednak by to nebylo ucinne a jednak i sami Rusove maji zajem byt zapojeni to protiraketove obrany proti Iranu a nabizeji prispet svym radarem. (4) Proc by stanice (ne zakladna ja pisete) nemohla byt pod americkym velenim? V ramci spolecne obrany NATO, jak se o tom ted rokuje. (5) Jakou agresivni zahranicni politiku mate na mysli? Nebo chcete aby si kazdy nechal libit teroristicke akce? (6) Proc by zajmem USA nemohla byt mirova spoluprace s Ruskem? Co muze byt lepsiho nez kulturni a vedecka spoluprace, odbyt zbozi a zdroj surovin, spoluprace na nakladnych kosmickych projektech, atd.?

Zda se mi ze svet vidite nejak posunute

loula 25.1.2008 6:23

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Jenom k bodu 3. Rusové nabídli svůj radar v Gabale, což je fakt. Ten radar v Gabale by měl řadu výhod, zejména že by byl o hodně blíže potenciálnímu útočníku ( Iránu). Měl ale jednu zásadní nevýhodu, neviděl do evropské části Ruska. Američané Gabalu jednoznačně odmítli, což bylo pro Rusy potvrzením, že jim ani tak nejde o Irán jako o monitoring prostoru nad Ruskem. Rovněž zapojení Rusů do obsluhy toho radaru v Brdech bylo odmítnuto a omezilo se na možnost ruských inspekcí. Pokud jde o inspekce, které se nahlašují půl roku dopředu jako lety v rámci otevřeného nebe, tak jsou  ničemu, jistě jste zažil ohlášenou insopekci generála ve vojenském útvaru.

Květoslav 25.1.2008 7:57

Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

No jo, on ruský radar v Kazachstánu či kde má tu nevýhodu, že o něm rozhoduje Rusko a Kazachstán a ne USA či NATO. Rusko není členem NATO a vymezuje se proti nám jako konkurent a potenciální nepřítel. Mít životně důležitý prvek nějakého systému na území státu, který není spojencem a chová se jako studený nepřítel, to je sebevražda.

obecní radní 25.1.2008 21:19

ne proti NÁM

sami pořád zevšeobecňujete vy nejste celá republika ani hlas boží. Rusko proti ČR?  Nemáme s nima hranice a nemáme zde žádný cíl pro jeich rakety.  Jen budeme-li mít ten radar.

Flasi 25.1.2008 8:49

Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

To je velký omyl myslet si, že střelecký radar blíže Iránu by byl lepší, naopak by byl spíš k ničemu. Spíše je relevantní otázka, jestli je skutečně pravda, že radar v ČR bude dostatečně daleko od Iránu, aby mohl fungovat.

Celé to nabídnutí běžného přehledového radaru pro účelu potřebné pro GMD bylo od Rusů všechno možné jenom ne smysluplná nabídka.

Gonzales 25.1.2008 9:33

Re: Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

R^R^ 

Skybird 25.1.2008 9:14

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Deriku, naposledy včera v Davosu Condoleeza Rice nabídla Iránu spolupráci. Vsaď klobouk, že se USA s Iránem dohodnou podobně, jako se dohodly se Severní Koreou. Do dvou let o Iránu nikdo ani neškytne a bude se "konstruovat" opět jiný nepřítel. Ony vlády určitého typu prostě nepřítele potřebují za každou cenu. Když není žádný po ruce, tak si jej musí vytvořit.

No a řada prostších, vlastního uvažování neschopných lidí jim to baští.

[]

Pasáček koz ve Vermontu 25.1.2008 17:35

Pane Deriku

Pane Deriku, snad byste zde neměl tak explicitně deklarovat Vaší naivitu. Nevypadá to dobře.

Hipik - pravicovy recidivista 25.1.2008 5:10

Re: Radarová základna v Čechách

nerekl bych, ze hlavni duvod je politicky. Vsechno, co clovek vyvinul a vyrobil, obsahuje cloveci chyby. Spionazni satelit nam muze rici temer presnou polohu a rychlost, oboje v limitach. Ale uz asi dost nepresne nam rekne vysku. Proto povazuji radar za doplnujici zarizeni pro temer naprostou kvalifikaci cile pro zniceni. Dneska muze takovy cil na Evropu a nejen na Evropu vyslat mnoho zemi

Gonzales 25.1.2008 9:37

Evropské národy nechtějí další zbrojení

Evropské národy nechtějí další zbrojení - jinými slovy EU nechce ani v horizontu deseti let investovat do PRO systémů. Ostatní zkratky nemá cenu komentovat, je to již hodně obehraná "tapetová" záležitost ze zvědavců a pod.