26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mik 25.1.2008 17:29

Re: Ruska se bát nemusíme....

Venkov je jako obvykle mimo realitu

westík 25.1.2008 19:20

Re: Ruska se bát nemusíme....

idealisto z vesnice,  poněkud si protiřečíte.Jestliže věříte, že  Rusko nepřestane být hráčem na politické mapě, pak si každý může spočítat, že bude chtít ovládnou střední Evropu. Takže mně vadí i ta ruská armáda pod kontrolou bez ohledu na to, jestli tam vládne car anebo Putin. Nikoho ani  nemusíte přesvědčovat, že tu Rusko bylo, je a bude.........na  to stačí znát trochu historii a podívat se na mapu.:-/

xx 25.1.2008 14:13

Jiskřička naděje

Já  Amíkům vyčítám že nás nenechali vybudovat Třetí říši a pak nám zničili náš sen o skvělém socialismu. Avšak nezoufejme ! Prozíravý postoj 70% obyvatel Kocourkova má dostatečné technické vzdělání aby posoudili naprostou neúčinnost tohoto systému a kteří mají dostatek informačních zdrojů, aby věděli, že nám žádné nebezpečí nehrozí  a hrozit nebude.

Chris Kelvin 25.1.2008 14:13

Re: Jiskřička naděje

:-)

www racek 25.1.2008 14:27

Re: Jiskřička naděje

ael oni by klidně nechali, jenže se to zvrtlo...

xx 25.1.2008 14:58

Re: Re: Jiskřička naděje

...jenže se to zvrtlo.

Bohužel nebo bohudík ? Tak to jsem zvědav.

www racek 25.1.2008 15:59

Re: Re: Re: Jiskřička naděje

tak to ti neodpovím, neb díky svému původu bych se asi nikdy nenarodil.

petrph 25.1.2008 15:29

RE: Jiskřička naděje

Co si ještě pamatuju z dějepisu, tak většinu našeho území osvobodila hrdinná Rudá armáda, a ten úžasnej socialismus sme si zrušili taky sami. Avšak nezoufejme - naše moudrá  vláda jistě nedovolí, aby se o takové prkotině rozhodovalo v referendu, a rozhodne  sama, od nás bez nás, s  USA  navěky a nikdy jinak.

xx 25.1.2008 15:41

Re: RE: Jiskřička naděje

Cizí vojáky tady už dávno máme, a bez referenda (jsme členy NATO, jestli jste si ráčil všimnout). Švýcarsko, mistr světa v referendech, specificky ústavně zakazuje referenda o branných otázkách a daních.

Flasi 25.1.2008 16:20

Re: Re: RE: Jiskřička naděje

No o obraných záležitostech se referenda obvykle nedělají nikde na světě, to je fakt. Můžete mě ale odkázat na nějaký zdroj, že je ve Švýcarsku ústavně zakázáno? Něco se mi plete, že o daních se tam nějaké referendum konalo.

PetrH 25.1.2008 17:05

Re: Re: Re: RE: Jiskřička naděje

A kolik procent si odhlasovali?

Flasi 25.1.2008 17:35

Re: Re: Re: Re: RE: Jiskřička naděje

Zamítli daňový škrt a zvýšení jiné daně.

obecní radní 25.1.2008 20:14

nezastrašujte nemáte to ani s USA ani s NATO na věky

pořád jsou zde volby, politické strany budou muset kápnout "božskou"

Ludva 25.1.2008 12:38

Nepíchejte do medvěda klackem,

vzkázal také pan Coyle. Ozřejmil tak hlavní přínos radaru pro Českou republiku - získání mocných nepřátel.

JE 25.1.2008 12:46

Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

Drobné nepochopení. Medvěd se nás chystá sežrat nezávisle na tom, jestli jej někdo píchá. Jenom si hledá vhodnou záminku. Otázka je, jestli si nemáme postavit pěkně opevněnou chaloupku bez ohledu na to, že při stavbě občas medvěda nešikovně píchneme, dříve než se medvěd zcela probudí ze zimního spánku. Chápete?

Ludva 25.1.2008 12:59

Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

Ne, nechápu, Vaše myšlení je mi cizí. Horečné zbrojení, studená válka, to všechno už tu bylo a nebylo to nic příjemného. Vyzbrojovat se, když v podstatě nic nehrozí, proč ?  Stovky nepravd pronesl americký prezident v souvislosti s Írákem - teď mu máme věřit ?

Chris Kelvin 25.1.2008 13:17

Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

To ještě pamatuju, to horečné zbrojení. Začali to amíci, že jo......? ;-);-);-)

www racek 25.1.2008 13:37

Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

kupodivu, začali.

vita 25.1.2008 13:54

Re: Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

Ale kdepak, racku. Amíci přece nemohli nic takového udělat!

Kdyby všichni na světě uznali, že když teda mají největší atomový klacek, tak teda se musí pobít čelem zem a podřídit se - k žádnému horečnému zbrojení by přece nedošlo. Jenže ti Sověti mizerní, ten Steppenvolk, jak s oblibou říkal americký kamarád a zakladatel BND, ti lumpové si dovolili Ameriku dohnat - no nemuselo se jít dál a dál?!?

Jak říkám, kdyby pěkně poslechli a stáhli ohony, nechali si jmenovat nějakého toho protektora, tak by Američani ani nemuseli atmové bomby dál vyrábět...

www racek 25.1.2008 14:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

vito, nikdy jí nedohnali a nikdy se jí ani nepřiblížili na dohled. ale občas se jim něco povedlo, to jo.

ale jak se dnes ukazuje, šíleli z ameriky strachy. vč. stalina.

Harry 25.1.2008 15:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

"Dohnat a předehnat Ameriku" vyhlasil N.S.Chruscev. Posleze se ukazalo, ze to neni jen tak a heslo bylo zmeneno na "Neztratit stopu". V  tak velike zemi zakonite se musi narodit spousta genialnich lidi a ti se obcas dokazali prosadit a neco udelat. Je spis s podivem ze za takovych podminek fanatickeho podezirani a hazeni klacku to dokazali. Problem byl, ze Rusove nemeli moc poneti o okolnim svete a dali se tak snadno zmanipulovat do presvedceni ze jsou pupkem sveta a vsichni kjolem jim zavidi a radi si u sebe zavedou ten jejich bajecny komunismus.

vita 25.1.2008 15:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

No tak, vodíková bomba se jim povedla dřív než Amíkům. Sputnik s Gagarinem - takže kosmické a mezikontinentální rakety - taky. Ve fúzi byli do perestrojky daleko před všemi a pokračuje se na zařízení, jehož princip vymysleli Rusové. V laserech jsou vynikající.

Na dohled se nepřiblížili v efektivitě hospodářství a v konzumu. Tam, pravda, ztratili stopu. Stejně jako my. Ale dopadli za Jelcina mnohem hůř než my.

Ovšem ve zbraních dohnali a občas i předehnali. Dohnali dostatečně na MAD - a díky tomu jsme přežili.

www racek 25.1.2008 16:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

vito, vodíkovou pumu vyzkoušeli taky až po američanech. v době sputniku a gagarina měli asi tak 10 raket v pohotovosti, američané stovky. tokamak, jistě, kurčatov to mvyžvanil v londýne, taky mu umyli hlavu, ale na cern už nejméně 30 let nemají. a stíhačky byly tak na 30% stavu usa a bombardérů měli vlastně jen několik.

kdepak, vito, tajfunů měli 6 a tridentů jbylo přes 20 s větším počtem raket...

Chris Kelvin 25.1.2008 14:13

Re: Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

To je právě ta relativita, Racku. Před ww2 dva s tím nezačali a jak to (málem) dopadlo....

www racek 25.1.2008 14:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

před 2.WW s tím začali všichni. někteří měli lepší počáteční odhad a někteří zase vytrvalost. to pak vyhráli.

ostatně, o skutečné síle rusů v letech padesátých a šedesátých se vědělo, ale sakra to někteří nafukovali, měli důvod... je to na dlouhou debatu.

petrph 25.1.2008 15:33

Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

problém je v tom že to co se staví u nás nejni ta opevněná chaloupka, ale  pozorovatelna v lese, aby ten v tý chaloupce moh rychle zabouchnout než  medvěd přiběhne až k němu. Chudák v tý pozorovatelně,. toho ten medvěd cestou setřese a zadupe...

xxx Kubeš 25.1.2008 15:16

Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

Radar nemá vliv na to, kdo se stane naším nepřítelem. Ten nepřítel dávno existuje a nemůže zapomenout, že u nás ztratil vliv. Stále jen čeká na příležitost k návratu starých časů, semeno tady má zaseto (ve formě komunistů, paroubkovců a pod.).

obecní radní 25.1.2008 19:37

Re: Re: Nepíchejte do medvěda klackem,

jeden z Vás proradarovců zde mě sprostě nadával abych nepoužíval MY. Tedy ani vy to nepoužívejte, proti radaru je zde většina, ze všech většina. K volbám chodí pár lidí a ODS získalo vládu korupcí. Takže až Topolánek podepíše kapitulaci a druhý mnichov tj. radar v Brdech, tak už si ODS ani neškrtne, zmizí jako sladkovci a zbyde jen problém jak američany odsud i s radarem vystrnadit. Bude to vzhledem ke smlouvě druhé Quantanamo.

Cato 25.1.2008 12:02

Radar je politický problém voličů v ČR

protože žádné straně nedali madát jednat o jednostranné vojenské přítomnosti Američanů v ČR. Podobné radary již fungují v rámci NATO a nikomu nevadí, protože patří do struktury kolektivní obrany. To že tč.nikdo nezná technické parametry radaru z Marshallových ostrovů je celkem zřejmé z toho, že jeho přestavba nebyla ani zahájena a tak se projekt a tím i výsledné hodnoty stále mohou měnit.

Íránské nebezpečí: jejich rakety při odpalu z centrálního Íránu tak sotva doletí do Bagdádu, podívejte se na mapu.Těžko počítat, že by je odpalovali od Ankary, aby to měly blíž a doletěly až do Prahy. Je to celé jenom velikánský humbuk na konci kterého jsou slušné zisky amerických firem.

Počkejme na výsledky jednání NATO o radaru za pár měsíců.

jasan 25.1.2008 12:07

Re: Radar je politický problém voličů v ČR

ktere strane dali volici mandat k nove EUsmlouve?