13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

RADAR: Nic nám nehrozí ...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bovrti 21.5.2009 10:15

Re: Tůmovi rozbili hračku a tak se vzteká

Irán to je úplně jiná kultura takže těžko budete odhadovat co udělá nebo neudělá. Kdyby někdo před r.2002 předvídal možný útok na Ameriku charakteru útoku na "dvojčata" také byste se asi nad tím usmíval.

ps 21.5.2009 10:15

Re: No jasně, jako ochránili Kubu z Guantanáma :-D

Kubánci si zvolili sami, a Američané Castra zpočátku podporovali, protože v něm viděli pozitivní změnu, tedy až do té doby než začal krást jejich majetek.  Naopak o nějakém pozitivním vlivu rusáků na střední Evropu nelze ani spekulovat.

:-) 21.5.2009 10:12

Re: Tak trochu kecáte, autore.

Přestaň si cucat palce.

Ivan 21.5.2009 10:11

Další radarový propagandista?

Jen totálně zabedněný jedinec nebo placený propagandista a lhář může tvrdit, že vojenská základna USA na českém území by byla nějakým přínosem pro bezpečnost ČR nebo Evropy. Pravý opak je pravdou.

Největším nebezpečím pro současný svět je snaha USA "stát se nezranitelným". Copak si nějaký hlupák myslí, že to ostatní mocnosti mohou připustit? Pokud by skutečně hrozilo, že USA vybudují spolehlivý obranný štít, pak jedinou logickou reakcí ostatních států cenících si svou nezávislost by bylo zaútočit na USA ještě dříve, než se vybudování takového štítu provede. I za cenu spáchání této sebevraždy. Svoboda má přece větší cenu než život, alespoň to tady hlásají ti skalní pravičáci, není-liž pravda? A svoboda je  nebýt vasalem USA.

Naštěstí je technologický vývoj takový, že útočné prostředky jsou mnohem levnější než obranné  a zatím se vždy našla cesta, jak se účinně vypořádat s jakoukoliv obranou. Protože současný relativní mír na zeměkouli je důsledkem právě toho, že agresor USA by sice nebyl poražen, ale byl by zasažen tak citelnou odvetou, že by si útok rozmyslel. Jen se zvyšuje pravděpodobnost toho, že nějaký zdrogovaný seržant US army udělá průser.

ciric 21.5.2009 9:55

Nepravdy

Pan Tůma nám říká nepravdu, protože nikde v uvedených  článcích na iHned nebo iDnes není ani zmíňka o tom, že ruské rakety jsou k ničemu. Zřejmě pan Tůma neumí číst nebo je dobře placen za propagandu radaru.

Pasáček koz ve Vermontu 21.5.2009 9:47

Pitomí Rusáci a radar

Ti smradlaví mužici v láptích vedení zlým Medvěděvem jsou známí svojí notorickou tupostí. Přesto jim však, kupodivu, neuniklo, že USA má ve světě stovky vojenských základen (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_military_bases) a další přibývají. V posledních letech v Kosovu, Iráku a Afganistánu, další se připravují v Bulharsku, Rumunsku, Gruzii a Ukrajině, (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12400), České republice a Polsku. Americké vojenské základny se stále přiblížují k ruským hranicím. Jistě nejde o zlý úmysl, je to jen náhoda.

Americká zahraniční politika je snadno předvídatelná. Řídí se doktrinou Mr. Bushe: Zdemokratizujeme bombami každý stát, o kterém prohlásíme že ohrožuje USA (http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Doctrine). Fakta nás nepopletou. Jestliže má tento nepřátelský stát nějaké užitečné přírodní zdroje, tím lépe. V poslední době to byl Afganistán a Irák, který, jak každý pokrokový demokrat ví, bezprostředně ohrožoval USA a celý svět svými zbraněmi hromadného ničení. (http://www.msnbc.msn.com/id/7634313/ ). Na řadě je ted´ Irán a Pakistán.

A ti pitomí Rusáci stále odmítají věřit, že americké vojenské základny v Čechách a Polsku nejsou proti nim. Zřejmě proto, že jeden blitzkrieg (bleskovou válku) dost nedávno zažili a o další příliš nestojí. A také ví, že vítězů ve válce se nikdo nesmí ptát, jestli byli v právu, nebo mluvili pravdu. Proč se ti zaostalí mužici tolik bojí demokratizace ?  Vždyt´ občané Iráku i Afganistánu si americkou demokratizaci velice pochvalují. (http://www.msnbc.msn.com/id/30647107/)

Prorok 21.5.2009 9:43

No jasně, jako ochránili Kubu z Guantanáma :-D

David 21.5.2009 9:38

Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

    Systém je příliš slabý na to, aby se vypořádal s jednotkami kusů iránských raket, budou-li vystřeleny spolu s klamnými cíly; systém je zlotřile mocný na anulování ruské jaderné síly s tisícovkami raket a dávno zvládnutou technologií nejen klamných cílů a násobných hlavic, ale dokonce i manévrujících hlavic.

    Účelovost toho článku je evidentní. To ovšem nebrání antiradaristům radostně onanovat, jak skvělou expertizní zprávu získali.

a 21.5.2009 9:31

Re: Jen blbostí rusů lze vysvětlit že jsou tak moc proti radaru

Protože chápou stejně dobře jako my, Amíci, Nezákladnáři a všichni, že o radar jde, ale až v druhé řadě (Brdům podobných kopců je plná Evropa). V první řadě jde (některým) nám o (částečný) pocit, že Amíci svoji základnu v bývalém východním bloku budou případně alespoň trochu hájit. Rusům jde o totéž - aby Amíci neměli (ani částečný) důvod území v bývalém východním hájit, až se noha ruského vojáka rozkráčí naším směrem.

vita 21.5.2009 9:31

Tak trochu kecáte, autore.

U posledního testu neselhalo vypouštění klamných cílů - bylo odvoláno. Raytheon a Boeing nehodlaly riskovat neúspěch. Je to veřejně známo a bylo to publikováno - dokonce i u nás. A to je dost co říct, při známé tendenci našich sdělovacích prostředků.

Už byste se mohli shodnout, jestli Íránu jde o výrobu plutoniové bomby, k čemuž nemá žádné zdroje - nebo o uranovou, pro kterou ale obohacuje uran málo. Skeptici nemluví o 8 letech do bomby, ale o 8 letech pokud by Írán začal bombu vyvíjet. Zatím není jediný doklad, že by tak činil. Neskeptici si mohu plácat co chtějí, z palce se dá vycucat jakákoli "informace".

janoryna 21.5.2009 9:21

Re: Nerozumím...

klaus nebo topolánek, správný vůdce národa, má být jyrka ?

Prorok 21.5.2009 9:13

bod 2 je nesmysl

hafusak2 21.5.2009 9:12

To přece nejde,

aby se lidi ničeho nebáli. Vždycky musí cítit nějaké ohrožení, když není skutečné, tak musí vláda nějaké dodat. Protože pak jde lidi něčím omezit a vláda se má na co vymlouvat, když se něco nepovede. Komu to není jasné, ať si přečte Orwella.

Prorok 21.5.2009 9:11

Je to jinak

I lev odpočívající přežraný ve stínu je schopen zabíjet. Až vyhládne stane se z něj zase lítá šelma, která se otřepe a shodí multikulturalistický nátěr.

Frank 21.5.2009 9:08

Jyrka radar postavi, kdyz to dostane za ukol od Vladimira

1.) Je temer jiste, ze Jyrka vyhraje volby

2.) Je temer jiste, ze Iran se stane hrozbou pro vsechny, mozna nejvice pro Rusko

3.) Je temer jiste, ze se Rusko nejak domuvi s US a neco bude potreba postavit

4.) Je temer jiste, ze Jyrka dokaze snadno zmenit opet nazor a ovlivnit verejne mineni

5.) Je temer jiste, ze lide z NEZAKLADNAM se zmeni na NERAKETAM

Mard 21.5.2009 9:07

Jen blbostí rusů lze vysvětlit že jsou tak moc proti radaru

Když je radar tak neschopný, tak proč tak moc rusům záleží na tom, aby nebyl v provozu?!?

R.J. 21.5.2009 9:06

Re: Nerozumím...

Ten Olach, jak má s Kočkou  na půl lochnesku.

Prorok 21.5.2009 9:03

Já mám za nevzdělance, navíc nevalné inteligence, právě vás, JOPO.

Svou hloupost a nevědomost tu předvádíte v každém příspěvku.

Prorok 21.5.2009 9:00

*ačkoli ze strany

Prorok 21.5.2009 8:59

Trochu účelově zapomínáte na Kennedyho

To je ten, kdo vyhrožoval jadernou válkou, nikoli Castro. Ten chtěl jen rakety na odstrašení agresora z USA. Ostatně Kennedy takto vyhrožoval, ačkoli se strany SSSR šlo jen o odvetné opatření, protože předtím rozmístili USA jaderné zbraně v Turecku, poté je s ostudou stáhli a byl klid.

JOPO 21.5.2009 8:59

Re: Zmařené sny

Pasáček koz z Vermontu = pasáček tj. bača bez vzdělání, koz - tím personifikuje asi čtenáře tohoto servru - nás (no vysoké mínění o  nás nemá), Vermont může být třeba také Vermuth. Takže rekapitulace : Bača slitý vermutem radí českému čtenáři :-)

Vilda 21.5.2009 8:57

Re: Zmařené sny

A tací mají také volební právo. A tak není divu, že před louží i za louží se chápou moci skleníkový politici nebo všehoschopní gauneři, kteří se za spasitele vydávají:-/!!

Prorok 21.5.2009 8:55

No a? Izrael je agresivní rasistický stát.

Založený na úchylné ideologii sionismu.

Prorok 21.5.2009 8:53

Proč si myslíte, že zrovna vy můžete posuzovat něčí omezenost či naivitu?

Vždyť každý Váš příspěvek ukazuje naivitu a omezenost v bohaté míře. Ostatně už jen to, že zrovna mě považujete za budovatele světlých zítřků jasně ukazuje, že jste nesoudný mamlas.

JOPO 21.5.2009 8:52

Re: Tůmovi rozbili hračku a tak se vzteká

To jste měl zkusit vysvětlit Fidelu Castrovy, který v době příprav invaze USA na Kubu žádal po Nikitu Sergejevičovi preventovní atomový úder na USA. I takový velký imperátor a starý harcovník od Stalingradu jako byl Chruščov musel chladit revoluční entuziazmus oblíbeného Maximo Líder-a. Zapomeňte na chlácholení o zastrašování - horká hlava na důsledky kašle. Konzultujte tento fenomén ze svým psychologem !!!

Prorok 21.5.2009 8:50

Nežerte tolik tu židovskou propagandu.

Prorok 21.5.2009 8:49

Také dobrá taktika, odpovídá zhruba tomuto postoji

"prohlásíme, že žádný kůň nemůže být natolik mrtvý, aby se na něm ještě nedalo jezdit"

JOPO 21.5.2009 8:44

Re: Váš závěr

Evoluce pracuje neúprosně a mnohem důsledňeji než jakýkoliv lidský vynález. Neschopní, slabý a zdegenerovaní ( zde = rezignovaní na obranu - komplexní pojem nezahrnující jenom pouhou demonstarci síly nebo zpackané válečné operace) zaniknou (budou poraženi vojensky nebo politicky, vypařeni, nebo v řádných demokratických volbách jednoduše přehlasováni) a jejich životní prostor ovládnou jiní, výšeuvedených handicapů prosti.

VIVAT LA DOLCE VITA !

JOPO 21.5.2009 8:38

Re: Nerozumím...

Tvrďák Jirka = Jyrka

JOPO 21.5.2009 8:37

Re: Predsa sa to dá jednoducho vyriešiť...

Aááá ha ha ha , úúúúúú  cha cha cha cha . Už som sa dlho tak dobre nezasmial, si fakt trafil. Nechcel by si zkúsiť treba politického komentátora - talent máš !!!