13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

RADAR: Nic nám nehrozí ...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kuchl 21.5.2009 12:15

Radar u nás je prakticky jen diplomacie ,

s případnou válkou nemá nic společného . Je to jen vyjádření užší spolupráce s USA  /NATO/ . Vojenské aspekty jsou zbytečné ! Proto nesouhlas Ruska a vlažný postoj EU /Německo , Francie ,.../ . Po historických zkušenostech s Rusi , Němci , Mnichovem 1938 , je škoda této spolupráce nevyužít .

Ajax 21.5.2009 12:15

Radar nemá s válkou nic společného

Na to jste přišel sám?

Ludva 21.5.2009 12:13

Radar jedině s referendem

Nemám zájem, aby skupina zkorumpovaných politiků mi zase něco vnutila. Pokud si to lidi budou přát v referendu, tak prosím. Příjemné mi to nebude, ale bude to regulérní. Jsem zvědavý zda si ODS, lidovci a zelení zahrnou radar do volebního programu.

Ajax 21.5.2009 12:10

Srovnejme si příspěvky

Viktora a Ivana s reakcemi jejich "oponentů". Na jedné straně inteligence, promyšlené názory, brilantní vyjadřování. Ti druzí, no to snad každý vidí sám. Hloupá banda nevychovaných vzteklých trotlíků.

Harpyje 21.5.2009 12:10

Re: Upozornění pro diskutující

Prorok není nikdo jiný, než starý známý Skeptikus Maximus.

jan 21.5.2009 12:07

vědecké studie

připomíná mi to vědecké studie tvrdící že cigarety nepůsobí rakovinu vypracované vědci na objednávku tabákových firem či studie o popření vlivu znečištění vzduchu na zdraví obyvatel automobilky atp . jejich vypovídací hodnota je v podstatě nulová

viktor 21.5.2009 12:07

Re: Přínos nebo hrozba?

Nepochopil jsem jak souvisí libabonští šítové (organizace Hizb alláh) s danou problematikou. Proč by měl být každý kdo položí legitimní otázky týkající se národních zájmů označen za agenta Klvaňu. Podobná paranoia zde fungovala v obráceném smyslu za minulého režimu. Smyslem není konstruktivní dialog a odpověď. Smyslem bylo vždy podle jednoho scénáře nepohodlné ocejchovat, pokud možno zlehčit nebo znemožnit a hlavně nic neříci k ožehavému tématu.

 

Kuchl 21.5.2009 12:06

Re: Nejsem rusofil

Radar tu má být JEN proti extrémní závislosti na Rusku , potažmo státech EU  /kteří nás vždy pošlou kamsi / . S válkou to nemá nic společného !8-o

Ajax 21.5.2009 11:58

Nejsem rusofil

Radar tu má jako hrozba a provokoce vůči Rusům. To tvrdí každý, kdo tomu trochu rozumí.

R. 21.5.2009 11:32

Panenkomariosvatoboricka, blahoslaveni chudi duchem, nebot jejich jest kralovstvi nebeske.

"Skeptici nemluví o 8 letech do bomby, ale o 8 letech pokud by Írán začal bombu vyvíjet. Zatím není jediný doklad, že by tak činil."

Pokud tak Iran necini, pak muze smele otevrit sva zarizeni dukladnym inspekcim MAAE a elegantne se behem jedineho mesice zbavit nalepky statu usilujiciho o jadernou zbran. Delate z nas vetsi pitom.ce, nez skutecne jsme, Vito.

R. 21.5.2009 11:27

Re: Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

To neni zajimave, ale zakonite! Vetsina lidi tu "expertizu" vubec necetla, spokojila se s nepresnym vycucem v novinach. Uplne stejne si delaji zeleni "expertizy" v energetice. Dva studenti filozofie napisou ucelovy blabol, ktery se potom v mediich vesele papouskuje jako "vedecka stuide."

:-) 21.5.2009 11:15

Re: Přínos nebo hrozba?

Ktrej pak ty seš? Májíček (obdivovatel Hizballáhu) nebo agent Tamáš?

j 21.5.2009 11:14

Re: Přínos nebo hrozba?

Asi se budete divit jak zničeho nic bude radar prosazovat Paroubek až bude u vesla. Je otázka jaké k tomu použije argumenty aby jste rychle obrátili

j 21.5.2009 11:10

Re: Analytikové v Pentagonu tohle dobře chápou

A on , kromě vás rusifilů, tvrdí, že radar je tu proti ruskému napadení?

K. Babák 21.5.2009 11:04

Re: Zmařené sny

Goatboy

Ajax 21.5.2009 10:55

Analytikové v Pentagonu tohle dobře chápou

Právě kvůli obavě z ruského preventivního útoku je třeba umístit co největší část tohoto obranného štítu na území, které je pro Američany zcela postradatelné. V případě zničení radaru  a základny totiž Západ neodpoví, proč také, když neutrpí žádnou vážnou škodu. Obětováno bude pouze místní obyvatelstvo, které nikoho nezajímá.

viktor 21.5.2009 10:50

Přínos nebo hrozba?

Jak známo radar není prioritou, ale není zrušen. Nutno si připomenout nezodpovězené otázky pro i proti které pan Topolánek dodnes ignoruje a dluží vežejnosti. Že je radar strategický cíl primární důležitosti a tudíž předmětem i primárního zničení uznávají i ti nejzarytější propagandisté. Pouze tento fakt zlehčují. Jeho základní smysl je zpravodajský, umožnit navádění raket při možném primárním úderu.  Když už by plnil funkci na likvidaci iránských raket bůhví proč křižujících Evropu cestou do ameriky, nikdo se nevyjádřil dodnes co se stane s radioaktivním spadem se shořelých hlavic nad našimi hlavami? Jak tento systém ochrání Evropu v případě exploze hlavice ve stratosféře nad Evropou po jejím ataku antiraketou? Jak bude ochráněno obyvatelstvo ve velmi silně obydlené středočeské kotlině při likvidaci radaru taktickými jadernými hlavicemi ohrožených mocností v případě vyhodnocení akutního nebezpečí napadení či války?  Jak bude chráněn nezávislý energetický nukleární zdroj radaru?  Otázek je hodně ale odpověďí ne-zodpovědných politiků je minimum a na ožehavá témata pak žádná.  Která strana ve volbách použije téma radaru jako volební tahák? Předpokládal bych že ODS bude v kampani pokračovat a využije příležitosti zabít dvě mouchy jednou ranou a sice přesvědčit voliče o prospěchu radaru pro českou národní bezpečnost  a díky tomu i zvítězit ve volbách. Dodatečné prosazování témat jež ve volbách nebudou nosná by byl jen další volební podvod na voliče a tvrdý úder demokracii.

Lotras 21.5.2009 10:45

Re: Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

no jo ale pomůže proti zbytkovému úderu proti tomu co Rusku zbyde pokud by USA soupli salvu jako první...proto se to Rusům nelíbí.....

 

:-) 21.5.2009 10:44

Chudák Prorok, voni ho vyhodili z blázince ....

„Vopravdu nevím, proč se ti blázni zlobějí, když je tam drží. Člověk tam může lézt nahej po podlaze, vejt jako šakal, zuřit a kousat. Jestli by to člověk udělal někde na promenádě, tak by se lidi divili, ale tam to patří k něčemu prachvobyčejnýmu. Je tam taková svoboda, vo kterej se ani socialistům nikdy nezdálo. Člověk se tam může vydávat za pánaboha nebo za panenku Marii, nebo za papeže, nebo za anglickýho krále, nebo za císaře pána, nebo za sv. Václava, ačkoliv ten poslední byl pořád svázanej a nahej a ležel v isolaci. Byl tam taky jeden, kterej křičel, že je arcibiskupem, ale ten nic jiného nedělal, než jen žral a ještě něco dělal, s odpuštěním, víte, jak se to může rýmovat, ale tam se žádnej za to nestydí. Jeden se tam dokonce vydával za svatýho Cyrila a Metoděje, aby dostával dvě porce. A jeden pán tam byl těhotnej a zval každýho na křtiny. Moc tam bylo zavřenejch šachistů, politiků, rybářů a skautů, sběratelů známek a fotografů amatérů. Jeden tam byl kvůli nějakým starým hrncům, kterým říkal popelnice. Jeden byl pořád ve svěrací kazajce, aby nemohl vypočítat, kdy bude konec světa. Taky jsem se tam sešel s několika profesory. Jeden s nich pořád chodil za mnou a vykládal, že kolíbka cikánů byla v Krkonoších, a ten druhý mně vysvětloval, že uvnitř zeměkoule je ještě jedna mnohem větší než ta vrchní. ...

j 21.5.2009 10:42

Re: Upozornění pro diskutující

A co  jeho výroky o Židech, tam přímo perlí

a 21.5.2009 10:41

Re: Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

Myslí, že každý odborník potvrdí, že nejdůležitější je dobrá hypotéza, přesvědčení a profinancování. Důkazů se najde vždycky dost.

aljav 21.5.2009 10:39

Re: Upozornění pro diskutující

název jeho choroby bude asi hodně dlouhý :-)

a 21.5.2009 10:35

Re: No jasně, jako ochránili Kubu z Guantanáma :-D

No, dycky to nevyjde. Ovšem na Playa de Giron byla "kontrarevoluce" dobyta samotnými Kubánci (některými samozřejmě), kteří neměli k dispozici křištálové koule a netušili, co z toho pojde. Nás radar neochrání před námi samými, resp.před Paroubkem, Filipem,  Drráthem nebo Edlmannovou. Před Putinem taky sotva, ale jistá naděje tu je ...

j 21.5.2009 10:29

Re: Další radarový propagandista?

Ivan je náš totálně zabedněný jedinec a placený propagandista a lhář tak se nedivte. To Vito je slabej čajíček proti němu

Didi 21.5.2009 10:27

Re: Tůmovi rozbili hračku a tak se vzteká

Neusmíval, pouze chladně zanalyzoval dosažitelný rozsah škod. Skutečnost, že palivo v nádržích letadla rozlité po nárazu na cíl dokáže napáchat více škod než nesené bomby je známá minimálně od bitvy o Midway a za bojů v Pacifiku využívaná oběma stranami. V případě japonců pak koncem války dokonce masově. Novátorskou myšlenkou ze září 2001 je snížení vlastních nákladů tím, že si "munici" pro akci "vypůjčím" od protivníka.

MLOK 21.5.2009 10:26

Re: bod 2 je nesmysl

ZDŮVODNIT Proroku!!!

:-) 21.5.2009 10:26

Další propagandista?

Pokud by skutečně hrozilo, že USA vybudují spolehlivý obranný štít, pak jedinou logickou reakcí ostatních států cenících si svou nezávislost by bylo zaútočit na USA ještě dříve, než se vybudování takového štítu provede.

Naštěstí je technologický vývoj takový, že útočné prostředky jsou mnohem levnější než obranné a zatím se vždy našla cesta, jak se účinně vypořádat s jakoukoliv obranou.

Žeby zdrogovaný ivan ivánovič bolševik?

Dr. Chocholoušek 21.5.2009 10:26

Upozornění pro diskutující

Na diskusi se pohybuje vzácný exemplář - má nick Prorok. Prosím, nevyplašit. Je to jeden z mála ryzích Čechů, kteří zde po Bílé hoře zbyli...8-o8-o8-o Aspoň teda dle jeho slov...;-) V ústavu se vždy těšíme na jeho příspěvky, které nesporně obohatí široké spektrum duševních chorob. Namátkou vybírám:

...Třeba já jako Čech patřím k poměrně odolnému hrdému národu, který přežil tisíc let uprostřed evropského válčiště. Byť nás tu po Bílé Hoře moc nezůstalo a naplavil se sem místo toho všelijaký biologický odpad ze všech koutů světa.

Díky USA jsme měli naftu x let drahou. Husain skočil na provokaci Kuvajtu, který na pokyn z USA pomocí šikmých vrtů kradl Iráckou ropu. Saudskou Arábii skutečně nikdo nebude napadat, ta je i přes mnohem horší režim než byl ten sekulární Husainův vzorným poskokem ropné lobby z USA.

ta verbež, řízená ze SRN, co se tu slejzá...

Anonymizér není projevem srabáctví, ale nutností, protože cenzor na Neviditelném psu často na žádost vás sionistů blokuje IP adresy "nepohodlných" přispěvatelů do diskuzí.

MLOK 21.5.2009 10:24

Re: Další radarový propagandista?

BĚŽ DOMŮ IVANE - a odmontuj si zámek ve svých dveřích. Zatím tě přece ještě nikdo nevykradl - tak nač ho tam máš???

       Pokud nemají Rusové žádné postranní úmysly (jako v roce 1968!!!), pak vůbec nechápu jejich zděšený kvikot kvůli OBRANNÉMU!!! SYSTEMU.

       Chápu ale naštvanost zloděje, když ti chce vykrást byt a zjistí, že se do něj nedostane.

Maverick 21.5.2009 10:21

Re: Další radarový propagandista?

Zas jeden chytrej, ten asi nakládá uzenáče nebo co...:-/