26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 5.6.2007 8:19

Re: K tomu oslabení EU

Netroufal bych si, tak jako Vy, pochybovat o vojenske sile treba Nemecka nebo Velke Britanie. A uz vubec ne jako prislusnik statu, jehoz vojenska sila je skutecne zanedbatelna a take ji v nedavne minulosti "pro jistotu" nikdy nevyzkousel a nechal se bez odporu obsadit.

Skept/icu/s Max/imus 5.6.2007 8:07

Podle průzkumu si jich chce minimálně 65% vládnout samo a maximálně 15% požaduje vládu a ochranu Velkého bratra

prytel 5.6.2007 7:58

Re: Re: já zas nechápu jinou věc

jenom aby...

Milan 5.6.2007 7:51

Vetsine lidi v teto zemi je jedno

jestli tady budou vladnout rusove, komunisti, fasisti nebo muslimove. Hlavne kdyz bude pivo a fotbal.

Skept/icu/s Max/imus 5.6.2007 7:48

Možná celosvětová, ale minimálně celoevropská ostuda pro ČR

Nemyslel jsem si, že se dožiji doby, kdy modří zrudnou a rudí zmodrají.Máme nejhorší polistopadovou vládu plnou vyšinutých řiťolezců a z prezidenta se opět stává trapně žvanící straník. ;-(

Václav 5.6.2007 7:35

K tomu oslabení EU

A ona je EU silná??? Tak toho jsem si vážně nějak nestihl všimnout. Jediné v čem je Brusel silný v kramflecích, jsou armády nabubřelých byrokratů, kteří se svými výplody pokouší regulovat věci typu maximální přípustné zakřivení banánu apod, a kteří komplikují život jak lidem tak firmám. Jinak po ekonomické stránce EU v proklamovaném dohánění USA silně připomíná komunisty s jejich doháněním a předháněním kapitalismu, které pak skončilo u "neztratit stopu". A o vojenské síle a obranyschopnosti už je skoro zbytečné mluvit. Není totiž bohužel o čem. Jen smělé plány na papíře nestačí.

kdokoli 5.6.2007 7:30

Re: Re: Re: Uzitecny radar

To není pravda, doporučuji vyhledat informace od zdroje. Cílová raketa (stará balistická) po startu selhala a proto bylo od testu upuštěno.

Václav 5.6.2007 7:29

Re: Re: Re: Uzitecny radar

No, ono je to spíš tak, že raketa sloužící za cíl vůbec nedosáhla pozice, kde by na ni měl systém začít reagovat. To že systém nezareagoval je pak docela logické a bylo by naopak špatné kdyby reagoval.

Petr Horák 5.6.2007 7:16

Dobrý článek. Zdůraznil bych ještě dlouhodobost základny USA na našem území!! Kubánské Guantanámo to má na 100 let a snad i více.

sago 5.6.2007 7:10

Re: já zas nechápu jinou věc

radar nás nebude chránit proti ruským raketám, naopak, budem při eventuálním konfliktu 1.cílem,Irán nemá důvod útočit na nezajímavé Česko - takže na co radar?

Borek@exil 5.6.2007 7:06

Podle autora článku se NATO chystá napadnout EU...anebo naopak?

ps 5.6.2007 5:56

Re: Americká základna v Čechách

Tak to bys měl být jako obyvatel USA rád, ne? Továrny jedou naplno, je vysoká zaměstnanost, vysoký růst HDP, atd.

MILA 5.6.2007 5:49

ze radar bude "rozcarovani" pro jine evropske staty ?

TO MA BYT VTIP ? oni uz radary maji,  a my je mit nemame ? at si  trhnou nohou ! co pro nas Evropa kdy udelala ?

Martin 5.6.2007 5:03

exulant na marsu

protoze v cechach urcite nebude

ne pan Hamrle prohlasuje, ze radar tu bude i proti vuli vetsiny protoze ta je hloupa a nicemu nerozumi

exulant 5.6.2007 4:12

zajimave dva citaty

Za ktery z tech dvou citatu se stavite  Vy, pane Hamrle? Vychazi mi, ze je to ten druhy.

Stachanov 5.6.2007 2:36

Re: Pár otázek

obranu zajistíme tak, že se budem tvářit, že se nás to netýká, a když sem příjdou kupříkladu Turci, tak zas ochotně udávat, jak za protektorátu ;-D a průzkumy veřejného mínění budou 80%  proturecké ;-D

Martin 5.6.2007 2:35

Re: Re: Uzitecny radar

dulezite je to, ze protiraketovka vubec nereagovala, protoze raketa letela jinak nez antirakety a radary cekaly :-P

Stachanov 5.6.2007 2:33

Re: Uzitecny radar

no já to pochopil tak, že když ta cílová raketa letěla špatně, tak ji radší sami dálkově zničili, než aby to někam spadlo.

Stachanov 5.6.2007 2:28

Re: Americká základna v Čechách

proč tedy američani nabídli Rusku spoluúčast na tom deštníku?

Martin 5.6.2007 1:52

Uzitecny radar

ze se prilis v novinach nepise o poslednim testu protiraketovky, kde zlomyslna raketa letela jinak nez obrana cekala a proto obrana se vubec nezapla :-D

Martin 5.6.2007 1:51

par odpovedi

nejdrive je nutno dokazat, ze tento element obrany potrebujeme. zatim zadny dukaz tu neni, pokud teda nekdo nebere jako dukaz reci velmi podobne dukazum pred invazi do iraku. stejne tak se muzu ptat, proc nestavime obranu proti ufo

amerika neni nasim jedinym spojencem, spojence mame v nato a v eu, tudiz ona citovana veta je logicka

Martin 5.6.2007 1:48

pouzivat zmanipulovane volby

jako argument muze jen s prominutim blb

mnohem realnejsi zaklad ma pripomenuti, ze komunisticka mensina nam take diktovala co je dobre a co my hloupy dav nechapeme

muzete dat jedinou zaruku, ze usa bude nas spojenec i za rok ci dva ? takovy saddam by vam treba byl vdecny, za spojenectvi sibenice :-D

Dafnis 5.6.2007 1:44

Pár otázek

Tak už konečně napište: obranu naší země zajistíme tak a tak - americký radar proto nepotřebujeme! Bude-li váš návrh rozumný, dám vám za pravdu. Bez alternativního řešení je však váš výkřik pouze podělanost nejvyššího stupně. Mimochodem, píšete: "ČR nebude mít žádný vliv na chod základny a tedy ani nebude mít

zaručeno, že základna nebude použita proti jejím zájmům, či proti

zájmům jejich spojenců" - můžete blíže ozřejmit, kdo jsou ti "jejich" spojenci - Amerika není spojenec ČR? Pak je tedy spojencem ČR kdo????

Mell 5.6.2007 1:30

USA je náš spojenec a ne nepřítel

Pane Hamrle, co jste to napsal za slátaninu? Ještě štěstí, že vaše názory nejsou vůči případné výstavbě radaru relevantní.

Váš argument, že je většina národa proti a proto by se neměl radar stavět je nesmysl.

Pokus si vzpomínám, tak komouši vyhrávali čtyřicet let volby při skóre přes 99% a přitom vše bylo jinak. Ve státě, kde se díky antiamerickým heslům, co zůstaly v hlavách po socialistickém blahobytu, dává větší publicita takto postiženým lidem z levicových stran, nemůže průzkum ani jinak dopadnout.

Protože obrana národa není dnes nic jednoduchého, měli by mít hlavní slovo odborníci a ne odboráři.

Hlavně byste měl pochopit, že USA je náš spojenec a ne nepřítel. Navíc je to země,kde je 230 let demokracie.

J.G. Pašek 5.6.2007 0:51

Melancholická rozjímání a mudrování . . .

.

Pasáček koz ve Vermontu 5.6.2007 0:50

Americká základna v Čechách

Jak jistě logicky vybavení diskutéři snadno pochopili, můj text není pro, nebo proti americké radarové základně. Je to pouze poznámka o realitě světa a úvaha na začátku nové studené (a brzy nevyhnutelné horké) války a dalšího zbrojení v příštích desetiletích. Komu to prospívá ?

Pasáček koz ve Vermontu 5.6.2007 0:49

Americká základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ? Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí. Zakladna ale není problém technický, ale politický.

Proč tato  základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Ve 30. letech minulého století se v Německu dostal k moci vojensko–průmyslový komplex. Nedopadlo to dobře, světová válka byla nevyhnutelná. Totéž se ted´ stalo v USA. Příznaky jsou stejné, jako byly v Německu. Americký vojensko- průmyslový komplex určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti jiným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané, jde pouze o ropu), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Radarová základna v Čechách bude podporovat agresivní politiku USA. Je to opravdu v českém zájmu ?  To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto !

pavel 99 5.6.2007 0:40

Hlavně co nejvíce ústupků

tím se nejlépe "zachraňuje mír" jak nám předvedl Neville Chamberlain a jeho "kamarádi". Úplně nejlepší bude, když rozpustíme armádu (těch pár jednotek co zbyly) a zbraně výhodně prodáme (nejlépe různým teroristům - ti dobře platí). Pak se nám zaručeně nemůže nic stát. (Případnou zbloudilou raketu osobně ukecá Zaorálek až k sebedestrukci.)

Stachanov 5.6.2007 0:18

já zas nechápu jinou věc

Rusko má nové mezikontinentální rakety, Číňané přesouvají zbrojení do vesmíru a sestřelují družice, Írán neustále prodlužuje dolet raket a jde neochvejně za atomem, zatímco Ne základnám na tom všem nejvíc vadí neexistují a podle nich uidájně i neúčinný protiraketový štít. Měl jsem to štěstí studovat na VUT a mimo jiné prvky umělé inteligence, kde existují tzv. AND-OR grafy pro hraní her. Počítač hraje tak, že staví svoji strategii, aby vyhrál nezávisle na tom, jak táhne protivník. Jenže Ne základnám nás žene přesně do opačné situace, bez možnosti obrany budeme závislí na tom, co udělá například Rusko nebo Írán. Múžou se rozhodnout, že nezaútočí, můžou se však rozhodnout jakkoliv jinak, my každopádně nebudeme mít jakékoliv páky do toho zasahovat, prostě pasivní pozice. Spolehání na bláboly o Evropě je úplný nesmysl, pro Němce jsme periferní smetiště a klidně nás prodají za pár kubíků plynu z Rusko, Francouzi si ještě myslí, že je tu československo.