26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 5.6.2007 14:03

Re: nevím k čemu to bude

lzete

navic i kdybyste nelhal, tak jejich preference nejsou dulezity, jsou to stejni obcane jako kazdy jiny

DDT 5.6.2007 14:00

nevím k čemu to bude

protože jsem si už ověřil politickou příslušnost starostů těchto obcí a volební preference jednotlivých stran - samej komouš! Takže bych tomu neříkal referendum ale šaškárna!

DedecekHribecek 5.6.2007 13:57

Re: Re: Jak víte, že většina národa je proti ?

Sledovat referenda v oblasti Brd? Tam je ta věšina? 8-o

DDT 5.6.2007 13:57

Autore!!

ad 1) Nevím jestli je většina národa proti, průzkumy se prováděly letmo, žádný pořádný tu ještě nebyl. I kdyby bylo veřejné mínění většinově proti, je to jenom odbíhání od konstruktivních argumentů, po 1945 veřejnost taky prosadila komunistickou diktaturu demokratickou cestou. Takže opatrně! Co chce většina, nemusí být nutně historicky správné rozhodnutí.

ad 2) Kdo chce být psa, hůl si najde. Ve vládě sedí několik lidí, co radar prosazují. Prosazují. Pokud vám vadí ve věci radaru názorový rozptyl, měl byste respektovat, že je zaviněn názorovou pluralitou. Poslouchám názory a argumenty všech a snažím se je kriticky hodnotit. Nevím proč by podle vás měli všichni vládní představitelé papouškovat jednu jedinou teorii (asi pro ty jednodušší z nás). Směrodatné je, že vládní stanovisko se kloní k základně.

Tuhle slátaninu čtu těsně po tom, co jsem dočetl článek L. Petříka o něco výše. Všem doporučuji! 

třetí 5.6.2007 13:52

Re: Re: Re: zklamani?

Pokud nechcete mít s Ruskem nic společného, tak si odpojte plyn a jezděte pouze na kole.

třetí 5.6.2007 13:51

Re: Re: Re: zklamani?

Žádný strach, zemi narovnáme.

třetí 5.6.2007 13:50

Re: zklamani?

Správně, mír na Zemi bude, až budou mít USA základny ve všech zemích světa, že ? A u vás v kuchyni bude tábořit jeden voják. Vazale.

třetí 5.6.2007 13:46

Re: Re: Prosím o vysvětlení!

Myslíte školení v gramatice ?

třetí 5.6.2007 13:45

Re: Jak víte, že většina národa je proti ?

Tak sledujte, pane, referenda v oblasti Brd.

třetí 5.6.2007 13:44

Re: Re: Prosím o vysvětlení!

Jistěže lze mazikontinentální rakety vystřelovat kamkoliv. Chci-li dosáhnout 1. kosmické, což je asi 7,8 km/s je k tomu rychlost otáčení Země asi 0,46 km/s dobrá. Čili východně stačí urychlit na relativně 7,34 km/s, západně pak na 8,26km/s opět relativně. No a k tomu je třeba paliva. Rozdíl je teoreticky 12,5%, což je hodně.

David 5.6.2007 13:43

Re: Re: Prosím o vysvětlení!

a jediny duvod proc by tu raketu na nas poslali nam tu amici zadarmo vybuduji

David 5.6.2007 13:41

Re: Referendum?

vzhledem k tomu, ze zadna at vladni ci nevladni strana ve svem volebnim programu neuvadela svuj postoj k radaru by melo byt vyhlasene referendum, ceho se tak bojite kdyz dle vas vetsina uvita zakladnu s otevrenou naruci a srdcem. Ja osobne jsem proti radaru ktery z nas udela strategicky terc cislo jedna

Dutch 5.6.2007 13:40

Jak víte, že většina národa je proti ?

Věříte, že když se někdo zeptá 150 lidí, co si myslí, tak na základě toho, co mu odpoví, tento člověk ví, co si myslí 8 000 000 lidí ? Výzkumy veřejného mínění jsou iracionalita stejného druhu jako astrologie, senzibilita nebo vědecké poznání historického vývoje, objevené socialisty.

Co si myslí a chce většina může ukázat pouze svobodné hlasování.

V případě radaru nejdříve průzkumy veřejného mínění tvrdily, že proti je 75 %, pak přišlo hlasování na Primě, kterého se mohl bez omezení zúčastnit každý, a pro radar bylo 52 % odeslaných SMS. Další tři týdny najednou o žádných průzkumech nebylo nic slyšet. V diskuzi na ČT už lidé svobodně hlasovat nesměli.

Martin 5.6.2007 13:32

Re: Re: pouzivat zmanipulovane volby

irak kupoval zbrane i od sovetu a francouzu, to je znamo

ale suroviny na vyrobu wmd ci vrtulniky, ktere ji hazely kurdum na hlavu priletely ze spojenych statu, zacal to uz cele rumsfeld ktery na zacatku valky s iranem prijel, poobjimal se se saddamem a podepsal nove smlouvy

Martin 5.6.2007 13:24

Re: Záruka

spojencem je ten, ktery kyvne na vsechno co silnejsi partner pozaduje ? takove spojenectvi uz tu bylo.

majetek neni zadnou zarukou spojenectvi, americka vojska kdykoliv mohou odjet nechat nam tu barak v cene promile jejich rozpoctu a budeme ve stejne situaci

Papouch 5.6.2007 13:16

Re: pouzivat zmanipulovane volby

otazka je, ci byl spojenec

pro vyzbrojeni jeho armady podli jestrabove z volstrytu zakerne kopirovali Mig21 a T72

Martin 5.6.2007 13:08

doporucuji si precist co k tomu rekl pan obering

raketa ovsem selhala, ale selhala tak, ze nedosahla dostatecne vysky aby si ji system vsiml, fuj fuj oskliva raketka, neletela tak vysoko aby antirakety mohly fungovat, co kdyz na nas budou strilet prave rakety letajici nizko ?

tyro 5.6.2007 12:44

Re: Re: Prosím o vysvětlení!

Je to zoufalé, jaké bludy si lidé nechají namluvit a skutečná fakta neslyší a nevidí, že,:-)

tyro 5.6.2007 12:40

Re: Referendum při neúčasti dostatečného množství občanů se stává zavádějícím

 Volby do Senátu NEJSOU referendem! Tyto základní vědomosti jsou dnes vyžadovány již na základní škole:-/

tyro 5.6.2007 12:38

Re: Velice mě znepokojují neustále se měnící důvody ze strany vlády

 To už je taková tradice opozice skandalizovat stávající vládu. Čunek pak, pokud vím, je zatím vyšetřován pro trestní oznámení z podezřením braní úplatku. Policie(pro mně z neznámých důvodů) zatím vyšetřování neukončila. Ukončila by je patrně rychle, kdyby podezření se zakládalo na nezpochybnitelných faktech. Nejsou-li tato fakta, pak není ještě možno Čunka obvinit před soudem.

 Jsou věci jasné, pochopitelné soudným mozkem a pak jsou i skandální dosud nepodložené doměnky, které se vytrvale předkládají opozicí, jako téměř jistota.

 Požadujte Čunkovo urychlené vyšetření v tomto zatím nijak nedoloženém podezření! Teprve ucelená a ukončená práce policie se může předložit k soudu jako obvinění. Do té doby není vůbec jisté, zda se Čunek nestal obětí pomluvy a spiknutí. Pokud bude řádně obviněn, pak jistě budete mít právo na skandalizování vlády, pokud by Čunka premier neodvolal z funkce.

F. Čech 5.6.2007 12:26

Janovi

"Pracovní"setkání dvou komunistických estébáků na Floridě myslím, kromě vás dvou dotčených nikoho nezajímá. Mně by ale zajímalo proč jste si nezajeli na Kubu, která s USA nemá žádné nadstandardní vztahy, podívat se jak to vypadá tam? Anebo proč jste si nepohovořili s některým z miliónu kubánských emigrantů na Kubě a nezeptali se jich proč odjeli z tohoto komunistického ráje?

Guy 5.6.2007 12:26

Re: Prosím o vysvětlení!

Mislím, že drobné doškolení by neškodilo. Děkujíi

franta 5.6.2007 12:23

Referendum při neúčasti dostatečného množství občanů se stává zavádějícím

A co volby do senátu ? Tam to platí taky ?

franta 5.6.2007 12:21

Velice mě znepokojují neustále se měnící důvody ze strany vlády

připomíná to Čunkovo vysvětlování původu půl milionu Kč. To už je v této vládě asi taková tradice.

F. Čech 5.6.2007 12:19

Re: Prosím o vysvětlení!

1. Balistické rakety lze vystřelovat kterýmkoli směrem,  2. Rusko žádnou balistickou raketu nesestřelí, protože na to nremá technologii. 3. jediný kdo nás můž před raketami z Iránu zachránit jsou USA. 4. Před 10 000 ruskými jadernými hlavicemi nás, ani svět, nezachrání vůbec nikdo. Musíme jen věřit, že Putin není idiot a ví, že by bylo ze zemského povrchu současně vymazáno i Rusko..

tyro 5.6.2007 12:12

Referendum?

 Nějak mi chybí v argumentaci o využití referenda skutečnost, že referendum při neúčasti dostatečného množství občanů se stává zavádějícím, tedy lživém o mínění většiny občanů. Pak ještě oprávněnost potřeby referenda je silně pochybná, vzhledem k tomu, že kromě komunistů prakticky celé politické spektrum souhlasí s vyhověním žádosti USA o spolupráci v preventivní ochraně radarovou stanicí před raketovým útokem.

 Dále pak není zákonný nárok při uskutečnění referenda na vyhovění jeho výsledku vládou. Co si počnou zastánci referenda, když po něm vláda stejně odsouhlasí přítomnost radarové stanice na našem území? Vláda ustanovená po řádných volbách má mandát na to, aby rozhodla ve věci tak důležité, jako je naše spolupráce s USA ve věci ochrany státu a států NATO.

 Referendum v této věci se takto jeví jako zbytečné mrhání penězi nás všech. Něco jiného by bylo, kdyby v Ústavě bylo referendum zakotveno jako součást přímé demokracie. Mám pocit stále větší, že si zákony republiky vysvětluje každý, jak se mu to právě hodí v politikaření. Obyčejní občané pod mediálním tlakem se dožadují něčeho, co není zakotvené Ústavou a jsou přesvědčeni, že proboha když se jich dokáže sejít na náměstí několik tisíc a když se nechá podepsat stotisícu lidí papír, tak se vláda musí podrobit jejich názoru. Nechápou, že to není demokratické, že je to pouze vydírání pomocí populismu a hesel.

 Všechno má svá pravidla. Stát nemůže a většina z nás ani nechce, se řídit anarchií. Bolševické metody šli jednou provždy(aspoň doufám) do propadliště dějin!

F. Čech 5.6.2007 12:12

Autorovi

I sebevětší demagog má v něčem pravdu. Ve vašem případě se Felix Dzeržinský opravdu trefil

Láďa 5.6.2007 12:09

vysvetleni: ruska ropa

Karel 5.6.2007 11:44

Re: Re: Pár otázek

No teď jste mě opravdu pobavil, zjistil už jste si, milý kolego, kolik dávají ty Vámi milované staré státy NATO na obranu??? NATO bez USA neexistuje. Vzpamatujte se. A rozhodně je pro mě větší zárukou svobody a demokracie spojenectví s USA než s Německem nebo Ruskem.

ps 5.6.2007 11:41

Re: Krásné citáty

sovětské rakety? Snad najdeš nějaký na šrotišti.