26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emil 5.6.2007 11:36

Re: Re: zklamani?

Stydím se, že s takovými nepoučitelnými blby, jako jsi ty, musím sdílet tuto zem a případně čekat, až si velký ruský car vzpomene a opět nás připojí v rámci "světového míru". A tomu ty a podobně smýšlející nahrávají. Žil si tady vůbec za Rusáků? A líbilo se ti to ? Asi jo. Hnus !!

Bob Hanicatt 5.6.2007 11:33

Prosím o vysvětlení!

1.Ať mi někdo vysvětlí fakt,že balistické rakety nejde vystřelovat proti otáčení zeměkoule,tudíž není možné,aby Severní Korea resp.Írán vystřelil rakutu na USA přes Evropu.2.V případě,že by se to podařilo tak tato raketa letí ponad celé(nabo téměř)Rusko.To samozřejmě nechá tuto raketu lětět,ptotože vědí,že letí na USA.

Prosím nedělejté z nás blbce.Vaše argumentace je urážkou naší inteligence a vědomostí .

Děkuji

go.west 5.6.2007 11:19

Re: Re: zklamani?

Něco si o tom nastuduj brepto, ať se tady neztrapňuješ jako autor článku

www racek 5.6.2007 11:12

Re: Re: Re: Výborná rada nevázat se na

USA

www racek 5.6.2007 11:12

Re: Re: Výborná rada nevázat se na

no, us ajsnme ještě nezkoušeli ... vlastně jo, v 48 a 68. a taky nic.

www racek 5.6.2007 11:11

Re: Re: Re: zklamani?

jedná se o pulzní výkon, jinak dočtete na atmonline.cz vlevo dole je série článků.

Milda 5.6.2007 11:00

Jedná vláda ČR korektně?

Korektně??? Hahahahahahahahahahahahaha...

Ivanhoe 5.6.2007 10:59

Krásné citáty

... na závěr článku; měl bych taky vvě hezké větičky, jen nevím, jestli jsou to citáty, a pokud, tak čí - ale tady jsou:

Jen ovce se nebrání.

Nechceme tu radar, chceme tu rakety! Sovětské!

- taky si vyberte.

Ivanhoe 5.6.2007 10:49

Záruka

Zárukou, že bude náš spojenec i za dvacet let, by byla právě přítomnost radaru, a to i tehdy, kdyby skutečně chránila před napadením jen území USA a ne i Evropy. Myslíte snad, že by si Američani nechránili svůj majetek, navíc takový, který chrání bezpečí jejich vlastních domovů? Myslíte snad, že jsme schopni se ubránit sami, bez Ameriky? A myslíte snad, že v případě možného budoucího konfliktu by Američani šli nasazovat své životy za svobodu státu, který odmítl nechat je na svém území vybudovat stanici chránící jejich domovy, s nějakým velkým nadšením? Že by nás vnímali nadále jako své spojence, kdybychom se tak sami nechovali?

N.A. 5.6.2007 10:42

Re: Re: zklamani?

No sláva, konečně nějaká čísla, byť střelená od boku. Racku, máte k dispozici alespoň přibližné parametry?

Já jsem našel toto: RAT-31DL v Nepolisích má střední vyzářený výkon 2,5 kW, když to vynásobím deseti tisíci, dostávám se na 25MW středního vyzářeného výkonu. To při (velmi optimistické) účinnosti celého vysílacího řetězce 10% znamená příkon 250MW... To tam ti američani chtějí postavit elektrárnu i se železniční vlečkou?

jirka.s. 5.6.2007 10:37

Re: Podle průzkumu si jich chce minimálně 65% vládnout samo a maximálně 15% požaduje vládu a ochranu Velkého bratra

Zajisté máš na "mysli"  ty benitovy průzkumy, že maxihnusi?

Michal 5.6.2007 10:32

Re: ze radar bude "rozcarovani" pro jine evropske staty ?

Hlavně to pěkne upřímně zní z Něměcka. Tam mají velké základny US Army a když se nějaká má zrušit, tak pláčou krokodýlí slzy a prosí, aby tam zůstala.

Michal 5.6.2007 10:29

Re: Re: zklamani?

Možná tomu nerozumím, ale nebude pohledu za Ural vadit, že je země kulatá?

A pokud jde o Rusko, já tu chci mít zařízení PROTI Rusku, protože s Ruskem už nechci mít nikdy nic společnýho. 40 let mi stačilo.

fox 5.6.2007 10:27

Re: Re: Pár otázek

Jste dost hloupý a víte toho málo.NATO včt USA vědělo,že na klasické síly Varšavské smlouvy prostě nestačí a musí jako první nasadit proti ruským masám jaderné zbraně.Proto se nezříkalo použití těchto zbraní jako první.Každý si pamatuje,jaká to byla munice pro politruky a ideology!!!!!Vy ovšem nevíte.Už nepište!!!

fox 5.6.2007 10:23

Re: Pár otázek

Zcela správně,jste mu to napsal.Hamrdlemu jednomu hloupýmu.

baltahsar 5.6.2007 10:14

Re: Re: Americká základna v Čechách

Čemu táráte taká spoluúčasť -- bude v těch brdech polovina ruskýho personálu jak Sojuz-Apollo?

šašek 5.6.2007 10:12

Re: Výborná rada nevázat se na

A která že velmoc si kvůli nám bude pálit prsty třeba i za cenu války? 

čtenář 5.6.2007 10:02

Výborná rada nevázat se na

žádnou velmoc. Škoda jen, že pak hrozí, že nějaká ta velmoc se pak naváže na nás sama od sebe, bez ptaní. 1948 jsme se taky na nikoho nevázali a odmítli Marshalův plán. Z našeho ministra zahraničí, nešťastného Jana Masaryka, se tím pádem stal dle jeho vlastních slov Stalinův pacholek a později ho to stálo i život. Nejsem si jistej, zdali podobné články nepíšou Putinovi pacholci.

Radek H. 5.6.2007 9:46

Kéž by všichni odpůrci, ale i příznivci radaru,

byli schopni argumentovat jako autor tohoto článku. Mám sice drobné výhrady k tomu, co se v článku vyskyuje ( hlavně příklad s našimy vojáky v Afgánistánu ), ale myslím, že kdyby odpůrce radaru řídili takovýto lidé, tak by se celé hnutí zmohlo na více než tupé výkřiky a kopírování komunistických hesel.

Jura 5.6.2007 9:36

Re: Re: Re: Pár otázek

Kolik má Irán jaderných bomb ? .... 0  a kolik raket ? Proč by ohrožoval ČR, když má blíž legitimnější cíl, a to Izrael?  ... bližší informace jsou na Britských listech ... nejde sem vložit odkaz, tak si to najděte sám.

Jestli odkazuješ na situaci za pár let, tak za pár let nemusí být ani USA naším spojencem. (Pro znovuzrozené evangelíky jsou katolíci i ateisté stejní nevěřící jako muslimové).

honzak 5.6.2007 9:00

Re: Re: Pár otázek

"Před Ruskem nás dostatečně ochraňuje NATO" to je dobrý fór po ránu! Jak to chlapci udělají? Sepíšou ostrou nótu? Napíšou, že Putin je ošklivé káčátko? Soudruh totiž zavře kohoutky  a je po opdoru. Zvlášť v zimě.

www racek 5.6.2007 8:59

Re: zklamani?

jistě, všude jsou radary, dokonce se staví jeden ve slavkově na moravě (nato). jenže to jsou běžné sledovací radary, ne tohle monsrum o výkonu řádově desetitisíckrát vyšším, specializované na vyhledávání rychlých cílů do vzdálenosti 6000 km. to je daleko za ural, ale zekméně asi o 4000 km dál než leží irán. korea? vzdálenost je taková, že žádná raleta nemá takový dolet.

je to zařízení proti rusku.

Harry 5.6.2007 8:57

Re: Re: Pár otázek

Juro, jak jste dokazal ze nas tyto staty neohrozuji. Muzete dodat nejaky rozbor k tomu? Kdyz ja napisu ze je naopak dokazane ze nas Iran muze do par let zasahnout (trebas omylem) raketou s jadernou hlavici tak to ma stejnou hodnotu. Ani Vy ani ja nemame patricne informace o Iranu, nikdy jsme tam nebyli a je to jenom nase soukroma domnenka.

komantsch 5.6.2007 8:49

Re: Možná celosvětová, ale minimálně celoevropská ostuda pro ČR

Proc stava? Ty jsi mel ohledne Klause nejake iluse?;-D

Harry 5.6.2007 8:46

Re: Re: já zas nechápu jinou věc

Lidi, kteri nebyli v zivote dale nez v Bibione na dovolene presne vedi, ze Iran na nas nezautoci (trebas jeho raketka poleti sice jinam, ale chybicka se vloudi a uhne to na nas...) vedi, ze darebacke staty nemaji vlastne ani prislusne zbrane ani je mit nebudou, ze Saddam nemel yperit (kam ho schoval, ze by mu po Kurdech nic nezbylo?), proste vedi skoro vsechno, lec historie rika jedno: chces li mir bud pripraven na valku.

Ruda 5.6.2007 8:40

Re: Americká základna v Čechách

Kecáš jak Rudé právo. Nebylo by lepší, kdyby ses věnovqal tomu co máš v nicku, těm kozám by ty bláboly asi ani nevadily.

Harry 5.6.2007 8:37

zklamani?

Jenom malinkou poznamecku: US Army ma zakladny (nejen radar) v mnoha zemich Evropy, posledni je Bulharsko. Nevim ze by to ostatnim prinaselo nejake zklamani, pravda mozna u tech kde zakladna dosud neni. Ono se zakladnou se dodava ten americky jaderny destnik, ktery chranil a chrani Evropu uz od konce II.sv.valky.

Jura 5.6.2007 8:35

Re: Pár otázek

Oficiálně je radar a antirakety pouze proti darebáckým  státům (rozuměj oporujícím zájmům USA) a  ne proti Rusku. Je dokázané, že tyto státy nás neohrožují. Prvotní je u nich obrana před hladem USA po jejich ropě a zabírání vlastní půdy Izraelem. Pokud někoho ohrožují je to Izrael a zájmy USA na ovládnutí jejich ropy.

Před Ruskem nás dostatečně ochraňuje NATO.

Chodit blíž a blíž k medvědovi zalezlému v koutě a šťouchat ho klackem nepovažuji za vhodné zajištění obrany.

I nerozšířené NATO dokázalo vzdorovat daleko silnějšímu SSSR a východnímu bloku. Nevím proč by to nemělo zvládnout nyní po 15-ti letech stagnace Ruska.

Jan 5.6.2007 8:26

Vlada Ceske republiky nejedna korektne a sama se tlaci do pozice

bananovych stredoamerickych republik. Ted jsem se zrovna vratil z pracovni cesty po Stredni Americe a mohl jsem se znovu presvedcit, jake "dobrodini" prinesly do techto zemi dvoustranne nadstandartni vztahy se Spojenymi staty. Presne do takove situace vedou Cesko, at uz umyslne nebo z hlouposti, jeho soucasni predstavitele. Bez ohledu na verejne mineni a bez ohledu na ostatni spojence z NATO a Evropske unie.

A cestou zpet do Evropy jsem se zastavil na Floride a svym tamejsim znamym jsem pro pobaveni pretlumocil nektere nazory modrych komunistu z NP. Opravdu k popukani.

Jura 5.6.2007 8:23

Re: ze radar bude "rozcarovani" pro jine evropske staty ?

Radar NATO máme taky, taky jde o "malinko" (řádově) něco silnějšího. Navazující oficiální protiraketové systémy mají nízkou úspěšnost použití a je tu několik neoficiálních znepokojujících důvodů.