3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pametnik starejch dob 11.4.2007 19:37

Máte pravdu, existuje dokonce kniha s názvem

"Mírová politika Adolfa Hitlera." Čtenáři je tam vysvětleno, že Německo, soustředěné na mírové budování, je ten poslední stát na světě, který by mohl chtít válku. Pokud to někomu připomíná "Tábor míru" nejde samozřejmně o podobnost čistě náhodnou.

A jistý pán, jménem Chamberlain, který se v Mnichově s panem Hitlerem tak krásně dohodl, tvrdil ještě roku 1939 že zvyšovat zbrojní výdaje tak, jak to požadoval válečný štváč jménem Churchill je přece zbytečné. Tak jako je dnes "zbytečné" stavět u nás americký radar.

Další z bláznů byl jistý americký generál jménem Pershing, který po první světové válce požadoval, aby byla v USA zavedena povinná vojenská služba, když přece bylo jasné, že žádná válka už nebude.

cempírek 11.4.2007 20:34

Re: Re: Radarová základna v Čechách

co to melete? bunkry se začaly budovat ve chvíli, kdy každému bylo jasné, že válka bude, v roce 1936, tedy v době, kdy hitler už čtyři roky německu šéfoval

Americká raketa 11.4.2007 20:52

Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

Co to melete vy? Výstavba byla definitivně a oficiálně schválena v prosinci 1935, ale jednalo se o ní pochopitelně dlouho předtím. Ale ani v roce 1935 zdaleka každému nebylo jasné, že válka bude. On Hitler sice Německu šéfoval, ale zbrojení se rozjíždělo hodně pomalu a zdaleka nepřekračovalo mez zbrojení pro běžnou obranu jako ostatní státy.

J.G. Pašek 11.4.2007 15:09

Re: Radarová základna v Čechách

Čeháček ve Vermontu má starosti o záření radaru v Brdech  . . .hmmm, dobrý . . . 

jirka.s. 11.4.2007 17:43

Re: Radarová základna v Čechách

Bačo, už jsi jak Vízek!

PetrH 11.4.2007 21:09

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Vízek je lepší, má těch tapet asi šest, a to nepočítám kamenolom. Tenhle má jednu.

clinton 11.4.2007 22:06

Re: Radarová základna v Čechách

Mel bych nasledujici navrh:Cesko a Polsko by melo vystoupit z EU a zalozit novy protektorat Cesko-Polsky pod kuratelem USA.Pak by mohli GI oblazovat ceske a polske divky tak jak to bylo a je zde v oblasti Kaiserslautern a Baumholder.I ta americka kriminalita je zde pozoruhodna a to preji tem vasim posluhovacum z celeho srdce.

JJ 11.4.2007 22:19

Ten duvod j podstatne prozajictejsi

NATO jako organizace nema zas tak moc vojaku pod svym primym velenim (krome misi a a administrativy). Zakladny, at uz letecke, namorni, ci raketove (zvlaste strategice, napr s jadrnymi zbranemi) jsou v prve rade zakladnami clenskych statu. Obdobne jsou v Evrope zaklady USA v prve rade uprave bilateralnimi dohodami. Zakladny NATO v principu neexistuji (snad krome misi v Afganistanu a v Bosne).

StandaT 11.4.2007 14:45

dva dotazy

Zase referendun. OK, mějte ho. Ale docela by mě od zastánců zajímaly tyto odpovědi:

 

1. jaké máte garance, že referendum při dnešním rozložení politických sil, při dnešní úrovni politické kultury a již projevené angažovanosti některých politiků bude projevem demokracie, jejím doplňkem či vylepšením ke stávajícímu parlamentárnímu uspořádání a ne naopak zadními vrátky, kterými politické strany (tahající za kratší konec provazu) obejdou demokracii a rozložení mandátů daných řádnými volbami?

 

2. pokud odejmeme rozhodování o bezpečnostních otázkách odborníkům, analytikům a politikům a přeneseme do volebních síní, jaký tím dáme signál vlčákům v našem okolí, např. Německu, Rusku, Rakousku nebo Polsku? Jak se změní posuzování ČR při prosazování jejich vlastních zájmů?

gerontusinza 11.4.2007 15:56

Stando T, nestrašte. Vyhánět čerta ďáblem je sice obvyklé a nedobré.Re: dva dotazy

Vaše otázky jsou tč irelevantní. A pokud si národ vybere, jedná se o věc ryze politickou, nikoli odbornou. To jen vy jistavíte tak aže kecáte o výkonech. O výkonech rád budu kecat až referendum schválí lidé s tím že  radar tedy ano. Pak mohou nastoupit odborníci a žvanit do aleluja. A nikoli naopak. A tomu se pokud to neznáte říká demokracie. Jinak je to totalita.:-/8-o8-o

StandaT 11.4.2007 16:27

Re: Stando T, nestrašte. Vyhánět čerta ďáblem je sice obvyklé a nedobré.Re: dva dotazy

Nestraším. Naříkám ani ano, ani ne. Ptám se, protože nechápu tu jednostrannost uvažování, ke které nějak nemohu dohledat argumenty. Jako by rozhodování zda referendum ano/ne mělo jenom jednu stranu. Kdo chce referendum je kladný hrdina, neb prosazuje demokracii, kdo ne, je záporák a totalitář. :-/

Krom toho nechápu o jaké výkony se zde jedná.8-o

Demokracie je i o otázkách, ale to zase asi neznáte vy. Možná, že je to tím, že kdo má víru, nepotřebuje otázky.

richard 11.4.2007 20:10

Re: dva dotazy

Referendum je projevem politické demokracie i manipulace v jednom. Levice hystericky řve o referendu, protože počítá že dokáže lidi oblbnout a domůže se tak zamítnutí radaru. Pokud ale referendum prohrají, nebudou jeho výsledky respektovat a budou si stále mlít svou. A "potřebný" zákon si prosadí parlamentní cestou - viz poslední referendum v Portugalsku, v případě nutnosti jsou ochotni i rozpoutat občanskou válku - viz referenda v ex-Yugo. Zadní vrátka pro uchování demokracie nejsou špatný nápad, Hitler, Gottwald, Allende i Chávéz se dostali k moci demokratickou cestou.

O bezpečnostních otázkách by měli politici rozhodovat na základě údajů vlastních i spojeneckých zpravodajských a vojenských odborníků analytiků i  prognostiků a objektivního zvážení obranných potřeb, nikoli ohrožovat budoucnost své vlasti zmanipulovanou ulicí, jak dnes dělá ČSSD. Pokud odmítneme radar, celému světu tím naznačíme, že nemáme zájem na své obraně - fatální následky by to mohlo mít ale hlavně ze strany zcela jiných zemí, než zmiňujete, Ahmadínežádovo obohacování U, jeho výhrůžky Israeli vymazáním z mapy světa, jeho sliby stoupencům, že mahdí přijde a zničí nevěřící ohněm již za dva roky a jeho vývoj raket s dostřelem 3 500 až 4 000 km by měly znepokojovat nejen Israel, USA, Ethiopií a Indií - ta si ale již protiraketovou ochranu buduje, nedávno vyzkoušeli vlastní antiraketu), ALE HLAVNĚ CELOU EVROPU.

StandaT 11.4.2007 20:20

Re: Re: dva dotazy

Díky za odpověď, ale mám dojem, že ji psal spíše odpůrce referenda než zastánce, nemylím se? Já bych rád četl ale odpověď od příznivce. Od někoho, kdo zde na NP opakovaně volá po referendu.

Cato 11.4.2007 22:43

Re: Buďte fér

Izrael už dva roky připravuje plány útoku na íránská jaderná zařízení a tak samozřejmě i Írán řeší otázku obrany. 6ádná mince nemá jen jednu stranu, to pouze hamburgerová propaganda tady u nás.....

poiu 12.4.2007 9:48

Re: Re: dva dotazy

Jaká je spojitost toho co zde chtějí USA vybudovat (spíš jen přemístit odjinud, přičemž je to zatím téměř nefunkční speciál) proti MEZIKONTINENTÁLNÍM raketám a co je NEPOUŽITELNÉ proti raketám STŘEDNÍHO doletu, s obranou CELÉ EVROPY právě proti raketám STŘEDNÍHO doletu? To je stejně logické, jako instalace pivních tácků místo toaletního papíru (pro méně chápavé - na WC;-)).

Cato 11.4.2007 22:47

Re: dva dotazy

Mám tomu rozumět, že se nám snažíte nacpat, že ve vládě a v parlamentu sedí odborníci?

Tak naivní opravdu nejsme!  Ve vládě sedí partaj, kterou někdo neznámý (mrtvý Maďar)  financoval na vzestupu k moci a politici, kteří se dostali k majetku minimálně pochybnými způsoby.

Díky Radaru se vláda ODS už nebude opakovat !  

AndyX 11.4.2007 14:42

Jane Danieli, komiky jste především vy všichni, kteří se tady snažíte pro USSácké

zájmy obětovat vlastní zemi v budoucím konfliktu, ke kterému nevyhnutelně směřujeme.Svíjející se klubko sionistických škrkavek už totiž nemá pořádného hostitele a Evropa se stává opět cílem jejich zájmu.Stačí se podívat jak si vedl papírek s názvem dolar ve vztahu k vámi podceňovanému Euru za poslední roky.Na rozdíl od dolaru totiž Euro nemá v sobě žádný dluh, takže je jasné, že dlouhodobě se dolaru povede hůř a hůř.Z takovýchto šlamastik se vždycky dalo vybruslit jenom válkou, proto jich USAi po té druhé světové vedly ve světě desítky.Ale čas vypršel, zlom už nastal a nyní to dobíhá v reálném čase.Snad dostanete rozum.Pokud ne, připravujte se na válku.

ps 11.4.2007 14:54

Re: Jane Danieli, komiky jste především vy všichni, kteří se tady snažíte pro USSácké

Že by sionistickou škrkavku vystřídal jiný cizopasník jménem islamismus a jeho nohsledi.

Lea 11.4.2007 14:17

Polsko trvá na bilaterální smlouvě

zrovna tak,jako US trvají na tom,že si klíč k systému ponechají.Začlenění systému do NATO je chiméra.Poláci to ví,takže jakou jinou formulaci měli volit?

AndyX 11.4.2007 14:12

Jednoznačně je Bush horší

než Adolf Hitler, protože je zbabělec, o tom není pochyb.USSácká Říše se do pár let zhroutí a místo toho, aby se tenhleten zbožný pajdulák sprovodil ze světa sám, budou to za něj muset udělat vybraní Mexikáni z řad Národní gardy.Vlastizrádcům by měla být dopřána důstojná smrt oběšením, alespoň u nás.

Jo 11.4.2007 19:07

Re: Jednoznačně je Bush horší

Stručná ajasná analýza...

sebevalt 11.4.2007 20:32

Re: Jednoznačně je Bush horší

USSácká Říše se do pár let zhroutí a místo toho... tam konečně zvítězí komunismus....;-D

Jan Daniel 11.4.2007 14:11

no sláva

Konečně kousek realismu ve všeobecném mediálním blábolení. Obrana EU je fikce, která existuje pouze v do bezvědomí papouškovaných floskulích. A NATO? To za deset let už nemusí existovat. Největší komik je ten Tamáš a jeho obranná doktrína složená ze dvou axiomů:

1)"když na ně budeme hodní a nebudeme je dráždit, tak nás nechají na pokoji"  

2)"jednostranně odzbrojíme a všichni ostatní se zastydí a odzbrojí taky a pak bude celosvětový mír" 

gerontusinza 11.4.2007 13:44

Ano pane Mlejnku, to poslední vám podepisuji:

".....naše debata o radaru by se měla odpoutat od provinční přízemnosti, mýtů a iluzí, v nichž dosud převážně tone"

Nemám nic proti radaru, pokud bude odsouhlasen v referendu, tak jako jsem byl proti vstupu do EU, ale akceptuji, že tam jsme (dobře nám tak). Když lidé této země sami řeknou, že chtějí na sebe vzít riziko i 1.  nepřátelského úderu proti USA základnám, pak nemám námitek. Je to volba. Ale grázl, který si dovoluje do této země pozvat cizí mocnost ( z jakékoli strany) je stejný zrádce jako dámy a  pánové, kteří byli schopni akceptovat a zlegalizovat pobyt útočníka v této zemi. Takže pane Mlejnku, není to o ničem jiném než o ničemnosti nebo čestnosti. A zrádce nelze stavět před soud dějin (o tom jsme se již přesvědčili), těm je nutno odstrašujícím způsobem ukázat soud lidský a to ve vší nahotě. Jinak s jídlem roste chuť. Nelzesi pěstovat kukačky ve vlastním hnízdě!

Cato 11.4.2007 22:49

Re: Ano pane Mlejnku, to poslední vám podepisuji:

Tohle beru R^

jerry 11.4.2007 13:27

Je důležité míti radar

Jinak by Zaorálek s Tamášem ztratili smysl a náplň života.;-D

Ivan 11.4.2007 12:22

Snaha o hegemonii vždy vedla k pohromě.

USA se snaží - marně - o světovou hegemonii.  Taková snaha je extremně nebezpečná. V současné době jediná možnost jak se této hegemonii bránit je pořídit si jaderné zbraně a jejich nosiče v dostatečném množství. V takovém množství, které zajistí sice ne úplné zničení USA (na to většina států nebude nikdy ekonomicky dostatečně silná), ale které zajistí takové poškození USA, že to USA od případné agrese odradí.  Naštěstí se do hry zapojuje stále více další hráč, který tak asi do dvaceti let bude silnější než USA, a to je Čína.  Jedině dostatečný počet dostatečně silných hráčů v mocenském zápase může zajistit stav dynamické rovnováhy, který zatím zajišťoval Evropě mírový život.

Proto je nesmírně důležité, aby například Irán vyvinul vlastní jaderné zbraně a aby také některá z velkých zemí jižní Ameriky měla vlastní jaderný potenciál (nejspíše asi Brazilie). Proto je taky důležité, aby potenciální agresor, což jsou v současné době jedině USA, se nemohl účinně bránit odvetnému úderu své oběti. Proto je tedy důležité, aby nebylo USA dovoleno budovat jakákoliv zařízení, usnadňující USA odvrácení odvetného úderu oběti agrese proti USA.

Cato 11.4.2007 12:25

Re: Snaha o hegemonii vždy vedla k pohromě.

Zajímavý názor, má něco do sebe R^

MrLotus 11.4.2007 12:35

Re: Snaha o hegemonii vždy vedla k pohromě.

Z toho co píšete to vypadá, že tu jadernou válku vážně chcete rozpoutat.8-o

Jan Daniel 11.4.2007 14:18

bojujete minulou válku pane kolego

Tohle fungovalo za studené války, kdy byla situace jednoduchá a přehledná: stáli proti sobě 2 racionální a vypočitatelní protivníci (racionální a vypočitatelní proto, že měli pud sebezáchovy). To ae už dávno neplatí, svět je fragmentován a k ZHN budou mít zanedlouho přístup naprosto iracionální a nevypočitatelní fanatici, kterým nezáleží na životě. Vaše 20 let staré koncepty můžete vyhodit do popelnice. A že potenciálním agresorem jsou v současnosti jedině USA bežte krmit pitomce na meeting mladých komoušů.;-D;-D;-D