23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

PRAŽSKÝ HRAD: Není to lhaní už chorobné?

Epizoda s Chamberlainovým deštníkem připraveným prezidentem Zemanem ministru zahraničí Zaorálkovi je jen slabým odvarem v porovnání se skandálem, kterého se hlava státu dopustila v „kauze Peroutka“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Scheck 4.2.2015 2:08

Upřímně

Po tom, co Miloš Zeman vyvádí, se domnívám a tuším, že vůbec nepůjde do dalšího boje o prezidentské křeslo. Že prostě jako ten lumpík, co nakradl sousedovic hrušky, dal hřebíky pod kola, podpálil seník a otrávil psa, že to prostě vzdá. Věřím, že je na tolik inteligentní, že dobře ví, co provedl a provádí. Že nakonec ještě zlomyslně popálí úplně všechny mosty, které zbyly, obviní všechny ze všeho, dá si pár panáků slivovice a bude se zase z Vysočiny kochat, jak se všemi vyběhl...

P. Boublíková 4.2.2015 5:24

Re: Upřímně

Těžko říct, třeba je to vše naopak předvolební taktika. Každopádně se Zeman dobře baví.

A. Alda 4.2.2015 8:00

Budu kopírovat:

Zeman načural do mraveniště a mravenci vztekle pobíhají...

P. Zeman 4.2.2015 8:52

Re: Budu kopírovat:

Přesně tohle je poslání prezidenta :-/! N@sr@t i ty, kteří jej volili :-P

R. Langer 4.2.2015 11:55

Re: Budu kopírovat:

A to je špatně nebo dobře?

P. Zeman 4.2.2015 8:58

Re: Upřímně

A přesně pro tohle vytvořena prezidenttská funkce! Prezident se musí hlavně dobře bavit - nejlépe na úkor země, jíž je představitelem!

J. Brunner 4.2.2015 0:42

No

Přečetl jsem si Peroutkovo pojednání o socialismu a o Židech v Německu. Vůbec mne to nepotěšilo. Že by Zeman vysloveně lhal se říci nedá.

4.2.2015 1:21

Re: No

ale samozřejmě že jsou to výslovné nesmysly. V první řadě peroutkovi připsal nesprávně autorství a ještě jeden z těch výroků úplně vypáčil z kontextu (pravděpodobně původní kontext stejně nezná a je mu lhostejný). V druhé řadě z jednoho z dnešního pohledu antisemitského článku dělat z peroutky příklad selhání a fascinace zrůdným učením je samo o sobě zrůdné, nehledě na to, že zeman ten článek stejně nezná a nijak se na něj neodkazoval.

J. Brunner 4.2.2015 1:30

Re: No

Četl jste to? A líbí se Vám to?

4.2.2015 1:59

Re: No

četl jsem to, dneska jsou podobné výklady samozřejmě mimo limity slušné diskuze. Ovšem třeba takový Karel Havlíček se vyjadřoval i hůř, a jako příklad fascinace zrůdným učením ho asi uvádět nebudete

Zdá se že jste z lidí kterým se musí věci opakovat několikrát. Je to jeden článek, navrch zemanovi zjevně neznámý, který rozhodně sám o sobě nijak nenaplňuje podstatu "fascinace zrádným učením" nebo "selhání"

P. Boublíková 4.2.2015 5:28

Re: No

Že byl KHB antisemita se nesmí psát z důvodu politické korektnosti - bylo by to hanobení národního buditele. S tím Peroutkou je to asi podobné. Nicméně jeden citát Zeman popletl.

L. Křivan 4.2.2015 9:25

Re: Že byl KHB antisemita

ale to byli tehdy skoro všichni. Neruda, Mrštíkové,... Židy tehdy neměl nikdo rád.   Byli  příliš "svoji", oddělení, příliš úspěšní, příliš  "němečtí",.. ...   Poláček žil až mnohem později. :-)))

V. Novák 4.2.2015 18:46

Re: Že byl KHB antisemita

Neruda ne - ten kritizoval katolické publikace, kde se za příklad hodného děcka vydával chlapeček, který pod laskavým dohledem rodičů napadl a poplival žida.

Což byla zřejmě norma...

P. Kmoníček 4.2.2015 8:48

Re: No

Tak se mi zdá,že Čertík je pseudonym.Pravým jménem Zeman.Dělá si z nás také legraci a zveřejňuje proč.

4.2.2015 0:36

ale není to chorobné lhaní

prostě si někde něco přečetl, udělal z prdu ohromnou kouli, a teď po zemanovsku nechce uznat chybu a těší se z negativní pozornosti

tak to dopadá, když hospodský mudrc z vysočiny chce oslňovat nekorektními "pravdami" co se někde přes páté koleno doslechl

P. Kolar 4.2.2015 3:44

Re: ale není to chorobné lhaní

Tohle asi bude nejvýstižnější popis Zemanovské reality, který jsem zatím kdy četl.

Účelové lhaní si pan president schovává do volebního boje.

M. Stuchlik 4.2.2015 0:30

V porovnání s vlastizradou

je chorobné lhaní jen banální záležitost.

E. Vašátko 4.2.2015 6:09

Re: V porovnání s vlastizradou

Souhlasím s Vaším názorem, ovšem jde o to, jestli je Ovar vůbec svéprávný a jenom nepapouškuje to, co mu jeho loutkovodiči napsali na papír. Taky by to mohla být stařecká demence.

J. Pšenička Ing. 4.2.2015 6:28

Re: V porovnání s vlastizradou

Myslíte, že např. teplej Ofčák, Zvráťa Mlynářů, nebo dokonce Nejedlej (to je ovšem už velkej úlet)pro Ožralu vyhledávají nějaké pasáže vhodné k citování. Tihle zm.di čtou tak nanejvýš Blesk. Ožrala celkem správně předpokládá, že dolních deset mu jeho šokující a líbivé bláboly sežere i s navijákem a rozhodně o nich nebude nijak přemýšlet. A nelibou reakcí těch co vědí o co jde, se to hovado bude bavit.

J. Boleslav 4.2.2015 17:36

Re: V porovnání s vlastizradou

Vidím to velmi podobně.