26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

PRÁVO: Spáchal Andrej Babiš trestný čin?

Ministerstvo financí má sice prověřit, zda neúspěšný kandidát na hlavu státu a poslanec Andrej Babiš neporušil svým tweetem zákon o propagaci hazardu, ale o trestný čin tu nejde. Tedy policie, která přijala několik oznámení, přes všechny výkřiky některých uživatelů sociálních sítí žádné usnesení o zahájení trestního stíhání v tomto případě nevydá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 5.2.2023 9:30

Od rána slyším v rádiu (první zpráva), o jakýchsi problémech v ANO. No Bóže, to se dalo očekávat, jsou po nezdařených volbách asi všude. Dokonce i moje maličkost to předpokládala dávno před volbami. Mně přirozeně vadí, ta obscénní radost našich médií, že by to třeba mohl být pád tohoto hnutí. Jenže smůla je, že je to už jediná výrazná opoziční síla v parlamentu. Proto ty útoky. Doufám, že lidé z ANO budou tak rozumní a nenechají se rozložit. A radujícím se naivním bláznům bych chtěl jen položit otázku, jestli může fungovat demokracie bez silné opozice.

M. Šejna 5.2.2023 9:24

Spíš to bude tím, že nemám doma Paculovou, která sází pod nickem 314chachacha = Pí čačača

F. Kusák 5.2.2023 9:22

Tedy mohli bychom se přestat zabývat konečně Andrejem Babišem. Nevyhrál, to je pro ty, kteří uvěřili zázrakům a presidentem se stal podivný lampasák s ještě horší první dámou. Ale Ti dva na věci nic nezmění, jako by to nezměnil ani AB. A pan Fridrich má pravdu, totiž už z principu. Mnoho lidí kdysi nemohlo studovat, i když jejich inteligence byla nadprůměrná. To se přirozeně odráželo v jejich běžném životě. Já si ještě pamatuji na řemeslníky, kteří by bez nadsázky, strčili do kapsy kdejakého dnešního maturanta. Dnes spíše platí: Řemeslník do domu, hůl do ruky". Těm dobrým se omlouvám, ale jejich jak šafránu.

M. Šejna 5.2.2023 9:21

Chtěl jsem L.Novákovi přeložit, jak se jmenuje falešný sázejicí "314chachacha", co údajné vsadil těch 275 tisíc. Neviditelný pes mi to ale zablokoval. Takže to musím dekódovat opatrně:

314chachacha = Pí ča ča ča

;-D

J. Majzlík 5.2.2023 9:15

Bohužel, nejen Babišův úspěch na poli podnikání, ale zejména na politickém je zahalen temnými mračny. Kdo si dnes vzpomene na podivný Krejčířův úprk a na podivný vzestup a úspěch některých a na likvidaci jiných podniků, firem.

J. Novak 5.2.2023 8:53

Tak, tak

J. Novak 5.2.2023 8:53

Tak, tak

J. Novak 5.2.2023 8:53

To uz by Fiala musel byt mimo politiku.

J. Novak 5.2.2023 8:52

Tak, tak.

J. Novak 5.2.2023 8:52

Tak, tak.

P. Čech 5.2.2023 8:49

Tady není eč o zákonech, ale o morálce. K porušování morálky ta volná soutěž nejenže opravňuje, ale i vybízí. nebo snad chcete tvrdit, že naše předvolební volná soutěž je v pořádku a morální?

V. Mokrý 5.2.2023 8:27

NÁROD JE PŘEDEVŠÍM MASÍROVÁN

mejstrýmem v čele s ČT !!

Ve prospěch 5kolky, eurohujerů.

L. Novák 5.2.2023 7:52

;-D Nebuďte na Šejnu zlá... :-P

L. Novák 5.2.2023 7:48

No ano, kurz na Pavla klesl až na 1,04 a zřejmě v důsledku množství sázek na Babiše vyvolaných oním tweetem zase nepatrně stoupl na 1,06. Byla to "tutovka", takže jestli někdo měl na účtě 10 milionů, mohl je zkusit vsadit. (Otázkou je, jestli takovou sázku bookmaker schválí, takový vklad musel čekat ve frontě... ;-D)

Tady o tom píšou:

https://www.tipsport.cz/blogy/rozhodli-jste-prezidentem-je-petr-pavel/55307

Nepíšou ale, že po Babišově tweetu taky kdosi vsadil třeba 275 tisíc na výhru Babiše, a o peníze přišel. Přestože drtivá většina vsazených peněz sázkovkám propadne, chlubí se sázkovky na veřejnosti (z reklamních důvodů) pouze výhrami. Zvláštní, že? ;-)

https://www.tipsport.cz/tiket?idu=-78119156666&idb=-1&hash=ddf4165b&affid=GkaX12u5Pc3jFjK5P64n7g 500 tis OK

(vsazeno po Babišově výzvě, aby si vsadili...)

https://www.tipsport.cz/tiket?idu=-78119843846&idb=-1&hash=44792c06&affid=GkaX12u5Pc3jFjK5P64n7g 275 tis KO

H. Paculová 5.2.2023 7:08

Sázková kancelář Tipsport v pátek 27. ledna uvedla, že přijala „dosud nejvyšší částku na výhru Petra Pavla“. Kdosi totiž na generála v záloze vsadil 9,5 milionu korun.

A ne že by díky stávajícímu kurzu při této sázce na Petra Pavla nevyhrál nic. On vyhrál 475 tisíc, tedy téměř půl milionu korun. [>-]

H. Paculová 5.2.2023 7:06

Možná to bude tím, že doma nemá žádná jetelová semínka.;-)

L. Novák 5.2.2023 7:02

Národ nehloupne. To jenom vychcánkové jako Babiš a spol. využívají sofistikované nástroje ovlivňování mas, aby se chovaly podle jejich potřeb ovládat stát.

Je to umožněno i tím, že dnes má prakticky každý možnost hlásat po celém světě s minimálními náklady všemožné lži a překrucovat realitu. Dřív by neměli šanci, dnes je to snadné. Díky elektronickým médiím a Internetu.!!

L. Novák 5.2.2023 6:52

cz24.news - známý DEZINFO web !!A Brecík troll, který ty lži a nesmysly roznáší...

Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti

https://www.nelez.cz/

J. Fridrich 5.2.2023 6:36

Hodně dlouhé, ale hodně hloupé, pane Wágnere. K tomu twítu jsem napsal :

J. Fridrich 30.1.2023 9:57

Nerad to píši, ale již delší dobu je zřejmé, že náš lid HLOUPNE. Odchází i ta dřívější moudrost našich babiček a dědů, kteří i bez vyššího vzdělání a titulů se dovedli svou přirozenou inteligencí správně orientovat v běžných, ale i složitějších životních situacích. Dnes se k těm zhlouplým přidal i náš Aston (myslím ale, že to už nepíše vždy pan Ondřej Neff..), který ke svému dnešnímu úvodnímu příspěvku, dodal ty příspěvky našich MIMOZEMŠŤANŮ, kde k normálnímu "twítu" Andreje Babiše, aby si lidé na jeho vítězství vsadili u regulérní sázkové kanceláře, posílají své výhružky žalobami na to, že při jejich vsázce nevyhráli... Zní to jak vtip, nebo dávné rčení těmto hlupákům - " Když ti někdo řekne skoč do propasti, tak tam skočíš...?" Ukázalo se, že čtyři tisíce lidí na Babišovu „radu“ skočili a někteří snad utopili ve Fortuně svoje úspory.

K rozboru špatného chování Andreje Babiše. Dnes, po pečlivém hledání našel chybku také v ukončení spolupráce Babiše s marketérem Markem Prchalem po 10 ti rocích jejich spolupráce... Myslím, že 10 roků spolupráce v této oblasti - marketingu, je až neuvěřitelně dlouhá doba, a je normální ji ukončit. Ale i v jiných oblastech víme, že zaměstnanecký pohyb většiny našich občanů je ještě více "přelétavý"...

A. Holík 5.2.2023 2:40

Jo, v kulturni zemi by amoralnost cinu stacila na konec v politice. Tak treba priste :-)

L. Novák 5.2.2023 2:02

Určitě by se pár fanoušků našlo. Ale ten kurz na San Marino by byl ne 12, ale nejspíš 50. A kurz na výhru Brazílie by sázkovka vůbec nevypsala, museli by sázet na jiné příležitosti (rohové kopy, počet branek, žluté karty, držení míče apod.).

Ve druhém kole voleb bylo jasné, že pokud se něco nepředvídatelného nestane, Petr Pavel volby vyhraje. No a tak se ještě Marek Prchal pokusil o poslední možnost, jak ve prospěch Babiše získat pár tisíc voličů. A že to zabralo, ale nestačilo na Pavlův náskok, jsme viděli i na reakcích bookmakerů, kteří snížili kurz na výhru Babiše a zvýšili kurz na Pavla. :-) Těch řádově deset tisíc nešťastníků prostě bylo málo na to, aby vyrovnali téměř milionový náskok Petra Pavla v počtu hlasujících. Možná to taky byl jenom takový testík profíka, co všechno si může k voličům ještě dovolit a jestli to zabere. Třeba nám to někdy Marek Prchal (s odstupem času) řekne...

L. Novák 5.2.2023 1:31

Máte zablokované myšlení ve vašem stereotypu. Až se vyspíte a ráno probudíte, s čistou hlavou si ten můj první příspěvek přečtěte znovu a zapřemýšlejte nad tím, co jsme se vám marně snažili vysvětlit. ;-)

L. Novák 5.2.2023 1:27

Jistě. Ale tady šlo právě o ty Babišovy voliče. ... Oni nejspíš věřili tomu, že když Babišovi dají svůj hlas, tak Babiš vyhraje a oni vydělají.

A že ten tweet nevymyslel Babiš ale jeho velký marketingový síťový mág Marek Prchal, aby Babišovi ještě na poslední chvíli nahnal množství voličů z jeho cílové skupiny (co neumí kupecké počty), je velmi pravděpodobné. Tak to vypustili do světa. A zafungovalo to! Geniální Marek prchal, přece... Z fotografií, kde ho Babiš líbá! :-)

No a protože tohle nebylo poprvé, co Prchal provedl na voliče "malou sviňárnu", tak za ty předcházející ho vyloučili z Art Directors Club Czech Republic.

Už není co řešit. ;-)

V. Novák 5.2.2023 1:27

To nemá smysl. Přečtěte si ten váš příspěvek, kde se oháníte idioty aniž byste byl k tomu kvalifikován, a dejte ho přečíst nějakému ČEŠTINÁŘI!

L. Novák 5.2.2023 1:09

Ne. Vy jste bohužel nepochopil jemný významový rozdíl psaného textu v napsaném souvětí, a tím i odlišnost psaní i/y. Tak se na to vnoučat zkuste zeptat. Třeba budou úspěšnější. ;-)

L. Novák 5.2.2023 1:02

Mýlíš se, milý Šejno. Chválím tě, že jsi se nechytil na na malý slovní chyták na "Babišovi věřící voliče"... ;-D

No a k tomu kurzu. Je naprosto běžné, že bookmakeři vypisují kurzy podle dat, která jsou jim dostupná, z nichž orientačně vypočítají pravděpodobnost výsledku. Nicméně tato metoda je nespolehlivá, protože je pravděpodobnost počítána ze starých údajů, které v době aktuální události (např. sportovního zápasu) už neplatí, kondice týmu i jednotlivých hráčů a složení se v čase často rychle mění, včetně motivací hráčů i celého týmu vyhrát. Ale to je jenom jedna část kurzu. Podstatný je zájem sázkové společnosti vydělat (výška marže odečtená z kurzu) a ochrana před vyplacením enormně vysokých výher, které by mohly narušit finanční stabilitu společnosti. Proto záměrně snižují kurzy na "papírové favority". Je zřejmé, že takové kurzy už s pravděpodobností nemají mnoho společného. Takže kurzy sázkových společností jsou jen obchodní nabídkou sázejícím, kteří se musí sami rozhodnout, jestli na nabízený kurz má smysl vůbec vsadit peníze.

Každý den mnoho příležitostí/utkáni dopadne přesně naopak, než by odpovídalo vypsaným kurzům. Ti chytřejší sázkaři proto hledají chyby bookmakerů a sází na vybrané vysoké kurzy v "rizikových" zápasech, kde je na první pohled jasné, že kurz na favorita 1,1 je nesmysl, na který je hloupostí sázet peníze.

Tak si to přeber a dej občas vědět, na co sázíš. ;-)

V. Novák 5.2.2023 0:00

Co je to ... voliče věřící Babišovi ...? Snad voliči!

To by muselo být napsáno "Babišovi věřící voliči", a ne "Babišovi věřící voliče", protože pak je to 4. pád.

Neumíte dost dobře pravopis, nebo nemáte jen češtinu načtenou, tak vám to uniká.

L. Novák 4.2.2023 23:50

... voliče věřící Babišovi ... lze napsat i v obráceném slovosledu ... Babišovi věřící voliče. Tedy nikoliv ... Babišovy věřící voliče. Jemný významový rozdíl. ;-)

Věděl jsem, že se toho hned někdo chytí... Ale že to bude i po varování, to by mě nenapadlo. :-P

Nezbývá, než vám blahopřát k úspěchu. ;-D

L. Novák 4.2.2023 23:40

A ty to tušíš, Šejno? :-)

J. Majzlík 4.2.2023 22:40

Dík.