25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PRÁVO: Spáchal Andrej Babiš trestný čin?

Ministerstvo financí má sice prověřit, zda neúspěšný kandidát na hlavu státu a poslanec Andrej Babiš neporušil svým tweetem zákon o propagaci hazardu, ale o trestný čin tu nejde. Tedy policie, která přijala několik oznámení, přes všechny výkřiky některých uživatelů sociálních sítí žádné usnesení o zahájení trestního stíhání v tomto případě nevydá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 4.2.2023 9:19

Když pomineme trestný čin pana Babiše, který soud nedokázal, zůstává jeho nemorálnost: třeba při sázkách na jeho vítězství nebo při kauze Čapí hnízdo (nemorálnost potvrdil i nestranný soud). Je opravdu několikerá veřejně známá nemorálnost zárukou, že byl za kandidáta na presidenta vybrán opravdu ten nejlepší z nejlepších?

F. Kusák 4.2.2023 9:15

Babiš je veleúspěšný člověk. Ze socialistického molochu vybudoval velkou a prosperující firmu, podniká v zahraničí a je aktivní nejen v oblasti potravinového řetězce. Z rozvalin vybudoval za stovky milionů areál, který využívají i běžní lidé ze širokého okolí. To jsou fakta. V politice je také úspěšný. Jeho hnutí zamávalo českou politikou nejvíc od dob vzniku ODS a na politickou scénu přišla řada osobností. Jeho vláda, sečteno podtrženo, byla úspěšná. V české kotlině, ale i jinde se ovšem úspěchy neodpouští. Jeho velkou chybou, byl vstup do presidentských voleb. Poškodil sebe, znehodnotil názorový střet kandidátů a hlavně poškodil svou ANO. Nedivím se, že je řada členů naštvaná. Bylo by však hodně neprozíravé, udělat to, co by si jeho protivníci přáli, aby se ANO začalo rozkládat zevnitř. ANO je totiž momentálně jedinou vážnou opoziční silou a pokud ji zvolíte, deklarujete jasně, co chcete, ať už s vámi někdo souhlasí nebo vám spílá. Volíte-li pětikoalici, pak nevím, co tím vlastně sledujete, tedy kromě nabubřelých frází a podivných aktivistických idejí. Chcete více křesťanských ideálů nebo více aktivistického levičáctví, či pofiderní liberalizmus, a to vše je svázáno jakousi stuhou, na které je napsáno něco o pravicovosti a konzervatizmu. Není to všechno tak troch blbost?

R. Meišner 4.2.2023 9:10

autore nespáchal. každý rozumný člověk to bral jako vtip a nadsázku--těch co to nepochopili je mi upřímně líto. blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebeské, že? -- doufám, že mezi ně nepatříte. 8-o

J. Vorlický 4.2.2023 9:09

Toto už fakt postrádá grády. Článek musí nutně být o ničem, a to jsem ho ani moc nečetl. Pokud nebude v ČR vyjasněno, co dělá trestný čin trestný činem, budou články o něm jen bláboly. Už bychom si měli najít někoho jiného namísto pana Babiše.

Možná že pan prezident Miloš Zeman podá žalobu/obžalobu za pomluvu na zatím jen pana Petra Pavla, ještě než se on stane prezidentem. Čas na to má. To by bylo více legrační než jmenovat nového předsedu Ústavního soudu.

M. Šejna 4.2.2023 9:05

Čím více se autor Wagner rýpe ve vlastních myšlenkách, tím více jeho myšlenky smrdí po hovnech.

Byly doby, kdy jsem články od pana Wagnera četl rád . To se ale věnoval vědě a nikoli politickému aktivismu.

T. Kubín 4.2.2023 8:49

Autor lže. Prokázáno. Neff rád lži proti Babišovi zveřejní.

D. Polanský 4.2.2023 8:41

Kdyby to trestný čin byl, tak všichni tipeři na nesprávné tipy, by museli do lochu. Ale to bychom museli postavit několik nových lochů. Jinak článek o ničem.

V. Heidlerová 4.2.2023 8:40

Andrej Babiš spáchal trestný čin už jen tím, že se narodil. Takové individuum by mělo býti separováno od lidské společnosti. Je to moje psychoterapie, že to mohu napsat. Čau, lidi.;-D;-D;-D

M. Mucha 4.2.2023 8:23

Obsáhlý článek a přitom stačil pouze poslední odstavec.

I. Cerman 4.2.2023 8:15

Naprostý souhlas s diskutujícími přede mnou. Ani se nesmyslný článek nedá jinak komentovat .

F. Kusák 4.2.2023 8:13

Tak, tak. Naprostá shoda s Vámi.

F. Kusák 4.2.2023 8:12

Tedy s prominutím, jak se říká, Vaše starosti na mou hlavu. Prolítl jsem začátek a šel jsem od toho. Ta Babišova výzva je na úrovni "vsaďte se, že to vyhraju". Kdo tomu uvěří, jeho věc, ale psát o tom slohové cvičení. Nechápu.

I. Koubová 4.2.2023 7:42

Že zrovna Vy, pane Wágnere, máte potřebu si v téhle mediální bublině podruhé máchat ruce...... Potřebujete si také vylepšit kádrový profil ? Zklamání.

M. Lehar 4.2.2023 7:41

Dát si tolik práce k napsání takové kraviny ,to je unikum.

J. Herink 4.2.2023 7:40

R^R^R^

J. Houfek 4.2.2023 7:28

A zisk skasírovaly morálně bezúhonné sázkové kanceláře;-). Myslím, že Babiš poskytl řadě lidí levné poučení o čem, že to sázení je, jaké konsekvence má sázka na outsidera... Vzdělání není zadarmo, nenene.

J. Ošlejšek 4.2.2023 6:49

Mnoho slov o ničem, které ale hodně vypovídají o ubohosti autora.

V. Mokrý 4.2.2023 6:07

Jak skočili na špek ?

Neposlechli a nešli volit tak, aby vyhráli !

A nejenom média, zase chtějí uplést z ho vna bič.

R. Langer 4.2.2023 5:51

Ano, blbec tomu říká "rozbor". Podle toho se to pozná. ;-D

R. Langer 4.2.2023 5:50

Jak dlouho ještě budou všichni pitomci tu kravinu rozebírat? ;-D

P. Vychodil 4.2.2023 2:59

R^

P. Weisskopf 4.2.2023 2:11

Je to dlouhé,bolí oči a plné co by kdyby a hloupostí.To je přesně postup jak stvořit naprosto z ničeho obrovský problém co skončí na dně košů a jen si autor sám sebe pochválí.

H. Rybnická 4.2.2023 0:28

Vynikající rozbor. Chapeau.