3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klokocka Bohumil... 1.12.2009 19:08

Ceske placky si zase spatne vybraly.....

Po vstupu do NATO si cesky ufnukanci chteli jeste vic polepsit  s nadeji, ze zase dostanou nejake dotace zadarmo a tak vstoupili do dalsiho clubu, do Evropske Unie.... ale jakmile maji prijmout pravidla, zacnou si stezovat. Nakonec drzi hubu a jen tise blaboli... Proc lezeme tam kam nepatrime a kde se nam nelibi...?;-D

MirekS 1.12.2009 0:55

Lisabon je za námi, konflikt vizí zůstává

Zdravím, protiotázky:

Jaký postoj k LS vyjadřoval pan prezident při jeho volbě pro 2. funkční období?             Jak ovlivňoval (integroval) postoj České republiky (resp. jejich čelních reprezentantů, tj. vlády, PS, senátu, představitelů parlamentních stran) v průběhu celého schvalovacího procesu?                                                                                                                                              Jak zvyšoval sílu svého slova (získával spojence), resp. slova ČR na úrovni EU v přípravném a schvalovacím období?                                                                                            A hlavně vyjadřovaly jeho kroky v tomto procesu vůli většiny občanů ČR?

Nezlobte se, ale napadají mě odpovědi, které s Vašimi nějak nekorespondují....

myrta 29.11.2009 15:01

Synonymum ROZVRACEČSTVÍ A NEGATIVIZMU

je právě ten váš(nikoli náš) prezidentík a vy jeho poskoci. Což se naprosto neslučuje s funkcí prezidenta . A právě díky tomu že jsme ve společenství EU se máme možnost zkultivovat.Chápu,že takovým jako vy se to nelíbí,ono by mohlo vyjít najevo,že absolutním vaším zájmem ´je se pouze obohacovat - viz soukromé iniciativy Klause,pro které nemá skoro čas slušně prezidentovat.Oddechneme si až bude alespoň vaše přisvojené pravomoci omezeny a šťastní budem,až zmizíte úplně ze scény.Nejlépe za katrem.

Petra 28.11.2009 17:35

PIšte víc, Láďo, ať je víc legrace

Bigbíťák Jakl je skvělej a po čtvrtým pivu rozumí úplně všemu, nejen ústavnímu právu.  

Podiven 28.11.2009 14:31

Jakl + Klaus

:-/Jakle, Jakle, pročpak takhle

     BLÁBOLÍŠ?

hihi 28.11.2009 18:03

Re: Jakl + Klaus

Víte-li kde a proč Jakl blábolí, poučte nás. Pokud to nevíte, hodilo by se mlčet a neblábolit.

h42 28.11.2009 14:20

Pane Jakl

Jich je tady škoda. Neměli oni kandidovat na prezidenta Zeměkoule? Anebo neměli by přednášet cokoli na jakékoli nějaké univerzitě. Určitě jim budou všichni trhat ruce a slova od huby.

JM 27.11.2009 23:56

KALOUSOVY SLAVNĚ €UROSKEPTICKÉ OMYLY:

KALOUSOVY SLAVNĚ €UROSKEPTICKÉ OMYLY + HRADNÍ PÁŽÁTKA BEZ PRÁCE a hradní pán bez producírky. Jen tak tak, nepodařit se Kalousovi a jeho pážátkům-legislativcům, ukotvit do našeho právního systému autokratické schizma: "....referenda jsou plevelem v zastupitelské demokracie....."     Čím by se zabývali, na čem by exhibovali vyvolenci vytlemení, s připitomělými ministranty a jejich pážátka, nebýt od plebsu nadáni zastupitelskými mandáty se zbožštělou neomylnosti?.    V této souvilsoti se patří připomenout Kalousovy slavně €roskeptické omyly. 

cc 27.11.2009 23:56

už nemůže tak s kamarády krást

je na ně víc vidět

JJ 27.11.2009 23:07

Pane Jakle

Děkuji za odvahu, zveřejnit dobrý článek v místě tak hojně navštěvovaném mentálně zaostalými eurohujery.

Tato banda tupců nakrmená mediální antiklausovskou europropagandou není schopna vlastní myšlenky a jen zde papouškuje naučené fráze z mediální eurokampaně. Proto nemá cenu zapojovat se do diskuse s hlupáky, protože oni sami nediskutují, jen deklamují naučené.

cc 27.11.2009 23:58

Re: Pane Jakle

hloupé, velmi hloupé. Klaus už došaškoval.

Klokocka Bohumil... 1.12.2009 19:22

Re: Pane Jakle

JJ: Co to je za odvahu napsat blabol, ktery ani ta "banda tupcu a hlupaku" nebere vazne....?

Jeste stesti, ze ten nemohouci president podepsal. Dalsi blaboly na tema LS jsou bezpredmetne...;-D

Lucy 27.11.2009 23:06

Evropa

Po strasnych katastrofach 20. stoleti je tu konecne nadeje na budoucnost bez valecnych konfliktu a moznost byt partnerem svetovych velmoci. Nevim, co se odehrava v ceskych hlavach, ktere tento vyvoj chteji brzdit.

hihi 28.11.2009 18:11

Re: Evropa

Nevím co se odehrává v hlavě, která si myslí, že můžeme být "partnerem" světových velmocí. Něčemu takovému by se bránil málokdo. Problém je prostě v tom, že řadě lidí to, co nám nabízejí, jako partnerství nepřipadá. Nemusíte s tím souhlasit, ale toto je ten úhel pohledu, kvůli kterému je mnoha lidmi LS odmítána: partnerství podle nás vypadá jinak.

A ještě snad - je málo lidí kteří EU opravdu nechtějí, jen je nás hodně, kteří ji nechceme takovou, jaká po LS podle nás bude. Ale takovou, ve které bychom si dokázali i my připadat jako partneři a ne jako vazalové.

Klokocka Bohumil... 1.12.2009 19:28

Re: Evropa

Kdyz v padesatych letech temer cela nase trida vstoupila do Pionyra, jen nekolik zaku to odmitlo. Ja, Janat, Bartacek a Kucera...nikdo z nas nezavidel spoluzakum pionyrske satky kolem krku a ohen v srdci.... proc lezt do clubu kde se mi nelibi...;-D

T.Šmilauer 27.11.2009 22:40

Pane Jákle!

Příště už nebudu Vaše příspěvky číst.

Je skutečnou ztrátou času zabývat se nulou- Vaší osobou- zcela bez vlastního    názoru.

Čí chleba jíš, toho píseň zpívej!

Ubohé životní krédo, že?

JJ 27.11.2009 23:03

Re: Pane Jákle!

Jen mentálně zaostalý člověk místo věcné kritiky používá urážky. Zejména tehdy pokud jeho chabý rozum nestačí na vyvrácení argumentů, které se mu nelíbí.

Voni Šmilauere, když se jim nechce myslet, tak nečtou a jdou se raděj vycpat.

. 27.11.2009 23:31

Re: Pane Jákle!

tak táhni, prde

Kolomazník 29.11.2009 14:42

Re: Pane Jákle!

Příště nečtěte, nemusíme číst vaše příspěvky.

Mgr. Milda 27.11.2009 21:50

Odvážnému autorovi s nickem "."

Vy jste Klausohujer ještě zbabělejší, než Václav Václavovič. Ten zpravidla vystupuje pod svým jménem, nebo pověří některého lokaje, třeba Jakla.

Ivan Nový 27.11.2009 21:50

Je třeba uznávat koupený výsledek soudu?

Nikoliv.

Mgr. Milda 27.11.2009 21:51

Re: Je třeba uznávat koupený výsledek soudu?

Váńuško, možná, že jste nabídli málo? Při volbě presidenta to však stačilo.

. 27.11.2009 20:48

Eurohujeři všech zemí, polibte mi brusel.

Ach jo, tady je zas nablito od eurohujerů!(Y)

daimonion 27.11.2009 19:22

Jaklovy argumenty jsou mimořádně plytké. Zde je komentář k nim

;-)

daimonion 27.11.2009 19:22

Re: Jaklovy argumenty jsou mimořádně plytké. Zde je komentář k nim

1. Ústavní soudci jsou kvalifikovanější než ostatní občané díky tomu, že mají právnické vzdělání, které se sice po aféře v Plzni zdá bezcenné, avšak v normální společnosti vyžaduje poměrně hodně inteligence a píle. Kromě toho též formálně pověřuje ústava ústavní soud pravomocí posuzovat rozpory mezi ústavou a zákony s tím, že jejich rozhodnutí je závazné (bohužel úcta k právu zůstává v ČR na velmi bídné úrovni a pan Jakl se nikterak nevymyká).

2. Věta "je zcela nutné ponechat si přesvědčení" je zcela argument úsměvný. Současně platí, že kompetence delegují státy na EU na základě demokratických rozhodnutí. Ovšem pan Jakl má za to, že parlament by mohl nahradit on sám a soudit o to, co se delegovat bude a co nikoliv. Pan Jakl má tudíž velmi bídné ponětí o demokracii.

3. Pan Jakl má mimořádnou starost o to, co budou soudit dějiny. Zdá se, že se mu zdá, že historikové budou číst s velkým zájmem Jaklovy výplody a pohrdat nálezy ústavního soudu. Žasnu nad tím, že Jakl bez jakéhokoliv právního vzdělání čili diletant v pravém slova smyslu zde autoritativně mentoruje ústavní soud bez toho, že by uvedl argument pro své tvrzení. Toto diletantské fušerství je ovšem na Hradě běžné.

4. Pan Jakl by měl uvést přesně, co výrazem "peskování" míní. Takto jde o výraz Jakových pocitů. Pokud ovšem senátoři opakují body, které uvedli již v minulé stížnosti a které ústavní soud odmítl, pak jsou výhrady ústavního soudu namístě.

Ivan Nový 27.11.2009 21:44

Re: Jaklovy argumenty jsou mimořádně plytké. Zde je komentář k nim

Právnické vzdělání nevyžaduje ani píli, ani inteligenci, jen dobrou paměť a konexe, a komunikační schopnosti. A jak ukázal rozsudek ÚS, ani znalost logiky, úplně stačí znalost přání vrchnosti.

daimonion 27.11.2009 19:23

Re: Jaklovy argumenty jsou mimořádně plytké. Zde je komentář k nim

5. Senátoři měli mnoho měsíců k tomu, aby Lisabonskou smlouvu studovali a nacházeli v ní chyby. Na tomto pozadí je výsledek mimořádně žalostný. Pan Jakl zde mimochodem připouští chybějící kvalifikaci senátorů navzdory tomu, že řada z nich jsou právníci, avšak u něj samého mu chybějící kvalifikace nevadí. Když prostý občan podává stížnost, najme si k tomu právníka. Avšak v daném případě je vtip v tom, že ústavní stížnost vypracovával pan Balaš z plzeňské právnické fakulty proslulé svou právnickou kvalifikovaností.

6. Ústavní soud má pravomoc interpretovat ústavu a jeho závěrem bylo, že president má povinnost podepsat smlouvu, která byla řádně dojednána a ratifikována oběma komorami. Jestliže to president vykládá jako útok na svou osobu, pak je to problém spíš psychiatrický. Stejně tak když vědecká rada univerzity rozhodne o tom, že někdo bude jmenován profesorem, president má povinnost ho jmenovat.

7. Zde je třeba připomenout jen to, že president při své poslední volbě nikde nezmínil, že bude otálet s podpisem Lisabonské smlouvy. Dokonce se naznačoval opak kvůli tomu, aby získal některé hlasy na svou podporu. Je skoro jisté, že kdyby jeho zdráhání podepsat věděli lidovci, jistě by ho nebyli volili. Pan Svoboda to ostatně prohlásil veřejně.

8. Je velmi zvláštní obrat presidenta hlásícího se ke konservativismu či liberalismu (osciluje bohužel mezi obojí, takže je dost obtížné najít konsistenci v jeho postojích) se najednou dovolává referenda. Referendum pro tyto i jiné případy v ústavě zakotveno není, takže se k němu ústavní soud může těžko vyjadřovat; vyjadřovat by se pak musel vlastně k čemukoliv a tím by porušil své pravomoci (platí pro něj coby veřejnou instituci, že co zákonem povoleno, je zakázáno).

daimonion 27.11.2009 19:23

Re: Jaklovy argumenty jsou mimořádně plytké. Zde je komentář k nim

9. Pan Jakl vůbec nepochopil, a tím jen prokazuje svůj diletantismus, že soud musí pracovat s "vůlí zákonodárce" a nikoliv s literou jednotlivých zákonů. Ale na Jaklovu omluvu je třeba uvést, že takový diletantismus prokazují i mnozí další právníci, kteří vystudovali práva za komunismu.

10. Pan Jakl může pochybovat o čemkoliv, ale zde jde o právní závaznost. Stejně je tomu u každého soudu. Každý může o rozsudku pochybovat jak chce, ale přijmout ho musí každý. Je smutné, že toto pan Jakl nepochopil.

11. To, jestli je Lisabonská ústava pro ČR prospěšná, musí opravdu rozhodnout politici, kteří před tím ovšem rádi uhýbají. Je smutné, že poradce presidenta coby vrcholného politika toto nechápe. Co tak může asi presidentovi radit?

Dodatek: pan Jakl se cítí v důsledku podpisu Lisabonské smlouvy omezen ve svých osobách. Já a mnozí další, velmi inteligentní lidé, by se naopak cítili omezeni ve svých svobodách potud, pokud by president Lisabonskou smlouvu nepodepsal. Ti druzí podle průzkumů ve společnosti převažují.

daimonion 27.11.2009 19:30

Re: Jaklovy argumenty jsou mimořádně plytké. Zde je komentář k nim

... sorry "omezeni ve svých svobodách"

ICO 27.11.2009 20:02

Re: Jaklovy argumenty jsou mimořádně plytké. Zde je komentář k nim

Souhlasím z argumenty pana Jakla i když podle "daimoniona" jsou plytké.