18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hnyk 27.11.2009 9:53

Klokane

Ta blbost se žárovkama přišla z Austrálie. A teď se může EU těšit na to jak se prosadí ekologicky korektní zákaz balené vody. Austrálie už na tom pracuje a určitě to bude zase další "zářný příklad" pro EU.

eTony 27.11.2009 9:56

Re: Klokane

ve své zemi ať si dělá kdo chce co chce, ale nesmí to diktovat ostatním, kapišto ? A EU je diktát.

Hnyk 27.11.2009 9:59

Re: Klokane

Česko je taky diktát. Z EU se dá vystoupit. Z Česka ne.;-D;-D;-D 

Ivan Nový 27.11.2009 10:02

Re: Klokane

No z Česka můžete talky vystoupit, stačí když sám žijete slušně a o ostatní se nestaráte. Jinak samozřejmě, z EU je třeba vystoupit, být v ní je ztráta času. EU už teď bude dělat jen samé chyby. Dostala se pod nadvládu funkčních idiotů a lotrů, a těm se takové nesmysly hodí, proto je taky kopírují.

eTony 27.11.2009 12:09

Re: Klokane

zatím ještě ne, ale pokud zde ovládnou politické posty neobolševici, pak je to jen otázkou času................. a diktatura se vám, lide, opět navrátí.......

prezident Beneš 27.11.2009 10:28

Re: Lisabon je za vámi....Londýn 1941

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

Sven Australan 28.11.2009 2:59

Re: Lisabon je za vámi....Londýn 1941

 Ten citát ze "Šesti let v exilu", je sice pravdivý, ale nemá nic společného s tím, že dr.Beneš jel v r.1943 do Moskvy, i když byl v Londýně uznán hlavou státu , v rámci britské armády byly čsl. jednotky - jmenovitě v RAF a Británie se (ubránila jen s největším vypětím sil-citát), ale ubránila !!!  Moje přirovnání bylo k tomu, aby se čtenář zamyslel.  Dr.E.B. (myslím) neměl jezdit r.1943 do Moskvy, to byl první základní krok ke čtyřicetiletému otroctví bolševikům a jak už jsem poznamenal, jestli pres. V.K. v r.2009 jednal dobře, nebo špatně, poznáte sami !

Tino 27.11.2009 9:25

Občan ve většině konflikt nevidí

Občan ve většině je jednodušší, než aby pochopil oč se jedná. Má prostě dojem, že problémy se nějak vyřeší vlivem cizího zásahu, že když se má německý důchodce lépe než český, tak Lisabonská smlouva pojistí obohacení i českého na úroveň německého. Také nejrůznější zlodějské kauzy že Lisabonská smlouva jistí do budoucna, protože někdo vyšší přece zasáhne, když se bude dít nepravost. A tak občan ve většině nadává na prezidenta, co mu zdržuje očekávané blaho. Oč dřív by se blaho dostavilo, kdyby ten Klaus do Lisabonské smlouvy nešťoural. Stejně jako zdržuje zrušení oteplování a tím i zrušení povodní a vichřic u nás svým šťouráním do globálního alarmismu oteplovačů.

Český občan v naprosté většině má právní vědomí posunuté. Krom toho, že nespatřuje problematickou svou závislost na státu, že mu nepříjde divné státní odebírání z jeho kapsy, že mu nedochází omezování jeho osoby vlivem státně centrálního poručníkování, ba ani totální závislost obcí na státu, tak mu nedochází také odnímání suverenních práv jinou a tedy cizí mocností, protože myslí, že ona mocnost přece je ta, do které nejen patří, ale je nadřazena rozhodnout nad našimi zákony.

Je to postižení z časů minulých a neseme si je do budoucna. Může být, že díky tomuto postižení nakonec o zbytky suverenity státu příjdeme a staneme se součástí cizí mocnosti. Což občan neshledává nijak závadným, protože na tohle uvykl od komunistů Rusku oddaných i nacistů z Německa i Německu našich oddaných. Pranic se pro něj nezmění co do vnímání práva. Teprve až po dlouhých letech, třeba desítkách a nedej Bůh stovkách let opět se probudí nějací národní obrozenci, co vnuknou lidu obecnému myšlenky na samostatnost a suverenitu, co znovu probudí k životu češtinu a zausilují o samostatnost územního celku, kde lid obecný se cítí být doma a ve svém, kde mu nemá kdo co kecat do jeho vůle, protože je přece suverenním státem.

Taky dost možné, že prostě jednoduše končí státy Evropy svou existenci definitivně. Namísto nich bude říše Evropská.

daimonion 27.11.2009 9:27

Re: Občan ve většině konflikt nevidí

Hej, Slované ... ;-D

Tino 27.11.2009 9:36

Re: Občan ve většině konflikt nevidí

Máte jdno k jaké národnosti se hlásíte. Okrádat vás budou čím víc bude státní suverenita omezena, spravedlnost se vám bude vzdalovat, plošnost finančních podpor vám bude snižovat jejich výši, vzdělanost i zdravotnictví vám bude v kvalitě upíranější.

Na "Hej Slované!" si nechci hrát ani náhodou. To volám "Hej státe!"

honzak 27.11.2009 9:23

pan Ivan Nový

trefil eurohřebíček přímo na eurohlavičku:

"proto, že směrnice vyjadřují zájmy firem, které zkorumpovaly eurokraty". Z vlastní zkušenosti dodám, že se pomocí těchb eurosměrnic snaží velké firmy likvidovat konkurenci, zejména v nových státech EU.

daimonion 27.11.2009 9:23

Re: pan Ivan Nový

A zase nám čechům tak strašně všichni ubližují ... ;-D

Ivan Nový 27.11.2009 9:27

Re: pan Ivan Nový

Nejen Čechům, ale Slovákům, Polákům, Maďarům, Rumunům, Bulharům, Chorvatům, ... A to časem povede ke krvavému konfliktu uvnitř EU. Ochrana západních firem povede totiž k jejich stagnaci, takže napětí mezi východem a západem EU se bude stupňovat, protože na východě budou vyrůstat firmy s celoevropskými ambicemi.

daimonion 27.11.2009 9:28

Re: pan Ivan Nový

Pravil prorok ... ;-D

Ivan Nový 27.11.2009 9:48

Re: pan Ivan Nový

Pravil analytik, nikoliv prorok.

čm 27.11.2009 10:11

Re: pan Ivan Nový

..a Rus nám pomůže v tej válce. Bude se to řezat !!! Císaři Františku Josefovi I. nazdar !!!;-D;-D

Ivan Nový 27.11.2009 10:27

Re: pan Ivan Nový

No nejprve budou námluvy EU a Ruska, pak bude válka mezi Ruskem a EU. Možná jen lokální a omezená. Rusko si ukrojí kus EU, EU se vzdá. Něco jako gruzinský scénář posledního konfliktu.

Jirka 27.11.2009 9:23

Jaklovi se zhroutil život,

jeho Guru podepsal nenáviděnou smlouvu nedbaje názorů pana Jakla. Od 1. prosince bude Jaklův život řídit zlý úředník z Bruselu, začína období nesvobody. Proboha, co s tím ? Doporučuji mu emigraci do Ruska, nebo ještě dál na východ, kam chapadla evropské chobotnice nedosáhnou, tam se bude jistě cítit svobodně.

Dušan Streit 27.11.2009 9:19

Špičkový článek

Děkuji. Věcné, výstižné, zásadové.

Kam se řítíme, ačkoliv "Lisabon" ještě neplatí, je vidět zde:

http://streit.blog.idnes.cz/c/112343/Razie-EU-v-CEZu-Nac-si-platime-antimonopolni-urad.html

daimonion 27.11.2009 9:21

Re: Špičkový článek

CEZ se svým komandem a vysokými zisky na úkor náš všech díky regulovaným cenám a monopolu je chudák neviňátko .. a z EU mu tak ubližují ... :-D

Lišák FOX 27.11.2009 10:08

Re: Špičkový článek

To že EU vyprodukuje něco dobrého je nutné posuzovat proti tomu, co produkuje špatného. Dle mého to špatné výrazně převažuje. Článek je skvělý a díky za něj.

Pedrák 27.11.2009 9:18

Takovej superstát by nakonec mohl zřídit FBI a hrůza!

Víte co by stálo za prachy udělat  v Mírově Hradčany, zasedačky parlamentu a úřad vlády?

gerontusinza 27.11.2009 9:15

Pane Jakle.....

R^R^ ano tak je nutno hodnotit a přistupovat k LS a nejen k ní.... stejně k tomu časem dojde, že dojde k vystupování jednotlivých států... a budu rád až se toho dožiju  důvod? inu Švýcarsko a jeho politický systém je pro mě vzorem.....;-)

daimonion 27.11.2009 9:17

Re: Pane Jakle.....

Jakl je prolhaný a ještě k tomu šmíruje cizí poštu

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/martin-jan-stransky.php?itemid=8188

gerontusinza 27.11.2009 9:19

Pane a vy mě taky.....Re: Pane Jakle.....

:-/ ušetřete mě svých blbých vývodů..

daimonion 27.11.2009 9:21

Re: Pane a vy mě taky.....Re: Pane Jakle.....

Zkuste to teď hlavou ... :-D

xxxKubeš 27.11.2009 9:29

Re: daimonion

se pokoušel zkusit to hlavou, k jeho smůle ale na to nemá

kája 27.11.2009 9:51

Re: daimonion

zkoušel použít hlavu, ale ....bohužel ji nenašel

ZAHON 27.11.2009 13:05

Re: Pane Jakle.....

Tak jsem si ten odkaz přečetl dajmone(počeštěno). Dočetls-li jej do konce i Ty, musel jsi zjistit, že blog nekončí odsudkem, ale otázkou. Tu lze interpretovat: Buď Jakl lhář je nebo Jakl lhář není. Pominu-li dětinskost Tvé víry,že takto vysoký státní účedník a to nikterak hloupý, by se ukájel popisovanou činností, zbude mi na talíři Tvých morálně-volních vlastností pouze jedna, pitomost. Fakt, nic víc.

Mgr. Milda 27.11.2009 9:06

Nutnost členství v EU a LS ukázala poslední akce v ČEZ

která je doménou Klausovy rodiny. Díky sporu tří keťasů, z nichž se jeden odvolal do Bruselu, zasáhla evropská komise a prověří chování managementu ČEZ, nepochybně i jiných spřátelených firem. Paní Livia Rosamunda bývala velmi dlouho ve správní radě této podezřele dobře vydělávající společnosti, rodina Klausů v ní má i další významné vazby. Jako společnost s účastí státu má ČEZ povinnost, zásobovat obyvatelstvo energií bez nároku na nadměrné zisky, t.j. stanovit přiměřené a ne přemrštěné ceny. Je smutné, že to musí prosazovat evropská komise, české instituce kvůli rodinné angažovanosti Klausů hledí raději jinam.