17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

PRÁVO: Konvičkiáda

Instituci, jež by už z principu své existence měla požívat vážnosti, se nemůže stát nic horšího, než že je směšná. Přesně tohle se děje státnímu zastupitelství. Řeč teď výjimečně není o olomoucké tvůrčí skupině okolo Iva Ištvana, nýbrž o další výtečnici usilující o naše bránice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 3.12.2015 1:39

Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

a vzápětí ho zabaleného do "medvěda" odvedou do vazby. Už toho řekl dost:

"Nenávidím lidi, kteří vyhrožují, že zotročí naše ženy, zničí naše města a naši kulturu a nás pozabíjejí. Nenávidím jejich přesvědčení, a pokud je to náboženství, pak nenávidím takové náboženství. Podněcuji k této nenávisti, protože zlu by se lidé měli postavit, což bez negativních emocí nejde. Nenávidím všechny jejich české pomahače, omlouvače a jejich užitečné idioty. Nenávidím všechny kádrováky, kteří každou chvíli sepisují články nebo petice, kdo by měl být vyhozen z veřejného prostoru, propuštěn, kdo by měl mlčet a nevyjadřovat se. Pokud je to jejich přesvědčení, pak nenávidím takové přesvědčení. Nenávidím hlupáky, zejména vzdělané hlupáky. Nenávidím všechny, kteří přísahají na demokracii, jen pokud zrovna vyhrává jejich kandidát."

http://www.novinky.cz/komentare/387817-komentar-podnecovani-k-nenavisti-vaclav-klaus-ml.html

J. Vintr 3.12.2015 1:52

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

To tedy řekl moc hezky. Kdyby ho chtěli obžalovat, udělali by službu dobré věci, protože by se díky tomu s těmito pravdivými slovy seznámilo hodně lidí.

P. Dvořák 3.12.2015 2:03

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

A řekl bych, že na rozdíl od Konvičkova plácnutí o masokostní moučce, by se pod slova V.K. ml. podepsalo dost lidí. Myslím normálních lidí.

S. Vaněček Šauerová 3.12.2015 6:34

Václav Klaus starší

měl dost rozumu, aby poukázal na to, že je rozdíl mezi běžnými (nevinnými) muslimy a islamistickým extrémismem a terorismem. Zjevně jeho rozumný postoj nemá dopad na jeho potrhlého a nebezpečného syna.

J. Skála 3.12.2015 6:51

Potrhlé a nebezpečné

jsou všechny tři důry - Šauerová, Sybila i Vaněček.

Ś. Svobodová 3.12.2015 9:05

Re: Václav Klaus starší

"Nenávidím lidi, kteří vyhrožují, že zotročí naše ženy, zničí naše města a naši kulturu a nás pozabíjejí. Nenávidím jejich přesvědčení...

Kde přesně jste paní Šauerová v těch větách vzala, že K.mladší narozdíl od otce nerozlišuje mezi běžným muslimem a teroristou?

S. Vaněček Šauerová 3.12.2015 11:51

V.K. ml. zjevně podporuje myšlenku ISIL,

že existuje globální válka mezi muslimy na jedné straně a nemuslimským světem na straně druhé. To je blábol, který by žádné seriózní noviny nevydaly. K dalším Klausovým nesmyslům, když protestuje proti  SNAZE STÁTU VYNUTIT SI DODRŽOVÁNÍ PLATNÝCH ZÁKONŮ, už nelze dodat vůbec nic.

Týká se pochopitelně i pana Štěpánka.

Ś. Svobodová 3.12.2015 12:16

Re: V.K. ml. zjevně podporuje myšlenku ISIL,

Důležité je rozumět čtenému. Je to o nenávisti ke konkrétním lidem a skupinám, kteří nám vyhrožují násilím a vraždami, bez ohledu na to zda se kryjí náboženstvím. Není to o VŠECH. Jen o těch, co vyhrožují. A o těch, kteří to omlouvají a aplikují dvojí metr: Konvičku za šíření nenávisti zavřou, zatím co nelegální migranty z Bělé vyhrožovali personálu vraždami zcela bez následků a personálu bylo doporučeno nebrat tyto výhružky vážně.

K. Filek 3.12.2015 9:48

Re: Václav Klaus starší

Vaněčku nebo jak se jmenujete,Klaus ml.nepotřebuje žádnou obhajobu svého otce.Kdybyste měla alespoň krapet jeho rozumu tak tady nepíšete takové pitomosti.

F. Vokurka 3.12.2015 10:33

Re: Václav Klaus starší

zeptejte se toho vaseho bezneho (nevinneho) muslima, zda ma pro nej vetsi cenu vas zivot nebo uposlechnuti slov proroka mohameda.

M. Moravcová 3.12.2015 12:54

Re: Václav Klaus starší

jenomže sluníčkáři, Halík, Sobotka, Pelikán, Merkelová, Juncker a spol. mezi nimi evidentně nerozlišují. Naopak urážejí a obviňují všechny, kteří na ten islámský extremismus upozorňují. A vy jste kráva nebeská, pokud někoho nazýváte potrhlým a nebezpečným synem.

J. Šimek 3.12.2015 11:19

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

Nenávist není odkaz našich předků. Mladý Klaus tedy evidentně nepatří do naší euroatlantické civilizace. Nenávidí podobně, jako bojovníci IS...možná s nějakým jiným znaménkem, ale nenávist to je a veřejně to prohlašuje.

A. Richter 3.12.2015 11:52

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

Vy jste ale ůl.

.... *8-D

Ś. Svobodová 3.12.2015 11:56

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

Pokaždé, když čtu Váš příspěvek, tak mě donutí ve spojení s Vaší ikonkou přemýštet. Přemýšlím, zda jste tak dokonalý mystifikátor a vaše texty jsou parodií na bolševismus - to pak všechna čest. Možná ta ikonka vyjadřuje váš názor. Pak ale vaše příspěvky nechápu, protože jsou tak bolševické, že by to ani Ransdorf nedovedl. Nepřemýšlel jste o výměně ikonky za jinou?

J. Šimek 3.12.2015 12:39

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

Nepřemýšlel a vy jste přemýšlela o tom, co jsem napsal o veřejně deklarované nenávisti mladého Klause?

T. Pansky 3.12.2015 0:17

Potrebne reseni: je potrebne prijmout zakon o voleni ...

... soudcu a statnich zastupcu.  Ze to bude drahe?  Porad to bude levnejsi, nez soudy zahlcene podobnymi pripady lidove tvorivosti statnich zastupcu !!!

J. Myslivec 3.12.2015 8:00

Re: Potrebne reseni: je potrebne prijmout zakon o voleni ...

Jó, to by bylo! Ale u nás asi sci-fi!?

T. Pansky 3.12.2015 8:37

Re: Potrebne reseni: je potrebne prijmout zakon o voleni ...

Tim by se politikum vyrazil klin z ruky.  Kolik uz u nas bylo kauz uplatnych soudcu.  Sveho casu soudci kriceli, ze vyraznym navysenim platu se omezi moznost korupce.  To je samozrejme nesmysl.  U nas se soudci nemusi bat prokazani korupce, tresty jsou totiz k smichu.  Jsou staty, kde se soudci voli a jak to dobre funguje ...

P. Khail 3.12.2015 10:31

Re: Potrebne reseni: je potrebne prijmout zakon o voleni ...

Jenže máme i úplatné volené funkcionáře, tudy cesta nevede.

A. Alda 3.12.2015 9:43

Státní zástupce ne.

Státní zástupce čili prokurátor je součást exekutivy, moci výkonné. Má poslouchat ministerstvo spravedlnosti, vládu a presidenta.

Soudce je však orgánem justice, moci soudní. A moc soudní by měla být volena. Princip jmenování soudní moci mocí exekutivní (presidentem) je v rozporu s montesquieovskou teorií tripartity státní moci. Zvlášť když se u nás zavedla praxe, že justice si sama vybere, koho doporučí presidentu k jmenování soudcem, a když to president odmítne soud mu to přikáže jako povinnost. To je už vrchol absurdity.

Nelze připustit, aby si soudci sami takto de facto kooptovali další soudce. Volby soudců jsou nezbytné. Buď přímé volby, nebo volby sněmovnou či senátem.

R. Brzák 3.12.2015 11:02

Re: Státní zástupce ne.

Jedině přímé volby. Nedávají totiž zbytečně dalším lidem (poslancům či senátorům) do ruky další podíl moci.

"Co nejméně mé moci nad druhými, co nejméně moci druhých nade mnou".

A. Alda 3.12.2015 15:16

Dovedu si představit obě tři varianty.

Ve volbě soudců lidem obecným se skrývá problém s těmi, kdo se zrovna soudí, zejména v trestních záležitostech. Nicméně všechno to lze legislativně ošetřit, když se nespěchá a neprosazují se politicky motivované nesmysly.

Soudce z lidu dřív volily národní výbory, pak podle složitého a divného klíče městská zastupitelstva...

Nevidím problém v tom, aby soudce okresních a krajských soudů volila sněmovna a soudce vrchních a nejvyšších soudů senát a soudce ústavního soudu společné zasedání sněmovny a senátu na návrh presidenta. Třeba tak. A varianty se dají vymyslet rozmanité. Hlavní ale je, aby to nebylo jako dosud jmenování na doživotí bez možnosti odvolání z jiného než kriminálního důvodu.