1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

PRÁVO: Konvičkiáda

Instituci, jež by už z principu své existence měla požívat vážnosti, se nemůže stát nic horšího, než že je směšná. Přesně tohle se děje státnímu zastupitelství. Řeč teď výjimečně není o olomoucké tvůrčí skupině okolo Iva Ištvana, nýbrž o další výtečnici usilující o naše bránice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 3.12.2015 20:36

Jen se divím,

že někdo, kdo podá trestní oznámení po četbě na internetu, není ihned kolosálně zesměšněn (ale nevím vlastně kým, neboť se již volá po jasné cenzuře).

V případě státního zaměstnance nedostane upozornění, že bude vyhozen. Též by mu bylo možno poradit ať sleduje internet pro čínskou vládu, ovšem v Číně.

Š. Hašek 3.12.2015 18:35

Kdo ve své ješitné velikosti

ví, kde a jak se má přestat mluvit, je nebezpečný gauner. Možná  též ten "nejněžnější a nejláskyplnější" (politik, taky političky - vypadají jak maminky jsou po ruce).

Ti chytří, slušní - třeba neposlouchají a myslejí si svoje. Zavírat ústa občanům ostatně již bylo vyzkoušeno, asi se bude opakovat.

Zjednodušeno. Souhlas panem Štěpánkem. "Konvička jest vrah a vrazi jsou přinašeči novot".

Ś. Svobodová 3.12.2015 18:00

Havel a Zeman ruku v ruce.

Konvička bude odsouzen za základě platného zákona. Ani jsme si nevšimli, jak tehdejší Zemanova vláda z poměrně nevinného zákona platného v té tobě nejméně 40let, udělala dnešní paragraf 198, kterým se dá potrestat kdokoli, kdo vypustí nenávistná slova nejen na nějakou rasu či národ, ale i na skupinu jakýchkoliv jiných osob. Svatý Havel to bez mrknutí očka podepsal a žurnalistická obec hrobově mlčela.

L. Bouše 3.12.2015 17:12

Tak nám ten samet nějak zhořkl, že ano ?

Entomolog Konvička bude odsouzen podmíněným trestem odnětí svobody. To je evidentní a ani Klára Samková jako jeho obhájkyně s tím nic neudělá. Tlak z ministerstva spravedlnosti a americké ambasády bude obrovský. Jde totiž o hodně. Pokud by se proud přistěhovalců do Evropy vč. ČR zastavil, K nám přijdou desetitisíce z Německa, tak by to plány USA na zničení Evropy paralyzovalo. To se nesmí dopustit.

Tak nám ten samet v ústech a na duši nějak zhořkl, že ano ?

A. Reček 3.12.2015 17:23

Re: Tak nám ten samet nějak zhořkl, že ano ?

I vy humoristo. A navíc, viděl jste plány USA na zničení Evropy?? Nedělejte ze sebe papouška kremelské propagandy! Takových zde v diskuzi je řada.

L. Bouše 3.12.2015 17:38

Re: Tak nám ten samet nějak zhořkl, že ano ?

Nejen viděl, ale i četl. Už jste slyšel o Thomasu Barnettovi ? Pokud zatím ne, tak doporučuji nastudovat, abyste nebyl out.

Kreml na nich opravdu ale opravdu nedělal. Ledaže zastáváte teorii, že Obama je agentem KGB. Ano, tuhle fantasmagorii už jsem také viděl.

J. Šimek 3.12.2015 19:27

Re: Tak nám ten samet nějak zhořkl, že ano ?

Také? Takže co píšete jsou také fantasmagorie :o)

V. Říha 3.12.2015 15:13

Kauza Konvička

slouží pouze k propagaci tohoto radikálního aktivisty a prosazovatele jediné správné, té jeho, pravdy. Stejně nenávistně vystupoval proti odpůrcům šíření kůrovce na Šumavě, tehdy ovšem v souladu s oficiální mocí, proto beztrestně. A že je Konvička vědec? To tedy rozhodně neprokázal v oblasti ekologie

lesa. (Ale to není sám; koneckonců "vědci" byli i jiní, a pak byli

souzeni jako váleční zločinci.)

Nevím, čeho se bát více: zda intolerantních islamistů, jež nám sem "demokraticky" cpe Führerin a další mladobolševičtí mesiáši všech národností a kultur, nebo Konvičkovy nenávisti a intolerance. V podstatě mezi těmito dvěma hrozbami nevidím rozdíl (z historie např. der Erlöser des Deutschlands), snad jen ve "znaménku".

Je samozřejmě zrůdností, že je někdo za své verbální, v podstatě neškodné bláboly (ta slavná masokostní moučka a jiné) ohrožován vládnoucí mocí, ale to je zase jen projev lidí mentálně shodných s Konvičkou. Někoho, kdo ještě věří ve VLSR'89 to asi může překvapit.

B. Rybák 3.12.2015 17:10

Re: Kauza Konvička

Souhlasím s Vámi s tím, že zrůdnost (vládní moci) musí odsoudit i ti, které už dávno nepřekvapuje (protože její arogance a ideologická zaslepenost je zdrojem všech našich ohrožení)!

F. Matousek 3.12.2015 12:15

pomatená zástupkyne

ta pomatená zástupkyne by mohla mít problém.

Az se Konvicka po volbách dostane do parlamentu, mohl by na ní podat zalobu pro "zneuzití pravomoci verejného cinitele ".

Co mohl - mel by.

M. Prokop 3.12.2015 16:41

Re: pomatená zástupkyne

Na to se potřebuje dostat do parlamentu?

F. Matousek 3.12.2015 20:00

Re: pomatená zástupkyne

to pravde nepotrebuje.

Ale bude to mít úplne jinou váhu.

P. Vaňura 3.12.2015 11:57

Byl to tuším "Ostrov dynamit,"

kde jedna z postav zpívá "Teď jsem já u kormidla, já vám ukážu, nadělat z vás povidla, to já dokážu, hoj a hoj, kapitán, johoho, za toho život dám, hip hip hurá kapitán."

Nebo jiná písnička "A když přišlo moje roští, nadělal z něj prejt."

S. Donát 3.12.2015 12:24

Re: Byl to tuším "Ostrov dynamit,"

Za ten Ostrov Dynamit moc díky. Vůbec jsem to neznal. Lodnickou samozřejmě ano, ale tohle ne...

J. Novotny 3.12.2015 11:31

Státní zástupkyně zjevně Konvičku podporuje,

jinak by mu nedělala takovou reklamu. A pokud bude Konvička tvrdit, že si není vědom tohoto výroku - že by jej psa osobně, souvislostí a že po zjištění, že má ten výrok v profilu se jej pokusil odstranit, tak mu nic neprokážou, tedy nic co by obstálo v trestním řízení.

Ale je i možné, že to Konvička přizná, aby ze sebe udělal mučedníka - navíc hlásícího se ke svým činům. Prostě neodvolá. Uvidíme.

V. Lacina 3.12.2015 13:04

Re: Státní zástupkyně zjevně Konvičku podporuje,

Vidím to na víceméně drzé přiznání. Buď sám za sebe, nebo v zastoupení za Zemana. Tím načasováním směřuje moralistický prst "orgánů" i na něj. Ne, že bych se chtěl kteréhokoliv z těchto pánů zastávat, ale mučednictví je nejstarší "virální" strategií všech dob. Sokrates, Ježíš, Hitler, Havel. (druzí dva se nedůsledně nechali "jen" zavřít, ale i to se počítá).

J. Růžička 3.12.2015 10:30

časy bolševické cenzury

a pronásledování lidí za názor se vrací. Z ministra spravedlnosti se vyklubal vítač slimáků v Evropě a komunistický inkvizitor, likvidátor nepohodlných.

J. Šimek 3.12.2015 10:33

Re: časy bolševické cenzury

Proč už teda nesedíte?

J. Růžička 3.12.2015 10:54

Re: časy bolševické cenzury

A jak to víte, Šimku, že nesedím? Sedím u toho krámu už asi hodinu...

J. Šimek 3.12.2015 11:05

Re: časy bolševické cenzury

Pak to s tou cenzurou a pronásledováním lidí nebude tak horký :o)

P. Vaňura 3.12.2015 12:03

"Tak horký" to nebylo dokonce ani

za Husáka, i dnešní režim měl své politické vězně, amnestované posléze Klausem.

Existence verbálních trestných činnů je NESLUČITELNÁ se svodou slova!

To, co si Jiří Krampol dovolil říci v televizi r. tuším 1988 by mu dnes neprošlo!

Samozřejmě, nelze to srovnat s Gottwaldem, neřku li s Hitlerem za WW2.

J. Šimek 3.12.2015 12:34

Re: "Tak horký" to nebylo dokonce ani

Klaus amnestoval politické vězně, které ? :o)

B. Rybák 3.12.2015 17:17

Re: časy bolševické cenzury

Až to bude trochu teplejší, tak se od Vás už nic nedovíme (revoluce požírá své děti)!

K. Frauknecht 3.12.2015 10:56

Re: Protože už jsme v jiném levlu :-)

Podobně jako Nagyovou, ani Konvičku nezavřou. "Pouze" ne něm ulpí ta šmouha, objeví se pár zaručených info (např. o jeho vazbách s neonácky apod.), objektivní tisk to rozmázne... Stačí.

Každý čtenář Blesku (odhaduju 9/10 dospělé populace v ČR) přece ví, že je to ten co byl stíhanej. "Jasně, že se z toho vykroutil, je to pakáž." Hotovo.

J. Slanina 3.12.2015 11:38

Re: Protože už jsme v jiném levlu :-)

"To je bratr toho zavražděnýho, to bude taky pěknej sígr." - Josef Švejk.

K. Frauknecht 3.12.2015 11:54

Re: :-)

Jo jo. To byl ten z Losin.

F. Kusák 3.12.2015 10:21

Mě názory pana Konvičky

v podstatě nezajímají a pozornost, která se mu věnuje mě obtěžuje. Totéž platí o politickém procesu s ním. To bude zase show, a média budou šílet a Doc. Konvička sbírat body. Pro mě je podstatné, že to nic neřeší. Reálný život je někde jinde. Volení zástupci v politice by se měli radit s voliči, zda souhlasí, aby se jejich část daní přesunula k imigrantům. Zda jsme schopni začlenit do společnosti tyto migranty a jak bude vypadat tento plán. Jak velká a jak vzdělaná by měla být tato menšina, tedy zejména ta, která přichází z muslimských zemí. Jak vypadají podmínky pro získání azylu atd. atd. Prostě praktické věci. Že se těmto migrantům asi neubráníme, je navýsost jasné. Jsme středoevropská země, průměrný člen EU. Můžeme se stavět na zadní, ale moc to nepomůže. Spíše bychom měli mít tento proces alespoň trochu pod kontrolou, abychom nedopadli jako Němci

R. Morava 3.12.2015 10:51

Re: Mě názory pana Konvičky

V některé věci máte pravdu. To co jste psal by měla dělat vláda, ale ne trochu! Probuďte se vy i oni!!!! Už není možno dělat trochu (pod kontrolou), když je civilizace ne trochu v nebezpečí. Musí se jednat rázně, ať už to bude třeba přesídlení Sýrie do Německa a jejich kristianizace. Protože ti co sem jdou nejsou zvyklí na trochu, ale na ráznost. A proto by Vás názory Konvičky i jiných zajímat měli, ať už z nich vyvodíte cokoliv, třeba že radši budete trochu muslim, protože to je trochu výhodné a trochu pohodlné

Pokud Vás obtěžuje když se něco nedělá naplno.....

J. Slanina 3.12.2015 11:42

Re: Mě názory pana Konvičky

"Reálný život je někde jinde. Volení zástupci v politice by se měli radit s voliči, zda souhlasí, aby se jejich část daní přesunula k imigrantům."

Skutečně si myslíte, že je reálné, aby se bureš s ozubenou pleší radil s vámi nebo se mnou???

F. Matousek 3.12.2015 12:28

Re: Mě názory pana Konvičky

jakkoliv vás Konvickovo názory nezajímají, mel byste se s nimi seznámit. Je totiz naprosto jasné, ze se migrantúm ubránit lze.

Jenze se nesmíte spoléhat na prolhané politiky se zájmem jenom o své bydlo ! 

Ale práve ze nutno podporovat iniciativy zdravého úisudku.