29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

PRÁVO: Klausův ́vrtoch ́ a Lisabonská realita

Zde bych se chtěl zmínit o problému evropské listiny práv, která je nedílnou částí LS, a požadavku presidenta, aby neplatila pro ČR podobně, jako neplatí pro Polsko a UK. Již reakce pana Posselta, který považuje “Klausův požadavek za omezování lidských práv sudetských Němců a za cynickou hru s osudy milionů lidí zbavených práv, vyhnaných a mnohdy zavražděných a jejich potomků", svědčí o tom, že jde opravdu o hodně a že bychom měli bedlivě vážit své další kroky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
realista 22.10.2009 1:12

Další důvěryhodný zdroj.....

Cituji z dopisu  rakouského SdL ministru zahraničí, aby dodatek pro ČR neratifikoval:

Uznání Evropským společenstvím jako smluvní dodatek nebo doložka, jako třeba: "Smlouva se netýká poválečného uspořádání České republiky" nebo "Smlouva vychází z kontinuity České republiky, kterou suverénně vykonává nad státním územím, vzešlým po roce 1945" nebo jiné, by nebylo jen v příkrém rozporu s lidskými právy a tím i s hodnotami EU, ale znamenalo by nejzávažnější diskriminaci statisíce občanů EU. Na rozdíl od ostatních občanů EU, bylo by těmto osobám bez věcného důvodu zabráněno, aby se obrátily s problémem na EU a její instituce a to porušuje jednoznačně zákaz diskriminace.

 Takže žádná retroaktivita!! Nově vytvořená skutková podstata!

wiki 22.10.2009 1:10

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Tak snad existovala jakási česko-německá komise, kde se už diskutovalo, a byla vydána jistá deklarace. Klidně diskutujme dál. Pokud někdo má doklady, že byly porušeny Benešovy dekrety, tak to snad může napadnout i teď, ne? Jinak stavět jakousi diskusi v Německu proti požadavkům o finanční náhrady, je dost legrační.

Radim Špaček 22.10.2009 1:02

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Jsem si jist, že jsem ani náznakem nezpochybnil obludnost zločinů za WW II. a před ní. Jenže to nijak neruší zločinnost zločinů spáchaných těsně po WW II.

A přečtzěte si prosím ještě jednou to, k čemu se vztahuju, tj. kurzívou psaný text v Tomášově původním článku - tvrdí se tam, že potenciální žaloby budou založeny na tom, že české úřady ani nebyly schopny zabavovat majetek v souladu s tehdy platným právem (tj. Benešovými dekrety), nemluvě o tom, jakými vadami trpělo ono samotné právo...

A pokud opravdu sledujete situaci, Němci (zejména západní) vedou debatu o svém provinění po celou dobu od války a mají díky tomu věci prozkoumané, zmapopvané a následně i vydiskutované.

U nás je zatím problém i jenom přijmout fakta, např. nesmyslný masakr v Postoloprtech, v Ústí, brněnský pochod a podobné...

paštun višnu 22.10.2009 0:57

Díky autore,

takovýchto článků je právě teď třeba jako soli.

certik 22.10.2009 0:54

prej pravo

Clanek ma nadpis Pravo, ale pravnickej argument v nem nejni ani jeden.

Bartoš 22.10.2009 0:52

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Kolik je Vám let?Každý neinformovaný hlupák je dnes znalcem?

wiki 22.10.2009 0:49

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Jistě! a Posselt, rakouský EUposlanec Swoboda a rakouský ministr zahraničí taky, co ?!

wiki 22.10.2009 0:46

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Hmm, a co to, co se stalo v té nepodstatně epizodě před tím největším zločinem 20. století - odsunem německých občanů? Myslím WWII, pro ty, kterým to už vypadlo. Až Německo odškodní potomky českých poškozených občanů v tomto období - jejich zničené majetky, zmařené životy, pak se budeme moct bavit o náhradách odsunutým německým občanům.

daimonion 22.10.2009 0:39

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Neplaš se! Ten Klaus jen hýká, podle instrukcí z Moskvy ... ;-)

wiki 22.10.2009 0:38

Re: Jasně, teď budeme řešit II. světovou a Sudeťáky

Přesně!

Karel 22.10.2009 0:33

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Já nic neukradl a přesto to všechno půjde z mých daní. Proč?

daimonion 22.10.2009 0:27

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Jinak řečeno: kdo nic neukradl, nemusí se bát ... ;-)

daimonion 22.10.2009 0:26

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

To je ale hrůza - zabíjeli jsme, kradli jsme a teď nám hrozí trest. Pane presidente chraňte nás - jste skvělý český vůdce a spasitel náš. Děkujeme ti, za tvou úžasnou statečnost ... ;-D;-D;-D

jája 22.10.2009 0:26

Jasně, teď budeme řešit II. světovou a Sudeťáky

Teď musíme napřed vyřešit naše budoucí postavení v |EU, k tomu se postavme čelem!

A jestli to Topolánek jako premiér, Schwarzenberg jako ministr zahraničí a Bursík jako 1. místopředseda vlády věděli (tedy o možnosti připojit naše požadavky k výjimce Polska a UK), tak to je ZRADA a měli by za to být souzeni.

Radim Špaček 22.10.2009 0:19

Tak se k tomu konečně postavme čelem

Jestli je pravda to, co Tomáš Vaněk popisuje v kurzívě, pak se tady po válce stala spousta většího i menšího svinstva, A JE NEJVYŠŠÍ ČAS to konečně nějak zhodnotit.

Proč bychom měli mít problém přiznat, že naši předkové udělali něco blbě? Tohle zatloukání problému je projevem nedospělosti a pocitu míéněcennosti, což bychom opravdu už nemuseli mít zapotřebí.

A měli bychom si to vyřešit a vyříkat hlavně kvůli sobě, protože když nás k tomu přimějí zvenku, svého mindráku se nezbavíme.